Dodaj do ulubionych

dostałam od zająca

09.04.12, 17:47
dwie pergole ręcznej roboty. jedna dla klematisa montana co już cały w pąkach, druga dla dałna, któremu stara pergola się upergoliła i teraz w wersji skróconej będzie służyć ogórkom.
https://lh6.googleusercontent.com/-94jBZaw6nhc/T4MES-c3jgI/AAAAAAAANEY/jLJCLn81CZ4/s640/2012-04-09.jpg
Obserwuj wątek
    • se_nka0 Re: dostałam od zająca 09.04.12, 18:07
      Bardzo hojny zając. I cenna ręczna robota, o przydatności nie wspomnę. Skąd ten zając wiedział, co podarować ? ;)
      • lellapolella Re: dostałam od zająca 09.04.12, 18:26
        bardzo ładne pergole:))
        że o irysach nie wspomnę;)
        • leloop Re: dostałam od zająca 09.04.12, 20:07
          > bardzo ładne pergole:))
          > że o irysach nie wspomnę;)
          dziękuję w imieniu zająca i własnym bo nieskromnie napisze, ze projekt mój ;) a irysy same z siebie tak, zacznę je chyba wywalać bo się naprodukowały w strasznych ilościach, może ktoś reflektuje ?
      • leloop Re: dostałam od zająca 09.04.12, 20:05
        Skąd ten zając wiedział, co podarować ? ;)
        och, niektóre zające tak majo , zwłaszcza jak wcześniej się je zaciągnie do budowlanego discountu i nabędzie materiały ;)
        • se_nka0 Re: dostałam od zająca 09.04.12, 20:54
          Na irysy zawsze reflektuję. Nie przeszkadza im lekko gliniasta ziemia? Rozrastać się u mnie mogą, mają gdzie.
          • leloop Re: dostałam od zająca 09.04.12, 21:09
            Senko to są irysy cebulowe, holenderskie. wiem, ze lubią przepuszczalna żyzną glebę, ale to nie problem trzeba wysypać dołek żwirkiem a ziemie ogrodowa wymieszać z kompostem. jedyny z nimi problem to taki, ze już jesienią wypuszczają szczypiory i jak jest mroźna zima to te szczypiory mogą zmarznąć. jesienią Ci podeślę cebule w takim razie, trzeba je posadzić jak najpóźniej.
            • se_nka0 Re: dostałam od zająca 09.04.12, 21:24
              Fajnie, wrócimy do tematu jesienią :)
    • andziaos Re: dostałam od zająca 09.04.12, 22:41
      Siem przywitam i kajam po przerwie. Mam nadzieję, że wszystkie śpiom i wejdę po cichu na paluszkach aby Szanownego towarzystwa nie pobudzić;)
      Pergole świetne, zając dobrodziej hojny. Idę poczytać co tam na forumie, coście tam nowego nawynajdywały/li na ten rok :D
      U mnie ogródek gotowy - czekamy tylko na cieplejsze dni aby przesadzać pomidory i inne takie prężące się na parapetach. Dorkasz - nasionka dyni od Ciebie trzymam na samych wierzchu i już nie mogę się doczekać kiedy zacząć koło nich skakać.
      Cieszę się, że jest Rok Ogrodnika :)
      • leloop Re: dostałam od zająca 09.04.12, 23:24
        nie śpiom, nie śpiom, podglondajom ;)
        i cieszą się, ze zguby się znajdują :)
        • andziaos ale fo pa i wtopa :/ 10.04.12, 02:53
          a prosos tego co wyżej napisałam - nasionki dyni dostałam oczywiście od Lelli ! Lella wybacz jakiegoś zaćmienia nagłego dostałam - chociaż kartkę z podpisem Lella miałam przed nosem.
          I obudziły mnie wyrzuty to przybiegłam odszczekać i przeprosić.

Lelloop - dzięki za ponowne przyjęcie w zacne progi:)
          • newill6 Re: ale fo pa i wtopa :/ 10.04.12, 04:11
            ..i ja sie przebudziłem czując tu kogoś po nocy........:)
            Leloop..zająca chybaś przekupiła, że wziął sie za majsterkowanie...słupki kupne ,zastrzały fabryczne a deski poziome z szopki.....trochę się napracował zajaczek:)
            • leloop Re: ale fo pa i wtopa :/ 10.04.12, 08:26
              słupki kupne
              > , zastrzały fabryczne a deski poziome z szopki.....trochę się napracował zając
              > zek:)
              no pewnie, ze kupne, przecież nie strugał słupków zając, może gdyby był wielkanocnym bobrem ... ;) jeżeli zastrzały to te ukośne belki to błąd, odcięte z piątego słupka a jeszcze nie dowidziałeś krat z prętów zbrojeniowych, po których będą się piąć rośliny.
              nie musiałam przekupywać zająca, miał wyrzuty sumienia jak stąd do obiadu ;)
          • leloop Re: ale fo pa i wtopa :/ 10.04.12, 08:27
            > Lelloop - dzięki za ponowne przyjęcie w zacne progi:)
            ależ nikt stąd Cie nie wyrzucał ani takie tam, miejsce grzecznie czekało :)
            • bei Re: ale fo pa i wtopa :/ 10.04.12, 08:40

Alez ten zajONc mocarny:)- taki wypasiony prezent przyniosł:)

ŁADNE te pergole...i jakie przydatne:)!

A ogorcy bedziesz pionizować?
              • leloop Re: ale fo pa i wtopa :/ 10.04.12, 08:57
                > A ogorcy będziesz pionizować?
                ja zawsze pionizuje, jakoś tak się przyzwyczaiłam ;)
                • asta6265 Re: ale fo pa i wtopa :/ 10.04.12, 09:12
                  Super pergolki. Od razu widać, żę to solidna robota, a nie marketowe wyginające się od powiewu wietrzyka. Świetne.
    • hesperia1 Re: dostałam od zająca 10.04.12, 12:18
      Pięknie to wygląda.I ta latarenka fajna,klimatyczna taka.
      Kiedy do nas dotrze taka wiosna piękna?????????Koniec zimy to padaczka,ale początek wiosny chyba gorszy:(Na szczęście czasem pokażesz piękna fotkę:)
      • leloop Re: dostałam od zająca 10.04.12, 13:19
        > Kiedy do nas dotrze taka wiosna piękna????????
        nie martw się Hesperio, za chwile :)
        dla mnie to najpiękniejsze dni w roku są i chyba już Wam trochę zazdroszczę, ze to jeszcze przed Wami ;) tym razem nie załapię się niestety na powtórkę z rozrywki w PLu :]
        w imieniu zająca dziękuję wszystkim za pochwały :) Zając się ucieszy bo od kiedy zrobił szopę (dla siebie) bardzo chętnie zabiera się za różne tego typu konstrukcje,co mnie tylko cieszy :)
        kolejne wyzwanie to szopa dla mnie i szklarnia ;)
        • dorkasz1 Re: dostałam od zająca 11.04.12, 19:22
          Andzia, już się zaczęłam zastanawiać czy mnie całkiem skleroza zeżarła, że nie pamiętam przesyłki do Ciebie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka