Dodaj do ulubionych

Asentra, Lerivon, Stilnox

07.02.05, 14:13
witam -Asentra, Lerivon, Stilnox- te leki przepisal mi lekarz, czy braliscie
podobne zestawienia, po jakim czasie moge liczyc na poprawe? na chwile
obecna, po kilku dniach zazywania kreci mi sie w glowie i jestem ciagle
glodna...
Obserwuj wątek
    • liselle Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 08.02.05, 22:01
      matko! on Ci to wszystko przepisał i masz brać na raz???!!zwariował?? Lerivon jest śodkiem działąjącym na głębokość i długość snu. Stilnox to typowy nasenny. Wiem bo oba mam, z tym że absolutnie nie mogę brać wszystkiego na raz. Nie kwestionuję wiedzy twojego psychologa, ale na raz!!!! Ja mam lerivon i mam brać TYLKO pół tabletki na początek. pół tabletki z 10mg!!!. Głodna jesteś przes lerivon. Jeśli łykasz duże dawki to wzmaga on głód i możesz przytyć.Nic dziwnego że kręci Ci się w głowie skoro bierzesz tyle leków na raz. Dziewczyno. Może pójdź jeszcze do innego lekarza. Tak dla porównania opinii. No bo to wydaje mi isę irracjonalne!! Możesz się uzaleznić a po odstawieniu czuć się jeszcze gorzej.
    • jeszp1 Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 09.02.05, 08:49
      Witam!
      Zestaw leków poza stilnoxem jest prawidłowy. Asentra na poczatku leczenia
      powoduje bezsenność dlatego lerivon jest wskazany. Natomiast stilnoxu nie
      polecam. Nie tylko uzależnia, ale również może podłębiać depresję i nasilać
      lęki w ciągu dnia - niestety.
      Spróbuj ograniczyć się tylko do leków przeciwdepresyjnych. Potem radzę odstawić
      lerivon, bo tyje sie po nim na potęge.
      Pozdrawiam serdecznie.
    • nive79 Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 09.02.05, 10:14
      ja mam Asetre 50 mg i Lerivon 30 mg- po Lerivon'nie nie chce mi sie spac wogole
      i dlatego lykam Stolnox- jednak staram sie nie czesciej niz 4 razy w tyg. Taki
      zestaw dostalam po 8 miesiecznym leczeniu Pernazyna i Lexotanem -niestety bez
      zadnych skutkow.
    • chaimbers Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 09.02.05, 11:39
      To że Ci sie kręci w głowie to sie tym nie przejmuj bo to normalka jeśli sie
      bierze Asentre ;) Tzn. nie bedzie tak cały czas tylko przez pierwsze dwa
      tygodnie Ja biore od właśnie dwóch tygodni Asentre i już zauważam że coraz
      mniej mam tych "efektów ubocznych".
      • suchyxxx Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 09.02.05, 14:18
        Ja dostałem lerivon,tzn mianserin ale to jest Polski odpowiednik chyba lerivonu
        bo tez dokładnie ten sam skład czyli chlorowodorek mianseryny.Jak się okazało
        wszystkie ssri działały na mnie za bardzo przymulająco więc dał mi lekarz lek
        czteropierścieniowy.No ale dobra koniec tego paplania a teraz do rzeczy.Wziołem
        wczoraj pierwszą tabletkę bo mam dojść do 3ech czyli 30mg na noc.Spało się
        dobrze ale po obudzeniu jestem troszkę senny.Jeść mi się strasznie chce i teraz
        jem zupkę z proszku:P Nie wiem czy senność mi minie ale myślę że po jakimś
        czasie tak.Co do głodu to też powinien minąć ale najważniejsze jest to,że dobrze
        się czuję po tym leku:) Zawrotów głowy nie mam ale jak rano się ledwie co budzę
        to mam ręcę i nogi strasznie zimne ale to chyba też minie:)
    • teraz7 Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 21.02.05, 11:55
      Witam biore lerivon i bioxetin do prawie 3 mieiecy faktycznie nie wiem ktory
      pomaga mi bardziej ale istotna poprawe zaliczylem po okolo 1 miesiac symptomy
      bywaly nieco wczesniej lecze sie na zaburzenia depresyjno lekowe .Na leki nie
      ma jednej odpowiedzi dzialaja na kazdy organizm indywidualnie jednym lepiej
      innym nic a innym mniej.teraz biore ostani miesiac dawki stale i bede je
      zmniejszal.To co przeszedlam to byl koszmar ale spoko glowa do gory.jeszcze
      istotna sprawa jest abys mial serdeczna osobe przy sobie ktora bedzie sie toba
      opiekowac i cie zrozumie to jest bardzo istotny lek i wlanie gdyby nie taka
      osoba prawdopodobnie by mnie tu nie bylo:)pozdrawiam poprostu potrzeba czasu
      >pozdrawiam:)
      • teraz7 Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 21.02.05, 12:01
        aha no i faktycznie mozna dostac kilogramy apetyt mam ogromny i to mnie
        przygnebia.jesli masz tyle lekow moze sprawdz sie u innego bialego kitla ja
        mialem to szczescie ze udalo mi sie byc u bardzo znanego i cenionego dla
        ktorego nie bylem tylko kukla do dawania lekow.ja od 3 miesiecy na 2 takich
        samych.co bedzie wprzyszlosci zobaczymy:)istotna sprawa to faktycznie trafic na
        dobrego fachowca i trafic na lek :)
        • nive79 Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 24.02.05, 08:36
          a u mnie coraz gorzej:(( kazdy dzien to wyzwanie, ktoremu nie potrafie
          sprostac, leki zamiast slabnac konkretnie sie nasilily, poczucie winy, obawa
          przed wszystkim, mam juz dosc...
          • jeszp1 Re: Asentra, Lerivon, Stilnox 24.02.05, 08:55
            Absolutnie nie bierz stilnoxu. Ten lek może nasilać lęk w ciągu dnia. Po
            dłuższym stosowaniu stilnoxu wzrasta tolerancja na lek i organizm potrzebując
            większej dawki reaguje zwiększonym lękiem. Lepiej gorzej spać ale mieć lepsze
            samopopczucie. Ja też byłem ofiarą stilnoxu i miałem silne lęki w ciągu dnia.
            Udało mi się odstawić. Teraz mam też problemy ze spaniem, ale samopoczucie jest
            dobre i lęki dzienne zniknęły. Nikt nie namówi mnie więcej na stilnox.
            Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka