ekspert.grupa_synapsis
12.03.16, 21:55
Witam bardzo serdecznie wszystkich Uczestników forum Depresja Gazeta.pl. Miejsce to dla mnie jest jeszcze mało znane, choć zapoznałem się już z niektórymi wątkami i prowadzonymi wcześniej rozmowami. Zostałem zaproszony jako lekarz psychiatra, ekspert – jak się tu mówi. Chciałbym, żeby wynikło z tego coś dobrego. Wiem, że na pewno nie sprostam wszystkim oczekiwaniom, zapewne nie na każde pytanie będę znał odpowiedź, nikogo przez internet nie wyleczę ani nawet nie będę próbował. Mogę jednak, jako lekarz, podzielić się swoją wiedzą o depresji, innych zaburzeniach afektywnych, chorobliwym lęku i podobnych problemach. O ich rozpoznawaniu i sposobach leczenia. Tym sprawom poświęciłem dużą część swego życia. Zachęcam do pytań, najchętniej będę odpowiadał właśnie na pytania kierowane wprost do mnie. Z własnej inicjatywy też będę się włączał do wątków, ale ostrożnie – nie chciałbym bowiem, nieproszony, zakłócać prowadzonych rozmów. I jeszcze proszę o ciut wyrozumiałości – to jest pierwsze forum w moim życiu.
Stanisław Porczyk, psychiatra, Grupa Synapsis
Witam serdecznie użytkowników forum Depresja Gazeta.pl. Jestem psychologiem i psychoterapeutą. Postaram się nawiązywać do poruszanych tematów i odpowiadać na Państwa pytania z zakresu psychologii i psychoterapii. Moja obecność i to co mogę tutaj napisać nie będzie psychoterapią, na forum jest to niemożliwe. Mogę jednak odpowiedzieć na niejedno trapiące Państwa pytanie, podzielić się moją wiedzą i doświadczeniem. Mam nadzieję, że będzie to pomocne. W szczególności będę się starała odpowiedzieć na pytania kierowane wprost do mnie.
Pozdrawiam,
Joanna Jaroszek, psycholog, Grupa Synapsis