bei 27.12.11, 18:17 na święta przyjechali goście- bo tyle kopców, jakby stworzonka chciały przeorac działkę:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hesperia1 Re: a do moich kretów 27.12.11, 18:37 Bei,jak te Twoje krety popiją w sylwka,to może być ciężko;) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: a do moich kretów 27.12.11, 21:55 Druga gałąź rodu pewnie jest u mnie. Co kilka kroków - Etna. Jutro ruszam z workiem coby zebrać te kopce na wiosenne wysiewy. Odpowiedz Link
andziaos Re: a do moich kretów 27.12.11, 23:55 O. i to jest świetny pomysł i w końcu korzyść:) To ja tez pójdę. Bo na działce po dziadkach zadomowiła się trzecia gałąź Bejowych kretów, orzą i orzą jakby nie mogły se pospać;) Odpowiedz Link
leloop Re: a do moich kretów 28.12.11, 10:00 u mnie tez, basen podkopują właśnie ;) tez pójdę z wiadrem :) à propos basenu, dziecka dostały basen na Wielkanoc od zająca, drobiazg 11000 litrów do wypełnienia, w przeciwieństwie do bogatych krajów woda we Francji jest droga i wypełnienie go (basenu) kranowa wyszłoby drożej niż basen ;) postawiliśmy na studnie, nie przewidzieliśmy jedynie półrocznej suszy :/ w okolicach czerwca powiedziałam, basen będzie pełny na Boże Narodzenie, zobaczycie !!! i co ? i miałam racje od paru dni możemy się kąpać ;D ;D ;D Odpowiedz Link
kizuk Re: a do moich kretów 28.12.11, 10:32 No to przyjemnej kąpieli.:D Ciekawa jestem,u kogo kretów mniej,bo skoro wszędzie zjechały rodziny,to skądś przyjechały,a tam powinno być pusto,nie?Gdyby do Dorkasz moje,to u mnie nie ma? Są.Na moim areale 32 pagórki. Wierzba bazie puszcza.Na Sylwestra.To ten koniec świata przewidziany na 2012 rok coraz bardziej prowdopodobny.;) Odpowiedz Link
yoma Re: a do moich kretów 28.12.11, 11:02 U mnie goździk kwitnie radośnie, ale nie powiem wam który, bo nie odróżniam. Odpowiedz Link
leloop Re: a do moich kretów 28.12.11, 11:33 a o maku bożonarodzeniowym pisałam, zaraz lecę zrobić zdjęcie :) Odpowiedz Link
yoma Re: a do moich kretów 28.12.11, 11:48 Leć. Krety zjechały oczywiście ode mnie, u mnie nie uświadczysz. Odpowiedz Link
asta6265 Re: a do moich kretów 28.12.11, 14:59 To ja też ruszę z wiaderem, a co tam u mnie przeorały mi warzywnik:) Odpowiedz Link
bei Re: a do moich kretów 28.12.11, 15:08 U mnie z powodzeniem wywrotkę mozna postawic, do wiadra to ze dwa kopce wchodza:) Ale.....fajnie tak popatrzec na widoczne kretowiska:)-wiosenny krajobraz. Odpowiedz Link
lellapolella Re: a do moich kretów 28.12.11, 15:19 u mnie mniej więcej taki stan pogłowia jak zawsze, dotąd podsypywałam tą ziemią kopce różane ale w obliczu prognozy pogody trza będzie zmienić plany;) Odpowiedz Link