jolantaa_a 20.09.08, 05:27 Witam milo,moj mąż choruje na depresje,juz brał lekarstwa,chyba jakie tylko istnieja i nic nie pomaga.Slyszlam o hipnozie,czy ma ktos jakies doświadczenia ? Jesli tak to prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mskaiq Re: hipnoza 20.09.08, 08:58 Nie pomoze, mozesz sprobowac. Musisz zmienic Swoje zycie, musisz nauczyc sie zyc w taki sposob zeby nie cierpiec, musisz nauczyc sie radosci, wybaczania sobie, innym. Wiele musialem sie nauczyc aby pozbyc sie depresji. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: hipnoza 23.09.08, 01:51 jezeli stan jest bardzo ciezki "stupor"a wierzycie tylko w dzialania biologiczne to pozostaja elektrowstrzasy.Sa skuteczne.Jednak depresja bedzie i tak wracac-potrzebna jest wiec zmiana sposobu myslenia ,zycia zeby nastepne depresje nie byly tak silne.:( Odpowiedz Link Zgłoś
laurpi Re: hipnoza 23.09.08, 06:50 To ciekawe, jestem tu już ze 3 lata na forum i jeszcze nie widziałam, żeby ktoś tu pisał, kto osobiście miał do czynienia z hipnozą (mogłam coś przegapić, bo miałam chyba z pół roku przerwy). Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: hipnoza 24.09.08, 20:30 No to widać przegapiłaś bo ja pisałem. Byłem na 3 sesjach. Przestałem chodzić do terapeutki bo mi nie pasowała. Nie słuchaj tych pierdół. Trzeba wszystkiego próbować. Ja mimo przerwania hipnozy trochę w nią wierzę. Nie mam jednak potrzeby kontynuować bo leki u mnie zadziałały Odpowiedz Link Zgłoś
bigda hipnoza jest OK 24.09.08, 20:35 Hipnoza jest ok. Metoda jak metoda. Dobra, jeśli właściwie zastosowana we właściwym przypadku. Aspiryna też jest dobra, jeśli dajesz ją na gorączkę, jeśli próbujesz nią leczyć złamaną nogę, to nie działa. Tak jest z każdą metodą leczenia. Podstawą leczenie depresji powinna być farmakoterapia. Ale jeśli leki zawodzą, warto spróbować psychoterapii. Tak naprawdę, nawet jeśli nie zawodzą, warto jej spróbować, bo poprawi efekty i uczyni je bardziej trwałymi. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hipnoza 25.09.08, 08:08 nigdy nie twierdzilam że hipnoza nie działa ale , nie ufam ludziom aż tak. Odpowiedz Link Zgłoś
madau Re: hipnoza 26.09.08, 10:34 Szczerze mowiac nie pamietam czy bylam poddana hipsnozie, chyba tak ale pewna nie jestem, sprawdze w notatkach. U mnie bardzo pomocne byly elektrowstrzasy chociaz mialam potem dosc dlugo skutki uboczne ( amnezje, rope w uchu) Nie wiem czy w Polsce sie jeszcze je stosuje, we francji jak najbardziej, komfortowo, pacjent dostaje znieczulenie ogolne... To byla dla mnie ostatnia deska ratunku, inaczej chyba nie wyszlabym z delirium pozdrawiam cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
theoutsider Re: hipnoza 01.10.08, 19:14 po co znieczulenie? twierdzicie że to działa? gdzie stosują hipnozę? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: hipnoza 02.10.08, 16:21 jak chcesz możesz bez znieczulenia, wolna wola. Odpowiedz Link Zgłoś
theoutsider Re: hipnoza 02.10.08, 20:23 nie możesz napisać po co to znieczulenie? Odpowiedz Link Zgłoś
awanturka Re: hipnoza 25.02.09, 21:34 Byłam poddawana hipnozie (to było dawno, nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 10 seansów) nie podziałało ani trochę :( coś mi się wydaje, że to metoda na nerwicę a nie na ciężką depresję... Odpowiedz Link Zgłoś