Dodaj do ulubionych

Do Maniusia,co w becik siusia

09.06.05, 08:36
poniewaz gdzies tam w srodku nocy zadales mi Maniusiu oytanie,czym sie rozni
Baruch Goldstein od Wysockiego i jego chorazych-chyba miales na mysli
podchorazych - moja odpowiedz jest krotka.
Rozni sie tym,ze dr.Goldstein zaatakowal i rozstrzelal kilkudziesieciu
Arabow , w swiatyni,w czasie modlitwy,kleczacych,od tylu i bezbronnych-
natomiast pierwszym celem ataku Szkoly Podchorazych byl Arsenal,a pozniej
normalna regularna wojna z regularnymi oddzialami wojsk carskich
Obserwuj wątek
    • samsone A yty krzysiu juz twojego ojca znalazlesc, 09.06.05, 10:15
      albo jeszcze go szukasz, moze sie on juz w powietrze wysadzil, albo tez z
      rozpaczy na Kubie na pewna Mein kampf siusia.
      • krystian71 Re: A yty krzysiu juz twojego ojca znalazlesc, 09.06.05, 10:32
        czytac nie umiesz?No to sprawdz do kogo pisze i spadaj stad tepy myckarzu
        • dana33 Re: A yty krzysiu juz twojego ojca znalazlesc, 09.06.05, 10:55
          twoj zasob slow, krystianku, oszalamia mnie... zanotowalam sobie tego
          myckarza.... antysemita jestes per excellence... nu, nie zmeczyles sie jeszcze
          fajtaniem nozkami?
          • krystian71 ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 11:14
            i nie zauwazylas postu waszego forumowego guru-jarusia.
            Innego wytlumaczenia na twoje glupawe wejscie nie mam
            • biedronka24 tupecik raczej- ale nie nazwalabym manka tak 09.06.05, 11:18
              mimo wszystko. Nawet jak pod szeroka spodnica przesiadywac zwykl. Mozna inaczej.
              Lepiej dzialac przykladem.
              Za to tupecikowa podbija cepkowy watek- i dobrze :)
              • dana33 Re: tupecik raczej- ale nie nazwalabym manka tak 09.06.05, 11:20
                podobno mnie nie czytasz, aniu? widze, ze latasz po forum i kazdemu, ktory
                probuje dowalic zydom, d... lizesz? nu, ale to juz od dawna widac, zes
                spragniona komplementow...
              • krystian71 Re: tupecik raczej- ale nie nazwalabym manka tak 09.06.05, 11:32
                trudno,swietnie,ale ja sobie tak wlasnie dane wyobrazam,jak u Reymonta w Ziemi
                Obiecanej-jako gruba Zydowke w rudej peruce rozdzielonej na srodku glowy bialym
                sznurkiem z wnusiem -maniusiem w beciku na kolanach :)))
            • dana33 Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 11:18
              krystianku, tobie nie potrzeba zadnego guru, u ciebie to siedzi w tym miernym
              charakterku .....
              • krystian71 Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 11:40
                jeszcze ciagle nie przeczuytalas wpisu Jareczka?
                Poddal w watpliwosc moje legalne pochodzenie,czyli wiernosc mojej matki,tate
                umiejscowil wsrod kubanskich najemnikow o nazistowskich korzeniach.
                Pod tym wzgledem fantazja mu dopisuje.Zupelnie jak maniusiowi,co na rowni z
                Baruchem postawil inicjatora powstania listopadowego.
            • marcus_crasuss Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 11:30
              krystian71 napisała:

> i nie zauwazylas postu waszego forumowego guru-jarusia.
              > Innego wytlumaczenia na twoje glupawe wejscie nie mam

Widziales zdjecie "Przekupa z Jeruzalem" ?

Tu jest

www.listenforjoy.com/ramallahjourney/large/MarketWoman.jpg
              • dana33 Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 12:01
                to dokladnie ja, podszywko, jak mnie znalazles na rynku????
                a czy przy tej okazji zauwazyles tam araba, ktory spokojnie kupuje u nas i nie
                jest ani bity ani zabijany? wrecz odwrotnie: patrzy sie na mnie z usmiechem....
                • marcus_crasuss Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 12:13
                  dana33 napisała:

> patrzy sie na mnie z usmiechem....

To juz nawet Arabowie sie z ciebie smieja ?
                  A ja myslalem, ze rozsmieszasz tylko forumowiczow.
                  • dana33 Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 12:25
                    manipulacji to ty sie nauczyles od mirmilka, czy to moze mirmilek podszywjacy
                    sie pod kogos innego?
                    • dana33 Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 12:26
                      nu, krystianku, znalazloby sie jeszcze troche klientow, jestesmy jak wiesz
                      wiekszoscia w nazym kraju i taka tez zostaniemy..... fajtasz dalej? git.
                      • krystian71 Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 12:37
                        dana33 napisała:

> nu, krystianku, znalazloby sie jeszcze troche klientow, jestesmy jak wiesz
                        > wiekszoscia w nazym kraju i taka tez zostaniemy..... fajtasz dalej? git.

jak bedziecie sie u takich przekupek zaopatrywac, zle wam wroze.Tego sie nie da
                        odkazic ani zdezynfekowac.:(((
                        • marouder O przepraszam, zdezynfekowac da sie. 09.06.05, 12:40
                          Szczegolnie, jesli sie jest dama..bo jak pisal Bulhakow, damy pija tylko czysty
                          spirytus i w duzych ilosciach:))

krystian71 napisała:

> dana33 napisała:
                          >
                          > > nu, krystianku, znalazloby sie jeszcze troche klientow, jestesmy jak wies
                          > z
                          > > wiekszoscia w nazym kraju i taka tez zostaniemy..... fajtasz dalej? git.
                          >
                          > jak bedziecie sie u takich przekupek zaopatrywac, zle wam wroze.Tego sie nie da
                          >
                          > odkazic ani zdezynfekowac.:(((
                          >
                          >
                          • biedronka24 rety marouder- zamiast oscypkow 09.06.05, 12:51
                            ty mi tu jakies ´fajtasy´ podrzucasz- po jakiemu to?
                            Czy to ten urokliwy jezyk z dalekiego wschodu? ;).
                            Niechze mnie ktos oswieci. Czy tam damy w tupecikach tak wlasnie sie wypowiadaja?:)
                            Kto tam jest wiekszoscia? Komunisci czy tupeciki?
                            • dana33 Re: rety marouder- zamiast oscypkow 09.06.05, 13:04
                              aniu, widze, ze beczka twoich bredni nie ma dna..... znow ci zabrali lekarstwa?
                              to idz sie upomnij, bo tymczasem cale forum cierpi meki nieludzkie spowodowane
                              twoja beznadziejnoscia...
                          • krystian71 Re: O przepraszam, zdezynfekowac da sie. 09.06.05, 13:01
                            po rysach twarzy poznac mozna,ze dama zdecydowanie wydezynfekowana,wrecz jakby
                            zimpregnowana, ale to czym handluje jakies brudne czy przegnile...tu nawet
                            autoklaw nie pomoze
                            • dana33 Re: O przepraszam, zdezynfekowac da sie. 09.06.05, 13:16
                              taaak, krystianku, spojrzalam jeszcze raz, tym razem dokladniej na ten link....
                              tojednak nie ja.... to arabka z rynku w ramalli.... nu, to idz ja dezynfekuj,
                              jej sie tez przyda.... nasz rynek wyglada inaczej:

www.math.toronto.edu/~drorbn/Gallery/Jerusalem/MahaneYehuda.html
                              • marouder Cus tak, jak w Krakowie na Kleparzu, ale u was 09.06.05, 13:21
                                z dziwnych przyczyn same chlopy handluja...a te sa zawsze odpowiednio
                                zdezyfekowane:))..no chyba, ze ktory cierpi na watrobe z racji poprzednich
                                dezyfekcji.

dana33 napisała:

> taaak, krystianku, spojrzalam jeszcze raz, tym razem dokladniej na ten link....
                                >
                                > tojednak nie ja.... to arabka z rynku w ramalli.... nu, to idz ja dezynfekuj,
                                > jej sie tez przyda.... nasz rynek wyglada inaczej:
                                >
                                > <a
                                href="www.math.toronto.edu/~drorbn/Gallery/Jerusalem/MahaneYehuda.html"
                                target="_blank">www.math.toronto.edu/~drorbn/Gallery/Jerusalem/MahaneYehuda.html</a>

• dana33 Re: Cus tak, jak w Krakowie na Kleparzu, ale u wa 09.06.05, 13:37
                                  to strasznie fajny rynek, marudzinski, a jakie zapachy....
                        • dana33 Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 13:00
                          a ta polska przekupke mozesz zdezynfekowac? a masz wogole czym?
                          • krystian71 Re: ej Danusiu, peruka ci na oczy zjechala 09.06.05, 13:05
                            Straza Miejska i mandatem
                • krystian71 a kto by u was kupowal,gdybyscie do wszystkich 09.06.05, 12:19
                  klientow mieli strzelac?
          • silesius.funkulo Re: A yty krzysiu juz twojego ojca znalazlesc, 09.06.05, 11:18
            > twoj zasob slow, krystianku, oszalamia mnie... zanotowalam sobie tego
            > myckarza.... antysemita jestes per excellence... nu, nie zmeczyles sie
            jeszcze
            > fajtaniem nozkami?

Bo i mentalnosc Jarusia, jak i zreszta wiekszosci wybranych tutaj sie
            produkujacych, lokuje go co najwyzej posrod drobnych handelasow trudniacych sie
            handele myckami wlasnie. A wypominanie komus profesji, ktora sie trudni nie
            jest chyba jeszcze antyczymstam, co nie?
            • dana33 Re: A yty krzysiu juz twojego ojca znalazlesc, 09.06.05, 11:22
              mnozycie sie tu z predkoscia glosu....
              • krystian71 Re: A yty krzysiu juz twojego ojca znalazlesc, 09.06.05, 11:43
                bo ja lubie danusia jak ty podbijasz watki, moze jeszcze powiesz co myslisz na
                temat tezy Manniego?
          • krystian71 Za co mnie tak brzydko przezywasz,przeciez 09.06.05, 11:45
            powiedziec o samsonie "tepy" to i tak wielka ,moja przyslowiowa delikatnosc.
        • samsone Re: A yty krzysiu juz twojego ojca znalazlesc, 10.06.05, 19:15
          jak zwykle wspaniala odpowiedz,,,moczarskiego arabka godna.
      • marouder Jakie glebokie poczucie humoru? 09.06.05, 11:24
        ..ze zapytam, nabyte jeszcze w przedszkolu, czy juz u galilejskiego soltysa za
        stodola?

samsone napisał:

> albo jeszcze go szukasz, moze sie on juz w powietrze wysadzil, albo tez z
        > rozpaczy na Kubie na pewna Mein kampf siusia.
        • biedronka24 tupeciki, beciki, rozowe majtasy i gucie 09.06.05, 12:01
          wiecie co. Z kim sie zadajesz takim sie stajesz.
          Ja na wszelki wypadek - umykam.
          Marouder- obiecales przepis na oscypek na goraco.
          Czekam nieustajaco :)
    • manny_ramirez Re: Do Maniusia,co w becik siusia 09.06.05, 12:34
      Jakos Ci sie zapomnialo ze przed Arsenalem jego pierwszymi posunieciami tez
      bylo pare rostrzelan osob cywilnych i bynajmniej nie Moskali
      • marouder No faktycznie Maniek, pare modlacych sie 09.06.05, 12:37
        osob Wysocki rozstrzelal. Idz podyskutuj o tym z kaszane ch...

manny_ramirez napisał:

> Jakos Ci sie zapomnialo ze przed Arsenalem jego pierwszymi posunieciami tez
        > bylo pare rostrzelan osob cywilnych i bynajmniej nie Moskali
        • manny_ramirez Re: No faktycznie Maniek, pare modlacych sie 09.06.05, 12:40
          rostrzeliwal tych co sie nie chcieli do niego przylaczyc. Zaden z tych genralow
          nie stanowil w danej chwili zagrozenia i rozstrzelanie nie bylo koncieczne.

Powiedzmy sobie szczerze. Baruch to morderca ale latwo jest krytykowac innych a
          nie widziec bledow wlasnych. latwo na przyklad jest pamietac o Irgunie a
          zapominac o dzialnosci Pilsudskiego w 1905
          • marouder Tyle, ze co ma piernik do wiatraka? 09.06.05, 12:43
            Analogia polityczna lub militrana musi zawierac troche inne dane, by byla
            prawdopodobna. Zestawianie Irgunu z Pilsudskim i Goldsteina z Wysockim, to
            prowokacja nie analogia.

manny_ramirez napisał:

> rostrzeliwal tych co sie nie chcieli do niego przylaczyc. Zaden z tych genralow
            >
            > nie stanowil w danej chwili zagrozenia i rozstrzelanie nie bylo koncieczne.
            >
            > Powiedzmy sobie szczerze. Baruch to morderca ale latwo jest krytykowac innych a
            >
            > nie widziec bledow wlasnych. latwo na przyklad jest pamietac o Irgunie a
            > zapominac o dzialnosci Pilsudskiego w 1905
            • manny_ramirez Re: Tyle, ze co ma piernik do wiatraka? 09.06.05, 12:44
              a kto mowil cos o analogiach?;)
              • biedronka24 a gdzie ja jestem? pod spodnica? zapytal 09.06.05, 12:46
                manius?
                Naprawde tam wchodzilem?
                Spojrz na lydki tupecikowej- i przypomnij sobie. A nade wszystko - idz spac,
                albo wstawaj pozniej.
              • krystian71 ty maniusiu,zapomniales? 09.06.05, 12:50
                to tylko u mnie byl srodek nocy
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24930636&a=24959726
                • manny_ramirez Re: ty maniusiu,zapomniales? 09.06.05, 13:29
                  a co to cholera ma do rzeczy? Zreszta zpojrz na tamten watek. Bylo to niecale
                  pol godziny po Twoim ostatnim wpisie jelsi dobrze pamietam. ALe powtarzam, co
                  to ma do rzeczy? Kazdy pisze kiedy moze.
                  • krystian71 Re: ty maniusiu,zapomniales? 09.06.05, 13:46
                    zle pamietasz, dwie i pol godziny.
                    Nic nie ma do rzeczy,tak samo jak Wysocki nic nia ma wspolnego z baruchem.
                    Ja tylko na sile probuje sobie ciebie usprawiedliwic.Docen to.
                    Choc dopiero teraz uswiadomilem sobie,ze u ciebie nie byl to srodek nocy.Wiec
                    nic cie do cholery nie usprawiedliwia
                    • manny_ramirez Re: ty maniusiu,zapomniales? 09.06.05, 13:53
                      zerknij ponizej, a potem sie napij , lepiej wtedy myslisz (to zemsta za becika
                      zeby bylo jasne)
          • krystian71 maniusiu,zdecyduj sie,cywile to byli czy wojskowi? 09.06.05, 12:58
            jesli juz widzisz podobienstwo miedzy postawieniem pod scianka zdrajcow a
            wejsciem do kosciola i strzelaniem w plecy kleczacym.
            Po wyjatkowo zlej nocy masz niewatpliwie zly dzien.
            Jesli juz jakis analogii poszukac,to poczytaj w latopisach,13 wiek ,najazd
            Tatarow na Sandomierz i wymordowanie w kosciele modlacych sie dominnikanow.
            Tak od biedy analogie mozna by przeprowadzic.
            Tylko wiesz Manius,sprawa wstydliwa.
            To 13 wiek, koczowniczy Tatarzy i nikt im mauzoleja nie wybudowal...
            • marouder Maniek, nie badz cienki, tylko albo przyznaj, ze 09.06.05, 13:05
              prowokujesz, albo przyznaj sie do jakiegos zatrucia "pokarmowego" wczoraj i jego
              skutkow odczuwalnych do dzisiaj. Ewentualnie mozesz sie tez przyznac do chaosu
              pojeciowego z zakresu, etyki, historii, nauk politycznych etc.

krystian71 napisała:

> jesli juz widzisz podobienstwo miedzy postawieniem pod scianka zdrajcow a
              > wejsciem do kosciola i strzelaniem w plecy kleczacym.
              > Po wyjatkowo zlej nocy masz niewatpliwie zly dzien.
              > Jesli juz jakis analogii poszukac,to poczytaj w latopisach,13 wiek ,najazd
              > Tatarow na Sandomierz i wymordowanie w kosciele modlacych sie dominnikanow.
              > Tak od biedy analogie mozna by przeprowadzic.
              > Tylko wiesz Manius,sprawa wstydliwa.
              > To 13 wiek, koczowniczy Tatarzy i nikt im mauzoleja nie wybudowal...
              • krystian71 Re: Maniek, nie badz cienki, tylko albo przyznaj, 09.06.05, 13:14
                w cuda wierzysz?Bo ja nie.Teraz manius pojdzie w zaparte i bedzie przykladami
                strzelal.
                Tak jakby to byl jakikolwiek dowod, ze ktos tam kiedys setki lat temu zrobil to
                samo i mu jeszcze mauzoleum za to wybudowano
              • manny_ramirez do krystiana i marudy 09.06.05, 13:35

-przyznaje ze byla to prowokacja, a spowodowana tym ze po dlugim pobycie w
                kraju a teraz tu na forum widze ze gdyby rodacy w kraju w ostatnich 15 latach
                przeznaczyli choc 10 procent tego czasu co poswiecaja na opluwaniu innych, bez
                znaczenia czy forumowiczow, sasiadow czy obcych, przeznaczyliby na usuwaniu
                bajzlu z wlasnego podworka to kraj wygladal by zupelnie inaczej.

Ale latwiej pluc na Zyda niz zrobic cos za co sasiad ogada.
                Na wymioty mnie zbiera
                klawe musi byc zycie jak mozna wszystko wytlumaczyc spikowymi teoriami i
                maceniem "wrazych" sil
                Zapraszam wszystkich do dyskusji o historii Rzeczpospolitej Obojga Narodow
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25220
                Zapraszam takze na forum watkow swiatowych
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27433
                • krystian71 Re: do marudy i manniego 09.06.05, 14:00
                  o , to,to widzisz jak go dobrze znam, juz idzie w zaparte.
                  Wczoraj w nocy wskoczyl na watek Goldsteina,po to tylko by porownac barucha z
                  Wysockim.Dzis juz wiemy dlaczego to uczynil!!!
                  Dla walki z teoria spiskowa i w walce o pomyslnosc swej pierwszej ukochanej
                  Ojczyzny Polski.
                  Cicho,jeszcze nie wieczor,moze jeszcze manny da glos?
                  • manny_ramirez pijusku krystanie 09.06.05, 14:11
                    mowie ci strzel sobie pare to wiecej sensu bedzie w Twoich postach
                    • krystian71 Re: pijusku krystanie 09.06.05, 14:43
                      nigdy nie pije maniusiu przed obiadem,ale wieczorem, nie wykluczam...
                      Ale apropo co to bylo, bo wysuwajac takie argumenty stawiasz sie na rowni z
                      Jarusiem-spojrz powyzej na jego wypowiedz...
                      • i-love-2-bike Re: pijusku krystanie 09.06.05, 15:58
                        krystian71 napisała:

> nigdy nie pije maniusiu przed obiadem,ale wieczorem, nie wykluczam...
                        > Ale apropo co to bylo, bo wysuwajac takie argumenty stawiasz sie na rowni z
                        > Jarusiem-spojrz powyzej na jego wypowiedz...
                        >

o cholera ale tu goraco,manius jak zwykle bez ladu i skladu,ale wez poprawke
                        krystianie,ze to zlote dziecie uzyskalo wyksztalcenie w usa,jak widac
                        szkolnictwo u nas podle. poza paroma wyswiechtanymi frazesami i okrzykami,tresci
                        nie znajdziesz w jego postach ani na miligram. rozkladac parasole golfowe,te sa
                        duze,wiadomo zlotousci potrafia moFic godzinami ale bez sensu.
                        • krystian71 Re: pijusku krystanie 09.06.05, 16:16
                          czesc rachelciu, o , ja tu dzisiaj posiedze i dopilnuje maniusia,zeby mi dal
                          konkretna odpowiedz,dlaczego barucha(fuj,ale imie )porownal do polskiego
                          bohatera narodowego,a pozniej leb w leb idac z jarkiem brzydko sie przezywa.
                          Odbije sie mu jeszcze czkawka jak ten papiez-heretyk strangerka.
                          O wlasnie,rachelciu, co sie ze strangerkiem zrobilo,bo ja pare dni pauzowalem...
                          • i-love-2-bike Re: pijusku krystanie 09.06.05, 16:20
                            krystian71 napisała:

> czesc rachelciu, o , ja tu dzisiaj posiedze i dopilnuje maniusia,zeby mi dal
                            > konkretna odpowiedz,dlaczego barucha(fuj,ale imie )porownal do polskiego
                            > bohatera narodowego,a pozniej leb w leb idac z jarkiem brzydko sie przezywa.
                            > Odbije sie mu jeszcze czkawka jak ten papiez-heretyk strangerka.
                            > O wlasnie,rachelciu, co sie ze strangerkiem zrobilo,bo ja pare dni pauzowalem..
                            > .

manius to jak nasza cudowna wrozka cleo,zawsze ma wlasciwa odpowiedz na
                            niewlasciwe pytanie. ciekawe dlaczego broni nawet takich bandytow jak
                            baruch,chyba dlatego,ze przez gardlo nie przejdzie mu krytyka izraela i jego
                            mieszkancow. ogladalam wlasnie wpis kokosza,gdzie pokazuje bestialskie znecanie
                            sie zolniezrzy IDF nad zwiazanymi palestynczykami. co za tchorze,co za dzicz,az
                            sie rzygac chce jak widzisz tego typu scenki.
                            • krystian71 Re: pijusku krystanie 09.06.05, 16:24
                              to ten watek,tylko dla osob o mocnych nerwach?
                              Nie czytalem,bobym znow zaczal bluzgac,ale jesli polecasz...
                            • dana33 Re: pijusku krystanie 09.06.05, 19:16
                              mam nadzieje ze poszlas i ulzylas sobie...
                        • dana33 Re: pijusku krystanie 09.06.05, 19:15
                          hahaha, tresci nie ma w postach manny? nu, nu.... a w twoich rachelciu to od
                          tresci az kapie...... glupota.
                      • manny_ramirez dobra 09.06.05, 18:08
                        ale najpierw oswiec mnie kto to jarus
                        • krystian71 Re: dobra 09.06.05, 18:18
                          znow forumowej diaspory zwyczajem pytaniem na pytanie?
                          Przeciez doskonale wiesz,ze Jaruś-zyd-ne telus-to samsone,ten od gleboko
                          inteligentnych uwag,zawsze zwyczajem forumowej diaspory na temat.
                          Tylko nie wiadomo na jaki...
                          • i-love-2-bike Re: dobra 09.06.05, 18:21
                            krystian71 napisała:

> znow forumowej diaspory zwyczajem pytaniem na pytanie?
                            > Przeciez doskonale wiesz,ze Jaruś-zyd-ne telus-to samsone,ten od gleboko
                            > inteligentnych uwag,zawsze zwyczajem forumowej diaspory na temat.
                            > Tylko nie wiadomo na jaki...

manius cos wie,skuzemla przeciez on w becik jeszcze... on jest pierwszy naiwny w
                            balecie,przeciez wysocki to bandyta,a izrael nie zaatakowal uss liberty bo nie
                            mial powodu:)) oj wej ktos tu powiniem byc magikiem,bo historykiem to jest chyba
                            podrzednym:))
                            • krystian71 Re: dobra 09.06.05, 18:31
                              wlasnie, tez sobie taka wypowiedz jego zapamietalem, calkowicie ignorujaca
                              fakty,ze USS Liberty,stacjonujacy na wodach exterytorialnych mogl jako pierwszy
                              w swiat puscic wiadomosc o tym,ze to Israel przymierza sie do ataku i wykonuje
                              go,a nie jak to maniusiowi skutecznie wmowiono Arabowie spychaja Israel do morza
                              I z tego powodu on sensu tego ataku , susajac smoczka, nigdy nie pojmie
                          • manny_ramirez nie moj drogi 09.06.05, 18:22
                            1. do diaspory naleze polskiej
                            2. ani jarka ani samsone nie czytam i nie znam
                            • krystian71 Re: nie moj drogi 09.06.05, 18:42
                              to czemu,psim swedem przyjmujesz ich sposob rozumowania
                              Szybciutko
                              -cos naklamac
                              -znalezc w historii analogiczny przyklad,nawet jesli bitwy pod Leppanto dotyczy
                              -obrazic personalnie,bo jesli ja do ciebie pisze,zes becik-mam co do tego
                              uzasadnione przypuszczenia i staram sie to udowodnic.
                              Ty piszesz,zem pijanica,a za uzasadnienie ma wystarczyc fakt,ze to
                              w "zemscie"za becik.Taka slepa zemsta tez cechuje pewna okreslona diaspore
                              • i-love-2-bike ghotir 09.06.05, 18:43
                                juz raz ci podalam ten link,ale moze nie przeczytales.
                                • ghotir Re: ghotir 09.06.05, 18:55
                                  bylem tam wczesniej ale nie zwrocilem uwagi na prowokacje.
                                  no coz, on sie tam nie popisal i rozumiem otwarcie tego watku. potrzebne bylo
                                  wyjasnienie. obsobaczyliscie go a on zaczal sie odszczekiwac. szkoda, ale dajmy
                                  sobie z tym spokoj zamiast udzielac knee responses.
                                  • i-love-2-bike Re: ghotir 09.06.05, 18:58
                                    ghotir napisał:

> bylem tam wczesniej ale nie zwrocilem uwagi na prowokacje.
                                    > no coz, on sie tam nie popisal i rozumiem otwarcie tego watku. potrzebne bylo
                                    > wyjasnienie. obsobaczyliscie go a on zaczal sie odszczekiwac. szkoda, ale dajmy
                                    > sobie z tym spokoj zamiast udzielac knee responses.

niestety masz racje,ale nie widze powodu dla szargania naszych bohaterow przez
                                    kogos kto nazywa siebie polakiem a nigdy nie powie zlego slowa na temat
                                    zydow,zato szarga dobre imie swoich bohaterow. to nie ma sensu i zakrawa na
                                    zaslepienie.
                              • manny_ramirez moj drogi w piatek 09.06.05, 18:52
                                podroz do synagogi czeka wiec po co sobie zycie utrudniac przed Bogiem
                                smiesznymi wyrzutami?
                                wydaje mi sie ze masz skleroze i to zaawansowana
                                o piciu pisales na forum wielokrotnie
                                tak jak i zreszta i o swoim neofityzmie ktory potem na prywatne maile chciales
                                zrzucic a jak dalem Ci linki tos zamilkl
                                o klamstwo zas latwo posadzac jak sie o buziaczek nie ma potrzeby obawiac

a juz najsmiesniejsze jest plakanie ze obrazm kiedy nikt nie doprowadzil tego
                                do sztuki tak jak Ty. Szukasz byle pretekstu na plucie.

No coz neofityzm sie klania
                                • i-love-2-bike Re: moj drogi w piatek 09.06.05, 18:54
                                  ludzie ktos tu ma kota i lepiej nie odpowiadac na tego typu wpisy,bo to psychiczne.
                                • ghotir do manny_ramirez 09.06.05, 19:02
                                  forumowicze obsobaczyli Cie ze zrozumialych i wyjasnionych tutaj powodow.
                                  przestan sie odszczekiwac i pozwol umrzec temu watkowi. czasami popelniamy
                                  bledy, jezeli nie w regule to w szczegolach. nie ma potrzeby unosic sie duma.
                                  ja sie tu czegos nauczylem: jezeli chce dokonywac porownan to musze udzielic
                                  wyjasnien zanim moje porownania zaczna zyc forumowym zyciem.
                                  pozdrowienia
                                  • manny_ramirez Re: do manny_ramirez 09.06.05, 19:07
                                    no masz racje jednym, od razu widac kto gdzie stoi

ja stwierdzalem fakt

sa tacy co lubia obdarowywac sie czulymi slowkami z banda zydozercow, ja nie
                                • krystian71 ???? 09.06.05, 19:13
                                  przeceniasz sie manny sadzac,ze z twoimi uwagami jestem na biezaco.
                                  ????????coz to znowu za synagoga,pijanstwo,neofityzm i buziaczek.
                                  Domyslamsie,ze chcesz mnie znow jakas "kontrolowana prowokacja" z tematu i
                                  pantalyku zbic.
                                  A to przeciez nic nie ma do rzeczy , wziawszy pod uwage ze ja ci zarzucam
                                  klamstwo historyczne przez porownywanie naszego bohatera narodowego,patrona
                                  wszystkich , takze obecnych,polskich podchorazych,do twojego masowego mordercy
                                  Barucha Goldsteina
                                  • manny_ramirez Re: ???? 09.06.05, 19:17
                                    nasz patron narodowy mordowal bezwzglednie z zimna krwia
                                    tak samo jak drugi uwieczniony nawet w hymnie bezlitosnie wymordowal Zydow
                                    gdzie popadnie lacznie z synagogami

Klamstwa tu nie ma, jezeli cos to tylko odrobina przesady, ale wobec Ciebie z
                                    tym tlumaczyc sie nie musze bo to nie ja zaczynam watki od krysiu pijus albo
                                    posadzam o arabskie pochodzenie kiedy mi wygodnie
                                    • biedronka24 Odrobina przesady przy oskarzaniu o morderstwo 09.06.05, 19:20
                                      podobne do tego ktore ktos w dodatku konsekwentnie REKLAMUJE nawet wbrew innym
                                      ludziom z wlasnego kraju. Hmmm. Ciekawostka.
                                      Idzez maniek. Nie pierwszy raz to robisz. Mnie tez obrazales gdy tylko nadarzyla
                                      sie okazja.
                                    • i-love-2-bike Re: ???? 09.06.05, 19:23
                                      manny_ramirez napisał:

> nasz patron narodowy mordowal bezwzglednie z zimna krwia
                                      > tak samo jak drugi uwieczniony nawet w hymnie bezlitosnie wymordowal Zydow
                                      > gdzie popadnie lacznie z synagogami
                                      >
                                      > Klamstwa tu nie ma, jezeli cos to tylko odrobina przesady, ale wobec Ciebie z
                                      > tym tlumaczyc sie nie musze bo to nie ja zaczynam watki od krysiu pijus albo
                                      > posadzam o arabskie pochodzenie kiedy mi wygodnie

i znowu pijesz w zla strone. nasz patron narodowy mordowal abys ty swoja d..
                                      mogl miec w polsce. tak samo mordowalo ak,tak samo mordowal sobieski,tak samo
                                      mordowal anders i inni nasi bohaterowie,ze przeskocze po wiekach. jesli ktos
                                      tego nie rozumie to nie powinien byc historykiem tylko cyrkowcem,jelsi masz
                                      miesnie do tego,bo tu nic tylko popisy akrobatyczne pokazujesz z kiepskiej
                                      jakosci woltyzerka.
                                    • krystian71 Re: ???? 09.06.05, 19:26
                                      caly czas czekam na wiarygodne linki, na temat Wysockiego a teraz juz i
                                      CzarneckiegoDo wieczora daleko,zdazysz cala historie Polski plwocina zalac.
                                      • i-love-2-bike Re: ???? 09.06.05, 19:28
                                        krystian71 napisała:

> caly czas czekam na wiarygodne linki, na temat Wysockiego a teraz juz i
                                        > CzarneckiegoDo wieczora daleko,zdazysz cala historie Polski plwocina zalac.

uwazaj bo sie doczekasz,najpierw nowe bryle sobie musi sprawic,zeby lepiej
                                        widziec,a to zabiera czas i kosztuje:))
                                      • manny_ramirez Re: ???? 09.06.05, 19:30
                                        przeczytaj biografie Czarneckiego napisana przez Adama Kerstena
                                        • krystian71 Re: ???? 09.06.05, 19:43
                                          nie musze, to ty zacytuj Kerstena gdzie pisze,ze "Czarnecki mordowal gdzie
                                          popadlo Zydow w synagogach" a potem to samo o Wysockim
                                          • manny_ramirez Re: ???? 09.06.05, 19:46
                                            i kto sie zachowuje po zydowsku buraku
                                            nie chce mi sie juz z Toba gadac, dalej sie usprawiedliwiaj Singerem , niech Ci
                                            to da spokoj sumienia
                                            • krystian71 Re: ???? 09.06.05, 20:12
                                              • Re: ????
                                              manny_ramirez 09.06.2005 19:30
                                              przeczytaj biografie Czarneckiego napisana przez Adama Kerstena

krystian71 09.06.2005 19:43
                                              nie musze, to ty zacytuj Kerstena gdzie pisze,ze "Czarnecki mordowal gdzie
                                              popadlo Zydow w synagogach" a potem to samo o Wysockim

manny_ramirez 09.06.2005 19:46
                                              i kto sie zachowuje po zydowsku buraku
                                              nie chce mi sie juz z Toba gadac, dalej sie usprawiedliwiaj Singerem , niech Ci
                                              to da spokoj sumienia
                                              ____________________-

czy ktokolwiek cos z tego zrozumie , z tej mrocznej zydowskiej duszy?
                                              Czemu nie chcesz mi tego Kerstena , na ktorego sie powolujesz chocby zacytowac.?
                                              Kto tu jest burakiem , albo inaczej mowiac, czym cie urazilem proszac o cytat?
                                              I co tu ma z tym wspolnego pejsiasty Singer.
                                              To przeciez nie jego sprawa.
                                              To historia mojego kraju a nie za przeproszeniem jakis Israel gdzie bohaterem
                                              jest morderca srzelajacy w plecy bezbronnym i kleczacym, bo tak sobie moze
                                              chwilke bez obawy i bez strachu postrzelac.
                                              • manny_ramirez Re: ???? 09.06.05, 20:20
                                                filozofia Kalego
                                                fredzi i arap nie moga bo to Twoj kraj. Ty mozesz bo Izrael nie Twoj kraj

A kerstena poczytaj bo napewno to lepsze niz jakakolwiek historyczna ksiazka
                                                jaka Ty czytales. Napewno nie komunistyczny podrecznik akademicki

burak jestes i palant i tyle i teraz juz calkiem koniec dyskusji bo musze
                                                wyplakac sie do becika z durnoty mych pobratymcow
                                                • krystian71 Re: ???? 09.06.05, 20:26
                                                  bo musze
                                                  > wyplakac sie do becika z durnoty mych pobratymcow

nie placz za glosno,bo ci grant cofna pod pretekstem antysemityzmu.
                                                  dalej nie ma linka?
                                  • biedronka24 Krystian- maniek obraza z zemsty 09.06.05, 19:18
                                    i niepotrzebnie. Pijanstwo do kogos personalnie to oznacza ze ten ktos jest nie
                                    w pelni wladz umyslowych i nie odpowiada za siebie. To powazna sprawa.
                                    On zas na twoje zarty - jak najbardziej zasluzyl. Niskie to i daj spokoj. Jak
                                    nie zrozumie uwagi Ghotira- to rybka z nim.
                                    Daj umrzec watkowi. Wielu widzialo i masz racje. Maniek bywa nie pierwszy raz
                                    niewyrazny w tej swojej polskosci w sensie opowiadania sie za dobrem ojczyzny. A
                                    czy, jak, dlaczego, i kogo kocha bardziej to juz naprawde nie ma znaczenia.
                                    Warto zeby sobie pare spraw przewartosciowal.
                                    • krystian71 Re: Krystian- maniek obraza z zemsty 09.06.05, 19:35
                                      alez biedronko, takich jak on sa setki, doskonale wpasowal sie w tlum tych niby
                                      polskich historykow,co dla wlasnych celow gotowi sa na kazde klamstwo i kazda
                                      swietosc zohydzic .Wystarczy zerknac do podrecznikow z ktorych tuz po wojnie
                                      uczyli sie nasi dziadkowie.Tych autorstwa m.in.Heleny Michnik.Manius nawet nie
                                      sili sie na oryginalne argumenty
                                      • i-love-2-bike Re: Krystian- maniek obraza z zemsty 09.06.05, 19:38
                                        krystian71 napisała:

> alez biedronko, takich jak on sa setki, doskonale wpasowal sie w tlum tych niby
                                        >
                                        > polskich historykow,co dla wlasnych celow gotowi sa na kazde klamstwo i kazda
                                        > swietosc zohydzic .Wystarczy zerknac do podrecznikow z ktorych tuz po wojnie
                                        > uczyli sie nasi dziadkowie.Tych autorstwa m.in.Heleny Michnik.Manius nawet nie
                                        > sili sie na oryginalne argumenty

a po co sie ma silic ktos kto ma za bohatera barucha. to nie ten poziom
                                        krystian,ani te wymiary. i to mowi ktos kto nie znosil komuchow,brzydzil sie ich
                                        metodami i przemoca w stosunku do innych,ale ktoremu nie przeszkadza jak
                                        uzbrojony bandyta strzela do tlumu modlacych sie ludzi,ani nie przeszkadza jak
                                        zolnierze idf lamia metodycznie kosci zwiazanym "podludziom".
                • biedronka24 jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 17:57
                  a odpowiedzialnosc za to - co powiedziales. Gdyby w kraju wiecej bylo ludzi
                  odpowiedzialnych - w scislym tego slowa znaczeniu maniusiu - z pewnoscia byloby
                  lepiej. Takich jak ty- ktorzy slowa lekko waza - nie trzeba nam. To z pewnoscia.
                  • dana33 Re: jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 19:24
                    a kim ty jestes, aniu, ze bierzesz sobie prawo decydowac, kogo sie potrzebuje
                    lub nie? a co do wtracania sie, to juz ci napisalam, nie, nie mozesz sie
                    wtracac. nikt sie nie prosi, nikt z toba nie rozmawia praktycznie biorac, i
                    wlasnie to ciebie nie potrzeba zupelnie na forum. spadaj, i daj ludziom
                    odpoczac, bo meczysz strasznie.
                    • i-love-2-bike Re: jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 19:27
                      dana33 napisała:

> a kim ty jestes, aniu, ze bierzesz sobie prawo decydowac, kogo sie potrzebuje
                      > lub nie? a co do wtracania sie, to juz ci napisalam, nie, nie mozesz sie
                      > wtracac. nikt sie nie prosi, nikt z toba nie rozmawia praktycznie biorac, i
                      > wlasnie to ciebie nie potrzeba zupelnie na forum. spadaj, i daj ludziom
                      > odpoczac, bo meczysz strasznie.

a kim ty jestes ciociu,ze komus mowisz co ma robic. my JUSZ DOZE DZIECIOKI i
                      mamus nie potrzebiemy,pse kolezanki.ciebie tez nikt nie prosi a z braku laku
                      wciskasz sie w kazda szpare,nawet w te,gdzie nie pasujesz wymiarami.
                      • arap1 Re: jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 19:30
                        i-love-2-bike napisała:

> dana33 napisała:
                        >
                        > > a kim ty jestes, aniu, ze bierzesz sobie prawo decydowac, kogo sie potrze
                        > buje
                        > > lub nie? a co do wtracania sie, to juz ci napisalam, nie, nie mozesz sie
                        > > wtracac. nikt sie nie prosi, nikt z toba nie rozmawia praktycznie biorac,
                        > i
                        > > wlasnie to ciebie nie potrzeba zupelnie na forum. spadaj, i daj ludziom
                        > > odpoczac, bo meczysz strasznie.
                        >
                        > a kim ty jestes ciociu,ze komus mowisz co ma robic. my JUSZ DOZE DZIECIOKI i
                        > mamus nie potrzebiemy,pse kolezanki.ciebie tez nikt nie prosi a z braku laku
                        > wciskasz sie w kazda szpare,nawet w te,gdzie nie pasujesz wymiarami.
                        >TWOJA RUCHALE...MA....A PRZYJMIE KAZDEGO....KU....sa
                        • manny_ramirez ARAP Zjezdzaj idioto stad 09.06.05, 19:38
                          wystarczy ze z durniami z jednej strony musze sie uzerac po co Ty sie jeszcze
                          tu pakujesz matole ze swoimi ordynarnymi chamstwami???????????????????????
                          • arap1 Re: ARAP Zjezdzaj idioto stad 09.06.05, 19:44
                            manny_ramirez napisał:

> wystarczy ze z durniami z jednej strony musze sie uzerac po co Ty sie jeszcze
                            > tu pakujesz matole ze swoimi ordynarnymi chamstwami???????????????????????
                            > NIe do ciebie pilem. ta ze zamkni swoja....jad....ke...ruchale i pajac
                            kryst..przebrali miarke chamstwa...????/
                            • i-love-2-bike Re: ARAP Zjezdzaj idioto stad 09.06.05, 19:48
                              arap1 napisał:

> manny_ramirez napisał:
                              >
                              > > wystarczy ze z durniami z jednej strony musze sie uzerac po co Ty sie jes
                              > zcze
                              > > tu pakujesz matole ze swoimi ordynarnymi chamstwami??????????????????????
                              > ?
                              > > NIe do ciebie pilem. ta ze zamkni swoja....jad....ke...ruchale i pajac
                              > kryst..przebrali miarke chamstwa...????/

dziadek nikt tobie nie dorowna w prymitywnym chamstwie i braku polotu. do tego
                              trzeba by sie w g.. wychowywac i nie miec rodzicow,aby takie poezje "made in
                              erec" komponowac pajacu stary. tys dobra placzka do gojenia ran he,he,cos dla
                              gucia i jego poziomu.
                              • arap1 Re: JA przeciez chwale twoja urode...RUCHALE ..i 09.06.05, 19:59
                                powodzenie..miedzy EUNUCHAMI MORALNYMI...
                              • krystian71 Re: ARAP Zjezdzaj idioto stad 09.06.05, 20:14
                                mimo wszystko nie obrazaj gucia porownaniem z tym zakiszonym ogorem i zakiszona
                                inteligencja
                      • dana33 Re: jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 20:19
                        nu, szmatelciu, mam conajmniej takie sama prawa, jak ta twoj przyjaciolka lekko
                        nierozgarnieta. a moze nawet wiecej, bo przynajmniej wiem ci pisze.
                        • krystian71 Re: jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 20:33
                          nie mowi sie wiem cipisze tylko znam cipisze.A skad je znasz?

dana33 napisała:

>, bo przynajmniej wiem ci pisze.

• krystian71 Re: jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 19:53
                      Doprawdy???A ty tu po co ? Wyspecjalizowalas sie w dwoch trzech rodzajach
                      postow i walisz to z klucza.Tylko po to , by pokazac,ze jeszcze jestes,ze
                      jeszcze zyjesz , choc od miesiecy zadnego oryginalnego zdania nie napisalas.
                      Idz podbijac inne watki, ja takiej pomocy nie potrzebuje.
                      • dana33 Re: jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 20:22
                        ciezko z zydami, krystianku, nie? nu, widze ze fajtasz dzielnie... tak trzymac.
                        to wlasnie to co robisz doskonale, takie fajtanie nozkami... jezyk ci siee tez
                        trzepie od czasu do czasu nie bardzo artystokratycznie, ale ostatecznie, nie
                        mozna od prostaka wymagac zachowania arystokracji, nie?
                        • krystian71 Re: jesli moge sie wtracic - nie chodzi o plucie 09.06.05, 20:37
                          post nr 1 , w skrocie pnr1.
                  • krystian71 do biedronki 09.06.05, 19:58
                    i o to wlasnie chodzi.Na tym forum i w zyciu publicznym tez.
                    Az sie roi od takich osobnikow,ktorzy najwieksza glupote napisza , aby tylko
                    miec swoje 5 minut uwagi.
                    Nawet,gdyby to nie bylo zgodne z rozsadkiem,gdyby 5-cio letnie dziecko mialo
                    ich wysmiac , jeszcze beda w ten sposob swoje zaistnienie publiczne przedluzac.
                    Manius gotowy jest siedziec i publicznie kocie g... ze skorki obierac ,
                    twierdzac,ze to czyni w protescie przeciwko semitofobii, bo na nic madrzejszego
                    nie wpadnie , a lubi bys zgodny z trYndem
                    • manny_ramirez Re: do biedronki 09.06.05, 20:05
                      wiesz mialem cie za inteligentnego ales glupszy niz mysz
                      trend to jest powszechane zydozerstwo ktore jak tu widac wilu ma tu
                      poplecznikow i latwo przyjaznie mozna sobie zalozyc. wiec nie piernicz bo
                      dobrze wiesz ze w Polsce to filosemityzm jest politycznie niepoprawny a nie
                      odwrotnie.

A patriotyzm prawdziwy moj kolego to jest wtedy jak sie jasno przyznaje i do
                      bledow jak do sukcesow swojego narodwo i do tych prawdziwych bohaterow i tych
                      naciaganych i do idiotow. A Wysocki to byl idiota i morderca
                      • krystian71 Re: do biedronki 09.06.05, 20:40
                        i cio jeszcze powiesz, moj ty biedny manny.
                        Filosemityzm jest niepoprawny, za antysemityzm daja granty.W Hameryce.
                        Papiez to byl heretyk,a Wysocki masowy morderca.
                        jak wydasz nakladem autora, daj znac.
    • ghotir Re: Do Maniusia,co w becik siusia 09.06.05, 17:45
      niewiele zrozumialem z Waszego przekomarzania sie.

widze tutaj jedna sprawe; manny_ramirez wskazal ze nie tylko zydzi ale takze
      polscy bohaterowie narodowi popelniali zbrodnie. obsobaczyliscie go za to.

idac tutaj pod prad powiem ze on mial racje i nasze sentymenty narodowe zmienic
      tego nie moga. wysocki zabijal (polegam tutaj na jego wiedzy historycznej) a
      pilsudski napadal na pociagi. to drugie nie zmienia faktu ze pilsudski zrobil
      duzo dla polski i dlatego teraz traktujemy go jako bohatera narodowego. watpie
      ze manny_ramirez probowal pluc na pomniki; po prostu poinformowal o faktach.

nie dajmy sie zwariowac slepym patriotyzmem.
      • i-love-2-bike Re: Do Maniusia,co w becik siusia 09.06.05, 17:54
        ghotir napisał:

> niewiele zrozumialem z Waszego przekomarzania sie.
        >
        > widze tutaj jedna sprawe; manny_ramirez wskazal ze nie tylko zydzi ale takze
        > polscy bohaterowie narodowi popelniali zbrodnie. obsobaczyliscie go za to.
        >
        > idac tutaj pod prad powiem ze on mial racje i nasze sentymenty narodowe zmienic
        > tego nie moga. wysocki zabijal (polegam tutaj na jego wiedzy historycznej) a
        > pilsudski napadal na pociagi. to drugie nie zmienia faktu ze pilsudski zrobil
        > duzo dla polski i dlatego teraz traktujemy go jako bohatera narodowego. watpie
        > ze manny_ramirez probowal pluc na pomniki; po prostu poinformowal o faktach.
        >
        > nie dajmy sie zwariowac slepym patriotyzmem.

to chyba nie chodzi o przekomarzanie sie z kims kto tak czy inaczej interpretuje
        historie,ale porownanie jakiegos tchorzliwego terrorysty (kachane jest
        organizacja terrorystyczna),ktory na zimno,bez powodu strzelal do bezbronnych
        ludzi modlacych sie w swiatyni, z kims kto byl zolnierzem wlaczacym o
        niepodleglosc Polski przeciwko okupantowi zakrawa na makabreske. albo ktos tu
        czego nie kuma,albo mylimy pojecia i prawdy historyczne. chyba rozumiesz,ze jak
        ktos cie napada to mozesz sie bronic i organizowac zbrojne powstanie,ale jest to
        rozne od sytuacji,gdzie z zimna krwia metodycznie strzelasz do kogos
        nieuzbrojonego,poniewaz ich nienawidzisz. tych ludzi nie mozna porownac ze soba,
        tak jak nie mozesz powrownach sobieskiego do hitlera,chociaz oboje mordowali
        ludzi ghotir. manius przekracza granice przyzwoitosci jesli chodzi o
        klasyfikacje "narodowosci" i to jest zaslepieniem.
        • ghotir do i-love-2-bike i biedronka 09.06.05, 18:03
          domyslam sie ze chodzilo o kontekst, ktorego nie chwycilem.
          i-love-2-bike, masz racje, tych dwoch spraw porownywac nie mozna. dziekuje za
          wyjasnienie.
          biedronka, nie denerwuj sie, ja tu czytam wybiorczo i czasami nie lapie.
          • i-love-2-bike Re: do i-love-2-bike i biedronka 09.06.05, 18:05
            ghotir napisał:

> domyslam sie ze chodzilo o kontekst, ktorego nie chwycilem.
            > i-love-2-bike, masz racje, tych dwoch spraw porownywac nie mozna. dziekuje za
            > wyjasnienie.
            > biedronka, nie denerwuj sie, ja tu czytam wybiorczo i czasami nie lapie.

manius przegina pale jesli chodzi o slepa milosc do wszystkiego co jest zwiazane
            z izralelem i neocons. to chyba niezdrowe,zeby kogos takiego jak wysocki
            porownac do jakiegos przygodnego,tchorzliwego bandyty.
            • dana33 Re: do i-love-2-bike i biedronka 09.06.05, 19:29
              manny przegina pale???? a ty, rachelciu-szmatelciu, nie przeginasz przypadkowo
              paly w nienawisci do zydow?
          • dana33 Re: do i-love-2-bike i biedronka 09.06.05, 19:28
            ty biedronke wogole kiedykolwiek lapiesz, ghotir???? ten zbior slow bez sensu
            mozna zrozumiec wogole????
        • dana33 Re: Do Maniusia,co w becik siusia 09.06.05, 20:31
          rachelcia-szmatelcia.... specjalistka od historii.... tak polskiej jak i
          israelskiej.... polska pozostawiam manny, a co do israelskiej, to szmatelciu,
          goldstein zabil z zimna krwia, to prawda, ale mial powod. a co do swiatyni, to
          tez nie bardzo ta swiatynia, bo jak znam sie na swiatyniach, to to miejsce do
          modlitw, a nie do nawolywania do mordowania zydow. ty i twoi kolezcy tutaj na
          forum moze i nie zabijaja, ale oooo, jak wy tutaj nawolujecie do nienawisci,
          jak wy ja tu wyrazacie w kazdym waszym poscie, to trzeba by opublikowac w
          polsce i moze tez na swiecie, zeby wszyscy zobaczyli, jakich maja obywateli tak
          za granica i rowniez i w polsce. szkoda tylko, ze nie slychac dosyc krytyki ze
          strony tych normalnie myslacych polakow, bo wy im i ich krajowi wyrzadzacie
          niesamowite szkode i nie krzyczec tu, antysemickie g.... ze to zydzi robia
          polsce taka opinie, bo to wy i tylko wy.
          • arap1 Re: JA CI W RYLO KRYST.... 09.06.05, 20:37
            zasrancu muwie...puki oszczerstwa na zydow bedziesz pisac..zadnej polemiki z
            takim jak ty gnojem nie bedzie....swolocz..jasne ?????
            • krystian71 Re: JA CI W RYLO KRYST.... 09.06.05, 20:52
              to bylo do dany?musialo.Bo chyba zdazyles zauwazyc,ze zadnych rozmow z toba
              nikt nie zamierza toczyc....
              • i-love-2-bike Re: JA CI W RYLO KRYST.... 09.06.05, 20:57
                krystian71 napisała:

> to bylo do dany?musialo.Bo chyba zdazyles zauwazyc,ze zadnych rozmow z toba
                > nikt nie zamierza toczyc....

wiodl slepy kulawego i dobrze im sie dzialo. dana juz tez chyba tylko z arapem
                rozmawia,bo nikt normalny chyba z tymi gniotami sie nie zadaje.
              • arap1 Re: JA CI W RYLO KRYST.... 09.06.05, 20:58
                krystian71 napisała:

> to bylo do dany?musialo.Bo chyba zdazyles zauwazyc,ze zadnych rozmow z toba
                > nikt nie zamierza toczyc....
                .DANA robi blad deskutujac z taka oferma jak ty...SCIERWO jak ty smierdzi na
                odleglosc..zasmradza watki jedynym tematem ANTYZYDOWSKIM...zdechniesz psie a
                narod ISRAELA ZYC BEDZIE WIECZNIE....
          • krystian71 Re: Do Maniusia,co w becik siusia 09.06.05, 20:46
            publikuj danusiu,publikuj, bierz przykla ze mnie i innych madrzejszych od
            siebie.
            Np taka twoja wypowiedz:
      • manny_ramirez Re: Do Maniusia,co w becik siusia 09.06.05, 18:09
        dzieki ghotir , to byla mala prowokacja, tu wytlumaczenie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24962349&a=24979457
        • i-love-2-bike Re: Do Maniusia,co w becik siusia 09.06.05, 18:13
          manny_ramirez napisał:

> dzieki ghotir , to byla mala prowokacja, tu wytlumaczenie
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24962349&a=24979457

tani chwyt i to smierdzacy. prowokuj sobie zydow manius,oni tyle samo czasu
          spedzaja na polskim forum co ty i inni tobie podobni. jak mowie zrobiles sie
          ostatnio cheep,zarowno w porownaniach,doborze tematow i prowokacjach,nie mowiac
          juz o stylu. nasi bohaterowie narodowi,ktorzy walczyli o to bys ty mogl jakis
          czas mieszkac w polsce zaslugiuja na wiekszy szacunek niz porownanie ich do
          bandytow z kraju,ktory ty podziwiasz.
      • krystian71 Re: Do Maniusia,co w becik siusia 09.06.05, 18:25
        gotirku,jednak szkoda,ze nie zaznajomiles sie z tematem.Kazde twoje slowo jest
        prawdziwe,bo prawda jest,ze Wysocki zabijal, byl preciez zolnierzem,a Pilsudski
        napadal na pociagi i inne akcje propriacyjne organizowal,podobnie jak
        partyzanci z AK.Tylko nie o to tu chodzi.
        Zaden z nich swoich wrogow nie szukal w swiatyni, bezbronnych w czasie
        modlitwy,bo tak latwiej i skuteczniej z przeciwnikiem sie rozprawic.
        A przeciez nie trudno zauwazyc,ze i x.Konstanty i gubernator KP ROWNIEZ
        chodzili do cerkwii i organizacja takiego zamachu to byla by bulka z maslem
        • ghotir do krystian71 i manny_ramirez 09.06.05, 18:32
          krystian71,
          nie lubie zdrobnien.
          to co mowisz powiedziala mi juz i_love_to_bike. zgodzilem sie z nia, jak pewnie
          zauwazyles.
          manny_ramirez probowal wyjasnic te prowokacje, ale ja wciaz jej nie lapie.
          domyslam sie ze sprawa zaczela sie na innym watku. czy ktos, szczegolnie
          zalozyciel tego watku, moglby wskazac gdzie ta rozmowa zaczela sie?

• manny_ramirez Re: do krystian71 i manny_ramirez 09.06.05, 18:44
            prowokacja jest prosta. Winnym wszelkiego zla sa Zydzi. Polacy to bohaterowie
            za to we wszystkim co robia. A ci co robili zle to albo wyznania mojzeszowego
            albo Chazarzy.
            Boruch Goldstein to morderca, ale takich jak on mozna znalezc wielu w wielu
            kulturach. Nasz wspanialy Czarniecki tez Zydow palil w synagogach kiedy swa
            wieczysta chwale przeciwko Szwedom zdobywal. Jarema wyrzynal prawoslawnych
            gdzie popadlo. To tylko pare przypadkow ktore mi sie z racji zawodu
            przypominaja.

Ale tu siedza ludzi ktorzy godzniami wszelkie zlo widza w Izraelu, Zydach,
            Chazarach i zionaziolach. A Jezus to Celt

Nie widze wiec potrzeby zbytnio sie wysilac na takie towarzystwo.

Dziwi mnie jak latwo przychodzi opluwanie podworka obcemu jak na wlasnym bajzel.
            Zreszta szczerze mowiac nie dziwi
            • biedronka24 prowokacja jest prosta - masz racje 09.06.05, 18:48
              bo chodzi o kogos kto lata po forum z takim nickiem a ty podbijasz jego posty
              takimi wlasnie komentarzami. Jasne?
              Dalszy element tej prowokacji tez calkowicie chybiony. Mysle ze prowokator jest
              znany wielu na tym forum. Dziwne ze nie tobie manku.

A to ty z braku laku mieszasz do tego Polske i jej bohaterow narodowych bo
              swietnie widzisz ze watki danutka z tupecikiem i innych niezbyt sympatycznych
              rozmowcow - na tematy pt. co u nas jest wspaniale- wiedna.
              Bo tez kogo interesuje podwieczorek u gbura? Chocby najbardziej natretnie
              reklamowany. Coz nawet za doplata- wielkie dzieki
              • i-love-2-bike Re: prowokacja jest prosta - masz racje 09.06.05, 18:51
                biedronka24 napisała:

> bo chodzi o kogos kto lata po forum z takim nickiem a ty podbijasz jego posty
                > takimi wlasnie komentarzami. Jasne?
                > Dalszy element tej prowokacji tez calkowicie chybiony. Mysle ze prowokator jest
                > znany wielu na tym forum. Dziwne ze nie tobie manku.
                >
                > A to ty z braku laku mieszasz do tego Polske i jej bohaterow narodowych bo
                > swietnie widzisz ze watki danutka z tupecikiem i innych niezbyt sympatycznych
                > rozmowcow - na tematy pt. co u nas jest wspaniale- wiedna.
                > Bo tez kogo interesuje podwieczorek u gbura? Chocby najbardziej natretnie
                > reklamowany. Coz nawet za doplata- wielkie dzieki

prowokacja jest prosta jesli broni sie inny narod a plywa pod jeszcze inna
                bandera i robi sie idiotow z polakow. to lubie,nawet wg.maniusia zolnierze
                idf,ktorzy bestialsko lamia kosci zwiazanemu czlowiekowi to bohaterowie,gdyz
                wiadomo jakie maja obywatlestwo. jak mowie odpuscic tego prowoka,bo te jego
                wpisy traca smrodem.
                • krystian71 Re: prowokacja jest prosta - masz racje 09.06.05, 19:04
                  rzeczywiscie nalezy becikowi odpuscic,nieprzemakalnego pampersa zalozyl sobie z
                  wlasnej woli.Na glowe.
                  To nie jest Rachelko zadna prowokacja w jego wykonaniu.Mam na mysli
                  prowokacje,jako zaostrzenie argumentow,i przez ad absurdum udowodnienie
                  przeciwnikowi jego ignorancji.
                  To w tym wypadku wcale nie mialo miejsca , wymyslil to sobie ad hoc, podobnie
                  jak argument, broniacy Barucha przed powszechnym potepieniem i wstretem na jaki
                  zasluzyl.Watek byl tylko o Baruchu i nikt w Zydach czy spisku zydowskim( jak tu
                  usiluje wmowic)winnych nie szukal.
                  On sie po prostu zdenerwowal,ze znowu,dzieki watkowi barucha goldsteina sprawa
                  jego herosa znow wchodzi na tapete.Szukajac analogii nawet setki lat temu.
                  A Goldstein,jako bohater Israela to sprawa XX wieku
    • manny_ramirez I ZEBY WSZYSTKO BYLO JASNE 09.06.05, 19:36
      dlaczego niechec do Wysockiego
      Bo ten idiota stracil cenne godziny na mordowanie bezbronnych plotek ktore
      mozna bylo wykorzystac do zlapania Konstantego. Historycy jasno wykazali ze
      niecalej godziny nam do tego braklo. Wiec gdyby Wysocki zamiast wyzywac sie na
      bazbronnych zaatakowal tego co trzeba to powstanie zupelnie inaczej moglo sie
      potoczyc. Mikolaja honor rodzinny byl bowiem duzo wiekszy niz niechcec do
      polakow. Z aresztowanym Konstantym mielibysmy szanse nawet na osiagniecie
      niepodleglosci juz wtedy.
      A tak to mamy bohatera narodowego morderce. Gratuluje nam wyboru. I nei widze
      wogule zadnej jakosciowej tutaj roznicy miedzy mrodowaniem wielu czy jednego
      bezbronnego czlowieka. Jeszcze jak sie mailo caly oddzial za soba. 30 na 1 .
      Tez mi bohaterstwo.
      A w hymnie nastepny morderca. I potem sie dziwic ze na swiecie najam nas za
      glupkow
      • krystian71 Re: I ZEBY WSZYSTKO BYLO JASNE 09.06.05, 20:20
        linki misiu,linki - za kim sie tak uganial i kogo dopadl w swiatyni(
        podejrzewam , ze w cerkwii) w czsie modlitwy.
        Popros fredzia o pomoc, on zawsze swe wypowiedzi opiera na zrodlach
        • manny_ramirez Re: I ZEBY WSZYSTKO BYLO JASNE 09.06.05, 20:23
          patrz powyzej palancie
          mozesz dalej wybielac swoja historie jak chcesz
          a to o czarneckim mam w dodatku do kerstena takze z potomka Czerneckiego.
          Ktory pluje do dzis na jego eskapady
          • schlagbaum Re: I ZEBY WSZYSTKO BYLO JASNE 09.06.05, 20:24
            manny_ramirez napisał:

> patrz powyzej palancie

Widze Manius, ze doktory ci imponuja !!

:-)))]]]]]]]]]]]}}}}}}}}}}}
            • manny_ramirez Re: I ZEBY WSZYSTKO BYLO JASNE 09.06.05, 20:43
              a Tobie wyraznie rasisci szlagus
              • jankowski1960 Re: I ZEBY WSZYSTKO BYLO JASNE 10.06.05, 16:55
                w Polsce de facto nie ma Zydow, a antysemityzm sie rozplenil... az glupio..
                • i-love-2-bike Re: I ZEBY WSZYSTKO BYLO JASNE 10.06.05, 18:44
                  jankowski1960 napisał:

> w Polsce de facto nie ma Zydow, a antysemityzm sie rozplenil... az glupio..

a ty jestes autorem bajek dla dzieci,podaj swe nazwisko moze cie zareklamuje
                  tutaj,bo fantazje masz niczym Tolkien.
                  • xavras_wyzhryn ??? 10.06.05, 19:15
                    A na jakiej podstawie Ty, mieszkajac od lat pare ladnych tysiecy kilometrow od
                    Polski, za oceanem, mozesz AUTORYTATYWNIE wypowiadac sie na ten temat?
                    Wiesz kiedy byl ostatni spis powszechny ludnosci w Polsce?
                    Znasz jego wyniki?
                    Zaznajom sie najpierw, a potem wypowiadaj. To apropos struktury
                    wyznaniowo-narodowosciowej.
                    Natomiast co do nastrojow spolecznych, panujacych wsrod zwyklych ludzi, aby miec
                    jakiekolwiek o tym pojecie, musialabys tutaj przyjechac i dluzszy czas pomieszkac.
                    Niestety wiekszosc Twoich osadow na tym forum jest wyssana z palca, ewentualnie
                    z mlekiem matki.
                    • xavras_wyzhryn I zeby wszystko jasne bylo 10.06.05, 19:17
                      Zazwyczaj zwalczam poglady, zwlaszcza wschodnie jankowskiego1960.
                      Pierwszy i, mysle, ostatni raz, musze mu przyznac racje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka