14.06.11, 11:11
Męża siostra dała mi wczoraj cztery doniczki z liliami. Kupiła gdzieś w Kauflandzie na wyprzedaży. Nie wiem co to za lilie i jak się z nimi teraz obchodzić. Muszę dziś wsadzić do ogrodu. Może orientujecie się co to może być za odmiana. Jak z mini postępować, czy zimują w gruncie?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/OIYR4akxN1iyhbk20B.jpg
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Lilie 14.06.11, 11:56
      niewykluczone, ze to jedna z popularniejszych lilia azjatycka, jeżeli tak to bez problemu powinna zimować w gruncie. mam podobne i nie wykopuje ich ale u mnie zimy są dużo łagodniejsze.
    • yoma Re: Lilie 14.06.11, 12:09
      Jeszcze nie widziałam lilii, która nie zimuje, więc spoko. Wetknij gdzieś na słońcu i uwidzim.
      • asta6265 Re: Lilie 14.06.11, 12:28
        Tak ją wetknąć jak teraz, czy obciąć. Bo ona już przekwitła. Kwiatów już chyba w tym roku nie będzie mieć.
        • leloop Re: Lilie 14.06.11, 13:01
          obetnij tylko pozostalosci po kwiatach, reszte wsadz w slonecznym miejscu, za jakis czas nawiez, postepuj tak jak z tulipanami, lilia musi uschnac sama. oczywiscie juz nie zakwitnie w tym roku, w przyszlym bedziesz miala niespodzianke.
        • yoma Re: Lilie 14.06.11, 13:04
          Oberwij ten owocek na czubku, a resztę zostaw. Ona musi mieć czym karmić cebulę.
          • asta6265 Re: Lilie 14.06.11, 16:27
            Dziękuję dziewczynki za rady:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka