yoma 15.07.14, 15:26 kocimiętkę właściwą (Nepeta cataria). Nie wiecie, czy w tej też się koty tarzają tak jak w Faassenie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Dorwałam 15.07.14, 19:54 miałam ją kiedyś i kot ją wytarzał, Fassena nie ruszał;) Generalnie myślę, że to zależy od kota, za tymi wariatami nie dojdziesz umysłem. Odpowiedz Link
yoma Re: Dorwałam 15.07.14, 20:00 Prawda jest. Dziecek Gudziuś właśnie siedzi przed doniczką i modli się do niej zamiast się tarzać. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Dorwałam 22.07.14, 14:30 Posadź kozłek lekarski, to nie ruszą kocimiętki... Odpowiedz Link
yoma Re: Dorwałam 22.07.14, 16:57 Na Wsi jest i kot z kulawą nogą się nie interesuje, je kręci korzeń. Odpowiedz Link
leloop Re: Dorwałam 26.07.14, 04:58 wydłubałam onegdaj czarny bez, który podstępnie zagnieździł się w asfalcie, koty amoku dostały przy korzeniu. Odpowiedz Link
yoma Re: Dorwałam 26.07.14, 07:16 No i ludzie się skarżą, że im aktinidie namiętnie obsikują koty, sama się nie spotkałam. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Dorwałam 26.07.14, 08:33 Podobno nie tyle obsikują, co obgryzają. Ale moja stara księga mówi, że głównie dotyczy to aktinidii ussuryjskiej; ostrolisna i pstrolista są widać nie tak smaczne, a ussuryjską polecają zabezpieczać antykocio przynajmniej w młodości. Słyszałam jednak o kotach obgryzających wszystkie gatunki aktinidii, więc zawsze dobrze jest upewnić się co do preferencji kotów ogrodowych. Łącznie z wizytującymi oczywiście. Odpowiedz Link