yoma 26.09.12, 18:48 cokolwiek by się działo, jutro do lasu, haj :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Grzyby się klują 26.09.12, 19:44 ja też, już zapowiedziałam, że obiadu nie ma;) da Bozia będzie jajecznica z kurkami, nie da- zęby w ścianę:P Odpowiedz Link
yoma Re: Grzyby się klują 26.09.12, 20:04 A co się robi, jak się ma 2 zajączki i kanię? A masełko grzybowe się robi :) Odpowiedz Link
yoma Re: Grzyby się klują 27.09.12, 09:09 Rano wstawszy, idę na obchód, patrzę, a tu pod brzózką smoleńską* od pytona podgrzybków... :) * brzózka smoleńska jest to brzoza bardzo piękna, która rośnie na tyłach chałupy, naprzeciwko przyszłego kuchennego okna; rodzina kiedyś uzgodniwszy zeznania stwierdziła, że ma ona 50 lat jak obszył, i od tej pory funkcjonuje jako wzorzec tamtej... To nie moja wina :) Odpowiedz Link
asta6265 Re: Grzyby się klują 27.09.12, 10:02 Ja czekam aż M wróci w piętek to pójdziemy na grzyby. Mały chory więc nie mogę się nigdzie ruszyć, a pogoda sprzyja na grzybobranie. Odpowiedz Link
yoma Re: Grzyby się klują 27.09.12, 16:19 Lella icoico? U mnie dwie kanie, trochę kurek, trochę podgrzybków, dwa solidne kozaki i całe stado małych ślicznych bejbi maślaków. Bejbi maślaki są lepsze niż duże, bo nie trzeba obierać. Na wieczorną wyżerkę starczy :) W lesie nadal sucho, ale już nie aż tak. Już tak strasznie nie chrzęści. Asta zdrówka młodemu i taaaakich grzybów :) Odpowiedz Link
yoma Re: Grzyby się klują 29.09.12, 19:55 Dzisiaj w ogrodzie 2 kanie, kozak i 10 podgrzybków. Idę smażyć :) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Grzyby się klują 30.09.12, 14:27 Yoma, pstro... Trochę kurek i czerwone kozaki, całkiem ładne, jeden prawdziwek. Dziś drugi, na spacerze z psami. Słaaabooo. Maślaków nie tykam, mam swój honor:P Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Grzyby się klują 30.09.12, 18:18 Ja tam lubię maślaki, ale tylko z patelni - smażone na maśle na złotobrązowo. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:03 Lelli się w doopie poprzewracało od nadmiaru grzybów. A ja dzisiaj w większości prawdziwki. I to takie jak dzwon, wielkie. Trochę maślaków (lubię i nie jestem taka honorowa jak Lella:), dwa szmaciaki i jedna kania. Szuszom się. Odpowiedz Link
leloop Re: Grzyby się klują 14.10.12, 20:07 Trochę maś > laków maślaki - uwielbiam :) nie razi mnie ich pospolitość ;) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:05 Co niehonorowego w maślaku? pospolitość i obleśność:P Odpowiedz Link
lellapolella Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:12 Dorkasz ma rację, rozpuściłam się jak dziadowski bicz;) brązowych kozaków też nie tykam, podgrzybki tylko brunatne:P Odpowiedz Link
newill6 Re: Grzyby się klują 30.09.12, 20:33 .grzybów u mnie niet...więc jest ok 3kg okonia.. Odpowiedz Link
yoma Re: Grzyby się klują 30.09.12, 21:29 BTW ten mój ostatni koźlak bardzo udatnie zakamuflował się jako liść od żurawki... Odpowiedz Link
yoma Re: Grzyby się klują 30.09.12, 21:34 O w przykucu to jeszcze, ale z góry zupełnie go nie było widać. Odpowiedz Link
newill6 Re: Grzyby się klują 14.10.12, 17:37 ..pragnę...nie, nie to co myslicie..chciały byście..:)))...pragne was poinformować ,że zaczyna się u mnie wysyp podgrzybków...a to , że okonie przyniosłem do domu to dlatego, że ta informacja zbyt pózno do mnie dotarla... Odpowiedz Link
yoma Re: Grzyby się klują 14.10.12, 21:38 Znaczy, stawiasz wędkę, idziesz na grzyby, a okonie się w tym czasie same łapią? :) Odpowiedz Link