edziakrys 09.05.14, 20:51 Za trzecim razem wyszła mi trytomia!!! Radość wielka!!! Na razie to tylko małe kłaczki, ale są! Łubinów dużo, kilka ostróżek a lawenda dooopa... Ani kuźwa jedna! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Do trzech razy sztuka 10.05.14, 01:49 Edzia, moja trytoma dla Ciebie grzecznie czeka w doniczce aż ja dowiozę. miałam jechać do PLu na początku maja ale nie dojechałam jak widać. najbliższy przewidziany termin to koniec lipca, może tym razem mi się uda :) Odpowiedz Link
edziakrys Re: Do trzech razy sztuka 10.05.14, 13:02 Leloop, czekam jakby co :) Siałam lawendę do skrzynki w foliaku razem z rozsadami, tak jak Bóg przykazał, przetrzymawszy ją wpierw w lodówce. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Do trzech razy sztuka 10.05.14, 15:16 Edzia, moja lawenda jest z samosiewu. Dlatego wydaje mi się, że najlepiej jest siać ją jesienią do gruntu. Wtedy ma warunki najbardziej naturalne. Ale jak już ma się jeden krzaczek, to dalej można z sadzonek. Idzie to w postępie geometrycznym. No, chyba że nie chodzi Ci o lawendę wąskolistną, tylko jakiś niezimujący u nas gatunek. Na takich to ja się nie znam. Odpowiedz Link
andziaos Re: Do trzech razy sztuka 10.05.14, 20:19 a u mnie wykiełkował jeden (z całej paczki nasion) rozmaryn:) Odpowiedz Link
edziakrys Re: Do trzech razy sztuka 11.05.14, 19:49 No wąskolistna miała być właśnie :( Spróbuję więc jesienią. Odpowiedz Link