jane_doe_hej Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 17:27 Poezja jest rodzajem muzyki, trzeba ją słyszeć, by móc o niej sądzić. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 17:28 Muzyka to najsubtelniejsza forma przekazu, można stwierdzić, że żadna dziedzina sztuki nie porusza ani nie wpływa na podświadomość tak, jak muzyka. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 17:28 Muzyka potrzebą narodów. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 17:29 Pisanie na temat muzyki jest jak tańczenie na temat architektury. Odpowiedz Link
jane_doe_hej Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 17:31 Agnieszka Osiecka I tylko taką mnie ścieżką poprowadź, gdzie śmieją się śmiechy w ciemności i gdzie muzyka gra, muzyka gra... Nie daj mi Boże, broń Boże skosztować, tak zwanej życiowej mądrości, dopóki życie trwa, póki życie trwa! Odpowiedz Link
jutta_t Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 18:05 Muzyka rockowa, dostając się w źle uszy, mogłaby się stać inspiracją zbrodni. Odpowiedz Link
jutta_t Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 18:08 Jestem oddany mojej sztuce. Wierzę, że sztuka jako całość za swój cel ma zjednoczenie tego, co materialne i co duchowe, tego, co ludzkie i co duchowe. I wierzę, że jest to prawdziwy powód istnienia sztuki i tego, co robię. Czuję się szczęśliwy, że jestem instrumentem, przez który przepływa muzyka. Odpowiedz Link
jutta_t Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 18:09 Informacja nie jest jeszcze wiedzą. Wiedza nie jest mądrością. Mądrość nie jest prawdą. Prawda nie jest pięknem. Piękno nie jest jeszcze miłością. Miłość to nie muzyka. Muzyka jest THE BEST. Odpowiedz Link
jutta_t Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 18:09 Muzyka, cokolwiek by mówić, nie jest językiem zrozumiałym ogólnie; konieczny jest łuk słowa, by strzała dźwięku mogła wniknąć do wszystkich serc. Odpowiedz Link
jutta_t Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 18:10 Trzeba słuchać muzyki życia. Większość słucha tylko dysonansów. Odpowiedz Link
jutta_t Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 18:10 Muzyka to chińska łamigłówka, którą każdy rozwiązuje po swojemu i zawsze dobrze, bo jest bez rozwiązania. Odpowiedz Link
jutta_t Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 18:11 W moim świecie muzyka pod względem użyteczności plasuje się gdzieś między wstążkami do włosów a tęczą, przy czym tęcza może przynajmniej dawać pewne pojęcie o pogodzie. Odpowiedz Link
jutta_t Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 22.01.16, 18:11 Piękno powinno być nieruchome. Ruch w poezji, w muzyce innego jest rzędu [...] cierpi, nie mogąc znieruchomieć. Odpowiedz Link
mala200333 Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 06.03.19, 17:29 posluchajmy... Odpowiedz Link
mala200333 Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 16.09.20, 18:50 W taki deszczyk to potrzebne.. Odpowiedz Link
mala200333 Re: @@@@@@@@@@@Muzycznie@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 23.09.25, 18:15 Więcej …plissss … Odpowiedz Link