28.03.12, 13:57
pakę od p. Podstolca- ale sadzony:-O
Po prostu ogromne:)
Obserwuj wątek
    • kizuk Re: dostałam 28.03.12, 16:24
      Też dostałam .Szczodrze napakowana.:)Posadziłam,podlałam,bo sucho u mnie,jak na pustyni.
      • asta6265 Re: dostałam 28.03.12, 17:47
        No Pokazywać dziewczęta, pokazywać:)
    • asta6265 Re: dostałam 28.03.12, 17:50
      Lella daj nicka tego pana, bo to z allegro tak?
      • lellapolella Re: dostałam 28.03.12, 18:55
        Sorry, dopiero skończyłam sadzić:)
        allegro.pl/show_user.php?uid=12320305
        Asta, to on. Z nim jest taka historia, że trzeba czatować, bo nie zawsze wystawia- ja kupowałam przed świętami BN.
        Facet ma szkółkę ale w Holandii, dlatego na wszelki wypadek, w związku z pogłoskami o Syberii, posadziłam w doniczki. Kizuk, jakby było strasznie, to sobie filuj i przykryj czymś, przynajmniej ciepłoluby:) W każdym razie, multum tego, jeden tylko liliowiec był tak miły, że okazał się pojedynczą sadzonką, reszta w kilku (pokaźnych) egzemplarzach. Bardzom jest rada, choć zmęczona jak reks, nie mam już doniczek ani miejsca w folii, ta dostawa wykończyła moje rezerwy;)
        • kizuk Re: dostałam 28.03.12, 19:18
          Dziś pan Podstolec napisał mi,że skończył wiosenną sprzedaż.Ja też kupowałam w grudniu.W mojej paczce rekordzista to orlik w 6 egzemplarzach,zapakowany jako jeden.
          Mam nadzieję,że mrozów już nie będzie,bo nie wiem,jak byłoby możliwe okrycie wszystkiego,co już wylazło.
          • lellapolella Re: dostałam 28.03.12, 19:36
            u mnie orlik i serduszka- też po kilka sztuk:)
            • yoma Re: dostałam 29.03.12, 09:25
              A ja sobie zaraz biorę moją sporządzoną wytrwale w długie zimowe wieczory listę bylin i innego zielska i składam duuuże zamówienie w eclematisie, póki mam kasę :D

Zapłacili mi część za książkę. Cóś zostawię na życie, za większość wstawię se zęba, a reszta na rozkuuuuuurz!!! aaaaa!
              • yoma Re: dostałam 29.03.12, 12:51
                No i zamówiła sobie baba to i owo

o! Nie miała baba kłopotu, teraz już będzie musiała rozwalić tę górkę pod trawy.

Fajne takie zakupy z listą :)

Clematis Arabella
                Clematis Willy
                Clematis Pamela Jackman
                Clematis Cassandra - powojnik rurkowaty Cassandra
                Menispermum davuricum - miesięcznik dahurski
                Rubus arcticus - malina arktyczna
                Helictotrichon sempervirens – owsiczka wieczniezielona
                Anaphalis margaritacea - anafalis perłowy
                Buglossoides purpurocaerulea - nawrot czerwono-błękitny
                Euphorbia dulcis 'Chameleon' - wilczomlecz słodki
                Lychnis chalcedonica – firletka chalcedońska
                Sagina subulata 'Aurea' - karmnik ościsty
                Panicum virgatum 'Heavy Metal' - proso rózgowate
                Panicum virgatum 'Rotstrahlbusch' - proso rózgowate
                Cornus mas - dereń jadalny
                Festuca punctoria - kostrzewa ostrolistna
                Rosa rugosa 'Alba' - róża japońska
                Sedum acre Yellow Queen - rozchodnik ostry
                Sedum album Coral Carpet - rozchodnik biały
                • asta6265 Re: dostałam 29.03.12, 13:39
                  Yoma ja też dziś siedzę na e-clematisie i stwierdziłam, że wpadłam w clematocholizm. Kurczę muszę iść na jakiś odwyk chyba bo zbankrutuję. Jutro będę zamawiać muszę jeszcze przemyśleć sprawę:)
                  • yoma Re: dostałam 29.03.12, 13:50
                    A mnie właśnie przysłali potwierdzenie zamówienia, no to idę wyskoczyć z kasy :)
                • lellapolella Re: dostałam 29.03.12, 13:43
                  szkoda, że baba nie zeznała o firletce, bo mam a łatwo się rozmnaża:)ładny ten wilczomlecz, inne też. I miesięcznik piękny
                  • yoma Re: dostałam 29.03.12, 13:49
                    A bo miałam tę firletkę na liście warunkowo i uznałam, że jak mają, to wezmę jedną, zobaczymy, co zrobi...
                • yoma Re: dostałam 29.03.12, 13:54
                  Aha, a te klematisy, oprócz Kasandry, to ja chcę, żeby mi pełzały. Za okrywowe mają robić.
                  • asta6265 Re: dostałam 29.03.12, 15:14
                    No zamówione: A więc
                    Clematisy:
                    Arabella
                    Bill Mackenzie
                    Multi Blue
                    Asao
                    Królowa Jadwiga
                    Lech Wałęsa

Wszystkie powędrują do dużych donic i pójdą na bambusowych kijkach w stożek.
                    Ach i jestem lżejsza o 150 zeta, ale co zrobi ćnałóg i tyle:)
                    • yoma Re: dostałam 29.03.12, 15:29
                      No to się przyznam, ja o 300 :)
                      • asta6265 Re: dostałam 29.03.12, 16:58
                        Yoma piona, a co tam:)
                        • kizuk Re: dostałam 29.03.12, 18:15
                          No i tak.Obiecywałam sobie,że więcej nic nie kupuję,ale narobiłyście mi apetytu.:)
                          Wańkowicz miał teorię taką,że gdy widzi na horyzoncie jaką pokusę,to szybko jej ulega,potem muśnie przybrudzone piórka i spokój.A gdyby walczył z ta pokusą byłby brudny i utytłany,jak świnia.
                          Mądry był człowiek...;)
                          • yoma Re: dostałam 29.03.12, 18:56
                            To co kupujesz? :)

Właśnie mi przysłali maila, że zamówienie zmieniło status na opłacone. Czyżby nie tylko PP poprawiła jakość usług, ale i bankowość?
                            • yoma Re: dostałam 29.03.12, 19:15
                              16 PLN za bażynę? Pogięło kogoś? W Radzyminie widziałam chyba po piątalu.

Nienie, to nie eclematis :)
                            • kizuk Re: dostałam 29.03.12, 19:22
                              yoma napisała:

> To co kupujesz? :) No jak to co-clematisy-tylko jeszcze nie zdecydowałam,które. :)
                              >
                              • lellapolella Re: dostałam 29.03.12, 20:11
                                można też rzec słowami Oscara Wilde`a: Mogę się oprzeć wszystkiemu z wyjątkiem pokusy.
                                Ja chwilowo wymiękam- powojników nakupiłam jesienią, dziś wreszcie wyklarowała się męcząca sprawa mojej reklamacji u Królika a jeszcze czekam na cienioluby")
                                • yoma Re: dostałam 29.03.12, 21:06
                                  Jeszcze w Szkółce Magdy by sie parę bylin znalazło, o tu

www.rosliny-magda.pl/
                                  • leloop Re: dostałam 29.03.12, 21:50
                                    Magdę już pokochałam - można płacić PayPalem :)
                                    • lellapolella Re: dostałam 29.03.12, 21:55
                                      kurde i tanio ma i parę roślin, których szukam... eh, Yoma, mogłabyś rozdawać jabłka w raju;))
                                    • leloop Re: dostałam 29.03.12, 22:55
                                      no i kupiłam za 120 zet, co mi dało 3 dychy w ojro ;)
                                      • lellapolella Re: dostałam 29.03.12, 23:12
                                        wredne, wredne baby... będę twarda jak Roman Bratny;)
                                        • asta6265 Re: dostałam 30.03.12, 09:19
                                          Ja jestem miętka i chyba u Magdy kupię kilka kępek omiega, bo już dwa razy próbowałam wysiać i duuupa. Nic nie wychodzi. Nie wiem co robię żle?
                                          • lellapolella Re: dostałam 30.03.12, 09:48
                                            Asta, omieg Ci mogę wysłać, mam akurat parę małych kępek z jesieni
                                            • asta6265 Re: dostałam 30.03.12, 10:16
                                              Lella to wielki buziol w Twoją stronę. Odwdzięcznę się czymś innym. Dziękuję bardzo.
                                        • yoma Re: dostałam 30.03.12, 13:31
                                          To co ci Lella wziąć od Magdy, bo zaraz włażę?
                                          • lellapolella Re: dostałam 30.03.12, 14:07
                                            dzięki, Yoma, ale ja tam chyba wpadnę na większe zakupy, gdy się trochę odkopię z robotą i ogrodem, bo nawet nie wiem, czy byłabym w stanie wcisnąć to, co mi się marzy:) a tak na marginesie, Twoje Renhy zaczynają puszczać to i owo...
                                            • yoma Re: dostałam 30.03.12, 14:14
                                              Dzielne Renhy :) Się cieszę.
                                            • yoma Re: dostałam 30.03.12, 14:28
                                              uau, Magda ma ślaz piżmowy! i to różowy!
                                              • yoma Re: dostałam 30.03.12, 15:12
                                                JASIENIEC - JASIONE LAEVIS
                                                MIECHUNKA- PHYSALIS ALKEKENGII
                                                NAPARSTNICA ZWYCZAJNA CREME BELL DIGITALIS GRANDIFLORA
                                                PRZETACZNIK KŁOSOWY BLAUTEPPICH VERONICA SPICATA
                                                RUMIAN ŻÓŁTY ANTHEMIS TINCTORIA
                                                ŚWIERZBIENIEC KNAUTIA MACEDONICA Rozmiar : 1doniczka
                                                WILCZOMLECZ ZŁOCISTY EUPHORBIA POLYCHROMA
                                                KOSTRZEWA ZIELONA, NIEDŹWIEDZIE FUTRO FESTUCA GAUTIERI Rozmiar : 1doniczka
                                                KRWAWNIK 'TERRACOTTA' ACHILLEA MILLEFOLIUM
                                                ŚLAZ PIŻMOWY RÓŻOWY MALVA MOSCHATA
                                                KRWAWNIK TARCZOWATY ACHILLEA CLYPEOLATA
                                                GOŹDZIK PIERZASTY 'SPRING BEAUTY' DIANTHUS PLUMARIUS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka