leloop 10.02.12, 18:41 ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie. ktoś używał ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: srebro koloidalne 10.02.12, 18:52 cos mi się obiło, że antyseptyczne itp ale wiem tylko, że dodaje się go do maści, którą smaruje się pędy róż po przycięciu(płoni się)... Odpowiedz Link
lellapolella Re: srebro koloidalne 10.02.12, 18:56 Na all. są książki "Srebro koloidalne charakteryzuje się szerokim spektrum działania, zwalcza skutecznie wirusy, bakterie i grzyby; wykazuje również właściwości przeciwzapalne, przyśpiesza gojenie ran i stabilizuje układ immunologiczny. Jego efekty lecznicze zostały już uznane przez naukę." i samo srebro też jest w sprzedaży:) Odpowiedz Link
yoma Re: srebro koloidalne 10.02.12, 18:59 Jak potrzeć opryszczkę metalem szlachetnym, to znika, tyle słyszałam... Odpowiedz Link
leloop Re: srebro koloidalne 10.02.12, 19:11 tak, widziałam i czytałam. chodzi mi o to czy ktoś miał z tym styczność, czy to rzeczywiście pomaga. wyniki z labu mówią, ze kultura sterylna, ze nie wyhodowałam gronkowca ani nic pokrewnego ale jakaś infekcja kurna jest. lekarza się nie spytam bo mnie pogoni a we Francji nikt mi tego nie sprzeda bo tu nawet nadmanganianu potasu nie ma w aptekach :/ jeżeli miałabym sprowadzić to chciałabym widzieć czy warto. Odpowiedz Link
yoma Re: srebro koloidalne 10.02.12, 19:44 A może masz infekcję gdzieś w sobie niezależnie od tego? I tak ci się rozłazi. No nie wiem, ząb chociażby. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: srebro koloidalne 10.02.12, 20:15 Możnaby spróbować Citroseptu, czyli ekstraktu z pestek grejpfruta. On jest znany z tego, że leczy różne grzybice, ale ponoć niszczy również bakterie beztlenowe (czyli powodujące ropienie). Na pewno nie zaszkodzi, te kilka kropel dziennie można dodawać do jakiegoś wypijanego soku, najlepiej marchwiowego albo innego słodkiego, żeby gorycz nie wykręcała człowieka na lewą stronę. A co do rozłażenia się infekcji w inne miejsce, to ja też wyznaję taką teorię. Na podstawie osobistych doświadczeń uważam, że jak już coś ropieje, to lubi tam ściągać ropa z innych miejsc w człowieku, nieraz odległych. Pewnie fachowiec wyśmiałby takie poglądy, ale ja tam wiem swoje... Odpowiedz Link
kocia_noga Re: srebro koloidalne 10.02.12, 21:20 Ja czytałam gdzieś żeby ostrożnie z tym srebrem, bo to modne ale ma skutki uboczne. Jedna moja znajoma tego używała, ale nie pamiętam żadnych rewelacji z tego powodu. Ja stosuję olejek z drzewka herbacianego. Wyleczyłam nim sobie grzybicę paznokci i smaruję wszystko co mi wykwita na skórze. Odpowiedz Link
lellapolella Re: srebro koloidalne 10.02.12, 23:16 Leloop, mam maść Argosulfan, na rany, oparzenia itp. Działa natychmiastowo i rewelacyjnie ale jak sama nazwa wskazuje zawiera sulfonamidy i to może być ich sprawka:) Jest zresztą, w odróżnieniu od samego srebra, na receptę. Odpowiedz Link
leloop Re: srebro koloidalne 10.02.12, 23:42 zaczęłam szukać u tego Różańskiego i wpadłam na balsam Szostakowskiego. pamiętam, ze było coś takiego u mnie w domu. kurde, w tej zakichanej Francji również nie do dostania, chyba, ze w Parisie w ruskim sklepie :/ Odpowiedz Link
mamalgosia Re: srebro koloidalne 11.02.12, 12:45 Nie ma skutków ubocznych, Skutki uboczne miało srebro zjonizowane, a to nie są jony tylko cząsteczki Odpowiedz Link
leloop Re: srebro koloidalne 10.02.12, 23:27 > Możnaby spróbować Citroseptu, czyli ekstraktu z pestek grejpfruta. żebym znała francuski odpowiednik ... > A co do rozłażenia się infekcji w inne miejsce, to ja też wyznaję taką teorię. dla mnie to tez oczywiste :) zęby stare i nowe w porządku, właśnie wracam od dentysty. nic mnie nie boli, temperatura 35.9, jedynie załapałam od dzieciaków lekkie przeziębienie, od czasu do czasu kichnę i tyle. ja po prostu mam wrażenie, ze ta moja rana domaga się świętego spokoju, żeby dali się jej już zrosnąć :/ Odpowiedz Link
hesperia1 Re: srebro koloidalne 11.02.12, 11:15 Leloop,znalazłam coś takiego www.leczenielnem.pl/ Kiedyś o tym słyszałam że szalenie skuteczne,ale nie zagłębiałam się w temat.Może się przyda. Odpowiedz Link
leloop Re: srebro koloidalne 11.02.12, 14:09 wszystko ładnie pięknie tylko u mnie nie do dostania :/ Francja ma strasznie rygorystyczne przepisy jeżeli chodzi o chemie, można kupić tylko wodę utleniona i spirytus salicylowy. "małego chemika" przemycaliśmy głęboko ukrytego w bagażach ;) zobaczymy co lekarz powie we wtorek, wyniki posiewu negatywne czyli pozytywne. a Ty se Yoma sama właź do wyra, ja normę swa już odrobiłam na ten sezon ;P Odpowiedz Link
mamalgosia Re: srebro koloidalne 11.02.12, 12:44 o, my używamy. W spraju - tylko właśnie nam sie atomizer zepsuł. Stosujemy zewnętrznie w przypadku bólu gardła, kaszlu, powiększenia migdałów. Pomaga w 9 na 10 przypadków. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: srebro koloidalne 11.02.12, 13:41 Mamalgosia,a możesz napisać coś więcej.Można to kupić w zwykłej aptece?Drogie?Czy małe dzieci mogą to stosować? Odpowiedz Link
leloop Re: srebro koloidalne 11.02.12, 14:13 Można to kupić w zwykłej aptece? www.domzdrowia.pl/39703,srebro-koloidalne-ag-100-300-ml.html napisali, ze dopuszczony do sprzedaży w aptekach czyli można :) Hesperia "wszystko jest trucizna, nic nie jest trucizna" (PARACELSUS) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: srebro koloidalne 11.02.12, 15:59 Jak się uprzeć, to również akonityna. Oczywiście w mikroskopijnej dawce. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: srebro koloidalne 11.02.12, 18:28 200 g soli kuchennej to dawka śmiertelna:) Odpowiedz Link
mamalgosia hesperia 11.02.12, 18:27 Nie wiem, JAK małym dzieciom można stosować, myśmy dawali czterolatkowi z wyrokiem wycinania migdałów jako ostatnią deskę ratunku. Ale co z młodszymi, tego nie wiem. W aptece można kupić, owszem, ale w płynie lub w kroplach. ja go tak nie potrafie rozpylić. Ale może w spraju też jest? Moje dostałam od kolezanki, która z Niemiec sprowadzała. W aptekach jest takie: vitamarket.pl/p1071-Ag100-Srebro-Koloidalne-300-mililitrow.html O, znalazłam!!! Moje wygląda tak: pl.planet.ecolevel.eu/nanokoloid_srebra_atomizer_200_ml-52.html i widzę, że nawet nie jest drogie, więc chyba sobie kupię, bo nie potrafie naprawić tego mojego atomizera. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: ;) 12.02.12, 17:39 no dobra, wydało się, że nie kupuję tego srebra ;) Skąd wzięłaś zdjęcia z mojej kuchni?;) Odpowiedz Link