Gość: Ciupazka IP: *.it-net.pl 29.11.02, 10:55 Andrzejowi Makowskiemu - syćkiego nolepsego!Jest to Gazda nad Gazdami na całe Podhole! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Poronianie Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam IP: 212.182.27.* 29.11.02, 13:09 Andrzejowi Skupniowi prezesowi ZP w Poroninie syćkiego co nolepse od Członków ZP nie ino z Poronina, aly i tych co sie potraciyli po świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turyści Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam IP: *.it-net.pl 29.11.02, 23:33 Andrzejowi Kusionowi kierownikowi schroniska PTTK "Murowaniec" najlepsze życzenia i pozdrowienia - turyści i narciarze z Lublina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam IP: *.it-net.pl 30.11.02, 16:26 Andrzejom, Jędrzejom, Jędrkom, Jędrusiom malućkim syćkiego nojlepsego od Andrzeja Boboli, bo to ich patron, no i od nos bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktusia Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam IP: *.it-net.pl 30.11.02, 19:57 Andrzejowi Zalewskiemu (temu od prognozowania pogody) zycymy, coby mu sie udała pogoda na Godnie Swięta i Nowy Rok, bo jak jemu sie udo, to nom i gościom tyz. Niek dzisiok wywrózy duzo śniegu i tęgi mróz, coby pod sonkami na kuligach dobrze skrzypiało, a i w usy , nosy dobrze scypało gości. Zdrowio nolepsego, sto lat i wiwat, Wase zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam 01.12.02, 13:58 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > > Andrzejowi Makowskiemu - syćkiego nolepsego!Jest to Gazda nad Gazdami na > całe Podhole! > Moj dobry kamrat z Lublina to tyz Andrzej...Mowia na niego Dżej i spotkać go mozecie w lubelskim Mediamarkt psy muzyce.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam IP: *.localdomain / *.kim.pl 30.10.03, 15:46 Ej, cosi sie mi zdo ze babroś jakisik car na wos hodziył, nody Andrzeja to bee za miesionc, wiym bok trzi dni nieskorzy na świat prziseł w Mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam 30.10.03, 15:59 Hehe... aktualne na zaś, casami trza zrobić śpas! Hehe, sukos śpasów , to je mos! Jest ik więcej! Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam 30.10.03, 16:13 Gość portalu: Basisty napisał(a): > Ej, cosi sie mi zdo ze babroś jakisik car na wos hodziył, nody Andrzeja to bee > za miesionc, wiym bok trzi dni nieskorzy na świat prziseł w Mieście. Jędrzkowi Basistemu bez cały miesiąc zycenio składomy, bo se som tak zazycył, hehe... A jo Ci zyce, cobyś tu w kozdy dziyń zaziyroł. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam IP: *.localdomain / *.kim.pl 30.10.03, 16:26 dej Boze coby sie ziściyło, inacy przidzie mi uświyrknońc bez wos... bestyje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam IP: *.it 23.11.03, 13:26 Gość portalu: Basisty napisał(a): > dej Boze coby sie ziściyło, inacy przidzie mi uświyrknońc bez wos... bestyje :- > ) No, pomalućku zycynio i prezenty trza ryktować, i choć Jędrusia Basistego na Forum nie widzimy, to pomimo syćko dobrze mu zycymy! Jeee, kaześ to, zaniemóg, cy co? Co i ka Cie wymietło, he? Co sie do nos nie obzywos? Hej! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dialektolog Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam 30.10.03, 21:03 Powiydzciez mi, Krzesny, fto to "babroś"? We wielgim słowniku orawskim jest jacy "babrok", ale jak znom zycie, to nie bee to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam 30.10.03, 21:45 babrac, babrok to partacz: babroń - szkodnik, a babroś to chyba tyn, co paskudzi robote.Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: Dziś Andrzeja ... więc życzenia... zaczynam IP: *.localdomain / *.kim.pl 31.10.03, 08:18 Babroś- carownik, zamawioł, uroki selijakie hodzoł, choroś zesyłoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: ...babroś...? Fto wie, fto to? IP: *.it-net.pl 31.10.03, 13:17 Piyrsy roz słyse takie znacynie. Kie dobabrany - dobrudzony, zbabrany - zbrudzony, babrać sie np. przy cyscyniu trzewiów zwierzęcyk, to cemu babroś mo być carownikiym, kie babracka - to brudno robota. Moze na Orawie inacyj...A moze...? Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: ...babroś...? Fto wie, fto to? IP: *.localdomain / *.kim.pl 24.11.03, 09:47 Poźryj do Kąsiowego słownika. Babrosia haniok nie be (zabocył se o nim?). Nale "pobabrać" jes, i znacy telo co car hodzić na krowe ze mlika nie do, cy jesce na inkse zywe. A do Jendrusia jus bliziućko. Jako sie tyz u wos godało: Jendrzek cy Jendrek, cy jesce inacy? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jendrek, Jendrzej, Jendruś 24.11.03, 10:49 Zolezało od wieku chłopa, chłopcyska, cy dziecka. Mój krzestny ojciec mioł to imie. Cosi okropecnie ześ zapracowany, a jo mom troche wolnego z racji francowatyk zębów, juz drugi tydziyń kufa nie do poznanio, moze mie pomału popuści, ftoz wie, nawet w ocy psiokrew bije.... Hej, trzymoj sie ta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: ...Jendrek, Jendrzej, Jendruś IP: *.localdomain / *.kim.pl 24.11.03, 11:06 nody to, roboty mom w sroc :-( jutro zaś sie do Słowiynska biere. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jendrek, Jendrzej, Jendruś 24.11.03, 11:24 A cego zaś tam sukos? He? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: ...Jendrek, Jendrzej, Jendruś IP: *.localdomain / *.kim.pl 24.11.03, 11:52 cego sukom? no dy okowitki :-) a po prowdzie to sukom teroz (ino kajyndy) ksionzek: "Na skalnym Podhalu" Wiadomo Kto "Księga Tatr wtóra" Jalu Kurek "Józef Kuraś "Ogień" Partyzant Podhala" B. Dereń "Peleryna, ciupaga i znak tajemny" J. Rejchman "Sabała, portret, życiorys, bajki, opowiastki, melodyje" A. Stopka a widziołek tyz kajsi "Utwory sceniczne po góralsku" Guto Mostowego po sterdzieści złotyk, doś se troske licy za swojom ksionzke, hy? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: ...Jendrek, Jendrzej, Jendruś 24.11.03, 12:21 Wiys, ze nieftore te ksiżki mom, a co do ksiązki Ujka, przecie to nie on licy, a wydawca, on dostaje jako autor, a Pon Mączka w Krakowie dalyj to rozprowadza. Telo samo płaciyłak w Poroninie, no moze kapecke mniyj, razeym z Prof, Kąsiem my tyz musieli se kupić, a autografy nom ujek doł za darmo... Godałak ci, przyjyzdzoj, to jakześ d.... wołowa, to mos takie wielgie g... jak copa, hehe. Nei, kiebyś był blizyj... A ka Ty pracujys? W PAN-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: ...Jendrek, Jendrzej, Jendruś IP: *.localdomain / *.kim.pl 24.11.03, 13:36 Jo jest, wiycie, taki, taki no prawie ze hamernik. Po nasemu sie na to godo: made of steel :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ...Jendrek, Jendrzej, Jendruś 24.11.03, 21:48 Jedrek, Ty mnie nie draz`nij tymi tytulami, bo mnie s`lag trefi. Byla tu u mnie ksiegarnia polska, ale zlikwidowali bo "nierentowna",a biblioteka raczej biedna w podobna literature. Teraz jak wpadam do kraju to nie wiem co najpierw targac - nuty czy ksiazki i... nuty biora gore, bo rece tylko dwie i jeszcze bardzo potrzebne... ;o((( Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: ...Jendrek, Jendrzej, Jendruś 24.11.03, 21:48 Jedrek, Ty mnie nie draz`nij tymi tytulami, bo mnie s`lag trefi. Byla tu u mnie ksiegarnia polska, ale zlikwidowali bo "nierentowna",a biblioteka raczej biedna w podobna literature. Teraz jak wpadam do kraju to nie wiem co najpierw targac - nuty czy ksiazki i... nuty biora gore, bo rece tylko dwie i jeszcze bardzo potrzebne... ;o((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... IP: 212.182.27.* 27.11.03, 12:38 Trza sie ryktować, imie popularne i nie wolno nom o Jędrusiak, Jędrzkach i staryk Jędrzyjak zabocyć! Problem w tym, ze opróc zycyń trza im cosi jesce kupić... A co? Moze Wy wiycie, to podpowiycie, he? Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... 29.11.03, 15:42 Syćkim Jędrzkom wymiynionym rok temu i tym nowym na Forum ZOKOPANE SYĆKIEGO NOLEPSEGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... IP: *.it / 62.233.189.* 30.11.03, 12:18 Kie nase święto, to nase! To cemu nik o nos nie bocy, he? Nie fajnie! To sami o sobie przybacujymy! Wase Jędrzki zdrowie! Od rania do nocy!!! Niek Wom sie dziś z becki tocy!!! Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
hanys_hans Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... 30.11.03, 13:37 Gość portalu: Jędrzej napisał(a): > Kie nase święto, to nase! To cemu nik o nos nie bocy, he? Nie fajnie! > To sami o sobie przybacujymy! Wase Jędrzki zdrowie! Od rania do nocy!!! Niek > Wom sie dziś z becki tocy!!! Hej! Jędrzej, jakoom to ksioonszke dzisio czytosz? Wywiad z baca: - Baco, jak wyglada wasz dzien pracy? - Rano wyprowadzam owce, wyciagam flaszke i pije... - Baco, ten wywiad beda czytac dzieci. Zamiast flaszka mowcie ksiazka. - Dobra. Rano wyprowadzam owce, wyciagam ksiazke i czytam. W poludnie przychodzi Jedrek ze swoja ksiazka i razem czytamy jego ksiazke. W poludnie idziemy do ksiegarni i kupujemy dwie ksiazki, ktore czytamy do wieczora. Wieczorem idziemy do Franka i czytamy jego rekopisy Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... 30.11.03, 21:18 WSZYSTKIM JEDRKOM W DNIU ICH PATRONA - SZCZESC BOZE! R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basisty Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... IP: *.localdomain / *.kim.pl 03.12.03, 09:03 Hej! nie wiym jako wy, lebo jo juz troske przetrzyźwioł :-) - Rumcyk- nie turbuj sie o nic, nie trop sie bo i na mnie markotnoś przidzie. Jesce sie docytomy doś i troche. (uwazuj ino co by se nie popsować ocu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola-f Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 09:22 Zahartowany baca W Morskim Oku w przerębli kąpie się baca. - Baco, nie zimno wam? - pytają się turyści. - Ni. - Ciepło? - Ni. - A jak wam jest? - Jędrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
roomtsays Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... 04.12.03, 16:05 Hehehe! Aleś Jędruś zabalował, że dopiero dziś zaczęło Cię popuszczać?!... Masz kooońskie zdrowie... ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... 04.12.03, 17:23 Lepse balowanie go ceko, bo to Hamernik i Zlot im sie ryktuje w stycniu na 25 - lecie ich działalności. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... 11.10.04, 14:00 Nei zaś se podrucimy temat, coby go nie sukać , kie nom padnie, haj. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... 25.11.04, 10:52 Wszystkim Adrzejom życzymy wszystkiego najlepszego w 2004 roku też!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicze Re: Dziś Andrzeja...więc życzenia... zaczynamy... IP: *.it-net.pl 29.11.04, 10:50 Jędrusie, Jędrzeje, a i Endrju ( wiycie o kim myśle, hehe) na wiych!!! Bo to Wase święto. Wase zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Nasym Jendrzejom syćkiego dobrego... 30.11.04, 10:46 Nasym Jędrzkom, góralskim chłopcyskom na Jędrzeja: Syćkie nase Jendrzki hybojcie se w las, Pałasicek do ręcuski, na sie pas, na sie pas! Kie poźrecie dokolicka - niek Wom zadrzy mek, zadrzy las Kie zatniecie ciupazeckom, niek Wom ciurcy krew, fyrcy śpas Przeskoccie jedlicki, przeskoccie se turnie Kochanecki Wase niekze bedom siumne. Jędrzeje, zbójniki nie zagińcie w dole , ani na wiersyckak, ani na powale Niek hyr o Wos leci pomiędzy ludziska! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś