yoma 06.01.12, 16:30 Cio tio tio? :) imageshack.us/photo/my-images/441/p10803841.jpg/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radzido Re: Radzidooooo! 06.01.12, 18:10 Opaślik sosnowiec (Barbitistes constrictus), pasikoń taki. Samiec. :) Odpowiedz Link
yoma Re: Radzidooooo! 06.01.12, 18:51 Dziękuję pięknie. Bo lubię wiedzieć, co mi łazi. Odpowiedz Link
radzido Re: Radzidooooo! 06.01.12, 20:11 Igły drzewne zżera. Ale chyba nie w nadmiarze. ;) Fajny jest, chciałabym takiego spotkać... niestety, słabe nadzieje. Odpowiedz Link
radzido Re: Radzidooooo! 06.01.12, 21:55 Takiego grubaska trudno spotkać w terenie, przypadkiem. Już wiem, że u Ciebie jest, ale gdzie poza tym jest? ;) W 2011 po raz pierwszy udało mi się natknąć, po trzech latach poszukiwań, na dorosłego podkrzewina, to też pasikoń, niezwykle pospolity. Przedtem spotykałam tylko malutkie larwuśki (i to w olbrzymich ilościach!), a dużego nigdy. Z tymi zwierzami łatwo nie jest, oj nie. O, tak podkrzewin wygląda: chwastowisko.wordpress.com/category/mieszkancy/prostoskrzydle/podkrzewin-szary/ Odpowiedz Link
yoma Re: Radzidooooo! 06.01.12, 21:58 Nie znam, w życiu nie widziałam. To mowisz, że ten moj to taka rzadkość? Dobra, będę hołubić.. Odpowiedz Link
radzido Re: Radzidooooo! 06.01.12, 22:09 Rzadkością to on jest tylko z mojego punktu widzenia, więc się nie sugeruj przesadnie. ;) Nie wiem, jakie masz tam otoczenie, ale zgodnie z nazwą jego ulubione środowisko to lasy iglaste, których tu w okolicy akurat nie ma zbyt wiele. Odpowiedz Link
yoma Re: Radzidooooo! 06.01.12, 21:59 Obiektyw do kwiatków i obiektyw do owadów. Nie załamuj mnie :) Odpowiedz Link
radzido Re: Radzidooooo! 06.01.12, 22:11 Hehe. No tak to jest, jak coś ma pół metra, to potrzebuje innego obiektywu niż coś, co ma pół centymetra. To dokładnie tak jak z okularami - inne do czytania, inne do widoków podziwiania. ;) Odpowiedz Link