katie_bell 12.01.07, 00:23 chcialabym sie spytac, czy ktos z was rysowal kiedys mandale?? jesli tak, to prosze podzielcie sie waszymi przemysleniami na ten temat. moja psycholog zaproponowala mi je jako jedna z form terapii Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontrreformacja Re: mandale 12.01.07, 00:40 Kurcze, chyba jestem konserwatywna, ale zmykałabym od takiej psycholog gdzie pieprz rosnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: mandale 12.01.07, 11:14 mile kreatywne zajecie, nawet jesli tylko kolorujesz szablon. w stanach ostrych na mnie nie dzialalo, teraz w przypadku "przekrecenia" faktycznie mnie wycisza. wszystko sie liczy (abstrahujac od ezoterycznego znaczenia): fakt, ze sie wylaczam z biegu dnia na te pare chwil, ze kreatywne, ze kolorowe. szablony posluguja sie uniwersalnymi symbolami znanymi naszej podswiadomosci (a tak, nawet odswiadomosc mamy czesciowo zbiorowa. np. pomysl o narzedziu - w sensie majsterkowania - w jakims okreslonym kolorze. zapisz odpowiedz tu na forum a ja ci potem powiem jaka jest stytystyka). jekiegos szczegolnego pradu energetycznego nie czuje ;-))), ale to lubie. a to wazne - w nerwicach tak niewiele rzeczy sprawia radosc. i wiekszosc dzieci tez to lubi. a prawem przekory: moze cos w tych mandalach jest, skoro konserwatywne (jak dla mnei betonowe) spolecznosci chrzescijanskie (znam dwie rodziny z takich kregow) zabraniaja mandali, bo otwieraja umysl na wplywy spirytualne, ktorych zrodla nei znamy! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a zaciekawiło mnie to 12.01.07, 12:36 opowiedz, proszę, jak się maluje takie mandale wystarczą kredki i...? Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 Re: zaciekawiło mnie to 12.01.07, 12:56 www.google.de/search?hl=de&q=mandale&btnG=Google-Suche&meta= Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a nno dziękuję... 12.01.07, 12:58 ale wolałabym dostać przepis. akgorytm. np. taki. usiądź wygodnie. odpręż się. weź kartkę i kredki etc. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 wow! to wy wszyscy tacy sami? 12.01.07, 13:35 myślałem, że znajomy aljen jest rarytasem ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_a że co? 12.01.07, 13:40 CapsLockiem poproszę... taka sama? niepowtarzalna jak śnieżynka :-P Odpowiedz Link Zgłoś
katie_bell Re: zaciekawiło mnie to 12.01.07, 14:49 ja nie wypelniam szablonow(mozna je kupic lub wydrukowac z internetu), tylko rysuje sama. chodzi o to, ze siadasz z czysta kartka i kredkami, musisz sie zastanowic co w danej chwili czujesz i nazwac to uczucie, a potem kolorem, ktory jest dla ciebie odpowiednikiem twojego uczucia rysujesz okrag. nastepnie wypelniasz mandale w taki sposob, aby odzwierciedlala twoje wnetrze, obojetnie jak ci sie w danej chwili podoba. i to tyle:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia1999 Re: zaciekawiło mnie to 12.01.07, 15:37 aaaaa to moze ja tez musze sama cos stworzyc, zeby cos silniejszego poczuc. na razie ide na latwizne i koloruje mandalke np pt. "spokoj ducha" Odpowiedz Link Zgłoś
katie_bell Re: zaciekawiło mnie to 12.01.07, 15:40 mnie pani powiedziala, ze szablony sa ok, ale rozleniwiaja:)i lepiej samemu sie troche natrudzic Odpowiedz Link Zgłoś
katie_bell Re: mandale 12.01.07, 14:17 ja tez nigdy nie lubilam takich dziwnych, niekonwencjonalnych rzeczy, ale z drugiej strony nie twierdzilam, ze pewnym ludziom nie moga pomagac. a teraz, gdy sama potrzebuje pomocy, to wiadomo, ze tonacy brzytwy sie chwyta... Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: mandale 12.01.07, 14:59 ale podobno w tej brzytwie siedzi Diabeł... mogą być świecowe? te kredki? Odpowiedz Link Zgłoś
katie_bell Re: mandale 12.01.07, 15:25 mam zaufanie do tek kobiety. a jesli chodzi o kredki :D, to wazne, zeby _rysowac_, nawet zwylklymi pisakami ;P Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: mandale 12.01.07, 15:39 no to kupię sobie świecowe. innych nie lubię. a już zwłaszcza pisaków. Diabła też się nie boję :) (kurde, ja chyba naprawdę wychodzę z tej depresji. jeszcze tylko narysuję mandalę i będę całkowicie zdrowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
katie_bell Re: mandale 14.01.07, 14:59 czyżby tylko jedniej osobie zostalo to zaproponowane przez psychologa?? :((( Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: mandale ko, do raju, na daleki, [ z bliskiego 14.01.07, 22:39 www.prawoipolityka.friko.pl/obrazki/izrael-flaga.gif Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: mandale ko, do raju, na daleki, [ z bliskiego 14.01.07, 22:43 wypraszam sobie dalsze przesladowanie, czerwona moze byc krew pobierana na izbie przyjec, z taka flaga wysadze w powietrze te zbrojownie psychotropowa oni sa najszybsi, moze byc nawet 16 -tka a nawet funk czasopismo.mieczducha.pl/foto/izrael_flaga.jpg Odpowiedz Link Zgłoś