Dodaj do ulubionych

mam mango i nie wiem co z nim zrobić

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 12:15
no i proszę nie miała baba kłopotu dostała mango. Próbowałam zjeść samo
pokrojone w plastry, ale niestety ten owoc, przez swój specyficzny smak,
wymaga specjalnego potraktowania - dodatków. Macie jakieś propozycje?
Obserwuj wątek
    • Gość: piekarz Re: mam mango i nie wiem co z nim zrobić IP: 12.21.160.* 03.09.04, 14:22
      nie ma nic szczegolnego w samku, jest super. uwazam ze nie wymaga
      zadnego "traktowania", zjedz as is.
      • Gość: rozsmakowana Re: mam mango i nie wiem co z nim zrobić IP: 213.17.230.* 03.09.04, 14:46
        Uwielbiam mango od wielu wielu lat. Ma szczególny smak i mnie przypadł od razu
        do gustu. Musi być lekko miękie. Jeśli Twoje było twarde jak kamień, to może
        jeszcze nie ten smak co trzeba, no i skrzypiało Ci w zębach.
    • Gość: jalapeno czy ktos ma dobry przepis na chutney? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 14:49
      ja lubie mango na tyle, ze zawsze zjadam tak po prostu. szkoda dodawac do
      salatek czy innych rzeczy :) nigdy nie mialem dosc motywacji zeby zrobic chutney
      z mango - chociaz jesli ktos ma sprawdzony przepis na to... to chyba bym kiedys
      sprobowal zrobic :)
      • Gość: giezik kurczak z owocami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 14:56
        znalzłem cos takiego (dawno zapisane z ksiazk do ktorej mam zaufanie niejakiego N.Kalenuika) Nie robiłem, ale wciągnalem do bazy zmocnym postanowieniem (problem mozne byc z truskawkami, ale mozna wiecej malin)

Kurczak Kennetha i Glorii
        Kategoria: Drób.
        Ilość porcji: 6
        Składniki:
        45 dag truskawek
        22 1/2 dag malin
        22 1/2 dag jagód
        11 dag cukru
        2 łyżeczki soku z cytryny
        1 łyżeczka starta skórka z cytryny
        6 szt. pierś kurczaka
        2 szt. mango
        • Gość: birke mango i papaja IP: 217.78.10.* 03.09.04, 15:17
          fascynuje mnie to 22 i 1/2 deko :)coż za precyzja:)
          ale przepis wyglada smakowicie, pewnie sie pokusze jak wroce z wakacji w polsce;
          tutaj mango dobrobyt wszelaki..
          prosze o jeszcze jakies przpisy, jakby ktos znal, dorzucam jeszcze papaje, tej
          tu rowniez w brod????tudziez melony..
          pozdr
          • mysiulek08 Re: mango i papaja 03.09.04, 18:06
            popieram:) Jutro wybieram sie na targ i choc malin i truskawek jeszcze nie
            znajde to bedzie juz chirimoya, tubylcze papaye, kaki, mango wprawdzie wczoraj
            pozarlam ze smakiem samo ale cos napewno wybiore. Do tego ciasteczka owsiane
            Cynamoon , mrauuuuuuu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka