Dodaj do ulubionych

a do mnie przyszła

19.09.11, 13:55
paczka z Polski, a w niej cebulki RÓŻNE; w sumie 14 odmian, miedzy innymi dwa Józefy :)
zamawiałam 6 dni temu w Swiecie Cebul, paczka zdążyła dojść do Gdyni a z Gdyni do mnie i co mnie wkurza najbardziej, ze wszystko, łącznie z powtórną wysyłką kosztowało mnie dwa razy taniej niż gdybym to samo zamawiała na miejscu :}
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: a do mnie przyszła 19.09.11, 15:05
      i co mnie wkurza najbardziej, ze wszystko, łącznie z powtórną wy
      > syłką kosztowało mnie dwa razy taniej niż gdybym to samo zamawiała na miejscu

trudno Ci dogodzić, Leloop... wolałabyś, żeby było dwa razy drożej?
      przypuszczam, że Świat Cebul też nad tym boleje ale musi się dostosować do zarobków swoich krajowych klientów:)
      • asta6265 Re: a do mnie przyszła 19.09.11, 18:43
        Nic tylko się cieszyć i sadzić:)
      • leloop Re: a do mnie przyszła 19.09.11, 20:05
        > trudno Ci dogodzić, Leloop... wolałabyś, żeby było dwa razy drożej?
        wkurza mnie, ze te same produkty maja tak różne ceny a np. taka benzyna kosztuje tyle samo :}
        • lellapolella Re: a do mnie przyszła 19.09.11, 20:43
          ale co w tym dziwnego?
          w takim trzecim świecie pewnie cebulki są jeszcze tańsze, inaczej nikt by ich nie kupił... zresztą, produkcja takiej cebulki w miejscu, gdzie człowiek zarabia dwa dolce tygodniowo też kosztuje mniej
          dziwne byłoby, gdyby Francuz czy inny Anglik zarabiając kilka razy więcej od Polaka płacił za cebulki dokładnie tyle samo;)

• leloop Re: a do mnie przyszła 19.09.11, 22:15
            Lella, wszystko się zgadza jeżeli chodzi o lokalna produkcje tyle, ze spora część tych "produkcji" produkowana jest np. w Holandii a nie na miejscu :} dlaczego za takiego samego badyla holenderskiej produkcji w polskiej Castoramie zapłacę kilka razy mniej niż we francuskiej ? paliwo ciągle kosztuje tyle samo ...
            • andziaos Re: a do mnie przyszła 20.09.11, 00:22
              ale realia (i zarobki)inne :) Wiem, że może wkurzać ale to polityka sprzedażowa - kraj z większą kaską - sprzedajemy drożej. Wiemy wszystkie o tym, może wkurzać. Ale z perspektywy Polski gdybym miała płacić kilkakrotnie więcej niż obecnie to chyba nigdy bym nie ryzykowała :/
              Więc póki co, fajnie, że są takie foruma jak to;)
              • leloop Re: a do mnie przyszła 20.09.11, 08:29
                ale PP S.A. każe sobie więcej za zwykłą przesyłkę międzynarodową niż poczta francuska, która wcale święta nie jest jakby się mogło zdawać ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka