Dodaj do ulubionych

Afobam ????

15.02.07, 21:40
czy ćwiartka afobamu tego najmniejszego 0,25 mg dziennie to już
użaleznienie.??? Czy łatwo to odstawić ? Biore te ćwiartkę kilka lat...
Obserwuj wątek
    • f_16 Re: Afobam ???? 15.02.07, 21:41
      0,06 to nic efekt plebaco
    • ania33771 Re: Afobam ????Poadzcie! 18.02.07, 20:32
      Mój psychiatra niestety mówi coś innego, a ja bez tej ćwiartki nie mogę
      funkcjonować. Żaden lek mi tak nie pomaga . Co robić?
      • f_16 Re: Afobam ????Poadzcie! 18.02.07, 23:15
        Co ty mowisz niektorzy biorą dawki 100 razy większe czyli 6 mg na dobe
        • ania33771 Re: Afobam ????Poadzcie!!! 19.02.07, 18:56
          ale ja biorę już jakieś 4 lata tę ćwiartkę, lekarz nakrzyczał na mnie ,
          przestraszyłam sie , może on trochę przesadza....? Do tego biorę ćwiartkę
          cloranxenu też tego najmniejszego... Jakie są wasze opinie?
          • f_16 Re: Afobam ????Poadzcie!!! 19.02.07, 20:59
            odstaw to bo skutek zaden mowilem ze plebaco z resezta takich lekow sie tak
            dlugo nie zazywa
            • donella Re: .............................. 19.02.07, 22:58
              f_16 przestań straszyć normalnych ludzi.
              Albo , Ty jeseś nowym Suchym???
              Ja już nie wiem.

Wbrew Twoim wyobrażeniom - dowiem się!
            • lucyna_n Re: Afobam ????Poadzcie!!! 20.02.07, 09:43
              pie..nie o szopenie, odstaw,.... to nie tak hop siup odstawić lek od ktorego się uzależniło fizycznie i
              psychicznie,
              rownie dobrze możesz do depresyjnego powiedzieć , wstań, zroluj swoją kanapę i idź!
    • zoltanek Re: Afobam ???? 19.02.07, 23:13
      Jeżeli bierzesz 4 lata 0,25 mg afobamu to już możesz być uzależniona, nie tylko
      psychicznie lecz także fizycznie. Afobam to jedna z najsilniejszych
      benzodiazepin, dodatkowo o największym działaniu euforyzującym. Dawka 0,25 mg
      to nie pikuś, ale normalna dawka terapeutyczna.
      • ania33771 Re: Afobam ???? 20.02.07, 08:04
        Biorę cwiartkę 0,25mg. Co robić?. Bez tego nie jestem w stanie wyjśc z domu...
        • lucyna_n Re: Afobam ???? 20.02.07, 09:39
          Ćwiartka ćwiartki?
          hmm, to w zasadzie nie ma prawa działać, ale jeżeli bierzesz tą ćwiartkę ćwiartki i normalnie żyjesz to po
          prostu musi być taka wiara w to że ten lek Ci pomoże. Lepiej już brać tą ćwiartkę ćwiartki i normalnie żyć,
          niż siedzieć w domu. Fobie są niestety irracjonalne. Można się ich pozbyć, ale to ciężka i mozolna praca.
          Kup sobie jakąś książkę o fobiach, może coś Ci się uda z tym zrobić, bo do psychologa to nie masz po co
          iść, oni i tak nie umieją sobie radzić z agorafobią.
      • marwolo Re: Afobam ???? 20.02.07, 19:12
        zoltanek napisał:
        >Dawka 0,25 mg to nie pikuś, ale normalna dawka terapeutyczna.

A na mnie 0,75 mg ledwo działa. No, ale ja biorę naprawdę rzadko, ostatnio
        ponad 1,5 m-ca temu... A codzienne branie przez 4 lata to trochę za dużo...

Swoją drogą, jaki lekarz zapisuje alprazolam przez 4 lata?

Pzdr
        • lucyna_n Re: Afobam ???? 20.02.07, 19:18
          odpowiedź na to pytanie jest prosta acz zatrważająca - lekarz pierwszego kontaktu.
          Im to bardzo intensywnie wciskają afobamy i xanaxy (zwłaszcza xanax) jako niby lepszą alternatywę dla
          lekow uspokajających, że niby lek nowej generacji, lepszy, skuteczniejszy, i takie tam.
          Zresztą pierwszego kontaktu to wogóle lekką ręką wypisują to co u psychiatry trzeba niemalże wyżebrać.
          był niedawno wątek pani od wielu lat otrzymującej bez żadnego problemu lorafen w dowolnej ilości.
          • marwolo ???? 20.02.07, 22:25
            lucyna_n napisała:

> odpowiedź na to pytanie jest prosta acz zatrważająca - lekarz pierwszego
            kontaktu. (...) Zresztą pierwszego kontaktu to wogóle lekką ręką wypisują to co
            u psychiatry trzeba niemalże wyżebrać(...)

Tak? Czyli lekarz rodzinny chętnie wypisze mi coś z alprazolamem? Dodam, że ja
            jeszcze podlegam pod pediatrę (głupie, ale tak jest). Bo to wygodne...
            Pzdr
            • lucyna_n Re: ???? 20.02.07, 23:57
              ja też chodzę w sumie do pediatry, bo najpierw była to lekarka mojego syna a po przekształceniach
              stała sie rodzinną:), ale z opcji wypisywania recept korzystam jak naprawdę coś tam wypadnie, psychia
              się nie stawi na spotkanie , albo inny wybuch wulkanu. Zresztą one się z moją psychią znają i i tak
              niczego bym nie ukryła.
              jednakowoż moja lekarka skąd inąd świetny pediatra i bardzo, bardzo miła i życzliwa calemu światu
              kobieta sama mi proponowała jak mnie zobaczyła w takim nieco gorszym stanie że może mi wypisze
              xanax bo to taki nowszy lek i podobno super skuteczny. Musiałam jej uświadamiać że ta cudowna
              bajka pod tytułem "xanax" może nie mieć happy endu.
        • f_16 Re: Afobam ???? 20.02.07, 22:08
          nauczcie sie czytac napisane bylo cwiartka o,25
    • f_16 Re: Afobam ???? 20.02.07, 10:44
      ja nikogo nie strasze 0,06 mg zanim dojdzie do przewodu pokormowego zostanie
      zneutralizowane przez kwasy zoladkowe zmien na tranxene na miesiac jesli sie
      boisz i odstaw
      • magda270519761 Re: Afobam ???? 20.02.07, 11:33
        Spróbuj odstawić stopniowo, bierz najpierw co 2 dzień ,póżniej co 3 i co 4 i
        sama zobaczysz , a jak nie dasz rady to bierz i już , choć też myślę , że to
        bardziej psychiczne uzależnienie.
      • marwolo Re: Afobam ???? 20.02.07, 22:22
        f_16 napisał:
        > ja nikogo nie strasze 0,06 mg zanim dojdzie do przewodu pokormowego zostanie
        > zneutralizowane przez kwasy zoladkowe

Jak benzodiazepina może być zneutralizowana przez kwasy żołądkowe? (Tak na
        logikę). Lek który jest neutralizowany przez k. ż. (albo odwrotnie, to tu
        nieistotne) to manti.
        • f_16 Re: Afobam ???? 20.02.07, 22:40
          to byla taka metafora jak na mnie 4 razy tyle czyli 0,25 jest ledwo odczuwalne
          dodam ze najmniejsza dawka terapeutyczna wynosi 3X0,25 na dobę inne dawki czyli
          0,25 zażywa się dorażnie
          • ania33771 Afobam????? Do lucyny n. 21.02.07, 09:25
            Lucyna ! Czytam od dawna twoje wypowiedzi na forum i wydajesz mi się sensowną
            osóbka z bogatym doświadczeniem. Czy możesz mi podać swego maila? Chciałabym
            porozmawiać...Pozdrawiam. A wszystkim którzy pisali serdeczne dzięki, mimo
            wszystko czuję sie podniesiona na duchu.
            • lucyna_n Re: Afobam????? Do lucyny n. 21.02.07, 14:06
              wszystko co mam do powiedzenia na ten temat jest tu na forum.
    • marr467 Re: Afobam ???? 07.03.07, 17:47
      Niestety, to bardzo niebezpieczny lek. Ja brałem go krótko, ale w większych
      dawkach - kompletnie mnie rozwalił, już się po nim nie pozbierałem. Teraz
      nadaję się tylko do odstrzału.
      • ania33771 Re: Afobam ???? 08.03.07, 20:54
        Jakie dawki brałeś? A teraz jak funkcjonujesz? Bierzesz jakieś leki? Pracujesz?
        Napisz cos wiecej....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka