yoma 01.06.11, 17:06 jest jakaś szansa na stwierdzenie, co zacz? Na obu jedno i to samo imageshack.us/photo/my-images/845/p1070572o.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/59/p1070573s.jpg/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorkasz1 Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 07:59 Kurna chatka, ze zdjęć trudno mi się identyfikuje róże. Z pokroju wygląda trochę jak 'The Fairy', ale z koloru zupełnie nie. Może Lella się wypowie, ona lepiej się zna. Odpowiedz Link
yoma Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 11:07 To jest taki, powiedziałabym, jasnołososiowy. Idę sprawdzić Fairy... Odpowiedz Link
lellapolella Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 11:22 Yoma, ja wiem, że ty masz swoje teorie i filozofie dotyczące wstawiania zdjęć ale czy mogłabyś je zrewidować albo chociaż wziąć to pod uwagę? Ni cholery mi się nie chcą linki ostatnio otwierać(choć kiedyś akurat było na odwrót) i większości twoich zdjęć po prostu nie widzę. Teraz też mi się wiesza w cholerę, więc tak na pamięć, bo wczoraj tę różę widziałam i nie powiem, zabiłaś mi ćwieka... sprawdź sobie różne kostery- ,Margo Koster', 'Dick Koster' , bo kształt od razu mi się skojarzył a koloru już za bardzo nie pamiętam. Odpowiedz Link
yoma Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 11:29 Oki dzięki. A zdjęcia, pozwolisz, zostawię tak jak są, raz że się przyzwyczaiłam, dwa że może ci się odwróci, a trzy we własnym interesie, bo jak jadę na bezprzewodowym, to znowu wklejone mi się dwie godziny otwierają... Odpowiedz Link
yoma Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 13:27 No, teoretycznie mogłaby być Margo. Ale co mi z tego, skoro się i tak nigdy prawdy nie dowiem... Odpowiedz Link
yoma Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 13:29 No tak. W naszym linku piszą, że Margo nie pachnie, a w mojej encyklopedii, że silnie pachnie; przy czym mam wrażenie, że to raczej moją encyklopedię o kant odwłoku... Odpowiedz Link
lellapolella Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 14:00 nigdy nie mów nigdy;) nie tak dużo znów jest róż, które mają takie kuliste kwiaty. A to Twoja czy dziadka jeszcze? Mnie też wkurzają błędy w książkach, ja wiem, że taka róża może pachnieć lub nie pachnieć, chorować lub nie chorować na danym stanowisku ale czasem rozbieżności są naprawdę zbyt duże i stawiają pod znakiem zapytania sens korzystania ze źródeł... Mam wrażenie, że często znany autor, z renomą, wcale sam nie ogląda krzewów tylko puszcza w eter, że będzie pisał i producenci pchają się do niego z opisami a wiadomo, że każdy wysmaży dla celów komercyjnych super laurkę... Odpowiedz Link
yoma Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 14:45 No tak. Moja, pokrój z kolorem mnie zachwyciły. Po dziadku zostały dzikie, te takie wysokie chude, jak im tam.. nitida? w najdalszym końcu. Trzeba by się wziąć w końcu za ten koniec, bo tam i bez stuletni, i jaśminy, i te róże, ale nie mam pomysłu. Tyle, że światła różom dałam i teraz pięknie kwitną. Może niech mi chłopaki ławkę walną dookoła drzewa, co tam rośnie... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 15:38 Planujesz coś w tym stylu? www.ogrodowisko.pl/uploads/photo/upload/336/medium_dsc02884.jpg Odpowiedz Link
yoma Re: Kol. różanki szanowne 02.06.11, 15:57 O no no. Nie planuję, tak mi nieśmiało chodzi po głowie. Odpowiedz Link