Dodaj do ulubionych

Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów

02.06.05, 20:55
Witam, jestem zbulserwona dosłownie tym co usłyszałam od właścicelki! Mój
synek ma 4,5 miesiąca i chodzimy do nich na basen odkąd synek skończył 8
tygodni.Na początku wszystko ok, lekcje indywidualne 25 zł za 20 min
oczywiscie płatne z góry za semestr, sam w basenie z instruktorką, która
dostosowywała zajęcia do potrzeb i możliwości malucha. Niestety 3 tygodnie
temu zmieniono instruktokę pod pretekstem choroby i tak już została bez
żadnych uzgodnień nic, tylko tak już będzie i koniec. Nie reagowałam, choc
przyznam że nie bardzo mi się to podobało, bo tamta instruktorka miała
cudowne podejście do takich maluchów. Na pierwszych zajęciach nowa Pani
posadziła na brzegu basenu mojego 4 miesięcznego synka w celu sprawdzenia czy
nie zrobił w pieluchę [specjalną do pływania]kupki na, na moja ostrą reakcję
że dziecko jeszcze nie siedzi i proszę go nie sadzać odpowiedziała że ona go
przecież trzyma!!! Ludzie czy tak zachowuje się profesjonalista??? Dalej
kolejne zajęcia dziecko płacze cały czas bo ta sama Pani z umiłowaniem leję
ręką mu strumień wody na buźkę bo to taki etap dziecko ma się oswajac i nie
bać wody. Ok, ciekawa jestem jak owa Pani by się oswajała jakby ktoś jej
przez 15 minut na twarz wiadro wody strumieniem wylewał. Kolejne zajęcia, ta
sama sytuacja, lanie wody na twarz i wieklie zdziwienie co się stało że syn
tak zaczął płakać na zajęciach. Moje tłumaczenia i uwagi do nikogo nie
trafiają.Ponadto mój synek wyszedł z baseny zziębnięty, siny i trzęsacy się z
zimna. Dodam jeszcze że rodzicom nie wolna przebywać z dzieckiem w trakcie
zajęć na basenie już nie mówiac o wejściu z nim do wody. Rodzic może
obserwować zajęcia za szyby. Zadzwoniłam do włascicielki i porosiłam o zmianę
instruktorki na poprzednia, dowiedziałam się że nie jest to możliwe, Pani
była bardzo nie uprzejma, powiadomiła mnie że albo z tą Panią albo z żadna i
mogę się ewentualnie przenieść na grupowe które trwaja 45 minut( dla 4,5
miesiecznego dziecka !!!! sama propozycja jest poprostu absurdalna]. Na moje
uwagi że dziecko płacze,że było po lekcji sine z zimna i instruktorka która
powinna zareagować i przerwać zajęcia, Pani właścicielka stwierdziła cyt. "no
to co, jest chory???" Wg owej Pani nie mam nic do powiedzenia bo instruktorki
są profesjonalistkami i czy dziecko chce czy nie , tym bardziej rodzic plan
trzeba wykonać. Ponadto szatnia już nie jest ogrzewana i mój wymrożony synuś
trafił do chłodnej szatni. Trząsł się jeszcze dobre 10 minut ale dla Pani
włascicielki zamyka sie to w stwierdzenie cyt."no to co!!!!". Gorzko sie
rozczarowałam i osądźcie sami!Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • msiarkxx Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów 02.06.05, 21:47
      witaj!
      ja tez chodzę ze swoim maluchem (2latek) na te "nauki". Fakt że na grupowe, ale
      niestety jestem coraz bardziej zniesmaczona. I semestr by bez zastrzeżeń; fajny
      instruktor który pływał w basenie z maluchami i mamami. Do kazdego co jakiś
      czas podchodził i czegoś tam próbował nauczyć.
      Mały oswoił się z wodą; pływał swobodnie w rękawkach, potem na "makaronie".

Niestety w II semestrze zastaliśmy instruktorkę. Praca tej pani polega na
      staniu W SZLAFROKU NAD BRZEGIEM basenu i uśmiechaniu się ,ewentualnie podawaniu
      maluchom zabawek. Synek absolutnie NICZEGO się przy niej nauczył.
      Za 28 zł mogę wraz z mężem i synkiem na Lagunie popływać przez 1,5h! Tutaj
      moczymy się przez 45min za 28 zł i niczego nowego do umiEjętności małego nie
      wnosimy.
      Poza tym w basenie robi się coraz ciaśniej. Ciągle przychodzą ludzie
      którzy "odrabiają" zaległości z niewykorzystanych swoich zajęć. efekt jest taki
      że ostatnio było nas ok 12 osób w tym malutkim basenie!!!! Maluchy + rodzice.
      nie muszę opisywać jak to wyglądało.

Sądzę że w przyszłym roku odpuścimy tę pożal się boże niby szkołę ponieważ
      koszt pławienia się w tym baseniku jest po prostu nie do przyjęcia.
      Nikomu jej również nie będę polecać.

Wielka szkoda poniewaz idea i początki były naprawdę wspaniałe.
      • krzysztofsf Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów 02.06.05, 22:11
        Wyglada, ze nastapila ogolna "wymiana personelu" - zapewne na tanszy, co laczy sie z nizszymi kwalifikacjami. Moze odezwie sie ktorys z bylych instruktorow?
      • anna451 Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów 06.06.05, 18:19
        w którym miejscu/na jakiej ulicy/ znajduje się ten basen?
    • Gość: e.beata Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.05, 21:57
      mam nadzieję, że na kolejne zajecia nie pójdziesz.
      I tak byłaś dzielna, ja bym sobie nie pozwoliła na oglądanie 4 mies. dziecka
      zza szyby i pozostałe numery. A z właścicielką to było trzeba nie telefonicznie
      ale osobiście pogadać, zbyt poważna sprawa.
    • Gość: RODZIC Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.devs.futuro.pl 03.06.05, 23:11
      Rzeczywiście idea basenu była dobra, ale właścicielom (jak poczuli kasę)
      zaczęła słoma z butów wystawać. Miałem podobna sytuacje, właścicielka basenu
      zachęcając nas do wykupienia lekcji przekonywała, że bardzo istotnym elementem
      jest cisza na basenie oraz skupienie instruktora na jednym dziecku. W chwili
      opłacania zajęć (dodam, że z góry za cały kwartał bez możliwości zwrotu)
      obiecała nam, że w wodzie biedzie nasz Bobasek z instruktorem a w tle muzyka
      relaksacyjna. Szczególną uwagę zwracała to, aby Maluszek przyzwyczaił się do
      jednego instruktora. Już na pierwszych zajęciach zdziwiliśmy się obecnością
      drugiego dziecka. Z zajęć pamiętam tylko jeden wielki krzyk dwóch niemowląt. Po
      ostrej interwencji w biurze następne zajęcia (pierwsze i ostatnie) odbyły się
      zgodnie z obietnicą szefowej tzn. indywidualnie w ciszy i z muzyką
      relaksacyjną. Całe szczęście, że naszego Maluszka powierzyliśmy instruktorce,
      która znała się na rzeczy. (nasze dziecko nie płakało, było zanurzane pod wodę,
      samo utrzymywało się na wodzie). Niestety nasze szczęście szybko się skończyło.
      Na kolejnych zajęciach okazało się, że dotychczasowa instruktorka już nie
      będzie prowadziła zajęć, bo wszystkie niemowlaki przejmuje pani Z. Szefowa
      poinformowała nas, że „od dnia dzisiejszego w niemowlakach specjalizuje się
      pani Z i koniec. Jeżeli się państwu nie podoba to możecie zrezygnować, ale o
      zwrocie zapłaconej kwoty za cały kwartał możecie zapomnieć”. Zaskoczeni
      sytuacją zdecydowaliśmy się na jedne zajęcia z panią Z. Okazuje się, że ta
      kobieta zupełnie nie wiedziała, co ma robić z naszym dzieckiem. Zwykłe
      chlapanie w wodzie. Brak umiejętności zastosowania odpowiednich chwytów, nie
      mówiąc już o uspokojeniu Maluszka. ZAJĘCIA TE BYŁY KOSZMAREM. Po tym incydencie
      pokusiłem się o zdobycie informacji nt. kwalifikacji p. Z. W rozmowie
      telefonicznej (nie była to szefowa) dowiedziałem się, że rzeczywiście pani Z
      przejęła część niemowląt, ponieważ odbywa praktykę. Na pytanie czy dana
      instruktorka posiada potwierdzone kwalifikacje usłyszałem, że nie musi mieć
      żadnych kwalifikacji. Długo nie zastanawiając się postanowiłem zrezygnować z
      zajęć prowadzonych przez panią Z. Myślę, że zdrowie mojego dziecka jest
      ważniejsze od kilkudziesięciu złotych. Proponuję rodzicom, którzy powierzają
      swoje pociechy pani Z, aby zastanowili się nad tym zanim wydarzy się jakieś
      nieszczęście.

A swoją drogą, czy nie ma uregulowań prawnych, które muszą być spełnione, aby
      móc prowadzić naukę pływania dla niemowląt ???????????
    • Gość: Zatroskany Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.devs.futuro.pl 03.06.05, 23:20
      A czy prowadzone zajęcia odbywają się w oparciu o konkretne programy
      szkoleniowe?
      No i czy właściciele basenu ponoszą odpowiedzialność za ewentualne wypadki??
    • Gość: qwer Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.checkflow.net / 62.193.254.* 03.06.05, 23:55
      O tym basenie pisałem już jakiś czas temu na forum i widzę, że coraz więcej osób
      ma podobną opinię na temat właścicielki tego "biznesu". Moje dziecko chodzi na
      zajęcia drugi semestr i prawdopodobnie ostatni. Za tak wysoką cenę nie otrzymuje
      prawie nic. Ku przestrodze innych rodziców, w skrócie wymienię swoje podstawowe
      spostrzeżenia/zastrzeżenia:
      1. Zbyt duża rotacja instruktorów z tendencją do zastępowania lepszych (w
      domyśle - droższych) miernymi (tańszymi)
      2. Wymuszanie opłat za cały semestr, z dużymi trudnościami odrabiania zajęć
      (choroby kilkumiesięcznych dzieci nie należą do rzadkości, a oczywiście o
      zwrocie pieniędzy za niewykorzystane z powodu choroby zajęcia można zapomnieć)
      3. Trudności z uzysaniem podstawowych informacji o kwalifikacjach kadry, czy
      ubezpieczeniu NW (nie jestem pewien, czy właścicielka ma w ogóle wykupione takie
      ubezpieczenie).
      4. Mimo wszystko zbyt zimna woda - nawet w Lagunie woda w basenach dla dzieci
      jest cieplejsza (efekty takiego oszczędzania na kosztach podgrzewania wody było
      widać zwłaszcza w zimie, kiedy rzeczywiście dzieciaki po zajęciach wieczornych
      wychodziły z wody sine).
      5. Bardzo "nowatorskie" metody oswajania niemowląt z wodą np. poprzez polewanie
      zapłakanego dziecka wodą po twarzy (może jako rodzic jestem przewrażliwiony i to
      faktycznie przynosi efekty? U mojego dziecka nie - raczej jest coraz bardziej
      wkurzone :) )
      6. Mętne zasady uiszczania opłat za zajęcia i ich dokumentowania (przez długi
      czas po rozpoczęciu zajęć firma nie miała własnej pieczątki, NIP-u, a dowody
      wpłaty były wypisywane bez tych informacji).
      Reasumując śmierdzi mi tu na odległość przekrętem i szarą strefą. Pani
      właścicielka pewnie wybudowała basen dla siebie i uznała, że może w ten sposób
      zwróci sobie część/całość poniesionych nakładów. Tylko dlaczego ma się to
      odbywać kosztem dzieciaków i rodziców słono bulących za tę wątpliwej jakości
      "naukę pływania"?
      Może jestem jednak uprzedzony.
      Pozdrawiam
    • Gość: Kiki Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.devs.futuro.pl 04.06.05, 10:54
      Potwierdzam Wasze relacje i odradzam AUQA Academy. Mieliśmy to samo.
      Powinna się tym zająć jakaś kontrola, np.: miejski rzecznik konsumentów. Ktoś
      chyba wydaje zezwolenie na taką działalność, jakiś SANEPID, Wydział Zdrowia,
      itp.
      A właściciele niech spadają na drzewo.
      Cwaniactwo i słoma z butów pierwszej wody.
      • Gość: Ikv Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: 212.209.190.* 04.06.05, 14:24
        DLACZEGO NIGDY nie bylo zadnych kontroli z SANEPID-u, Wydzialu Zdrowia i innych
        odpowiedzialnych za wydanie zgody na prowadzenie takiej dzialalnosci. A moze
        byly te kontrole w ciemnych okularach???
        Tu przeciez chodzi o malutkie dzieci!
        NIE mieszkam w Szczecinie ale jestem OBURZONa, ze NIKT z wladz odpowiedzialnych
        nie zainteresowal sie tymi osobami robiacymi pieniadze!
        KOCHANE WLADZE SZCZECINA, ze rodzi sie wiecej dzieci w Szczecinie nie musi
        oznaczac BEZTROSKE WASZA o te kilku-miesieczne, roczne i ciut starsze!
        POMYSLEC, ze LOKALNE GAZETY milcza a szkoda bo pisane plami i gdyby tylko
        chcialy zajac sie tym tematem to sprawilyby RADOSC wielu dzieciom i ich
        RODZICOM a wlascicielom tej skompromitowanej plywalni odebrano zgode na dalsze
        prowadzenie "na czarno" dzialalnosci!
        MILO, ze tak wiele osob opisalo swoje "doswiadczenia"! RAZEM JEST NAS WIELU
        (Rodzicow), NAS NIE POKONACIE wlascicieke, chyba dajac odpowiednia lapowke tym
        co wydaja zgode na prowadzenie tak SKANDALICZNYCH PRAKTYK i to z takimi
        maluszkami!
        Zburzyc to pieklo (AUGA Academy)i spalic czarownice bo KTO tak traktuje male
        dzieci zasluguje na taka kare!
      • Gość: RODZIC Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 23:04
        Chciełem poinformować wszystkich zainteresowanych, że na ww. basenie
        przeprowadzono juz pierwsze kontrole. Niebawem beda kolejne.
        Już widać tego efekty w postaci informacji wywieszonej w przebieralni o
        zmianach w celu polepszenia wentylacji, warunków w przebieralni, oraz o
        zmianach sposobu zapisywania naszych milusińskich na zajęcia grupowe. Widać, że
        właściciele jak chcą to mogą jednak zrobić coś dobrego. Szkoda tylko, że
        działania te podejmowane są (a raczej wymuszane przez nas rodziców) po
        interwencjach we właściwych organach nadzoru.
    • lindan Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu cz.II 04.06.05, 15:14
      Witam, to juz przeszli samych siebie, no już mi brak słow!!! Przerwano nam
      zajęcia bo odmówiłam wyjścia z basenu za szybę, to są jacyś porąbani ludzie.
      Pieniędzy mi nie zwróca, cały czas zasłaniają się bzdurnym regulaminem. W
      dodatku zajęcia dla maluchów czyli niemowlaków prowadzi dziewczyna która nie
      ma doświadczenia "stazystka" bez zadnej kontroli i wg tej właścicielki to
      jest profesjonalistka.Okazało się że ta właścicielka też nie ma żadnych
      uprawnień bo nie musi. To ona i ta instruktorka p.Z zajmowały się moim
      dzieckiem!!!!!Same epitety mi się cisną na usta. Chyba dlatego rodzic ma
      siedzieć za szybą żeby nie wyłapywać każdego ich błedu. Dodam iż p.Z zanuzyła
      mojego synka i wynurzył się krztusząc. Jakaś parodia chyba!!! Zaproponowano
      mi żebym przeszła na zajecia grupowe. Mi się to poprostu w glowie nie miesci,
      ja jako matka nie manm nic dopowiedzenia bo zapłaciłam za zajęcia
      indywidualne tzn. rodzice won za szybę, a oni moga
      wyprawiać z moim dzieckiem co im się żywnie podoba. Odradzam i odradzajcie
      wszystkim dookoła a ja mam nauczke na cale zycie i najgorsze to to że są
      całkowicie bezkarni. Ta właścicielka nawet się nie pofatygowała żeby mi
      spojrzeć oczy i porozmawiać tylko wysłała do mnie swoje pracownice i męża.
      Chorzy ludzie. Już tam nie pójdziemy a opinie będę głosić o nich wszem i
      wobec odpowiednią pozdrawiam.

• Gość: RODZIC Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu cz.II IP: *.devs.futuro.pl 04.06.05, 21:36
        Mysle ze nasze narzekania (bez czynow) na niewiele sie zdadza proponuje
        zawiadomic wlasciwe organy aby zeslac na nich mozliwie wszelkie kontrole.
        Proponuje wszystkim zainteresowanym rodzicom zawiadomic np:
        sanepid, urzad skarbowy, panstwowa inspekcje pracy, wydział legalnosci
        zatrudnienia w urzedzie wojewodzkim, inspekcje nadzoru budowlanego, federacje
        konsumentow, itp.
        Ja napisze do sanepidu, inspekcji pracy i fedeeracji konsumentow.
        Ciekawy jestem co mi odpisza??
        • Gość: e.beata Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu cz.II IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.05, 22:28
          Ja nie rozumiem jak się mozna zgadzać na umowę, która nie gwarantuje zwrotu
          pieniędzy w przypadku jej zerwania.
          Jeżeli są odnośnie tego przepisy nadrzędne /info - federacja konsumentów/ to
          wewnetrzny regulamin nie ma znaczenia.
          Byłam na podobnym basenie na zachodzie. Ludzie mogli obserwować z brzegu basenu
          a jedna osoba mogła wejść do wody. Cieplutko, miło, kameralnie.
          I wybaczcie ale nadal nie rozumiem rodziców, którzy zgadzali się na stanie za
          szybą, na zimną wodę. To nie spacer po parku, to takie maluchy, wystarczy że
          się raz zakrztuszą, a gdyby opiekunka zasłabła? Ludzie mają problemy ze
          znalezieniem dobrych nianiek, nocują przy dzieciach w szpitalu...
          Dziwny ten świat albo ja nadopiekuńcza...
          • lindan Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu cz.II 04.06.05, 22:39
            Witam, ja nie podpisywałam żadnej umowy jedynie to że nie ma żadnych
            przeciwskazań do zajęć na basenie, co do regulaminu to pamiętam że chodziło o
            to że by przyjść 15 minut przed zajęciami w celu przygotowania dziecka,
            zawiadomieniu e ewentualnej obecności itp. Godziłam się być za szyba gdyz
            wiedziałam że moje dziecko jest w dobrych rekach i moje dziecko faktycznie
            ufalo porzedniej instruktorce, kiedy się zmieniła pani sytuacja tez sie
            zmieniła i to diametralnie. Przeczytaj uważnie posty!!!! A potem oceniaj. Pozdr.
          • lindan Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu cz.II 04.06.05, 22:43
            Dodam jeszcze ze jak zaczeliśmy chodzić na basen to woda była cieplutka, na
            basenie tropic, szatnia ogrzewana. Ale sezon grzewczy się skończył a
            Wszechmogący Właściciele nie będą ogrzewania dodatkowego kombinować!!! Czytaj
            uważniej!!!
            • Gość: e.beata Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu cz.II IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 22:35
              czytam i nie rozumiem teraz twojego ataku.
              Obrona przez atak? Przed czym?
              Nie napisałam, że jesteś złą matką, napisałam, że nie rozumiem określonego
              postępowania. Widzisz różnicę?

• Gość: RODZIC Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu cz.II IP: *.devs.futuro.pl 04.06.05, 22:55
            Dlatego wiele osob rezygnuje z tego basenu.
            Apropos zawiadomienia wlasciwych organow sluze adresami:
            sanepid: sekretariat@wsse.szczecin.pl,
            inspekcja pracy: kancelaria@szczecin.oip.pl,
            inspekcja handlowa: zwiih_kontrola@szczecin.uw.gov.pl,
            urzad wojewodzki - legalnosc zatrudnienia: zuw@szczecin.uw.gov.pl,
            urzad skarbowy - wlasciwym jest II US: bipis@zp.mofnet.gov.pl.

Piszmy jak najwiecej ja juz napisalem. Po otrzymaniu odpowiedzi podziele sie
            informacja na forum.
          • Gość: Antyknajak Podaj przykład takiej umowy gwarantującej ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:00
            >która gwarantuje zwrot pieniędzy w przypadku jej zerwania.

Podaj mi jeden przykład takiej umowy. Daję ci ... :-) 7 dni
            • Gość: Antyknajak Re: Przedłużam. Z 7 dni do 700 dni. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:03
          • Gość: Antyknajak e.beata czekam 700 dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:11
            e.beata czekam 700 dni na przykład gwarancji umownej (w praktyce) gwarantującej
            zwrot środków pieniężnych w przypadku ZERWANIA UMOWY.
            CZEKAM
            • Gość: Antyknajak Re: e.beata czekam i czekam. Przykład !!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 23:36
              • Gość: e.beata Re: e.beata czekam i czekam. Przykład !!! n/t IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 22:39
                Coś taki niecierpliwy i powtarzający się?
                Takich umów trochę jest. Polecam internet, inspekcję pracy, federację
                konsumentów, tam się doinformujesz. Ja nie mam na to czasu ani ochoty.
      • Gość: Treo Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu cz.II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:27
        Jeśli rodziców wygania się z basenu za szybę - należy się nie bawić w subtelności i zgłosić to w prokuraturze. To poważna sprawa - brak uprawnień, narażanie niemowląt. Co to szkodzi przejść się do prokuratury Szczecin - Zachód i pogadać?
    • Gość: captroy Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: 217.144.243.* 05.06.05, 08:18
      Moje doswiadczenie z ta pseudo "akademia" bylo bardzo krotkie.Z chwila kiedy
      pani powiedziala,ze nie ma zadnych zwrotow za nie wykorzystane
      lekcje,wyszedlem.Na odleglosc widac,ze to wielkie cwaniactwo.Za pieniadze ktore
      mialbym tam zostawic,wole przejechac sie do Laguny.
      Radze przyjrzec sie instruktora i odpowiedzialnosci wlascicieli wrazie
      nieszczesliwego wypadku.Z tego co wiem nie wszystko jest tam calkiem legalne.
    • Gość: captroy Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: 217.144.243.* 05.06.05, 08:18
      Moje doswiadczenie z ta pseudo "akademia" bylo bardzo krotkie.Z chwila kiedy
      pani powiedziala,ze nie ma zadnych zwrotow za nie wykorzystane
      lekcje,wyszedlem.Na odleglosc widac,ze to wielkie cwaniactwo.Za pieniadze ktore
      mialbym tam zostawic,wole przejechac sie do Laguny.
      Radze przyjrzec sie instruktora i odpowiedzialnosci wlascicieli wrazie
      nieszczesliwego wypadku.Z tego co wiem nie wszystko jest tam calkiem legalne.
      • Gość: Agnieszka Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: 217.153.73.* 06.06.05, 10:59
        hmmm... ja jestem w szoku prawde mowiac - jestem wlasnie w ciazy i myslalam, ze
        moj bobas bedzie uczyl sie plywac od samego poczatku - tak jak to sobie wymarzylam.
        Szkoda.
        Zastanawiam sie tylko - jakie praktyki odrabia pani instruktorka? I z jakiej
        uczelni?
        Ja jestem po studiach sportowych i jestem instruktorka plywania - jednak nigdy
        nie probowalabym prowadzic zajec z niemowlakami - bo nikt mnie tego nie uczyl.
        Ze starszymi dzieciakami - od lat 6 swietnie sobie radze - ale maluszki?
        Przeciez do tego potrzebne sa uprawnienia, szkolenia i wyjatkowe podejscie :)
        Jestem oburzona i szkoda, ze nie moze byc normalnie w tym Szczecinie naszym.
        • Gość: RODZIC Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 23:06
          Chciełem poinformować wszystkich zainteresowanych, że na ww. basenie
          przeprowadzono juz pierwsze kontrole. Niebawem beda kolejne.
          Już widać tego efekty w postaci informacji wywieszonej w przebieralni o
          zmianach w celu polepszenia wentylacji, warunków w przebieralni, oraz o
          zmianach sposobu zapisywania naszych milusińskich na zajęcia grupowe. Widać, że
          właściciele jak chcą to mogą jednak zrobić coś dobrego. Szkoda tylko, że
          działania te podejmowane są (a raczej wymuszane przez nas rodziców) po
          interwencjach we właściwych organach nadzoru.
        • Gość: RODZIC Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.devs.futuro.pl 15.06.05, 23:13
          Czyżby temat AQUA ACADEMY przestał wzbudzać zainteresowanie? Zastanawiam się
          czy ktoś jeszcze podją jakieś czynności w celu sprowadzenia właścicieli tego
          basenu na drogę rzetelnie prowadzonego biznesu? Czekam aż ktos sie odezwie -
          może zbulwersowana Lindan, która rozpoczęła ten temat??!!
          • Gość: Belmondo Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 23:46
            tez prowadzam swoje dziecko na ten basen i uwazam, że jest OK zaś histeryczne
            wrzaski niedojrzałych mam i tatusiów nic nie zmienią. Moze wprowadzimy ustawę
            sejmową ustanawiajaca zasady kapania noworodków lub chociaz niech sie zajmie
            tym nasz Rada Miejska. Ludzie , zazdrość i zawiśc z Was bije - Przecież TO NIE
            JEST OBOWIAZKOWE, taka społecznośc tylko może byc w Szczecińie
            • Gość: kasia Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.stargard.mm.pl 19.09.14, 09:15
              Witam.
              ja tylko moge sie podzielic doswiadczeniem prowadzania mojego 6miesiexznegi synka na zajecia plywania w uk.
              - woda musiala miec ok30 stopni
              -zajecia max 39min
              - mamy z maluchami sa caly czas instruktorzy tylko jesli dziecko jest ok i rodzic wyraza zgoda moga wykonac zanurzenie
              - szatnie ogrzewane
              - brak zwrotu za niewykorzystane lekcje - poniewaz zapis jest na semestr
              - jesli mama uwaza ze dziecko ma dosx po 10 min to wyjmuje dzidziusia z wody
              Na miejscu doi wypozyczenia za darmo pianki w razie gdy dziecku nadal zimno w wodzie
              - instruktor wykwlfalifikowany wszystkoe ubezpieczenia zapewnione
    • Gość: RERGERG Re: Skandal!!!- basen na Bezrzeczu dla maluchów IP: *.voxility.net 19.09.14, 20:00
      ASSSSS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka