wisienkaa2 17.11.06, 10:52 Moja kolezanka powiedziala ze wezmie 60 tabletek relanium 5 mg czyli 300 mg i popije alkoholem. czy ona to przezyje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cas1353 Re: relanium 17.11.06, 11:07 fajnie postawiony problem mam nadzieje ze wirtualny , proponuje podtruwac sie stopniowo po jednej dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: relanium 17.11.06, 11:19 zamiast alkocholu lyka mocloxil tez po jednej dz ALBO amitriptyline jak jest lekko pobudzona relanium wzmacnia dzialanie jednego ALBO drugiego po tygodniu przejdzie a po ami bedzie spala snem wprawdzie nie wiecznym na razie ale spokojnym,zanim przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: relanium 17.11.06, 11:21 Nie wiem, ale jeśli tak, to nie chciałbym być na jej miejscu jak się obudzi, znam kilka takich osób. A niedawno w Wyborczej było o człowieku, który wyskoczył z dziewiątego piętra i złamał sobie rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
na_fe Re: relanium 17.11.06, 11:37 wisienkaa2 napisała: > Moja kolezanka powiedziala ze wezmie 60 tabletek relanium 5 mg czyli 300 mg i > popije alkoholem. czy ona to przezyje? wyrzyga zaraz i będzie po balu n_f Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: relanium 17.11.06, 11:40 chyba duzo samobojcow na prawde , w glebi serca,nie chce tego ale porywaja sie i niechcaco sie udaje... Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: relanium 17.11.06, 11:46 jak bedzie brac mocloxil z tym relanium to ono przyspiesza reakcje na leki antydepresyjne tylko musi jesc tydzien a jednak nie zmienic zamiaru :-) Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: relanium 17.11.06, 11:55 poniewaz mam to za sobą wiem że poczucie winy , czsem nieprawdzie czyli błęne , albo prawdziwe może kazać jej to odreagowywać wcześniej czy pózniej i z tym moze miec zawsze kłopot najlepiej pozwolic sobie odreagować takie tendencje aż do dna ale jak to zrobić ,że by się nie pokaleczyc ,nie uszkodzić xz pewnością "na raty, moze terapia szkoła przetrwania , wczasy w górach w trudnych warunkachprzy wyrębie lasu , mówią że to lepsze od psychotropów , ale jak sie osłabi psychotropami, to juz będzie niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: relanium 17.11.06, 12:01 najgorszym z paradoksów /u mnie/ było, ze dostawałem prochy po których nie mogłem utzrymac sie na nogach usypiałem w dzień siedząc na świetlicy , a w dimu zaraz wywalałem te prochy , mój cięzar po nich wzrastal pozornie do 200 -300 KG. No więc prochy wyrzucałem do kibla. Po jakims czasie dostałem wyrzutów sumienia, że nie chciałem takiej " siłowni" - bezinteresownej i nieproduktywnej ntbn.- tak mnie to wdepło na sumienie ,że zacząłem żreć maksymalne dawki, na granicy dawki śmiertelnej - a mówili , lepiej jedz na wies tam jest praca przy wyrębie lasu , ten sam cieżar do uniesienia Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: relanium 17.11.06, 12:08 dodam, ze poniewaz dawka była równa smiertelnej ale jej nie przekraczała, a na dodatek po godzinie, dwóch ,wyrzygałem, to sie w szpitalu podsmiechiwali ze mnie lekarze ,że samobójstwo nie udane za pierwszym razem, gdy wystrzał był niesmiały... zostawilem kartke "całujcie mnie w dupe" i to było do lekarzy , bo nie chcieli rozpoznac depresji po moim komentarzu diagnoza była ostatecznie "zalatwiona" pózniej nawet za drugim raze nie zgłosiłem sie na toxykologie tylko przesiedziałem w domu bojac sie zamykac oczy , bo gdy po takim wyskoku trafiałem do szpitala , to zamiast antydepresanty dostawałem neuroleptyk co jeszcze nasila depe, nawet u zdrowych, NIE PISAłBYM TEGO JAK BYM NIE BYł OBURZONY NA TEN SYSTEM LECZNICTWA. Jak cos jest z pogranicza to rozpoznanie jest na niekorzyść pacjenta a póżniej więzienie gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: relanium 17.11.06, 12:41 koleś po 30 klono 2mg obudził się po 3 dniach, ona moze po 2 a może w ogóle. tak na marginesie krew mnie zalewa jak można 30 tabletek relanium spożytkować w tak bezsenowny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: relanium 17.11.06, 12:44 60 nie 30, jeszcze gorzej. toksyczna dawka benzodiazepin jest 1000x większa od aktywnej. słyszeliście w ogóle, żeby komuś udało się zabić relanium? ja nie. co wcale nie oznacza, że to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: relanium 17.11.06, 12:53 to ile tego trzeba wziasc zeby nie przezyc? Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: relanium 17.11.06, 12:46 zoltanek ale na necie pisze ze relanium jest 20 razy mocniejszy od klonazepam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: relanium 17.11.06, 17:16 jest wręcz odwrotnie. Ekwiwalent 5mg relanium to 0,5 mg clonazepamu. Relanium jest, więc około 10 razy słabsze. Dodatkowo clonazepam sprzedają w tabletkach po 2mg i takie zjadł koleś o którym wspomniałem. Przeliczając na relanium zeżarł odpowiednik 120 tbl. relanium 5mg. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: relanium 17.11.06, 12:50 cas ona juz dlugo bierze rozne tabletki, a relanium bierze od pol roku z Luxetą i depakine chrono i mowi ze ch..a daje. a czy musi to wyrzygac? jak wezmie cos przeciw wymiotnego nie chyba nie zwymiotuje. chciala jeszcze wziasc do tego 100 ekstaz ale policja przeczytala jej sms, bo napisala do takiego kolesia co bym akurat przesluchiwany. Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: relanium 17.11.06, 13:05 przekichane neuroleptyk powoduje katalepsje i łamie zdolnosc koncentracji w tym samokontroli / co nie jest rownoznaczne z agresja ale prowadzi do zapasci terapeutycznej w tym kierunku jak zauwazysz u siebie akie złamanie czynnosci poznawczych i zmieniaj lekarza do skutku nie daj se wciskać dalej tłumiacych prochów masz jeszcze ze 3 lata na naprawe i wyjście z tego nawet najgorszego stanu mnie profesor podawał przez pół roku doxepin i stopniowo wychodzilem z tego az do zdrowia, ale mamuska się do tego wtrącił , zaczęła marudzic a nie wzięła pod uwage ,że dalsze łamanie napędu może byc nieodwracalne ot głupota , i brak wiedzy troche, brak organizacji ale zapewniam ,że po złamaniu napędu jest jeszcze ze 3 lata do naprawy, ale trzeba umiec sie z lekarzem dogadac i nie dopuszczac postronych osób do rozmowy mnie sie naprawde poprawiło jak zacząłem do proofa chodzic samemu, a rodzxice mysleli ,że porzuciłem leczenie, potem skierował mnie na OD Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: relanium 17.11.06, 13:35 a Ty czasami nie chcesz sie dowiedzieć ile i czego trzeba łyknąć żeby się "udalo"?, coś czuję że tu o Ciebie chodzi nie o koleżankę. Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: tachytymoleptyki 17.11.06, 13:47 desipramina nortriptylina protriptylina amineptyna............sa lekami antydepresyjnymi w ktorych poprawa pojawia sie juz w pierwszym tygodniu stosowania a objawy oboczne w niektorych skalach sa trzykrotnie mniejsze , /moclobemid/ /jumex/ -podobnie ale to slabsze leki dawniej stosowano je niechetnie gdyz uwazano ze nadmiernie pobudzaja i powoduja narastanie leku ale teraz te poglaady sie zmienily augmentation w postaci malej dawki carbamazepiny albo litu, albo inna metoda przyspiesza rowniez odpowiedz terapeutyczna na lek niektorzy psychiatrzy bardzo scisle , przejrzyscie, ujmuja temat a rownoczesnie nie jest on odhumanizowany Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: to nie moje pomysly ale 17.11.06, 14:18 community.netdoktor.com/ccs/uk/depression/coping/treating/medicine/article.jsp?articleIdent=uk.depression.coping.treating.medicine.uk_depression_article_2069 Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: to nie moje pomysly ale 17.11.06, 14:21 www.netdoctor.co.uk/medicines/100001756.html rozwood ? Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: to nie moje pomysly ale 17.11.06, 14:25 www.drugs.com/cons/Triavil.html Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: komu to przeszkadzalo 17.11.06, 14:34 community.netdoktor.com/ccs/uk/depression/coping/treating/medicine/article.jsp?articleIdent=uk.depression.coping.treating.medicine.uk_depression_article_1993 Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 14:54 www.whatmeds.com/meds/amit_perp.html w Polsce dostepna jest perfenazyna /skladnik neuroleptyczny/ pod nazwa Trilafon 8mg ,najchetniej stosowany jest po 2 tabletki :) a amitriptyline daja po 10 mg /antydepresant/ mozna se podzielic .... ale nortiptyliny nie ma w Polsce a noxyptyline wyrejestrowano w 1994 roku. Pomimo ze dibenzocykloheptadieny sa skuteczniejsze od innych antydepresasntow i glowny przedstawiciel ami. byla NAKAZANA przez WHO do rejestracji obowiazkowo w kazdym kraju na swiecie. Europrywatyzacja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
cas1353 Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 15:13 pochodne demetylowe z przedrostkiem nor daja w niektorych skalach 3 krotnie mniej objawow ubocznych , mniej wplywu kardiotoksycznego , na gruczol krokowy, libido dzialanie drgawkorodne jest tez 3 krotnie mniejsze nieporownywalne do SSRI nie powoduja sennosci ---- jedyna dostepna w Polsce pochodna dibenzocykloheptadienu amitriptylina daje rzeczywiscie duzo objawow ubocznych ale za to oproocz wplywu antydepresyjnego silnie uspokaja :) reszty nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
anksis Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 15:21 clonazepam jest silniejszy od diazepamu, oj trzeba duzo tego zjesc zeby zejsc, tak wiec nie marnuj tabletek!I siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 17:29 Najsilniejszy był Rochypnol ok 10 razy silniejszt od nitrazepamu, ale wycofano go z obiegu jakiś czas temu. I bardzo dobrze. Tym twoja alterego koleżanka pewnie dopiełaby swego. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 17:36 dlaczego bardzo dobrze zoltan dlaczego tak piszesz!!! Nie rozumiem czemu nie ma eutanazji... chce odejśc mam prawo nie boję się smierci... a tam za kurtyna nie ma piekła.... jest tylko trwanie... nikt dokładnie nie wie jak jest, ale ja nie przyjmuje teorii kk.... Ja tez nie mam po co zyć od pewnego czasu... i też cche jakoś ze sobą skonczyć!!! I nikt nie powinien mnie od tego odwieść, gdyż to moje zycie i moja decyzja.... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 18:09 nie wierze, że chcesz gdyby tak było już dawno leżałabyś pod ziemią tak jak każdy desperat znajdzie dojście do heroiny, tak każdy zdecydowany samobójca znajdzie sposób by zniknąć stąd na zawsze. gdy ktoś zakłada wątek pt. chce się zabić, jestem pewien, że cierpi ale nadal chce żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 19:07 W tym sęk Zoltan, że już bylam o mały włos od tej "tragedii" ale nie dałąm rady pójśc dalej... dla mnie jest o kilka lat za późno i nic się już nie zmieni i nic jużsi eninie naprawi wiem to, zresztą myśl o tym że sama sobie spierd... życie dzieki komuś mnie dobija.. nie wiesz kim byłąm wcześniej i nie wiesz jak czuje sie teraz... Ja nie miałam predyspozycji do depresji żadnych.... i teraz nie biorę żadnych leków ani nic poprostu nie wierze w życie... bo nie jest ono takie jakiego pragnełam!! Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 19:26 Jak takie małe, tupiące i wrzeszczące dziecko przed wystawą sklepu z zabawkami. A nie lepiej to spokojnie się poprzyglądać, nie angażując zbytnio? Zdechnąć zawsze się jeszcze zdąży. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: tutaj interesujace sa proporcje 17.11.06, 22:36 Dolor chcesz buźka? czy to TY jesteś vetem?? jesli tak to chyle czoła, to zawód który będę wykonywać w przyszłym wcieleniu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: tutaj interesujace sa proporcje 18.11.06, 11:13 Chcę. Na szczęście nie wierzę w przyszłe wycielenia, bo zawód taki sobie, zbyt często bowiem na końcu zwierzęcia znajduje się jakiś człowiek-porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: tabletki najlepiej przecinac -w szpitalu :) 17.11.06, 17:57 o tu bylo o samobojstwie co z tym robic forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=50830667&a=50831914 Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: ... 17.11.06, 22:19 lucyna nie czytaj moich postow albo chociaz nie odpisuj bo nie cierpie cie bardziej od giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: tabletki najlepiej przecinac -w szpitalu :) 17.11.06, 22:21 Ollaboga77 odezwij się do mnie na gg 1104341 Odpowiedz Link Zgłoś
drapako Re: tabletki najlepiej przecinac -w szpitalu :) 17.11.06, 22:24 uważaj, bo podstepnie lucyna odegra role konia trojanskiego i sie odezwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: tabletki najlepiej przecinac -w szpitalu :) 17.11.06, 22:28 niech mi wypie... kto zna tą Ollaboga77 albo ma jej nr gg? Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: tabletki najlepiej przecinac -w szpitalu :) 17.11.06, 22:30 dobrze ze mnie uprzedziles. z tymi tabletkami to jeszcze sprawdze ktore sa silniejsze. przeciez czytalam dzisiaj i wydaje mi sie ze relanium jest silniejszy od clonazepam albo czytac nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
drapako Re: tabletki najlepiej przecinac -w szpitalu :) 17.11.06, 22:34 wisienka, kolezanke ci ratowac trzeba a nie farmakologie studiowac. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: .... 17.11.06, 22:25 Ollaboga77 odezwij się do mnie na gg 1104341 Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: .... 17.11.06, 22:46 zoltanek masz racje. zle przeczytalam. "Siła działania. Dostępnych jest wiele rodzajów benzodiazepin (Tabela 1), różniących się siłą działania nawet 20-krotnie. Np., 0.5 mg Clonazepamu jest równoważne 10mg diazepamu (Valium, Relanium). Tak więc, osoba zażywająca 6mg Clonazepamu dziennie, przyjmuje bardzo wysoką dawkę równoważną 120 mg diazepamu. Te różnice nie zawsze są do końca doceniane przez lekarzy, a są niezmiernie ważne przy przechodzeniu z jednej benzodiazepiny na drugą, np. podczas odwyku – jak to opisano w następnym Rozdziale." az mi ulzylo ze juz nie biore clonazepanum. jak lekarka mi mogla takie tabletki zapisac. to jakie są teraz najsilniejsze tabletki dostepne na recepte?? Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: relanium 17.11.06, 22:50 zoltanek masz racje. zle przeczytalam. "Siła działania. Dostępnych jest wiele rodzajów benzodiazepin (Tabela 1), różniących się siłą działania nawet 20-krotnie. Np., 0.5 mg Clonazepamu jest równoważne 10mg diazepamu (Valium, Relanium). Tak więc, osoba zażywająca 6mg Clonazepamu dziennie, przyjmuje bardzo wysoką dawkę równoważną 120 mg diazepamu. Te różnice nie zawsze są do końca doceniane przez lekarzy, a są niezmiernie ważne przy przechodzeniu z jednej benzodiazepiny na drugą, np. podczas odwyku – jak to opisano w następnym Rozdziale." az mi ulzylo ze juz nie biore clonazepanum. jak lekarka mi mogla takie tabletki zapisac. to jakie są teraz najsilniejsze tabletki dostepne na recepte?? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: relanium 17.11.06, 23:15 z benzodiazepin właśnie Clonazepam. Nie dość, że jest bardzo silny to ma długi czas półtrwania. Weźmiesz z rana a działanie będziesz czuła jeszcze następnego dnia. Dawki poniższych benzo podane są w odniesieniu do 10mg diazepamu [Nazwa substancji] [okres półtrwania w h] [przeznaczenie a/e/h] Alprazolam (Xanax, Afobam) 6-12 0.5 a Bromazepam (Lexotan, Lexomil) 10-20 5-6 a Chlordiazepoxide (Librium) 5-30 [36-200] 25 a Clobazam (Frisium) 12-60 20 a,e Clonazepam (Klonopin, Rivotril) 18-50 0.5 a,e Clorazepate (Tranxene) [36-200] 15 a Diazepam (Valium, Relanium) 20-100 [36-200] 10 a Estazolam (ProSom) 10-24 1-2 h Flunitrazepam (Rohypnol) 18-26 [36-200] 1 h Flurazepam (Dalmane) [40-250] 15-30 h Halazepam (Paxipam) [30-100] 20 a Ketazolam (Anxon) 2 15-30 a Loprazolam (Dormonoct) 6-12 1-2 h Lorazepam (Ativan) 10-20 1 a Lormetazepam (Noctamid) 10-12 1-2 h Medazepam (Nobrium) 36-200 10 a Nitrazepam (Mogadon) 15-38 10 h Oxazepam (Serax, Serenid, Serepax) 4-15 20 a Prazepam (Centrax) [36-200] 10-20 a Quazepam (Doral) 25-100 20 h Temazepam (Restoril, Normison, Euhypnos) 8-22 20 h Triazolam (Halcion) 2 0.5 h Subst. spoza rodziny benzodiazepin, o podobnym działaniu1, 5 Zaleplon (Sonata) 2 20 h Zolpidem (Ambien, Stilnoct) 2 20 h Zopiclone (Zimovane, Imovane) 5-6 15 h Jak widać z tabeli(wiem troche nieczytelna) Aprazolam i Clonazepam są najsilniejszymi benzodiazepinami, z tym, że clono ma dłuższy czas półtrwania. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: relanium 17.11.06, 23:21 o, wisienka - to jednak nazbierałaś tego relanium i depresję też zanudzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: relanium 17.11.06, 23:44 lekarz mi przez pomylke zapisal jedno opakowanie wiecej wiec mam 60 tabletek ale co z tego jak nie mam 100 ekstaz. a boje sie teraz je sobie zalatwic bo jak przy mnie policja cos znajdzie to siedze i tak juz mysleli ze sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: relanium 17.11.06, 23:51 60 tab to 3 opak to nic nadzwyczajnego policja ci nic nie może zrobić jeśli recept nie masz od weterynarza Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: relanium 18.11.06, 11:10 eizo1 napisał: > 60 tab to 3 opak to nic nadzwyczajnego > policja ci nic nie może zrobić jeśli recept nie masz od weterynarza Ty co masz do recept od weterynarza, hę? 300 mg to dawka na kilka dni dla dużego psa, np. przy padaczce. Odpowiedz Link Zgłoś
eizo1 Re: relanium 17.11.06, 23:54 w ogóle policja to śmieszna jest taka refleksja mi się wczoraj nasunęła po prawie bliskim kontakcie z tylnym siedzeniem radiowozu Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: relanium 18.11.06, 22:00 wiadomo ze za recepty mi nic policja nie zrobi, ale za posiadanie 100 ekstaz juz tak tym bardziej ze dopiero co bylam na przesluchaniu w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
rz2014 Re: relanium 09.10.15, 14:28 Tylko że jak wypije do tych 60 tabletek Relanium 5 mg pół litra wódki może się to bardzo źle skończyć. Przy samym Relanium by spała z 3 dni a w mieszance to szpital, toksykologia - jak przeżyje - a potem niewykluczony szpital psychiatryczny. Kto jej przepisał 3 op. Relanium 5??? (bo czuje że to jakaś nastolatka zawiedziona niespełnioną miłością) Mam nadzieje iż tego nie zrobiła wariatka. Benzodiazepiny to narkotyki i nie wolno przy nich używać alkoholu (drugiego tym razem w pełni legalnego narkotyku). Jedna osoba miała sprawę karną za posiadanie chyba 8 czy 10 tabletek Relanium i nie mogła podać źródła jego posiadania (Relanium i wszystkie benzodiazepiny są na liście środków dot. przeciwdziałania narkomanii) Odpowiedz Link Zgłoś
kami.l84 Re: relanium 16.01.16, 20:20 No nie wiem... Ja pierwszy raz pomieszalem 2tableki i faza no coz chcialem zwymiotowac tuz po tym jak przeczytalem to lub podobne forum wywodzilo sie to z niewiedzy... mialem cos takiego ze smaialem sie z mebli przez godzine nie polecam nikomu!!! nie mieszajcie jesli mozecie... ja mam ucisk na serce ale przezylem. Odradzam a najlepiej nic nie brac tylko sprobowac wziac sie w garsc... wiem ze trudne ale sprobuj.... P.S. To sa zalegalizowane narkotyki i wala po glowie jak nie wiem co... Probujcie sami wyjsc z waszej sytuacji.. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś