Dodaj do ulubionych

Wiooooosna :)

18.12.15, 16:30
Droga Redakcjo,
skoro posadziłam dzisiaj czosnek, wyrwałam trochę trawska i posadziłam dwa różaneczniki (jeden z doniczki, a jeden przesadziłam), to chyba oznacza, że jest wiosna?
Z poważaniem
Szczęśliwy Ogrodnik z Brudnymi Pazurami :))))

Obserwuj wątek
    • leloop Re: Wiooooosna :) 18.12.15, 21:54
      wiosna, wiosna droga Ogrodniczko.
      u mnie dzisiaj nie padało a nawet było słonecznie, jakieś +15 na liczniku. strój ogrodowy to koszula flanelowa + bezrękawnik, który został ściągnięty. żonkile w pąkach (w mieście już widziałam kwitnące), kwitną cały czas róże i nasturcje, zakwitają po raz trzeci bodziszki, powyłaziły hiacynty. ciekawe co zakwitnie w marcu :)
      • dorkasz1 Re: Wiooooosna :) 19.12.15, 09:59
        Jak znam życie, to u nas w marcu będą kwiaty mrozowe na szybach... :( No ale cieszmy się póki jest czym. U mnie wawrzynek wilczełyko kwitnie od miesiąca, ma coraz więcej kwiatów. Przykra jest tylko świadomość, że takie całkiem normalne to nie jest.
    • leloop Re: Wiooooosna :) 03.01.16, 10:41
      https://www.instagram.com/p/BACs4-lpKPu/
      • se_nka0 Re: Wiooooosna :) 03.01.16, 16:27
        Bajka :)
        U mnie - 14. Zamrożone wszystko, śniegu brak.
        • horpyna4 Re: Wiooooosna :) 03.01.16, 17:22

Podobno od Trzech Króli ma się ocieplić - przymrozki w nocy, w dzień na plusie. Ma padać.
          • edziakrys Re: Wiooooosna :) 04.01.16, 08:37
            W Pyrlandii nieco śniegu; tyle co kot napłakał-ale biała gruda w ogrodzie jest. -14.
            Rozmroziłam dzis w nocy zamrażarkę, korzystając z mrozu i zaraz polecę roslinkom domowym polepszyć :) Jak ogarnę mięsiwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka