24.02.06, 22:11
Ktoś go bierze?
To chyba cos podobnego do Efektinu?
Kurde i jak długo to coś trza brac? ale się wpakowałam ja nie moge :/

-
Obserwuj wątek
    • szyderca_i_glupawiec Re: Velafax 24.02.06, 22:41
      Kogo moje piękne oczy widzą. Nie mogę uwierzyc ze szczęscia. Moja dawno
      przekreślona przez życie Siostra dała oznaki życia. Cieszę się Słonko że nie
      przeniosłaś się tam, gdzie aniołki mówią dobranoc.
    • szyderca_i_glupawiec Re: Velafax 24.02.06, 22:46
      Tak mnie zjechałaś w ostatnim mailu ze do dzisiaj miałem normalnie doła :(.
      Miałem wyrzuty sumienia że pozwoliłem tak niebiańskiej istocie przekręcic się.
      Ale na szczęscie to juz nieaktualne. Nie trzymam urazy i na znak braterstwa dam
      ci to o co pytałaś w poscie. Miłej lektury
      www.republika.pl/mario236/
      • ogrom Re: Velafax 25.02.06, 07:12

Wiesz.....nie mam w zwyczaju zjeżdzać ludzi.
        Natomiast jesli kiedyś pójde do piekła to wiem, że trafię na szyderców i
        głupawców z takim sposobem bycia jak Twój.
        Chyba powinienieś nad soba pracować!!!

pozdrówka Olla

-
    • ogrom Re: Velafax 25.02.06, 20:57

Czy ktos z Was to brał?
      Czy jesli czuje, że troche mi smutno to powinnam zaczynac wogole to brać czy
      raczej nie powinna?
      czy osobie ktora nie jest w depresce moze to zaszkodzic?
      • anjakarenina Re: Velafax 25.02.06, 22:08
        jak ci tylko smutno, a depresji nie masz, to po co ci to? to nie pomoże po 2
        tabletkach, tylko dopiero po co najmniej 2 tygodniach brania, moze do tej pory
        ci smutek odejdzie. to nie uzależnia, więc niby nic złego ci się nie stanie, ale
        potem odstawić jednak trudno. są różne efekty specjalne. poza tym, możesz
        odczuwać skutki uboczne w trakcie brania.
    • ogrom Re: Velafax 26.02.06, 23:12

Naprawdę nikt tego leku nie brał?
      jak jest z łaknieniem?
      bo moje deprecha to miedzy innymi sie wzieła jak przytyłam a kiedys brałam 2
      mies lerwivonu ale to tragiczny lek:(((
      • przemek.m Re: Velafax 13.03.06, 14:08
        Ja biorę od ok. 2 tyg. dawkę 150 mg/dzień. Wcześniej brałem Effectin w postaci
        ER (o przedłużonym uwalnianiu). Faktycznie łaknienie się zmniejsza, ale za to
        pocę się masakrycznie. Nie jest to lek na odchudzanie, lepiej do tego celu kupić
        sobie jakąś termę albo ALC. Natomiast na depresję (prawdziwą depresję, nie
        chwilowe dołki) działa b. skutecznie.
        Pozdrawiam
    • szyderca_i_glupawiec Re: Velafax info 27.02.06, 13:01
      No dobra siostro miałaś prawo się na mnmie zdenerwowa. bo link który Ci podałem
      był niewłaściwy. Wklejam Ci info na temat tego leku. Ten lek velafax to to samo
      co popularny effectin. Wpisz w archiwum: effectin i znajdziesz wiele postów o
      nim.

SNRI - wenlafaksyna.

Wenlafaksyna - selektywny inhibitor wychwytu zwrotnego serotoniny i
      noradrenaliny.

Nazwa chemiczna: 1{alfa-[(Dimetyloamino)-metylo]-p-metoksybenzylo}-cykloheksanol

Nazwy handlowe: Efectin, Efectin ER, Velafax, Effexor, Effexor XR.

Jest sprzedawana w postaciach - tabletek 37.5mg, 50mg i 75mg, oraz w postaci
      kapsułek o przedłużonym działaniu 75mg i 150mg.

Dawkowanie: 75mg-375mg na dobę. Leczenie rozpoczyna się od dawki 75mg na dobę,
      w razie braku poprawy po kilku tygodniach dawki można stopniowo zwiększać o
      75mg (nie przekraczając 375mg na dobę). Lek należy odstawiać powoli.

Wenlafaksyny nie należy stosować u osób w wieku poniżej 18 lat.

Wenlafaksyna jest silnym inhibitorem wychwytu zwrotnego serotoniny i
      noradrenaliny, w mniejszym stopniu hamuje wychwyt dopaminy. W małych dawkach
      lek działa głównie serotninergicznie, zwiększenie dawki powoduje nasilenie
      działania noradrenergicznego. Nie działa antycholinergicznie i
      przeciwhistaminowo. Ma zrównoważony wpływ na napęd psychomotoryczny, działa
      przeciwlękowo. Wykazuje bardzo wysoką skuteczność w leczeniu depresji,
      przeważnie daje też szybsze efekty terapeutyczne niż pozostałe leki
      przeciwdepresyjne.

Pełne działanie leku może pojawić się nawet po 2 tygodniach stosowania.

Objawy uboczne przeważnie są najbardziej nasilone podczas pierwszych 2 tygodni
      terapii, później ich natężenie zmniejsza się lub zanikają. Mogą występować:
      nudności, suchość w ustach, nadmierna potliwość, niestrawność, zawroty głowy,
      zaparcia, osłabienie, zmniejszenie apetytu. Wysokie dawki mogą wywoływać wzrost
      ciśnienia tętniczego.

Wenlafaksyna jest stosowana w leczeniu zaburzeń depresyjnych, także o dużym
      nasileniu. Wykazuje dużą skuteczność w deperesjach z objawami lęku, i
      melancholią. Daje też dobre rezultaty w leczeniu, fobii społecznej, napadów
      paniki, lęku uogólnionego, a także bólów psychogennych.

Wenlafaksyny nie należy łączyć z IMAO. Leczenie wenlafaksyną można rozpocząć 2
      tygodnie po podaniu ostatniej dawki Inhibitorów MAO.

UWAGA! LEK NALEŻY ODSTAWIAĆ POWOLI I POD KONTROLĄ LEKARZA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka