rafcio7
13.03.19, 17:33
Witam wszystkich zagubionych na forum może tytuł trochę dziwny ale dla mnie ma znaczenie. Dzisiaj rano zrozumiałem kilka spraw zrobiłem dwie listy mianowicie listę swoich problemów a następnie drugą listę w której napisałem co chciałbym jeszcze osiągnąć tą pierwszą listę zamknąłem w puszce Pandory postanowiłem myśleć wyłącznie pozytywnie co jest trudne na prawdę bardzo drudne ale poraz pierwszy od dawna czuję wewnętrzny spokój cała sytuacja mnie troszkę przeraża wiem jak trudno walczyć z depresją jak łatwo powiedzieć jest OK .żeby chwilę później zrobić krok w tył i wrócić na początek drogi dlatego dzisiaj staram się myśleć racjonalnie co jest nr 5 na mojej liście cała obecna sytuacja trochę mnie przeraża w pewnym sensie czuję się jak alkoholik lub narkoman na odwyku może nie zbyt odpowiednie porównanie ale tylko takie mam odczucia w tej chwili w końcu dzisiaj jest mój pierwszy dzień na nowej drodze życia może dlatego w myślami staram się myśleć racjonalnie i mam świadomość jak wiele pracy mnie czeka i ile będę miał kolejnych upadków może to nawet dobrze że mam świadomość że mój obecny stan jest tylko chwilą która może trwać jeden dzień a może kilka lat i że muszę cieszyć się każdą chwilą dlatego postanowiłem napisać żeby poukładać myśli i zrozumieć wszystko co się właśnie dzieje w moim umyśle. Pisząc wprost boję się czy wytrwam w postanowieniu choć jeden dzień co jest pewnie dość śmieszne ale właśnie to w tej chwili czuję