19.04.12, 08:40
Powiedz mi, czy swoje clemki wsadziłaś już do gruntu? Te co hciałam w pojemniki to już siedzą, ale mam jeszcze 3 do gruntu. Moje aż się proszą, żeby wsadzić, ale boję się, że je szlaczek trafi, bo ta pogoda popergolona 15 w dzień, a w nocy wczoraj mieliśmy -4.
Obserwuj wątek
    • asta6265 Re: Yoma 19.04.12, 08:54
      Yoma, a tak w ogóle to kiedy mogę je zasilić? Te co siedzą w donicy to już dobre dwa tygodnie i chyba się zaaklimatyzowały, bo pączusie już wydają. Dostałaś też pewnie torebeczkę nawozu, tylko czy już mogę czy jeszcze poczekać? nie chciałabym ich zmarnować.
      • yoma Re: Yoma 19.04.12, 09:34
        Ja swoje powsadzałam w niedzielę i wczoraj. Toż to nie tropikalne, nic im nie będzie, chyba że trzymałaś przy piecu i się totalnie rozhartowały :) Na razie nie zasilę, bo i tak podsypuję nasadzeniom dobrej ziemi, ta ziemia powinna być zasilona.

A w ogóle miałam świetny pomysł, żeby je puścić na płożące. Tylko Cassandra ma stać.
        • asta6265 Re: Yoma 19.04.12, 12:09
          Moje są zahartowane, bo cały dzień są na dworze, tylko na noc chowam bo się boję. To mówisz, że sadzić. Z nawożeniem faktycznie poczekam, bo też sadziłam w dobre podłoże. Jakie odmiany puściłaś na płożące? Fajnie będzie wyglądało jak się rozrosną.
          • yoma Re: Yoma 19.04.12, 12:35
            Pewnie, że sadzić. Na płożące Willy'ego, Pamelę Jackson i Arabellę. Teoretycznie powinny się ładnie zazębiać terminami kwitnienia.

A właśnie, a gdzie moje zamówienie z Magdy, hę?
            • leloop Re: Yoma 22.04.12, 21:57
              > A właśnie, a gdzie moje zamówienie z Magdy, hę?
              Ty tez nie dostałaś ? ja tam dzwoniłam na podany nr telefonu ale telefon mówił mi, ze takiego numeru niente :/
              • yoma Re: Yoma 23.04.12, 11:06
                Ty, no nie strasz. Na razie dawałam im poprawkę, że nie wszystko jeszcze z ziemi wylazło, ale zaraz się będę domagać.
        • leloop Re: Yoma 22.04.12, 21:59
          > A w ogóle miałam świetny pomysł, żeby je puścić na płożące.
          a ślimory Ci nie zjadają ? bo moje zanim dorosły do konkretnych rozmiarów były wrąbywane przez ślimory notorycznie
          • yoma Re: Yoma 23.04.12, 11:07
            Ty, no nie strasz

j e s z c z e nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka