Dodaj do ulubionych

Czas pracy...

19.08.13, 22:47
Czy ktoś z Was pamięta ośmiogodzinny dzień pracy? 40h w tygodniu to już dawno fikcja! Czy ktoś "wyżej" to jeszcze kontroluje? Czy mamy jeszcze związki i radę pracowniczą? Zdaję sobie sprawę, że wyniki itp, ale człowiek pracuje żeby żyć, a nie żyje żeby pracować!!!
Obserwuj wątek
    • obronakonieczna Re: Czas pracy... 21.08.13, 20:36
      masz na myśli pracę w oddziale czy w domu. u nas zamykają po 17 i trzeba resztę robić w domu ...
      • el_fantasma Re: Czas pracy... 21.08.13, 21:59
        I jedno i drugie niestety. Jak kto woli, a raczej musi :(
        • lee_na Re: Czas pracy... 21.08.13, 23:14
          że niby co w domu i dlaczego. wszystko zależy od organizacji pracy. a stękający sie wszędzie znajdą
          • el_fantasma Re: Czas pracy... 22.08.13, 19:40
            A co ty wiesz o mojej organizacji czasu pracy żeby oceniać czy stękam, czy praca którą wykonuję da się wykonać w ciągu 8 godzin? Nawet w skali oddziału są stanowiska gdzie jest czas na przerwę, kawkę... a są stanowiska gdzie brak czasu na kanapkę.
            • lee_na Re: Czas pracy... 22.08.13, 23:56
              a skąd Ty wiesz co ja wiem...
            • obronakonieczna Re: Czas pracy... 25.08.13, 11:15
              no tak, np. duży portfel to dużo roboty, duże ryzyko i mała dynamika (mało też czasu, nawet na sikanie nie mówiąc o odżywianiu zgodnym ze "standardami BGŻ"). popieram Cię el_fantasma
    • el_fantasma Re: Czas pracy... 04.10.13, 23:46
      Czy spośród ponad 5 tys pracowników tylko troje ma jakieś zdanie na ten temat? :(
      • lee_na Re: Czas pracy... 07.10.13, 00:25
        w świetle tego co może być to jest jednak najmniejszy problem
        • vabank4 Re: Czas pracy... 09.10.13, 15:34
          Jeśli wiesz coś, co może być w świetle, to napisz.
        • el_fantasma Re: Czas pracy... 09.10.13, 22:31
          Większy czy mniejszy, ale jest. Akurat ten wątek dotyczył czasu pracy. Z kontaktów z innymi oddziałami wiem, że dotyczy on sporej grupy, więc było duże prawdopodobieństwo, że ktoś zechce się podzielić swoimi doświadczeniami. Pomyliłem się. A w świetle tego co może być to możemy przestać dyskutować na większość tematów, bo chyba o to chodzi. Siedzieć cicho i za wszelką cenę realizować nałożone zadania. Realne lub nie. Może tak ma być, a ja nie umiem się dostosować?
          • lee_na Re: Czas pracy... 10.10.13, 22:50
            ok, po małym rozeznaniu... nie ma dłuższych posiedzeń, także w okolicy...
    • puk1234 Re: Czas pracy... 08.12.13, 19:38
      Zawsze i w każdym banku czas pracy jest dobrany tak aby wynagrodzenie za 8 godzin w rzeczywistości oznaczało wynagrodzenie za 10-12 godzin dziennie. Jakby kto pytał Mietek tynkarz, który kładł u mnie tynki bierze 6000 PLN netto miesięcznie za 8 h dziennie. Miłego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka