Dodaj do ulubionych

Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:12
Dzisiaj w KRP byl wywiad z M. Dobijańskim i K.Strusem , podobno padła tam
propozycja wysunięta przez M.Dobijańskiego budowy nowego staionu i aquaparku,
nawet podobno fundusze sie miały znaleźć , czy ktos słuchał tej rozmowy i
mógłby mi przyblizyć o czym oni rozmawiali ? jakies dodatkowe szczegóły ? -
Strus poodobno wysuwał pomysł aquaparku ale to tylko z opowiadan znam i
chcialbym wiedziec cos wiecej (dzieki)
Obserwuj wątek
    • Gość: n_l Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:25
      12,7MB,lame 128kbps,mono,nie zapcha Ci skrzynki?
      Mogę wysłać.
      • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:19
        nooo moze troche przytkać skrzynke (mam 10 MB) , może gdzies w sieci byś
        wystawił, a może poprosić KRP żeby wystawili (maja jakiegos ogólnego maila to im
        napiszę? ;) ) , swoja droga to wydaje mi sie ze tego typu rozmowy mogły by byc
        wystawiane.
        Nie wiem czy 128 kbps jak na rozmowe to nie za duzo (96 kbps ?) no chyba ze tam
        śpiewali to wolałbym 128 ;)))))

P.S.
        n_l jak śledztwo ? ;)
        • Gość: n_l Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 12:41
          1)wstawienie na stronę jest niemożliwe :-(
          2)9,56MB ze stałym bitrate,zmienny nie działa :-(
          wysyłać?
          3)śledztwa nie będzie,poczekam na konfrontację/pojedynek :-)
          • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 13:48
            Gość portalu: n_l napisał(a):

> 1)wstawienie na stronę jest niemożliwe :-(
            > 2)9,56MB ze stałym bitrate,zmienny nie działa :-(
            > wysyłać?
            > 3)śledztwa nie będzie,poczekam na konfrontację/pojedynek :-)

halo, ja poproszę tą rozmowę na skrzyneczkę:)) Da radę? Oszywiście na
            emilGORYLGóRSKIZPOGRANICZARWAND YUGANDYIKONGAsiedlce.net

Dobrze zrobiłem? spamu nie dostanę?

hehe
            • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 14:10
              Lepszej wersji maskowania jeszcze nie widziałem
              LOL
            • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:18
              > emilGORYLGóRSKIZPOGRANICZARWAND YUGANDYIKONGAsiedlce.net

O zesz ...... nie tylko spamu ale zadnego maila , sam nie wiem jakiego klucza
              uzyc gdybym chcial do Ciebie napisac :))))))))))))

Zgaduje jedynie ze to > GORYLGóRSKIZPOGRANICZARWAND YUGANDYIKONGA < to mialo byc
              to > @ < ?
              • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 14:21
                Gość portalu: Bambi napisał(a):

> > emilGORYLGóRSKIZPOGRANICZARWAND YUGANDYIKONGAsiedlce.net
                >
                > O zesz ...... nie tylko spamu ale zadnego maila , sam nie wiem jakiego klucza
                > uzyc gdybym chcial do Ciebie napisac :))))))))))))
                >
                > Zgaduje jedynie ze to > GORYLGóRSKIZPOGRANICZARWAND YUGANDYIKONGA < to
                > mialo byc
                > to > @ < ?

Ta rozciągnięta bardziej mi się podoba:)) Nadaję się na szyfranta?:D
                • bambii Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 14:42
                  > Nadaję się na szyfranta?

a pewnie , robota od zaraz ;)
          • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 14:19
            > 2)9,56MB ze stałym bitrate,zmienny nie działa :-(
            > wysyłać?

Ja poprosze na wynos jedna sztuke
            • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 14:21
              Jedna sztuka poszła ale wróciła do nadawcy.
              Jutro podzielę to na połowy,większą :-) wyślę rano
              mniejszą :-) też rano
              • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 14:23
                no_login napisał:

> Jedna sztuka poszła ale wróciła do nadawcy.
                > Jutro podzielę to na połowy,większą :-) wyślę rano
                > mniejszą :-) też rano

Aha tylko bez robali i innych wirków, bo serwer netador ma jakiegos firecośtam
                i jak ktos mi z jaką tam bakterią przyśle to nic nie dostanę
              • bambii Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 14:40
                No teraz mozesz słać na nowy adres (20MB) , jak podoba sie moje nowe wdzianko ? ;)
                • Gość: n_l Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 16:40
                  takie sympatyczne,zielone :-)
                • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 17:26
                  kto zamawiał dwie na wynos??????
                  w trzech połówkach wysłałem
                  2*3*pół=?????
      • Gość: wojtek Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.chello.pl 15.02.05, 10:09
        wez wyslij na maila wojtek.ks@poczta.fm
    • emenemki Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 17:39
      Słuchałem dzisiaj tego na żywo i...
      No cóż. Tak jakoś w marzeniach pięknie to wszystko wygląda, że aż się wierzyć
      nie chce. Aqua Park, stadion z prawdziwego zdarzenia, a może nawet jakieś
      centrum rozrywkowe.
      Podobno list z propozycją wpłynął do UM i teraz mają się zająć nim włodarze. Oby
      tylko nie schrzanili. Błagam!
      • j.b102 Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 18:49
        Również słuchałem i cóż pomysł piękny Co jednak z tego kiedy nigdy nie dojdzie
        do skutku. Niestety dla nas zawsze pozostaniemy peryferiami woj. mazowieckiego.
        Choć oczywiście ile sił we mnie postaram się pomagać w działaniach.
        • Gość: Krzych... Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: 80.51.51.* 24.01.05, 19:14
          Aquapark może kiedyś będzie-pomarzyć dobra rzecz.Stadiony mamy dwa i stoją
          puste.Czy ten wywiad miał być puszczony 1-go kwietnia ? Kiedyś wystarczyły
          wylewy a teraz aquaparków się zachciewa i igrzysk.
          • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 19:22
            Gość portalu: Krzych... napisał(a):

> Aquapark może kiedyś będzie-pomarzyć dobra rzecz.Stadiony mamy dwa i stoją
            > puste.Czy ten wywiad miał być puszczony 1-go kwietnia ? Kiedyś wystarczyły
            > wylewy a teraz aquaparków się zachciewa i igrzysk.

Ja mam równie świetne pomysły. Też chciałbym dostać działeczki od miasta za
            symboliczną złotóweczkę i dla ludu zbuduję baseny, stadiony i takie tam różne.
            Nawet multipleksa zbuduję. Na takich samych warunkach. Kasa z samorządu
            wojewódzkiego, działka od miejskiego, a ja bym zarządzał. Albo później
            stwierdzę, że troche mało pieniążków, że trzeba od jakiejś firmy małą pożyczkę
            zaciągnąć, Później się okaże, że nie mogę jej spłacić i będę musiał działkę
            oddać. Pożyczkę oszywiście fikcyjną. Miastu zostanie figa z makiem. Decydentom
            raczej nie.
            • bambii Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 19:44
              > Też chciałbym dostać działeczki od miasta za
              > symboliczną złotóweczk

nie słuchałes widze tej rozmowy, posłuchaj i wróć, pogadamy
        • bambii Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 19:18
          No wysłuchałem rozmowy (dzieki n_l) i przestrzegam Was przed "hurra" optymizmem
          . K.Strus jest biznesmenem i to bardzo efektywnym biznesmenem więc moje zdanie
          jest takie : Tak robić działać ... ale patrzec na ręce. Sporządzić umowę w taki
          sposób aby była "bezpieczna" dla miasta. K.Strus ma dobrych prawników, więc
          umowa powinna byc ze strony miasta opiniowana przez prawników tej samej klasy
          lub przez dwie kancelarie(corsvalidation :)).
          Pomysł jest dobry tylko diabeł tkwi w szczegółach M.Dobijański mówił o miejscach
          parkngowych i to jest bardzo wazne , wazny jest rowniez w jakim zakresie miasto
          będzie wspomagac funkcjionowanie tej instytucji w kolejnych latach. W umowie
          musi byc odpowiedni zapis dot. finansowania tego przybytky bo przez kiepskie
          zapisy prawne mozna wyssac całą kasę z miasta.
          Reasumując : działać ale z głową (to do radnych miasta)
          • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 19:21
            Teraz to już nie wytrzymam i jutro też posłucham :-)
            • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 24.01.05, 19:26
              no_login napisał:

> Teraz to już nie wytrzymam i jutro też posłucham :-)

Ja nie słuchałem, ale walę w ciemno. Tam gdzie spotykają się pieniążki
              publiczne z prywatnymi tworzy się czarna dziura, która w przedziwny sposób
              wsysa te pierwsze. A jak wiadomo nie wiadomo co jest za czarnymi dziurami, więc
              i pieniążków nikt nie może znaleźć. Nie twierdzę, że tym razem tak będzie. Na
              pewno nie.
              • Gość: Krzych... Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: 80.51.51.* 24.01.05, 19:54
                Zgadzam się z wami.Zwróćcie uwagę, że szykuje się bum inwestycji w końcówce
                kadencji Prezydenta i Rady miejskiej. Aquapark był chyba w programie wyborczym
                obu głównych kandydatów na stanowisko prezydenta. Los się uśmiecha: multikino,
                basen,starówka i rondo na Partyzantów. Karier poszedł w zapomnienie.Centrum
                wystaw i kultury przy szkole nr. 5 także. Leją wodę. Panowie idzie potop
                dobrych wiadomości....(przedwyborczych) . Może się mylę ?
                • Gość: n_l Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 20:11
                  > Karier poszedł w zapomnienie
                  Są jeszcze tacy co pamiętają...
                  przypomnę jeszcze Rynkową i Popiełuszki...
                  > Zwróćcie uwagę, że szykuje się bum inwestycji w końcówce
                  > kadencji Prezydenta i Rady miejskiej
                  Z poprzednich wyborów zostało jeszcze parę rzeczy do zrobienia,
                  na początek chodniki na Chrobrego proponuję dokończyć...
              • Gość: mariano Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:46
                emektb jaki skrajny pesymizm zawiał z twej strony - nie tego spodziewałem się
                po Tobie:)
                KS złożył w liście otwartym propozycję dla Rady Miasta. Złożył ją w dobrym
                czasie - przed radą stoi konieczniość przyjęcia planu zagospodarowania
                przestrzennego miasta. A więc tutaj wstrzelił się w dziesiątkę. Teren stadionu
                niewątpliwie nie nadajesię na stadion - brak boisk treningowych, zaplecza,
                parkingu itd. Miasta musi pobudować więc stadion. PEC ma 1800 tyś. Miał za nie
                budować aquapark -wspólnie z AP i miastem, ale jak się okazało AP nie jest
                zainteresowana. Skoro kto inny chce pobududować aquapark, przeznaczmy pieniądze
                PEC-u na stadion z prawdziwego zadarzenia - w Łęcznej inwestycja była etapowa i
                porównywalnie na I etap inwestycji posiadanych środków starczy, resztę
                postarajmy się pozyskac w ramach programu Eurostadiony (np. inwestycja w
                Kołobrzegu) lub w ramach budowy stadionów na planowane w przyszłości Mistrzostwa
                Europy w PN o organizacje których stara się Polska wspólnie z Ukrainą (środki
                również możliwe do zdobycia). Teren obecnego stadionu można przeznaczyć pod
                wspomnianą wcześniej inwestycję, skoro znalazł się chętny. Miasto długo nie
                zbuduje aquaparku bo go po prostu nie stać. Aby pieniądze nie trafiły w czarną
                dziurę należy cały proces bacznie śledzić i dmuchać na zimne. Marzenia? Może,
                ale kto nie marzy nie idzie naprzód. Czy to kampania wyborcza - czyja Strusa? -
                nie wiedziałem, że on zamierza kandydawać. Ale dziennikarze wiedzą więcej:)
                • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 09:23
                  > AP nie jest
                  > zainteresowana.

AP nie jest zainteresowana finansowaniem takich inwestycji (wpierających
                  region), ale tylko czekam jak okaże się ze trzeba wspomóc AP... mysle ze stanie
                  się to w ciągu najbliższych 10 lat.

> skoro znalazł się chętny

A czy tylko ten jeden czy moze wiecej podmiotów jest zainteresowanych ?

> Może, ale kto nie marzy nie idzie naprzód.

praktycznie wszystkie idee (zwłaszcza te największe) były po części utopijne
                  więc niech każdy ma marzenia i je urzeczywistnia !
                • j.b102 Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 11:45
                  Skoro jedni mówią o plane zagospodarowania przestrzennego a drudzy o kampanii
                  to ludzie będą skłonni uwierzyć w drugie stwierdzenie. Nie wiem po co AP
                  aquapark skoro kiedyś mówiło się o tym że AP ma być Uniwersytetem.
                  Jeśli chodzi o Łęczną o nie mamy co się porównywać. Tak boisko jest potrzbne bo
                  ludzi epotrzebują sportu. Co więcej tak Górnik Łęczna jest sponsorowany przez
                  kopalnię, co jak wiemy od zawsze było złotym interesem. U nas nie ma kopalni,
                  zainteresowanie sportem biedne, od kilku już lat nie potrafimy wejść do III
                  ligi. Chyba, że w myśl najnowszych informacji III i IV liga będzie pokazywana w
                  TV. Jest szansa na sprzedanie się medialne. A czy wykorzystamy jakoś fakt
                  wspólnego organizowania mistrzostw Europy? Chciałbym żeby tak było.
                  I jeszcez o kampanii. W KRP obok Strusa siedział Dobijański? Strus nie
                  kandyduje ale Dobijański tak. Jeśli aqua wypali na czyje konto pójdzie sukces?
                  Kogo wskarze Strus jako swojego powiernika w radzie?
                  • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:23
                    > od kilku już lat nie potrafimy wejść do III
                    > ligi

cała sytuacja w POGONi jest biedna, jak sie tam nie zmieni to super stadiony nie
                    pomoga.

> W KRP obok Strusa siedział Dobijański?

A niech siedzi kto chce dla mnie jesli wypali ten projekt to wygranym jest kazdy
                    siedlczanin. Jeszcze sie nie zaczelo a juz wietrzymy spisek..... echhhhhh
                    • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 13:03

> > od kilku już lat nie potrafimy wejść do III
                      > > ligi
                      >
                      > cała sytuacja w POGONi jest biedna, jak sie tam nie zmieni to super stadiony
                      ni
                      > e
                      > pomoga.
                      >
                      > > W KRP obok Strusa siedział Dobijański?
                      >
                      > A niech siedzi kto chce dla mnie jesli wypali ten projekt to wygranym jest
                      kazd
                      > y
                      > siedlczanin. Jeszcze sie nie zaczelo a juz wietrzymy spisek..... echhhhhh

A jak mam nie wietrzyć spisków skoro wcześniej te moje czarne wizje jakoś się
                      zawsze spełniały. Teraz (choć wciąż trudno mi w to uwierzyć) nie mogę wyjść z
                      szoku. Moja żona prowadzi knajpę przy Orzeszkowej (Mylna:). Tak się składa, że
                      szanowni urzędnicy, którzy nad wyraz często są bohaterami moich tekstów,
                      zafundowali nam znaki zakazu zatrzymywania na długości całej ulicy (dla
                      ścisłości na wniosek jednego z radnych). Bez dwóch zdań chcieli mi zrobić na
                      złość. Pomyślałem sobie jednak - a niech tam, niech się cieszą skoro taką
                      radość im to sprawia. Dzisiaj jednak ścięło mnie z nóg. Przedstawiciel
                      handlowy, który przyjechał do knajpy zaparkował w miejscu niedozwolonym. Chwilę
                      później dostaje on telefon od swego znajomka, który mówi mu, że czekają na
                      niego policjanci (nieoznakowany ford mondeo zaparkowany na chodniku za
                      sktrzyżowaniem Mylnej z Orzeszkową). Ok, myślę sobie, normalna rzecz zaparkował
                      łamiąc przepisy to będzie mandat. Tyle, że kilkanaście minut później dowiaduję
                      się, że pan prezydent doktor Symanowicz skierował do komendanta miejskiego
                      policji oficjalne pismo z prośbą o szczególne zwracanie uwagi na samochody
                      łamiące zakaz parkowania na ulicy Orzeszkowej. No ludzie nóż się w kieszeni
                      otwiera!!! Wytłumaczcie mi proszę dlaczego akurat parkowanie w tym miejscu tak
                      bardzo go boli?

pozdrówka
                      • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 13:32

Widzę że zalisz się trochę :)) , masz chusteczke ..... no juz ... już starczy ;)

> zafundowali nam znaki zakazu zatrzymywania na długości całej ulicy

ale nie dotyczy to chyba chodnika nie ?
                        swoją drogą czy za tym nie głosował radny Greluk ? jeśli tak to jak czyta ten
                        wątek niech napisze jakie były powody takiego rozwiązania.
                        • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 13:42

>
                          > Widzę że zalisz się trochę :)) , masz chusteczke ..... no juz ... już
                          starczy ;
                          > )
                          >
                          > > zafundowali nam znaki zakazu zatrzymywania na długości całej ulicy
                          >
                          > ale nie dotyczy to chyba chodnika nie ?
                          > swoją drogą czy za tym nie głosował radny Greluk ? jeśli tak to jak czyta ten
                          > wątek niech napisze jakie były powody takiego rozwiązania.

W rzeczy samej był to radny Greluk, tyle, że on chciał by tylko strona z wąskim
                          chodnikiem była objęta zakazem, bo niby karetki nie miały jak przejechać. A
                          walnęli po obu stronach ulicy, tacy gorliwi cholera. Dziwi mnie dlaczego od
                          razu wszędzie tak nie zrobili. Przecież np. Kilińskiego też karetce ciężko
                          przejechać z racji zaparkowanych tam samochodów, że o innych ulicach nawet nie
                          wspomnę. A co do znaków, to zakaz obowiązuje oczywiście również chodniki.

zdrówka

PS> dziękuję za chusteczkę, już mi lepiej
                        • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 13:45
                          dotyczy
                          • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 13:48
                            no_login napisał:

> dotyczy

racja

chodników
                    • j.b102 Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 14:18
                      Przecież to takie typowo Polskie. Zazdrościć komuś, a samemu nie zrobić nic
                      żeby było lepiej. Jestem całym sercem za tym i rozumiem, że ktoś politycznie
                      musi się w to włączyć. Życzyłbym sobie żebosoba włączająca się teraz w
                      działania wodne dokończyła swojego dzieła. Żeby nam z parku nie został ów
                      nocnik...
                      • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 14:22
                        Poczekajcie niech zgram w końcu rozmowę pewnego inwestora z panem dr. S.
                        Dopiero wam kopara opadnie. Czuje, że to hit będzie. Mogę na razie powiedzieć,
                        że przedsiębiorca pewien ma chęć podzielić się nagraną z ów osobnikiem dysputą.
                        Na pewno jednak nie w tym miesiącu jeszcze. Ale przyjdzie czas...
                      • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 14:23
                        Poczekajcie niech zgram w końcu rozmowę pewnego inwestora z panem dr. S.
                        Dopiero wam kopara opadnie. Czuje, że to hit będzie. Mogę na razie powiedzieć,
                        że przedsiębiorca pewien ma chęć podzielić się nagraną z ów osobnikiem dysputą.
                        Na pewno jednak nie w tym miesiącu jeszcze. Ale przyjdzie czas...
                • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 13:58
                  Jestem całym sercem za aquaparkiem i cieszę się z tego pomysłu.
                  Tylko razem z tymi pomysłami przychodzą do głowy wątpliwości.
                  Piszesz:
                  > Teren stadionu
                  > niewątpliwie nie nadajesię na stadion - brak boisk treningowych, zaplecza,
                  > parkingu itd.
                  miejsce na parking było,było,dziwnym zbiegiem okoliczności stoi tam
                  teraz obiekt handlowy pana S.
                  Czy boiska treningowe muszą być tuż obok stadionu? niekoniecznie.
                  Niektórzy radzą sobie bez takich udogodnień.
                  > Teren obecnego stadionu można przeznaczyć pod
                  > wspomnianą wcześniej inwestycję, skoro znalazł się chętny.
                  Owszem chętny się znalazł,ba,obawiam się że sam przedstawił
                  taką koncepcję ale czy nie znajdą się inni?
                  Teren baaaaaaaardzo atrakcyjny,samo centrum,łakomy kąsek....
                  Potrzebny nam jest porządny stadion(z dobrą drużyną piłkarską),
                  aquapark i parę innych rzeczy,ale miasto jest zbyt biedne
                  żeby zrealizować takie inwestycje.Tym bardziej potrzeba
                  zachowanie rozsądku w myśleniu i działaniu.
                  Jeśli tego nie zrobimy to znowu obudzimy się z ręką w nocniku.
                  A nocnik będzie pełen .....
                  • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 14:09
                    no_login napisał:

> Jestem całym sercem za aquaparkiem i cieszę się z tego pomysłu.
                    > Tylko razem z tymi pomysłami przychodzą do głowy wątpliwości.
                    > Piszesz:
                    > > Teren stadionu
                    > > niewątpliwie nie nadajesię na stadion - brak boisk treningowych, zaplecza
                    > ,
                    > > parkingu itd.
                    > miejsce na parking było,było,dziwnym zbiegiem okoliczności stoi tam
                    > teraz obiekt handlowy pana S.
                    > Czy boiska treningowe muszą być tuż obok stadionu? niekoniecznie.
                    > Niektórzy radzą sobie bez takich udogodnień.
                    > > Teren obecnego stadionu można przeznaczyć pod
                    > > wspomnianą wcześniej inwestycję, skoro znalazł się chętny.
                    > Owszem chętny się znalazł,ba,obawiam się że sam przedstawił
                    > taką koncepcję ale czy nie znajdą się inni?
                    > Teren baaaaaaaardzo atrakcyjny,samo centrum,łakomy kąsek....
                    > Potrzebny nam jest porządny stadion(z dobrą drużyną piłkarską),
                    > aquapark i parę innych rzeczy,ale miasto jest zbyt biedne
                    > żeby zrealizować takie inwestycje.Tym bardziej potrzeba
                    > zachowanie rozsądku w myśleniu i działaniu.
                    > Jeśli tego nie zrobimy to znowu obudzimy się z ręką w nocniku.
                    > A nocnik będzie pełen .....

A pamiętam jak zapewniali. Inwestycja przy Wojskowej nie będzie przeszkadzała.
                    Stadion będzie trzymał wskaźniki i inne tam banialuki mówili jeszcze. No i
                    proszę już się nie nadaje, już trzeba sprzedawać. A jak sie sprzeda (najlepiej
                    za złotówkę)to inwestor wybuduje nowy stadion. Otóż panowie po raz kolejny
                    powtarzam - prędzej mi kaktus na dupie wyrośnie niż to się spełni, a cała
                    sprawa śmierdzi na kilometr.
                    • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 14:15
                      ja też pamiętam,i parę innych rzeczy....
                      > prędzej mi kaktus na dupie wyrośnie niż to się spełni
                      i jak tu się ustosunkować do takiej wypowiedzi?
                      chciałbym tego aquaparku ale przecież nie będę Ci życzył
                      kaktusa na tyłku :-)
                      > a cała sprawa śmierdzi na kilometr.
                      popatrz,tyle lat mieszkam w okolicach Sokołowskiej,
                      smród,zwłaszczam latem,ciągle o sobie przypomina,
                      a ja jeszcze się nie przyzwyczaiłem.
                      • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 14:17
                        No ty po prostu twardo stąpasz mo ziemi. Szkiełko mędrca pomaga w
                        obserwacjach:))
                        • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:19
                          Przyznam ze rozczarowujecie mnie tym pesymizmem. Po przeczytanie tego watku to
                          nie widze checi wspierania tego pomysłu a czarnowidztwo. Na samym poczatku
                          napisałem ze trzeba patrzeć i obserować ale nie można w czambuł krytykować za
                          byle co. Tym sposobem kazdy pmysł mozna "zabić".
                          Ludzie ktorzy maja takie pomysly powinnismy wspierać (czoywiscie na zdrowych
                          zasadach) i zachęcać do realizowania.
                          Co do wypowiedzi n_l to niezgadzam sie z Tobą, umiejscowienie tego typu obiektów
                          (boisko) powinno byc w jednym miejscu to tak jakby zbudować przysnice
                          umiejscowione w innym miejscu miasta niż basen.
                          Co do wypowiedzi emektb to zamiast przemyśleć konstruktywnie propozycji widzisz
                          czarną bliżej nieokreśloną dziurę. Doskonale sobie zdajemy sprawę aby takim
                          sprawom sie przyglądać. Od razu zakładamy : eeee.. ukradna , eee nie uda sie ...
                          eeeee do kitu itp.
                          • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 15:24

> Przyznam ze rozczarowujecie mnie tym pesymizmem. Po przeczytanie tego watku to
                            > nie widze checi wspierania tego pomysłu a czarnowidztwo. Na samym poczatku
                            > napisałem ze trzeba patrzeć i obserować ale nie można w czambuł krytykować za
                            > byle co. Tym sposobem kazdy pmysł mozna "zabić".
                            > Ludzie ktorzy maja takie pomysly powinnismy wspierać (czoywiscie na zdrowych
                            > zasadach) i zachęcać do realizowania.
                            > Co do wypowiedzi n_l to niezgadzam sie z Tobą, umiejscowienie tego typu
                            obiektó
                            > w
                            > (boisko) powinno byc w jednym miejscu to tak jakby zbudować przysnice
                            > umiejscowione w innym miejscu miasta niż basen.
                            > Co do wypowiedzi emektb to zamiast przemyśleć konstruktywnie propozycji
                            widzisz
                            > czarną bliżej nieokreśloną dziurę. Doskonale sobie zdajemy sprawę aby takim
                            > sprawom sie przyglądać. Od razu zakładamy : eeee.. ukradna , eee nie uda
                            sie ..
                            > .
                            > eeeee do kitu itp.

No to ja się pytam ile razy powinien powtórzyć się dany scenariusz żeby założyć
                            jego pewność? To przecież takie matematyczne:)) Bo ja słyszałem, że im więcej
                            tych samych wyników tym prawdopodonieństwo większe:)) Dlatego jestem taki jaki
                            jestem:)) I nie jest to pesymizm, a teza oparta na naukowych podstawach:))
                          • Gość: n_l Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:48
                            > to tak jakby zbudować przysnice
                            > umiejscowione w innym miejscu miasta niż basen.
                            Oczywiście,koszty większe bo szatnie,prysznice etc
                            trzeba dublować,ale z drugiej strony ile radości
                            miałyby nasze zamglone oczęta...
                            wyobrażasz sobie,te dziewczyny biegnące przez całe miasto...
                            • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:32
                              > te dziewczyny biegnące przez całe miasto...

3 x ROTFL jeden mój i 2 x od moich qmpli ;))) naprawde dobre ...
                    • Gość: mariano Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 08:02
                      Przychodzi Rywin do Michnika, czy też Michnik do Rywina.
                      > A pamiętam jak zapewniali. Inwestycja przy Wojskowej nie będzie przeszkadzała.
                      Zapewniał a nie zapewniali, ale więcej wypowiedzi w tym tonie a faktycznie dupa
                      twa niużytkiem się ostanie, bo MS stwierdzi i słusznie, że nie ma co swojej
                      nastawiać. Nie wiem Emilu co ci śmierdzi, skoro nikt niczego nie podpisał, nikt
                      niczego jeszcze nie uzgodnił, nikt nikomu nic nie obiecał. KS ma wizję. Zwraca
                      się do Rady i Prezydenta, by ci w publicznej debacie wypowiedzieli się na tak
                      lub nie. Ja wypowiedziałem się w tej kwaestii na tak, przy zachowaniu pewnych
                      zasad i spełnieniu warunków. Pierwszy z nich i najważniejszy to stadion.
                      N_login napisał:
                      > Czy boiska treningowe muszą być tuż obok stadionu? niekoniecznie.
                      Nie jestem trenerem (ani nawet instruktorem:)) ale rozmawiając ze specjalistami
                      wiem, że takowe są niezbędne. Że inni sobie radzą - skoro muszą, to sobie radzą.
                      Brak zaplecza również stanowi przeszkodę - na Błoniach stoją budynki w stanie
                      surowym otwartym, które niszczeją, a świetnie nadają się na zaplecze sportowe.
                      Powtarzam jeszcze raz - to KS wychodzi z propozycją. Co zrobi Rada - nie wiem.
                      Co zrobi Prezydent - również nie wiem. Czy będzie możliwa realizacja pomysłu -
                      nie mam pojęcia. Rozpoczęła się publiczna dyskusja. Rozmawiajmy konstruktywnie,
                      a nie zastanawiajmy się czy ktoś siedząc obok Strusa rozpoczął kampanię i szuka
                      splendoru - przepraszam - to conajmniej niepoważne, by nie nazwać tego inaczej.
                      Jeden radny może sobie jedynie pogadać, a do podjęcia decyzji potrzeba
                      conajmniej 12. Splendor, bo siedział obok i podobał mu sie pomysł - tak łatwo
                      zasłużyć na laury? Zawsze wydawało mi sie, że trzeba czegoś więcej - ale może
                      się myliłem.
    • Gość: ble bla Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:49
      A taka Góra Kalwaria - trochę mniejsza od Siedlec - i ma Aqua Park (lub coś
      zbliżonego do Aqua parku czyli 3 baseny w tym brodzik dla dzieci, zjeżdżalnie
      itp.) Więc można. Chodzi tylko o to żeby wszyscy chcieli bądź żeby Ci którzy
      nie chcą nie przeszkadzali. W tak dużym mieście jak Siedlce tylko jeden basen -
      to leki obciach. Ale nic straconego. Łuków ma szansę na to żeby znów być
      pierwszym.
    • Gość: kuba Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.nestle.pl 25.01.05, 17:56
      ech...
      Ile to juz takich pomyslow bylo?
      I wciaz mamy jeden zagnusnialy basen, z ktorego jak mam skorzystac, to wole
      jechac do Wwy lub ostatecznie Sokolowa...
      Multikino, miejsca parkingowe, szalety publiczne, kosze na smieci, McDonald's-
      wierzycie w polaczenie tego i Siedlecc?
      • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 18:14
        Ty Kuba uważaj. Oni tu realistów pesymistami nazywają. Mnie już się oberwało.
        • Gość: n_l Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:51
          Emil,całym sobą popieram Twój punkt widzenia.
          Wolę być miło rozczarowanym pesymistą
          niż omptymistą który ciągle jest
          zawiedziony.
          • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 19:33
            > Wolę być miło rozczarowanym pesymistą

pesymiści zyją krócej .... ;)
            • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 22:41
              To chyba o otyłych raczej:)) A tak z całkiem podobnej beczki - częste mycie
              skraca życie
              • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 08:03
                > To chyba o otyłych raczej

Nie nie to o pesymistach (za www.poradnikzdrowie.pl):

Amerykańscy uczeni, którzy mierzą i badają wszystko, postanowili sprawdzić, jak
                optymizm i pesymizm oddziałują na nasze zdrowie. I jaki był rezultat ich
                dociekań? Otóż, naukowcy z Mayo Clinic wyliczyli, że optymiści żyją aż o około
                10-12 lat dłużej niż pesymiści. Rzadziej chorują, szybciej pokonują dolegliwości
                i wracają do zdrowia. Chętniej i częściej chodzą do lekarzy, a potem
                skrupulatnie wykonują ich polecenia. Pesymiści - odwrotnie."

albo tutaj (Szpital Uniwersytecki w Krakowie (www.su.krakow.pl) :

"Wrzesień jest światowym miesiącem osób chorych na Alzheimera, w Polsce
                obchodzonym po raz trzeci. Akcja ma nie tylko pomoc ludziom dotkniętym tym
                schorzeniem, ale także podnieść świadomość społeczeństwa na jego temat.
                Organizatorzy z Fundacji im. Teresy Goszcz postarali się o bezpłatne badania dla
                osób, które dostrzegają u siebie niepokojące symptomy.
                Nie można ustrzec się choroby Alzheimera. Można jednak zminimalizować ryzyko
                zapadnięcia na nią. Badania wykazały, że najczęściej chorują osoby o depresyjnym
                nastawieniu, pesymiści, wieczni malkontenci, ludzie małomówni i zamknięci w
                sobie. Dlatego pozytywne nastawienie, aktywny i zdrowy tryb życia mogą okazać
                się zbawienne."
          • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 25.01.05, 22:43
            Gość portalu: n_l napisał(a):

> Emil,całym sobą popieram Twój punkt widzenia.
            > Wolę być miło rozczarowanym pesymistą
            > niż omptymistą który ciągle jest
            > zawiedziony.

No_loginku druhu mój! Dziękuję za poparcie mych szlachetnych prawie zachowań i
            intencji, ale pozwolę sobie też jeszcze raz zauważyć, że nie jestem pesymistą
            tylko realistą. Choć w warunkach siedleckich może to faktycznie nie być wielką
            różnicą:))
            • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 07:54
              > szlachetnych prawie zachowań

Co pesymizm (czy jak wolisz realizm) ma wspólnego w tym przypadku ze
              szlachentoscią ? to jest dopiero manipulacja :P

> i
              > intencji,

Napisz prosze jakie intencje masz bo ja nie widze żadnych jak narazie, tylko
              krytykanctwo (oj przepraszam szlachentość :)))) )

A idąc tokiem rozumowania zaproponowanym przez Was proponuje (jak mawiał jeden z
              satyryków) zostawić Siedlce, postawić zasieki na Zalewie żeby sie ludzie nie
              potopili i ostatni gasi swiatło .....
              • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 08:53
                Acha i jeszcze woda z zalewu wyparuje a ludzie wyjadą więc nie będzie się miał
                nawet kto topić.
            • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 08:38
              Ależ ostatnie zdanie skierowane było do tych,
              co nas realistów,nazywają pesymistami.
              • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 08:52
                Poza tym zasieki to do tej pory ukradną, a światła nie będzie bo wyłączą za
                niepłącone rachunki.
          • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:44
            Ale z jednym jestem się w stanie z Wami zgodzić, pomysł moze zostac jedynie
            pomysłem ze względu na partykularną ciasnotę pojęć: "jeśli to nie jest mój
            pomysł to jest do bani"- takie "nie bo nie".
            Wówczas faktycznie pomysł umrze śmiercią naturalną ....
            • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 09:48

• Gość: n_l Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:26
              No nie dajmy mu umrzeć,zacznijmy popierać :-)
              A forumowiczów zasiasdających w Radzie
              poprośmy o "patrzenie na ręce".
              Co wy na to?
              Pieknie by było,nowa fabryka która da
              ludziom zatrudnienie i muliplex,
              aquapark,MDonlad/whatever gdzie
              bedziemy wydawać pieniądze.
              A jakby do tego dołożyć jeszcze
              ładne ulice,starówkę....
              • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:22
                > ładne ulice,starówkę ...

no i te kobiety biegnace na basen .... 8-)

A tak na poważnie plany piękne czy teraz wystarczy wyrwałości i współdziałania
                aby te plany zrealizować ? czy radni są w stanie przucić interesy partykularne
                na rzeczy idei rozwoju miasta aby ze sobą współdziałać...... ?

Liz Clark ("Zarządzanie zmianą") pisze że dobry przywództwa to taki który
                prowadzi ludzi a gdy dojdą do celu to maja świadomośc że sami tego dokonali ...
                obyśmy mieli takich przywódzców.

Ale jestem naładowany pozytywnie ... pewnie to przez Creed którego słucham (With
                arms wide open) ... o a teraz Higer .....=:-) ... niepoprawny ze mnie optymista
                ;) może to dlatego że sesje zaliczyłem na 4,65 :)
    • Gość: gooośść Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:53
      Optymiści i marzyciele.
      • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 12:27
        No teraz od optymistów i marzycieli pożądnych sceptyków będą tu wyzywać?
      • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 12:32
        Ale lipa nie wiem co się ze mną dzisiaj dzieje, zamiast kurde porządna
        napisałem pożądna. Wstyd.

pozdr

PS> Acha i jeszcze jedno. Zapomniałem się odnieść do jednego z wpisów i teraz
        nie chce mi się go szukać. Było coś o potrzebie budowy stadionu i wykorzystaniu
        w tym celu szansy jaką jest staranie się Polski o organizację ME w piłce
        nożnej. Mało nie pękłem ze śmiechu. Tak właściwie to dopiero doszedłem do
        siebie i dlatego o tym tu nabazgrałem.
        • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:40
          > napisałem pożądna. Wstyd.

No pewnie kogoś lub coś pożądasz ? ;)) z podświadomością nie wygrasz ;)))

> Mało nie pękłem ze śmiechu.

Dlaczego ? jest sznsa na uzyskanie piniędzu z UE przy tej okazji, dlaczego nie ?

> to dopiero doszedłem

to sie nazywa trzeźwość umysłu :)
          • emektb Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 12:45

> > napisałem pożądna. Wstyd.
            >
            > No pewnie kogoś lub coś pożądasz ? ;)) z podświadomością nie wygrasz ;)))
            >
            > > Mało nie pękłem ze śmiechu.
            >
            > Dlaczego ? jest sznsa na uzyskanie piniędzu z UE przy tej okazji, dlaczego
            nie
            > ?
            >
            > > to dopiero doszedłem
            >
            > to sie nazywa trzeźwość umysłu :)

Przestań słuchać otępiającej muzyki!!! Ty naprawdę wierzysz w budowę stadionu
            na parędziesiąt milionów euro właśnie w Siedlcach. No chyba że podpuściłeś mnie
            taak jak ja zazwyczaj innych w maliny wpuszczam:))
            • spinoczet Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 15:18
              Czy moglby mi ktos przeslac na mejla ta rozmowe bardzo chetnie bym posluchala?
              • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:28
                Poszło ale to duuuza przesylka
                • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 26.01.05, 22:11
                  Ponieważ KRP ma do tego nagrania copyrights,
                  zabraniam rozpowszechniania,kopiowania
                  i publicznego odtwarzania tego nagrania.
                  • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:14
                    Aaaaale to tylko w celach edukacyjnych .....
                    • Gość: Bambi Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:07
                      No dobra .. przyznaje nie przemyślałem tego ... gniewasz się ? :(
                      • no_login Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 27.01.05, 13:19
                        Nie mam na to czasu :-)
                        Tym też spowodowany był ton mojego
                        poprzedniego wpisu,w 30 sekund
                        wklepałem zwyczajową formułkę
                        i "exit"
                        Teraz też.
                        Bye,bye.
                        • zombi7 Re: Aquapark i nowy stadion w Siedlcach ?!?! 28.01.05, 13:21
                          Aquapark i w końcu normalny stadion spełniający wszelkie wymogi, to sie należy
                          Siedlcom. Jak ktoś to schrzani będzie w moich raczkach!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka