roberto7727
13.01.15, 18:46
Witam starszych stażem .Mam problem z tarczycą ? Wyniki to tsh w zależności od badania od 1.93 do 3,16 .Ft 4 też w zależności od badania od 11,4 do 12,6 (norma 12-22) FT3 5,9 NORMA (3,1-6,8 ) W ostatnim z badań ATPO 215 norma <34 .Witamina D3 wynik 20 . W usg jeden guzek 6x4 mm hypoechogeniczny lity . Bacc wykonane z wynikiem ,,krew skąpa ,koloid skąpy ,nieliczne rozproszone komórki tarczycy .Wynik -Zmiana pęcherzykowa kat II wg PTE . Endokrynolog wysmiała lekarza opisujacego biposję że ponoc nie da się określić zmiany pęcherzykowej w badaniu bacc .Mnie nie do śmiechu .Ale co z tymi hormonami ? Skąd tyle ft 3 gdy podobno powstaje z ft 4 którego jest niewiele ! Endo odmówiła mi przypisania hormonów a czuje się fatalnie .Silne lęki nie wiadomo przed czym a w zasadzie takie somatyczne objawy lęku (bezsennośc ,drżenia ,ucisk w gardle ) od psychiatry mam leki efectin 75 i lerivon 10mg i czasem to pomaga a czasem nie wystarcza .Dziś psychiatra zapisala mi euthyrox 25n . Mam napadowe kołatania serca związane z pochylaniem się .Podobno częstoskurcz napadowy nadkomorowy . Czy jak wezme euthyrox to ft3 nie wzrośnie ? Endo mówi tylko że mam nasiloną konwersję ft4 do ft3 ale nie ma wskazań do włączenia hormonów .