lekki3 26.06.05, 12:27 z 15 lat temu terapeuta powiedział mi że neurotycy to najwieksi egoiści. Dołożył że umią kochać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lekki3 Re: egoizm 26.06.05, 13:01 tananek napisał: > a nawet umieja pisownia .Powinno być- nie potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
ogrom Re: egoizm 26.06.05, 13:12 wiesz Lekki nie masz racji jak sądzę,,,,, ale może ja poprostu nie jestem neurotyczką i nigdy nią nie byłąm bo dla mnie liczy się głownie miłosc..... ale u mnie jest ona niespełniona Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: egoizm 26.06.05, 13:17 ,, ale może ja poprostu nie jestem > neurotyczką i nigdy nią nie byłąm bo dla mnie liczy się głownie miłosc..... to tak jak dla nie jednego neurotyka ale > > u mnie jest ona niespełniona to tak jak dla niejednego neurotyka Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: egoizm 26.06.05, 13:40 ogrom napisała: > wiesz Lekki nie masz racji jak sądzę,,,,, ale może ja poprostu nie jestem > neurotyczką i nigdy nią nie byłąm bo dla mnie liczy się głownie miłosc..... ale > > u mnie jest ona niespełniona Ja jestem nurotyczką a niespełnione miłości to moja specjaność:(((( I zapewniam , ze zawsze jest u mnie na pierwszym miejscu ....miłość, przez duże M, tylko gdzie taką można spotkać? W tych nieustannych poszukowaniach zatracam powoli samą siebie, ale nadzieja umiera ostatnia..... Odpowiedz Link Zgłoś
lekki3 Re: egoizm 26.06.05, 14:08 ogrom napisała: > wiesz Lekki nie masz racji jak sądzę,,,,, ale może ja poprostu nie jestem > neurotyczką i nigdy nią nie byłąm bo dla mnie liczy się głownie miłosc..... ale > > u mnie jest ona niespełniona no właśnie,i po tym jak to usłyszałem od specjalisty bez cudzysłowu,pomyslałem że rozpaczliwie szukamy tego uczucia ale to może chora miłość i chore pragnienie Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: egoizm 26.06.05, 14:56 Jaka chora miłość i jakie chore pragnienia na miłość boską??????? Miłosć jest jak najbardziej autentyczna...czysta i pełna oddania a pragnienia całkiem przyziemne....odrobia szczęścia tu, na ziemi, skoro nieba juz nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: egoizm 26.06.05, 15:36 euforyk napisał: > "neurotyczna potrzeba miłości" Nieneurotycy nie mają takich potrzeb? OK, wobec tego już wiem, dlaczego wciąż cierpie z poczucia odrzucenia....poszukam neurotyka i dzięki za podpowiedż:) Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: egoizm 26.06.05, 18:02 euforyk napisał: > www.milosc.cad.pl/praktyk/m_s_horney.htm Teraz już naprwdę mnie dobiłeś....i to całkiem serio:( Zaczynam rozumieć skad u mnie te myśli samobójcze....intuicja wie lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
lekki3 Re: egoizm 26.06.05, 17:21 shangri-la napisała: > euforyk napisał: > > > "neurotyczna potrzeba miłości" > > Nieneurotycy nie mają takich potrzeb? > OK, wobec tego już wiem, dlaczego wciąż cierpie z poczucia > odrzucenia....poszukam neurotyka i dzięki za podpowiedż:) O to chodzi że MAJA TAKĄ POTRZEBĘ,a ponieważ są neurotykami nazywa sie ją neurotyczną. Coś o tym ktoś pisał. W tym wypadku popyt i podaż nie ida w parze Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: egoizm 26.06.05, 18:01 lekki3 napisał: > shangri-la napisała: > > > euforyk napisał: > > > > > "neurotyczna potrzeba miłości" > > > > Nieneurotycy nie mają takich potrzeb? > > OK, wobec tego już wiem, dlaczego wciąż cierpie z poczucia > > odrzucenia....poszukam neurotyka i dzięki za podpowiedż:) > O to chodzi że MAJA TAKĄ POTRZEBĘ,a ponieważ są neurotykami nazywa sie ją > neurotyczną. Coś o tym ktoś pisał. W tym wypadku popyt i podaż nie ida w parze Przypominam , że sama jestem neurotyczka a wiec juz chyba wszytko będzie OK:) Odpowiedz Link Zgłoś
lekki3 Re: egoizm 26.06.05, 18:35 shangri-la napisała: > lekki3 napisał: > > > shangri-la napisała: > > > > > euforyk napisał: > > > > > > > "neurotyczna potrzeba miłości" > > > > > > Nieneurotycy nie mają takich potrzeb? > > > OK, wobec tego już wiem, dlaczego wciąż cierpie z poczucia > > > odrzucenia....poszukam neurotyka i dzięki za podpowiedż:) > > O to chodzi że MAJA TAKĄ POTRZEBĘ,a ponieważ są neurotykami nazywa sie ją > > neurotyczną. Coś o tym ktoś pisał. W tym wypadku popyt i podaż nie ida w > parze > > Przypominam , że sama jestem neurotyczka a wiec juz chyba wszytko będzie OK:) nie tylko dawaj ,ale i wymagaj- i bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
lekki3 Re: egoizm 26.06.05, 14:12 euforyk napisał: > i co? sprawdziło sie? Zasiało wątpliwość, Odpowiedz Link Zgłoś
karioke_1 Re: egoizm 26.06.05, 22:50 Neurotycy potrafią kochać jak nikt, rzecz w tym, że nikt kto nie jest neurotykiem, nie jest w stanie takiej miłości zaakceptować. Bo neurotyczna miłosć to wszystko albo nic. Ludzie zdrowi są dla siebie wartością samą w sobie. Neurotyk wierzy w swoją wartość tylko wtedy, gdy znajduje swoją wartość w oczach innych. A że naprawdę jest egoistą, to żąda jej tak nachalnie, że nikt nie jest w stanie tym wymaganiom podołać. Nawet drugi neurotyk. I stąd to poczucie wyobcowania, które jeszcze bardziej zniechęca do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: egoizm 27.06.05, 07:25 karioke_1 napisała: > Neurotycy potrafią kochać jak nikt, rzecz w tym, że nikt kto nie jest > neurotykiem, nie jest w stanie takiej miłości zaakceptować. Bo neurotyczna > miłosć to wszystko albo nic. Ludzie zdrowi są dla siebie wartością samą w > sobie. Neurotyk wierzy w swoją wartość tylko wtedy, gdy znajduje swoją wartość > w oczach innych. A że naprawdę jest egoistą, to żąda jej tak nachalnie, że nikt > > nie jest w stanie tym wymaganiom podołać. Nawet drugi neurotyk. I stąd to > poczucie wyobcowania, które jeszcze bardziej zniechęca do życia. Wiesz, gdyby tylko to było poczucie wyobcowania.....w pewnym wieku i po kilku dramatycznych doświadczeniach to przede wszytkim BRAK NADZIEI.....jaki sens ma życie pozbawione nadziei?????? Moje nie ma zadnego....... Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: egoizm 27.06.05, 14:32 shangri-la napisała: > .....w pewnym wieku i po kilku > dramatycznych doświadczeniach to przede wszytkim BRAK NADZIEI.....jaki sens ma > życie pozbawione nadziei?????? Taki sam jak życia z nadzieją. asa Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: egoizm 27.06.05, 16:04 hasanet napisała: > shangri-la napisała: > > > .....w pewnym wieku i po kilku > > dramatycznych doświadczeniach to przede wszytkim BRAK NADZIEI.....jaki se > ns > ma > > życie pozbawione nadziei?????? > Taki sam jak życia z nadzieją. > asa Niestety....nie zgadzam się ;( Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: egoizm 27.06.05, 20:40 shangri-la napisała: > hasanet napisała: > > > shangri-la napisała: > > > > > .....w pewnym wieku i po kilku > > > dramatycznych doświadczeniach to przede wszytkim BRAK NADZIEI.....j > aki se > > ns > > ma > > > życie pozbawione nadziei?????? > > Taki sam jak życia z nadzieją. > > asa > > > > Niestety....nie zgadzam się ;( Cóż, bywa. asa Odpowiedz Link Zgłoś