ania33771 15.02.07, 21:40 czy ćwiartka afobamu tego najmniejszego 0,25 mg dziennie to już użaleznienie.??? Czy łatwo to odstawić ? Biore te ćwiartkę kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania33771 Re: Afobam ????Poadzcie! 18.02.07, 20:32 Mój psychiatra niestety mówi coś innego, a ja bez tej ćwiartki nie mogę funkcjonować. Żaden lek mi tak nie pomaga . Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
f_16 Re: Afobam ????Poadzcie! 18.02.07, 23:15 Co ty mowisz niektorzy biorą dawki 100 razy większe czyli 6 mg na dobe Odpowiedz Link Zgłoś
ania33771 Re: Afobam ????Poadzcie!!! 19.02.07, 18:56 ale ja biorę już jakieś 4 lata tę ćwiartkę, lekarz nakrzyczał na mnie , przestraszyłam sie , może on trochę przesadza....? Do tego biorę ćwiartkę cloranxenu też tego najmniejszego... Jakie są wasze opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
f_16 Re: Afobam ????Poadzcie!!! 19.02.07, 20:59 odstaw to bo skutek zaden mowilem ze plebaco z resezta takich lekow sie tak dlugo nie zazywa Odpowiedz Link Zgłoś
donella Re: .............................. 19.02.07, 22:58 f_16 przestań straszyć normalnych ludzi. Albo , Ty jeseś nowym Suchym??? Ja już nie wiem. Wbrew Twoim wyobrażeniom - dowiem się! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Afobam ????Poadzcie!!! 20.02.07, 09:43 pie..nie o szopenie, odstaw,.... to nie tak hop siup odstawić lek od ktorego się uzależniło fizycznie i psychicznie, rownie dobrze możesz do depresyjnego powiedzieć , wstań, zroluj swoją kanapę i idź! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: Afobam ???? 19.02.07, 23:13 Jeżeli bierzesz 4 lata 0,25 mg afobamu to już możesz być uzależniona, nie tylko psychicznie lecz także fizycznie. Afobam to jedna z najsilniejszych benzodiazepin, dodatkowo o największym działaniu euforyzującym. Dawka 0,25 mg to nie pikuś, ale normalna dawka terapeutyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ania33771 Re: Afobam ???? 20.02.07, 08:04 Biorę cwiartkę 0,25mg. Co robić?. Bez tego nie jestem w stanie wyjśc z domu... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Afobam ???? 20.02.07, 09:39 Ćwiartka ćwiartki? hmm, to w zasadzie nie ma prawa działać, ale jeżeli bierzesz tą ćwiartkę ćwiartki i normalnie żyjesz to po prostu musi być taka wiara w to że ten lek Ci pomoże. Lepiej już brać tą ćwiartkę ćwiartki i normalnie żyć, niż siedzieć w domu. Fobie są niestety irracjonalne. Można się ich pozbyć, ale to ciężka i mozolna praca. Kup sobie jakąś książkę o fobiach, może coś Ci się uda z tym zrobić, bo do psychologa to nie masz po co iść, oni i tak nie umieją sobie radzić z agorafobią. Odpowiedz Link Zgłoś
marwolo Re: Afobam ???? 20.02.07, 19:12 zoltanek napisał: >Dawka 0,25 mg to nie pikuś, ale normalna dawka terapeutyczna. A na mnie 0,75 mg ledwo działa. No, ale ja biorę naprawdę rzadko, ostatnio ponad 1,5 m-ca temu... A codzienne branie przez 4 lata to trochę za dużo... Swoją drogą, jaki lekarz zapisuje alprazolam przez 4 lata? Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Afobam ???? 20.02.07, 19:18 odpowiedź na to pytanie jest prosta acz zatrważająca - lekarz pierwszego kontaktu. Im to bardzo intensywnie wciskają afobamy i xanaxy (zwłaszcza xanax) jako niby lepszą alternatywę dla lekow uspokajających, że niby lek nowej generacji, lepszy, skuteczniejszy, i takie tam. Zresztą pierwszego kontaktu to wogóle lekką ręką wypisują to co u psychiatry trzeba niemalże wyżebrać. był niedawno wątek pani od wielu lat otrzymującej bez żadnego problemu lorafen w dowolnej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś
marwolo ???? 20.02.07, 22:25 lucyna_n napisała: > odpowiedź na to pytanie jest prosta acz zatrważająca - lekarz pierwszego kontaktu. (...) Zresztą pierwszego kontaktu to wogóle lekką ręką wypisują to co u psychiatry trzeba niemalże wyżebrać(...) Tak? Czyli lekarz rodzinny chętnie wypisze mi coś z alprazolamem? Dodam, że ja jeszcze podlegam pod pediatrę (głupie, ale tak jest). Bo to wygodne... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: ???? 20.02.07, 23:57 ja też chodzę w sumie do pediatry, bo najpierw była to lekarka mojego syna a po przekształceniach stała sie rodzinną:), ale z opcji wypisywania recept korzystam jak naprawdę coś tam wypadnie, psychia się nie stawi na spotkanie , albo inny wybuch wulkanu. Zresztą one się z moją psychią znają i i tak niczego bym nie ukryła. jednakowoż moja lekarka skąd inąd świetny pediatra i bardzo, bardzo miła i życzliwa calemu światu kobieta sama mi proponowała jak mnie zobaczyła w takim nieco gorszym stanie że może mi wypisze xanax bo to taki nowszy lek i podobno super skuteczny. Musiałam jej uświadamiać że ta cudowna bajka pod tytułem "xanax" może nie mieć happy endu. Odpowiedz Link Zgłoś
f_16 Re: Afobam ???? 20.02.07, 22:08 nauczcie sie czytac napisane bylo cwiartka o,25 Odpowiedz Link Zgłoś
f_16 Re: Afobam ???? 20.02.07, 10:44 ja nikogo nie strasze 0,06 mg zanim dojdzie do przewodu pokormowego zostanie zneutralizowane przez kwasy zoladkowe zmien na tranxene na miesiac jesli sie boisz i odstaw Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Afobam ???? 20.02.07, 11:33 Spróbuj odstawić stopniowo, bierz najpierw co 2 dzień ,póżniej co 3 i co 4 i sama zobaczysz , a jak nie dasz rady to bierz i już , choć też myślę , że to bardziej psychiczne uzależnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
marwolo Re: Afobam ???? 20.02.07, 22:22 f_16 napisał: > ja nikogo nie strasze 0,06 mg zanim dojdzie do przewodu pokormowego zostanie > zneutralizowane przez kwasy zoladkowe Jak benzodiazepina może być zneutralizowana przez kwasy żołądkowe? (Tak na logikę). Lek który jest neutralizowany przez k. ż. (albo odwrotnie, to tu nieistotne) to manti. Odpowiedz Link Zgłoś
f_16 Re: Afobam ???? 20.02.07, 22:40 to byla taka metafora jak na mnie 4 razy tyle czyli 0,25 jest ledwo odczuwalne dodam ze najmniejsza dawka terapeutyczna wynosi 3X0,25 na dobę inne dawki czyli 0,25 zażywa się dorażnie Odpowiedz Link Zgłoś
ania33771 Afobam????? Do lucyny n. 21.02.07, 09:25 Lucyna ! Czytam od dawna twoje wypowiedzi na forum i wydajesz mi się sensowną osóbka z bogatym doświadczeniem. Czy możesz mi podać swego maila? Chciałabym porozmawiać...Pozdrawiam. A wszystkim którzy pisali serdeczne dzięki, mimo wszystko czuję sie podniesiona na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Afobam????? Do lucyny n. 21.02.07, 14:06 wszystko co mam do powiedzenia na ten temat jest tu na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marr467 Re: Afobam ???? 07.03.07, 17:47 Niestety, to bardzo niebezpieczny lek. Ja brałem go krótko, ale w większych dawkach - kompletnie mnie rozwalił, już się po nim nie pozbierałem. Teraz nadaję się tylko do odstrzału. Odpowiedz Link Zgłoś
ania33771 Re: Afobam ???? 08.03.07, 20:54 Jakie dawki brałeś? A teraz jak funkcjonujesz? Bierzesz jakieś leki? Pracujesz? Napisz cos wiecej.... Odpowiedz Link Zgłoś