Dodaj do ulubionych

Prezenty mikołajkowe

20.11.11, 10:47
Takie znalazłam w sieci www.e-ogrody.pl/Ogrody/56,113386,10651920,Fartuch_ogrodowy__Prezenty_na_Mikolajki_,,12.html
Ciekawe jakie ten ktoś ma pojęcie o pracach ogrodowych? W takim fartuchu, to chyba tylko Yomka mogłaby się do swojej dżungli wybrać, aby w doniczkach pogrzebać...
Jak się w takim fartuchu schylić? No chyba żeby go na plecach nosić?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 11:03
      Atak, już w zeszłym roku toto widziałam. Ale nie przejmuj się, widziałam jeszcze gorszy, tylko nie pamiętam gdzie, jak znajdę, to pokażę.

Do dżungli? No co ty? Wszystkie doniczki by mi pospadały, pozaczepiane i popotrącane...
      • horpyna4 Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 11:41
        U Herriota było coś takiego, że uparł się włożyć przepisowy kombinezon. I nie mógł się w nim w ogóle poruszyć.
        • dorkasz1 Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 12:27
          Ten kombinezon był przeznaczony chyba do cielenia. Ubrał go w niego znajomy Siegfrieda, u którego James był przez jakiś czas, pomagał mu w pracy. Pamiętam, że żona tego niezwykle złośliwego weterynarza gotowała obrzydliwą owsiankę.
          • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 18:59
            Tak, i jeszcze go zalatwił z wypadnięciem macicy u krowy. Ale James się potem chyba jakoś zemścił, tylko już nie pamiętam jak. Trzeba odświeżyć.
    • leloop Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 14:01
      taczkę przed trzeba by pchać ...
      • se_nka0 Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 16:28
        Iii... stare Wranglery elegantsze som.
        • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 19:01
          Otóż.

A takie dajmy na to klasyczne ogrodniczki. Nikt nie wpadł, że jakoś niewygodnie się w nich robi siusiu.

A ten fartuch to my mamy przecież, proszę szanownych, w obrazku w naguffku :)
          • lellapolella Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 19:54
            ee, ja przez ten nowy komp nawet nie wspominam o Mikołajkach, choć prezent mam już upatrzony od dawna:( może się uleży do Gwiazdki;)
            • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 20:14
              Zeznasz? :)
              • dorkasz1 Re: Prezenty mikołajkowe 20.11.11, 21:41
                Przyznaj się, może my też zaczniemy o tym samym marzyć? No bo człowiek ma tyle marzeń, że nie wiadomo na co się zdecydować...
                • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 21.11.11, 13:46
                  To ja się przyznam. Pojawiły się takie lampy do doświetlania kfiatków, kosztują od 250 do 450 zł, na allegro występują pod hasłem KONOPIE KONOPIE KONOPIE :)

E, poczekam, aż stanieją.
                  • lellapolella Re: Prezenty mikołajkowe 21.11.11, 15:13
                    nie, to ja skromnie, ksiunzke ino kce o różach:) Ale sama sobie nie kupię, bo zawsze wole kasę na coś żywego wydać;)
                    • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 21.11.11, 15:40
                      Oj jak ja to doskonale znam :)
                    • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 21.11.11, 15:42
                      Ty a zeznaj, jaka ksiunszka. Pytam nie bez kozery, albowiem mam taką metę na ksiunszki o kfiatkach i jest to tania książka, następnym razem będąc mogłabym się przyjrzeć. Ostatnio tam sobie kupiłam dzieło o śródziemnomorskich bardzo przyzwoite...
    • leloop Re: Prezenty mikołajkowe 13.12.11, 22:25
      biżuteria ogrodnicza :)
      https://media-cdn.pinterest.com/upload/189432728045935197_Oge3A1kY_c.jpg
      • andziaos Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 00:07
        :D
        kojarzy mi się z tańcem do "tak bym chciała damą być" - ręce wzdłuż tułowia, dłonie równoległe do podłoża i machamy nóżkami - fokstrot czy inny foxterier:D
      • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 15:40
        :))

Prawdziwy ? :)
        • leloop Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 16:03
          chyba :)
          znalazłam jeszcze kolegę ;)
          https://lasojotasdelachina.files.wordpress.com/2011/12/untitled-5.png
          • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 16:26
            O, i to jest to, takiego dekla mi brakowało :)
            • lellapolella Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 17:03
              i to jest to, takiego dekla mi brakowało :)
              wiadomo, z deklem to już oranżeria;)
              • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 17:54
                Nie to, tylko jak to nosić, żeby nie wyleciało :) Leloop to jest do kupienia gdzieś? Zaraz sobie zażyczą na półrocznicę ślubu :)
                • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 17:55
                  czę, zażyczĘ :)
                • leloop Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 21:57
                  poszperam :)
                  • leloop Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 22:06
                    www.cbijoux.com/galerie-creargent/creation_argent_2.html
                    seria l"la Vie" imitowana, 7 egzemplarzy. prawdziwa roślinka do podlewania
                    na dole formularz zamówienia, cena nie podana, pewnie ze 300 eurosow:/
                    sklep w Lozannie, Szwancaria
                    • leloop Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 22:08
                      jakby co znam jedna blogerkę z Lozanny, może sprawdzić na miejscu cenę i koszty wysyłki do Wa-wy
                      • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 14.12.11, 23:08
                        Miodzio :) Ale to nie, to dzięki, za 300 eurosów to ja wolę płot poobsadzać :)
                        • leloop Re: Prezenty mikołajkowe 15.12.11, 08:51
                          tak tez myślałam ;)
                          • yoma Re: Prezenty mikołajkowe 15.12.11, 10:43
                            Ew. mam taki pierdzionek a la kastet, taki kij srebrny w poprzek wszystkich palców, a nie noszę - se mogę do niego cynowe wiaderko przylutować i wsadzić kfiatek :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka