Dodaj do ulubionych

Grzyby się klują

26.09.12, 18:48
cokolwiek by się działo, jutro do lasu, haj :)
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Grzyby się klują 26.09.12, 19:44
      ja też, już zapowiedziałam, że obiadu nie ma;) da Bozia będzie jajecznica z kurkami, nie da- zęby w ścianę:P
      • yoma Re: Grzyby się klują 26.09.12, 20:04
        A co się robi, jak się ma 2 zajączki i kanię? A masełko grzybowe się robi :)
        • yoma Re: Grzyby się klują 27.09.12, 09:09
          Rano wstawszy, idę na obchód, patrzę, a tu pod brzózką smoleńską* od pytona podgrzybków... :)

* brzózka smoleńska jest to brzoza bardzo piękna, która rośnie na tyłach chałupy, naprzeciwko przyszłego kuchennego okna; rodzina kiedyś uzgodniwszy zeznania stwierdziła, że ma ona 50 lat jak obszył, i od tej pory funkcjonuje jako wzorzec tamtej... To nie moja wina :)
          • asta6265 Re: Grzyby się klują 27.09.12, 10:02
            Ja czekam aż M wróci w piętek to pójdziemy na grzyby. Mały chory więc nie mogę się nigdzie ruszyć, a pogoda sprzyja na grzybobranie.
            • yoma Re: Grzyby się klują 27.09.12, 16:19
              Lella icoico?

U mnie dwie kanie, trochę kurek, trochę podgrzybków, dwa solidne kozaki i całe stado małych ślicznych bejbi maślaków. Bejbi maślaki są lepsze niż duże, bo nie trzeba obierać. Na wieczorną wyżerkę starczy :)

W lesie nadal sucho, ale już nie aż tak. Już tak strasznie nie chrzęści.

Asta zdrówka młodemu i taaaakich grzybów :)
              • yoma Re: Grzyby się klują 29.09.12, 19:55
                Dzisiaj w ogrodzie 2 kanie, kozak i 10 podgrzybków. Idę smażyć :)
                • lellapolella Re: Grzyby się klują 30.09.12, 14:27
                  Yoma, pstro... Trochę kurek i czerwone kozaki, całkiem ładne, jeden prawdziwek. Dziś drugi, na spacerze z psami. Słaaabooo.
                  Maślaków nie tykam, mam swój honor:P
                  • horpyna4 Re: Grzyby się klują 30.09.12, 18:18
                    Ja tam lubię maślaki, ale tylko z patelni - smażone na maśle na złotobrązowo.
                  • yoma Re: Grzyby się klują 30.09.12, 19:30
                    Co niehonorowego w maślaku? :)
                    • dorkasz1 Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:03
                      Lelli się w doopie poprzewracało od nadmiaru grzybów.
                      A ja dzisiaj w większości prawdziwki. I to takie jak dzwon, wielkie. Trochę maślaków (lubię i nie jestem taka honorowa jak Lella:), dwa szmaciaki i jedna kania. Szuszom się.
                      • leloop Re: Grzyby się klują 14.10.12, 20:07
                        Trochę maś
                        > laków
                        maślaki - uwielbiam :) nie razi mnie ich pospolitość ;)
                    • lellapolella Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:05
                      Co niehonorowego w maślaku?

pospolitość i obleśność:P
                      • lellapolella Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:12
                        Dorkasz ma rację, rozpuściłam się jak dziadowski bicz;) brązowych kozaków też nie tykam, podgrzybki tylko brunatne:P
                        • newill6 Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:33
                          .grzybów u mnie niet...więc jest ok 3kg okonia..
                          • lellapolella Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:55
                            będziesz suszył?
                            • newill6 Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:56
                              zamienię grzyby na ryby :)
                              • yoma Re: Grzyby się klują 30.09.12, 21:29
                                BTW ten mój ostatni koźlak bardzo udatnie zakamuflował się jako liść od żurawki...
                                • yoma Re: Grzyby się klują 30.09.12, 21:34
                                  O

w przykucu to jeszcze, ale z góry zupełnie go nie było widać.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/xa/ui/jmah/qcFJcTiH6wpWAypl7B.jpg
                                  • newill6 Re: Grzyby się klują 14.10.12, 17:37
                                    ..pragnę...nie, nie to co myslicie..chciały byście..:)))...pragne was poinformować ,że zaczyna się u mnie wysyp podgrzybków...a to , że okonie przyniosłem do domu to dlatego, że ta informacja zbyt pózno do mnie dotarla...
                                    • yoma Re: Grzyby się klują 14.10.12, 21:38
                                      Znaczy, stawiasz wędkę, idziesz na grzyby, a okonie się w tym czasie same łapią? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka