23.07.06, 21:22
CZy ktoś brał ten lek? Ja go biore w dawce podtrzymującej 1mg.. Wcześniej
brałam więcej.. Przytyłam 13 kilo.. CZy jest szansa żebym schudła jeszcze
przed odstawieniem leku? JAk myślicie jeśli zaczne się odchudzać to czy to
coś da?..bo leku narazie odstwić nie mogę...
Obserwuj wątek
    • miriam11 Re: Rispolept 23.07.06, 21:31
      Ja biorę Rispolept w dawce 2 mg i nie tyję... ale też nie chudnę, więc chyba daj
      sobie spokój z odchudzaniem. Mnie wagę nabiła Depakina, z niej przeszłam na
      Rispolept i tych kilogramów z depakiny zgubić nie mogę :-(
      Ale rispolept jest świetnym lekiem, mnie ustawił do pionu, więc nie myśl o tyciu
      tylko o zdrowiu.
      • madzia.7 Re: Rispolept 23.07.06, 21:38
        Już się ogólnie przyzwyczaiłam do tej mojej nadwagii, ale dziś pomyślałam sobie
        jeśli jest to realne, ze mogę wrócić do swojej wagi- to przeciez moge
        spróbowac.. ale jak piszesz chyba nie jest to realne...
        • miriam11 Re: Rispolept 23.07.06, 21:59
          Sprobowac mozesz zawsze, najwyzej sie nie uda.
    • kathrin82 Re: Rispolept 24.07.06, 10:02
      Cześć!

Ja bralam do niedawna risoplept i anafranil ( 2 lata). Nie umiem teraz odroznic
      dzialanie tych lekow bo bralam je razem, ale bardzo przytylam a diety nic nie
      dają. ogolnie przeciwdepresanty wywolują zatwardzenia i chyba stąd te
      kilogramy. Odstawilam te leki bo skutki uboczne byly nie do zniesienia:
      nadmierne pocenie się , suchość w ustach, koszmary,całkowity spadek libido,
      nadmierna senność, wieczna ospalość.
      Teraz zaczęłam brać Aurorix - ale o tym napiszę w innym poście.
      Serdecznie pozdrawiam - Kasia.
      • kfiatuszekw Re: Rispolept 17.08.06, 10:03
        tez biore Rispolept i Anafranil i chwale je sobie chociaz przytylam 15 kg w
        ciagu 3 miechow!na szczescie po zmniejszeniu dawki udalo mi sie zrzucic 8kg:)a
        koszmary sa straszne!!!czy Ty tez dokladnie pamietlalas swoje sny??
    • kasiulek_mysiulek Re: Rispolept 02.08.06, 21:56
      Odpisałam Ci na maila gazetowego.
    • frygamfs Re: Rispolept 03.08.06, 18:14
      odstawiłam to świństwo i schudłam 3 kg bez żadnych działań w tym cemu. a przytyłam dużo
    • a.niech.to Re: Rispolept 17.08.06, 10:05
      Następna dla której problemu nie stanowi choroba, lecz tycie. Nie jedz
      rispoleptu, czubkuj zachowując szczupłą figurę.
      • madzia.7 Re: Rispolept 17.08.06, 10:31
        Czy Tu się dobrze czujesz?
        Czy ja napisałam że odstawiam lek?
        Napisałam czy można schudnąć biorąc lek
        Nie rozumiem takich ludzi jak Ty ,którzy tylko patrzą jak tu dogryść drugiej
        osobie i to nie mając racji...
        • a.niech.to Re: Rispolept 17.08.06, 14:35
          madzia.7 napisała:

> Nie rozumiem takich ludzi jak Ty ,którzy tylko patrzą jak tu dogryść drugiej
          > osobie i to nie mając racji...
          A to już Twój problem.
          • ida37 Re: Rispolept 17.08.06, 14:43
            Niestety można czubkować będąc również na lekach! Jeżeli tyję, to automatycznie
            pogarsza się samopoczucie psychiczne! Babochłopem nie jestem, więc rozumiem tu
            piszące Kobiety! Bardzo dobrze, że poruszacie te kwestie!
    • marius7219 Re: Rispolept 11.06.23, 11:04
      Podaję synowi (13 lat) od miesiąca Rispolept (rano 0,5, wieczorem 0,25). Poprawiło się funkcjonowanie w szkole. W tym tygodniu pojawiła się bezsenność. W czwartek w nocy podwyższone tętno i ciśnienie, podwyższona temperatura, zmieniony na twarzy, prawie się do nas nie odzywa. Zmniejszyliśmy dawkę do 0.25 rano. Nie wiem, czy nie będziemy musieli odstawić tego leku. Czy mieliście podobną sytuację?
      • mardaani.74 Re: Rispolept 12.06.23, 10:06
        13 lat i Rispolept, poważna sprawa. O dalszym leczeniu musi zadecydować lekarz.
    • gutekmarcinek1979 Re: Rispolept 16.06.23, 18:31
      Chciałbym podzielić się swoją historią.
      W styczniu 2020 roku, zgłosiłem się do psychiatry z powodu myśli natrętnych.
      Wiem , że nerwicę natręctw leczy się skutecznie psychoterapią , lecz lekarka zapisała mi lek SSRI Parogen. Brałem ten lek w dawce 60mg . Muszę przyznać , że natręctwa po tym leku mi przeszły .Po Parogenie nie mogłem spać i lekarka mi zapisała na sen lek Ketrel.

Po paru miesiącach, doszły inne dolegliwości i lekarka zapisała mi lek Ranofren, który brałem w dawce 10mg. Ketrelu już nie brałem.
      Jednak popełniłem błąd , bo nagle sam w listopadzie 2020 roku, odstawiłem te leki .
      Co ze mną się działo i dzieje do tej pory po tym odstawieniu tego leku , jest nie do opisania .
      Mam po tym odstawieniu Parogenu i Ranofrenu, zniszczone i zatkane jelita , anhedonię , problemy z sercem i układem krążenia , brak siły i kondycji , problemy ze snem , popękane naczyńka krwionośne w oczach , słabsze libido , otępienie umysłowe, problemy z zatkaną przegrodą nosową, szum uszny.

W grudniu 2020 roku, gdy źle się czułem po odstawieniu tych leków, zachorowałem jeszcze na Covida.

Wiem , że źle zrobiłem , bo sam odstawiłem leki , lecz lekarka nie poinformowała mnie , że te leki odstawia się stopniowo .

Wyrządziłem sobie wielką krzywdę, odstawiając nagle leki i w takiej wysokiej dawce.
      Zapłaciłem za to wysoką cenę.
      Jestem obecnie wrakiem, ze zniszczonym zdrowiem.

Chciałbym przestrzec innych, przed nagłym odstawieniem leków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna