dorkasz1 18.09.15, 13:13 Wszędzie jak na pustyni. Rzodkiewki się powyciągały, chyba za gorąco wciąż jest. Podlewam, ale temperatury nie obniżę... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Sucho i sucho. 18.09.15, 13:28 nie wszędzie, nie wszędzie moja droga. Wam dosusza, nam dolewa. zrobiła się już legularna jesień, coś za wcześnie chyba ... Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Sucho i sucho. 18.09.15, 14:26 Od jutra chłodniej, nabiorą ciałka rzodkiewki ;) Odpowiedz Link
lellapolella Re: Sucho i sucho. 18.09.15, 21:51 U nas cudowna równowaga- w dzień cieplutko, w nocy popaduje:) Świat złocieje, zaczynają kwitnąć astry i chryzantemy, dojrzewają dynie a i szpinak siany w sierpniu powoli gotów do zbiorów. Przytargaliśmy dziś moc prawdziwków. Nie masz piękniejszej pory niż jesień na Pomorzu:)) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Sucho i sucho. 19.09.15, 08:26 W Warszawie tak samo - cieplutko, a nocami skutecznie leje. Którejś nocy nawet była burza. No i nareszcie moja ziemia przestała być skałą i wzięłam się do roboty. Niewielkiej wprawdzie, ale mam to i owo do poprzesadzania. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Sucho i sucho. 20.09.15, 08:43 Mówiąc, że wszędzie sucho, miałam na myśli mój ogród i okolice. A że niektórzy mają lepiej (a może i nie?), to wiem, życie nie jest sprawiedliwe... Odpowiedz Link
leloop Re: Sucho i sucho. 20.09.15, 10:56 gdyby było sprawiedliwie to by było nudno i tematów do konwersacji by było brak :D Odpowiedz Link
lellapolella Re: Sucho i sucho. 20.09.15, 11:31 Wydaje mi się, że w ogólnym rozrachunku jest raczej sprawiedliwe, tylko siły się różnie rozkładają;) Ja na przykład mam z reguły słabe wiosny ale na szczęście wolę jesienie więc mnie to nie dołuje:D Odpowiedz Link
edziakrys Re: Sucho i sucho. 21.09.15, 19:18 Dorkasz, rzodkiewki się wyciągają, jeśli nie w terminie siane Odpowiedz Link