jutta_t Poseł Tomasz Kaczmarek, znany też jako Agent Tomek 06.12.12, 16:09 Poseł Tomasz Kaczmarek, znany też jako Agent Tomek, zasugerował, że jest w posiadaniu kłopotliwych fotografii Pawła Wojtunika zrobionych podczas pewnej imprezy. Szef CBA twierdzi, że to mało prawdopodobne. - Mam duży dystans do własnej osoby, w związku z czym bardzo rzadko pozuję do zdjęć. Na pewno nie są to atrakcyjne zdjęcia w stylu "wyginam śmiało ciało". Odpowiedz Link
jane_doe_hej W piątek "Naszemu Dziennikowi" oświadczył, że .. 08.12.12, 02:54 W piątek "Naszemu Dziennikowi" oświadczył, że "zorganizowana na niego nagonka może być przyczynkiem do rozwiązania CBA". Podobnie twierdzi Jerzy Jachowicz w "Gazecie Polskiej Codziennie". Jego zdaniem "dalekosiężnym celem burzy rozpętanej wokół Tomasza Kaczmarka" może być "nawet likwidacja CBA". Powód: "Jeśli po oddaniu władzy przez obecnie rządzących CBA wróci do swoich korzeni, może stać się narzędziem pogromu wielu ludzi związanych dziś z aparatem władzy". Wniosek: stworzony przez "Gazetę" związek przestępczy zakłada nie tylko likwidację (wykorzenienie) agenta Tomka, ale szerzej - CBA, tak by Tomek, nawet gdyby ocalał, nie miał już gdzie powrócić. Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,13013767,Agent_Tomek__plan_likwidacji.html#ixzz2EQBEyymi Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Afera w CBA 08.12.12, 13:55 wiadomosci.wp.pl/gid,12921714,gpage,2,img,15144677,kat,355,title,Pagowski-wirtualnie,galeria.html Odpowiedz Link
jerzy_55 Wiem ale nie powiem ....trwa.. 08.12.12, 19:17 - Po tym, gdy szef CBA mnie publicznie skrytykował zgłosili się do mnie byli funkcjonariusze CBŚ. I powiedzieli wprost: Tomek, Wojtunik mówi o profesjonalizmie? O tym, że nie robi się zdjęć? Proszę bardzo, ujawnij to dziennikarzom. I rzeczywiście są to zdjęcia, które chwały mu nie przysparzają - mówi Tomasz Kaczmarek w wywiadzie dla tygodnika "Wprost". Były agent CBA, obecnie poseł PiS Tomasz Kaczmarek w rozmowie z Michałem Majewskim mówi, że ma zdjęcia, które nie przynoszą chwały obecnemu szefowi CBA, Pawłowi Wojtuniukowi. Dodaje jednak, że nigdy nie przekaże tych zdjęć żadnemu dziennikarzowi. Agent Tomek przekonuje dziennikarza, że wie, kto dostarczył zdjęcia i był informatorem "GW" i Gazety.pl. - To kolega, do którego miałem zaufanie. Okazał się zdrajcą. Złamał rażąco prawo i zasady, które obowiązują wewnątrz jednostek przykrywkowych - mówi Majewskiemu. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Wiem ale nie powiem ....trwa.. 08.12.12, 19:24 leartios Dobre. A ja "mam zdjęcia" prezesa jak tańczy w klubie go-go na rurze. Mam ale nie pokarze nikomu. Genialne. Tak można powiedzieć i "zdewaluować" każdego. Nie ma nic, żadnych zdjęć, ale musi bronić własnego zada, bo mu może emeryturkę odbiorą. Odpowiedz Link
jerzy_55 Re: Wiem ale nie powiem ....trwa.. 08.12.12, 19:25 corpus_delicti z pana Kaczmarka taki agent jak z koziej dupy klarnet, zdjęcia pewnie posłużą mu do szantażu bo opublikowane już do niczego mu się przydać nie mogą. a tłumaczenie się, że zdjęcie można wykonać komórką tylko świadczy o tym jak czujnym był agentem... dupa nie agent Odpowiedz Link
jutta_t Re: Afera w CBA 08.12.12, 20:36 ~Robin [pół godziny temu] Agent to agent,ma wykrywać a nie podpuszczać do przestępstw by sie po czasie wykazać.Za trakie zachowanie powinien po ryju dostać bo szpanował samochodami,organizował imprezy za moje,podatnika pieniądze.Pytam jakie przestępstwa wykrył w tym czasie jak był agentem.Ile na jego pracy zyskało państwo,tzn ilu przekrętom zapobiegł nasz dzielny "BŁOND"tak sie zabawiali profesjonaliści?żałosne i tyle.Teraz wielki poseł z ramienia pis.kolejna porażka i pewne że na ta partie nigdy nie zagłosuje jak tam siedzą cwaniaczki organizujący imprezki w ramach zajęć służbowych.Straszy teraz przełożonego ze też ma zdjęcia ale nie ujawni? to po co je trzyma? niech zniszczy ale nie to taki straszak by trzymać się od dziada z daleka.Większość polityków to właśnie tacy patologiczni pajace.W moich oczach jest złodziejem i nic więcej a zabawiał się jak członek gangu mafijnego.Teraz udaje oburzonego bo koledze sumienie nie pozwoliło pajaca ukrywać??Pytanie co ten nasz'BŁOND"potrafi.Czy jak bohater na którym sie wzoruje zna języki obce,umie uruchomić każde auto,lata samolotami,paralotniami............nie nasz 'BŁONDZIK"ze swojego bohatera tylko przejął szpanerskie życie tyle ze tamten robi to z klasą a nasz to typowy wieśniak któremu na widok walizki kasy wali w dekiel adrenalina.Pajac jakich świat nie widział a raczej agenta Błondzia Odpowiedz Link
seremine Re: Afera w CBA 09.12.12, 04:52 - On spocił się do tej kasy. Tak się podniecił, że się zgrzał i musiał się rozebrać się, żeby trochę ochłonąć - tak Kazimiera Szczuka w audycji "Sterniczki" Programu I Polskiego Radia skomentowała zdjęcia Tomasza Kaczmarka w czasach jego pracy w CBA. Feministka bezlitośnie kpiła z obecnego posła PiS i jego tłumaczeń, że zdjął koszulę, żeby się nie spocić w czasie "zapoznawania się z taką ilością pieniędzy". Jej zdaniem zdjęcia opublikowane przez "GW" i portal Gazeta.pl pokazują "obsceniczną przepaść" między celami, które deklarowano jako cele powstającego wówczas CBA a metodami działań nowej służby. - Zdjęcia wyglądają jak z agencji towarzyskiej, jak historie z półświatka. Balangi, walizka pieniędzy i agent rozebrany do rosołu, pokazujący brzuszek, klatę i majteczki. To jest tak obsceniczne, że kompromituje nas wszystkich. Żyjemy w państwie, w którym takie "cuś" jak agent Tomek działało na najwyższym szczeblu tajemnic państwowych. Ja się wstydzę, bo to działało w ramach systemu demokratycznego. To jest taki rzyg, który możemy zobaczyć....gazeta.pl Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Afera w CBA 09.12.12, 08:17 Bywają w służbach specjalnych nieprawidłowości. Ale to, z czym mamy do czynienia w tej sprawie przekracza wszelkie granice śmieszności. To jest jakaś farsa. My się śmiejemy z agenta Tomka, a świat się smieje z nas! To jest tak naprawdę jednak bardzo smutne – mówi były szef kontrwywiadu poseł Konstanty Miodowicz. Z Konstantym Miodowiczem, byłym szefem kontrwywiadu, rozmawia Magdalena Rubaj Co pan sobie pomyślał, gdy zobaczył zdjęcia półnagiego agenta Tomka nad walizką pełną pieniędzy? To było zdjęcie zrobione przed operacja specjalną CBA. – Pomyślałem sobie, że to wygląda jak jakieś zdjęcia do czasopisma dla gejów. Po publikacji tych zdjęć wiemy, że agent Tomek lubi pokazywać brzuszek. A mówiąc poważnie, nie znam takiej praktyki w służbach specjalnych, by agenci przed akcjami pozowali półnago do zdjęć. To jakaś bardzo osobliwa praktyka działania z czasów agenta Tomka pod kierownictwem Mariusza Kamińskiego. Agent Tomek tłumaczy, że wale nie pozował, zdjęcie zrobiono bez jego wiedzy, a koszuli nie miał na sobie, bo nie chciał jej spocić. – Agent nie wiedział, że ktoś mu zrobi zdjęcie?! To bardzo ciekawe. I tak się strasznie denerwował, że musiał zdjąć koszulę? Myślę, że każdy chyba jednoznacznie wyrobi sobie opinię na jego temat. Te zdjęcia, jak się okazuje, zrobić miał i ujawnić mediom były funkcjonariusz CBA. Według agenta Tomka leczy się on psychiatrycznie. – To niebywała sytuacja. Zadam pytanie w takim razie, jak to się stało, że osoba chora psychicznie pracowała w CBA ramię w ramię z agentem Tomkiem? W jaki sposób za czasów Mariusza Kamińskiego odbywał się nabór do służby? Agent Tomek twierdzi, że objawy choroby psychicznej u tego funkcjonariusza wystąpiły, a następnie zaczęły się nasilać w momencie, gdy z funkcji szefa CBA został zdymisjonowany Mariusz Kamiński, a jego miejsce zajął Paweł Wojtunik. – Facet zwariował, bo Wojtunik został szefem Biura? Proszę wybaczyć, ale tego nie da się już chyba skomentować. Jest i inny wątek sprawy. Agent Tomek ma prywatne zdjęcia szefa CBA Pawła Wojtunika. Czy to nie jest już jednak bardzo poważna sprawa, że ktoś przekazuje jakieś tajemnicze fotografie szefa służby specjalnej? – Nie sądzę, by na tych zdjęciach, o ile istnieją, miało być coś zagrażającego szefowi CBA i całej służbie. Znacznie poważniejsze w tej sprawie jest to, co ujawniła „Gazeta Wyborcza” o podrabianiu i kopiowaniu legitymacji dziennikarskich za czasów Mariusza Kamińskiego. Panie pośle, mamy taką sytuację: chory psychicznie były agent ujawnia zdjęcia innego agenta z nagim torsem, ten z kolei ogłasza, że ma jakieś zdjęcia szefa CBA. Jaki przekaz o naszych służbach specjalnych idzie w świat? Czy w innych służbach też zdarzają się takie historie? – Bywają w służbach specjalnych nieprawidłowości. Ale to, z czym mamy do czynienia w tej sprawie przekracza wszelkie granice śmieszności. To jest jakaś farsa. My się śmiejemy z agenta Tomka, a świat się smieje z nas! To jest tak naprawdę jednak bardzo jednak bardzo smutne...wp.pl Odpowiedz Link
rawik-is-me Re: Afera w CBA 09.12.12, 08:20 ~Tomaszek [17 godzin temu] Panie Miodowicz, tego nie da się komentować. Tacy ludzie pracowali w tej formacji. Aż strach pomyśleć to czego jeszcze nie ujawniono. Ręce opadają. I ten sposób wysławiania, tłumaczenia swojego zachowania. Uchowaj nas od takich posłów - agentów ! A to jeden chyba z lepszych agentów, przecież poszedł w posły ! Odpowiedz Link