27.05.12, 19:56
jest faktycznie skuteczna przeciwko meszkom. Zerwać trochę, zmiąć i się natrzeć. Właśnie cała eskadra leciała do mnie lotem nurkowym i ją przystopowało w powietrzu.
Obserwuj wątek
    • asta6265 Re: Melisa 27.05.12, 22:30
      O no widzisz to dobra wiadomość. Muszę kupić olejek melisowy + mam heliotropy i będzie git.
      • dorkasz1 Re: Melisa 28.05.12, 09:44
        Olejek melisowy jest robiony z melisy? Czy aromat jest otrzymywany w wyniku chemicznych "hokusów pokusów"? Bo to jednak nie to samo i nie wiadomo czy meszki się dadzą nabrać.
        • leloop Re: Melisa 28.05.12, 09:52
          taki w maciupcich buteleczkach raczej prawdziwy, te w ilościach hurtowych najprawdopodobniej są syntetyczne.
          przykład
          www.ecoshop.com.pl/index.php?p368,olejek-z-melisy-7ml
          można wydestylować samemu ;)
          • lampka_witoszowska Re: Melisa 28.05.12, 09:55
            Yoma, a wabisz komary?
            bo na moje oko to teŻ je powinno zniechęcić, taki przyjemny, prosty sposób, a człowiek armię wroga żywił własną krwią
            • bei Re: Melisa 28.05.12, 15:15

a moja jakas dziurawa, co roku ją cos podżera:(
              • asta6265 Re: Melisa 28.05.12, 17:39
                Myślę, że ten olejek będzie działał. W zeszłym roku kupiłam olejek taki do tych kominków pachnący o zapachu wanilii i działało kilka kropelek na skórę i był spokój z meszkami.
                • yoma Re: Melisa 29.05.12, 09:37
                  No i muszę nasadzić więcej melisy, bo co ta moja jedna... Komary też wabię. Jeśli gdzieś jest 100 ludzi i 1 komar, to użre mnie.

Chciałam zapytać, czy wszędzie są takie meszki, czy to tylko ja, cholery można dostać, włażą do nosa. A już szału dostają, jak człowiek podlewa...

Kot też się ogania, a w końcu kot nie krowa i ogona odpowiedniego nie ma...
                  • leloop Re: Melisa 29.05.12, 10:07
                    > No i muszę nasadzić więcej melisy, bo co ta moja jedna... Komary też wabię. Jeś
                    > li gdzieś jest 100 ludzi i 1 komar, to użre mnie.
                    jedz witaminę B, po kilku dniach komary będą rzygać na Twój widok ;P
                    • yoma Re: Melisa 29.05.12, 10:41
                      O, dzięki za przypomnienie, bo foliak mi wyszedł, kwas znaczy :)
                  • lampka_witoszowska Re: Melisa 29.05.12, 10:51
                    na moje oko meszki i mszyce w tym roku szaleją

pierwszy raz meszki mnie ogryzały, durne to, wyrwałam we wścieku życiowym chwasty z ostatniego kawałka warzywniaka i szaro mi się zrobiło od meszek

muszę przeryć poziomkownię z bzem, brzozą i maliniakiem, bo tam aż się roi
                    moja melisa dopiero się dźwiga, rok temu miałam łany, teraz coś niemrawo
                    • yoma Re: Melisa 29.05.12, 14:24
                      No i użarło mnie jakieś bydle w dolną powiekę, oby mu błonkie skrzydła uwiędły! Aua!
                • leloop Re: Melisa 29.05.12, 10:05
                  uważaj na skórę, przecież to syntetyki nie przeznaczone do użytku kosmetycznego :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka