Gość: maciej.popielarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 02:09 No i proszę. Zaczynają się czystki! Komu i w czym przeszkadza Maciejewicz? Pozdawiam Maciej Popielarz SDPL Szczecin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AM.grud Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.szczecin.mm.pl 02.07.05, 07:04 No i znowu P.Kowalski pierwesy oszłom w PZM-ie znowu rozrabia!!!!!!! Nie pozwolimy aby St.Mech Maciejewicz został poniżany,my mechanicy z AM popieramy Dzialania Kol.Maciejewicza w prawach marynarzy na forum miedzynarodowym. Kowalski, miej jakiś ,,HONOR MARYNARSKI" i nie przeliczaj wszystkiego na zielone!!!!!!!! grud Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.07.05, 07:44 Wszystko na opak, pani Romero. Nic tylko sie powiesić. Na pokładzie pana kapitana leży stara ..Romero zarzygana (na podstawie starej marynarskiej piesni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 09:51 dla Ciebie to jest Pan Chief a nie kolega, troche sie zagalopowales studenciku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowy Re: AM IP: *.fnet.pl 02.07.05, 21:47 żaden st. mechanik. Najpierw niech ktoś napisze (może sam zainteresowany) gdzie to pływał jako starszy mechanik. Najdłużej pływa jako cwaniak związkowy i niezła kanalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DV Re: AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:27 Odpowiedź jest krótka w PŻM - bardzo łatwe do sprawdzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samson70 Re: AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:03 Ty baranie jeden! Widać, że nie masz zielonego pojęcia o karierze zawodowej pana Janusza Maciejewicza. Ano pan Maciejewicz jest absolwentem Politechniki Szczecińskiej wydziału budowy maszyn i okrętów ( zakres: mechanika maszyny i siłowni okrętowych).Ukończył studia w roku 1974 ( i musze Ci powiedzieć, że z wynikiem dobrym) otrzymując dyplom inżyniera mechanika.Może jeszcze chcesz numer dyplomu? No nie podam Ci ciekawco, bo tu juz kłania się ustawa o ochronie dóbr osobistych (wiesz cos na ten temat?).Pracownikiem PŻm jest od roku 1971, a dyplom oficera mechanika okrętowego I klasy uzyskał 24 czerwca 1988 roku. Chcesz numer tego dyplomu? A sprawdź sobie ciekwaski w Urzędzie Morskim! Pan Maciejewicz był delegatem ze statku STARACHOWICE gdzie pływał jako II mechanik na pierwszy zakładowy PŻmowski zjazd wyborczy Solidarności, który odbył się 15 grudnia 1980 roku w Szczecinie. Działał też w podziemiu, a po stanie wojennym zaczął tworzyć Solidarność PŻMowską, i do tej współpracy przyczepił się juz wtedy nie lubiany przez nikogo ochmistrz Paweł Kowalski. I tak pan Maciejewicz hodował sobie przez te wszystkie lata na własnej piersi żmiję. Fakt, pan Maciejewicz nie pływał od czasu zajęcia się naszym Związkiem Solidarność, czyli od roku 1989. I co jeszcze chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samson70 Re: AM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:22 Pan Maciejewicz pływał na statku JAROSŁAW jako st.mechanik palancie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorek Re: gość rzeczowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:23 A jaki Ty jesteś rzeczowy? Cóż ci złego zrobił ten Maciejewicz, że go tak nienawidzisz i nazywasz kanalią? Czy Ty go wogóle znasz? Ty chyba jestes pomuchle Pawłowo Kowalskie. A czy Ty wogole jesteś członkiem naszego związku? A na czym to cwaniactwo związkowe Maciejewicz polega? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st.mech. Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.system.szczecin.pl 02.07.05, 11:01 .. nie wiem komu i czemu przeszkadza p.maciejewicz. cosik p.popielarz się chyba zagalopował; być może ma dar widzenia czegoś czego nie ma i stąd takie larum. .. z tego co wiem p.maciejewicz jest /a może już nie?/ jakąś 'fiszą' w itf za całkiem dobrą a może lepiej, pensją która mnie się może tylko przyśnić. Jest też /a może już nie?/ jakimś ważniakiem w "krm i r". w przerwach w 'działalności' pływa tylko nie wiem u kogo. .. nie bardzo /jeśli z tymi czystkami w pżm jest na rzeczy o czym zapewne wie p.popielarz/ rozumiem co w kontekście osoby p.maciejewicza ma pżm. ..kiedyś była jakaś awantura w zakładowej solidarności o stołek szefa. p.maciejewicz przepadł - nawet interwencja żony nie pomogła. ..chyba niedawno kolegialne i suwerenne ciało zakładowej solidarności przynajmniej próbowało pozbyć się go z członka związku. ...panie popielarz - jak ma pan coś konkretnego to pan napisz, bo inaczej to wali pan bąka w muszlę licząc że smród pozostanie. ..wiem wiem; p.st.mech musi się wypłakać w klapy p.romero lub panu w zastępstwie. ..zawsze przychodzi taki czas, że intrygantowi szeptanka zamienia się w płacz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DV Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:42 Na wstępie miałbym prośbę by pisząc bzdury nie podpisywać się tytułem, który do nich nie pasuje - oczywiście wyjatkiem może być starszy mechanik z awansu Pana Brzezickiego; w takim przypadku wszystko jest jasne.U tego Pana asumptem do uzyskania dyplomu i awansu była /i niestety jest!!!/ ilość podpisanych lojalek oraz zawodowych podpadek. Te ostatnie znakomicie ułatwiają trzymanie świeżo awansowanego w garści. Ot tak zmodyfikowana odmiana BMW /bierny, mierny ale wierny.../. Ostatnie przykłady takich awansów w PŻM PP i w całej Grupie PŻM to np. szef budowy w Chinach emerytowany - podpadnięty Pan Niemiec, czy szczyt niekomeptencji niejaki Pan Kufel - peregrynujący po intratnych stanowiskach w spółkującym PŻM. Komentując artykuł i niektóre "bryzgi' należy stwierdzić, że dziennikarza trafił w dziesiątkę. Firma /pod kierunkiem Pana Brzezickiego i niestety! dalej.../ stosuje metodę Dżyngis Chana przymierzając wszystkich do koła, komu głowa wystaje ponad obręcz tego należy wykasować. A co do pensji Pana Maciejewicza itp insynuacji to najpierw należy pokazać ileż to emeryt Kowalski zarabia - oczywiśie z dodatkiem dewizowym i przelewami ze spółek typu "OFF SHORE" na jego konto. Jest to o o wiele bardziej intratne niż pensyjki w Komisji Krajowej z pensją Pana Sniadka włącznie. A tak wogóle to patrząc na skład MKZ Paa Kowalwskiego to /wnisek niech czytelnicy sami wysnują: 1. Pan Linek - awans z wiceprzewodniczącego zakładowej S na Prezesa Polstem Żegluga Szczecińska. 2. Pan Dowlasz /dokooptowany z OPZZ /sic!!!/, gdzie jego rodzimy związek stwierdził, że osób podpadniętych za alkohol nie broni - obronił go Kowalski i ma następcę... 3. Pan Kufel - awans z członka Przeydium na szefa Rady Pracowniczej, dyrektor, itd itp, 4. Pan Kowalski - emeryt od trzech lat - sam zwalniał ludzi na świadczenia przedemerytalne tantiemy z Rady nadzorczej ŻP SA - ciekawe czy prowizję za sprzedaż złotej akcji też chapnął? 5. Pan Marciniak - nie matura lecz chęć szczera... - tak bronił swoich członków w Polsteam Zaopatrzenie, że w pracy w PŻM pozostał tylko on i jego prezes - jak to mówią będziemy walczyć do soattaniego członka... I to na razie tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.07.05, 17:17 Gość portalu: DV napisał(a): > Kowalski zarabia - oczywiśie z dodatkiem dewizowym i przelewami ze spółek > typu "OFF SHORE" na jego konto Naucz sie marynarskiego, offshorowy matole. Co, chciało się rozwalić Zwiazek Agentow i Przedstawicieli Zeglugowych (AMPAR) oraz Stowarzyszenie Marynarzy Kontraktowych(SMK). Chciało sie wyeliminowac Polaków z dunskich statkow. Kto cie oplaca kreaturo, ukraińska mafia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:18 Pry okazji chciałbym zauwazyć, że to nie dyrektor czy prezes armatoprski decydują ile kto ma pasków na mankietach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DV Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:24 Pozwolę sobie uścislić dane szanownego Internauty. Otóż o "paskach" czyli zajmowanym stanowisku na statku decyduje armator!!! Natomiast o kwalifikacjach decyduje sam zainteresowany, tzn. jeśli chce zostać kapitanem to kończy odpowiednie studia, kursy szkolenia itp., wypracowuje odpowiednią ilość dni na danej pozycji - od najniższej i w końcu uzyskuje dyplom np. kapitana ż.w. Nie oznacza to jednak prawa do zajmowania stanowiska kapitana, lecz jedynie potwierdza odpowiednie kwalifikacje. O tym czy zostanie tym kapitanem decuduje - piszę raz jeszcze - armator. I zwyczajowo /jest to dobry zwyczaj/ mozna uzywać tytłu np. kapitana dopiero po "zliaczeniu" pływania na tym stanowisku. A wracając do sprawy to w tak jeszcze nie odległej epoce można było mieć kwalifikacje lecz nie spełniać "oczekiwań' i też /podobnie jakdzisiaj w PŻM/ można było do emerytury czekać na wans... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DV Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:26 Proponuję wytrzeźwieć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: st.mech. Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.system.szczecin.pl 03.07.05, 10:43 ..panie DV - rozumiem i nie rozumiem pańskich intencji. zabierałem głos pt 'czystki w PŻM' Pan natomiast ujawnia niezrozumienie wątku co może świadczyć o postępującej u pana demencji. reaguje pan histerycznie na p.maciejewicza;- ujawnia się tym samym autor postu. Nie jestem tak dobrze zorientowany w personaliach PŻM i kto za co i gdzie lata po stanowiskach. Może pisze pan panie DV i się wiele nie myli, ale forma insynuacji i inwektyw jaka pan zawsze stosuje w stosunku do innych osób;- ta forma stawia pana na pozycji intryganta. dla mnie jest następną wskazówką co do autora. Czy traci się zdobyty tytuł, z którego jestem dumny i nie mam prawa do bzdur?? - ciekawe kryterium, chyba że chodzi panu o dezawuowanie kogoś dla samego zdezawuowania! Tak się składa że jestem emerytem od siedmiu lat i wiem ile jej dostaję. nie mam zielonego pojęcia jakie dochody ma p.kowalski i p.maciejewicz. p.maciejewicz jak dla mnie się objawił w pżm zawsze był działaczem i ważniakiem. Tak się składa że w przeciwieństwie do pana panieDV wiem co piszę a pisałem tylko o profitach z działalności związkowej i organizacyjnej p.maciejwicza. Moje grono znajomych to też itf i krajowej rady mirm. wiem o jakich kwotach piszę. ..to że sie mówi że ktoś też jest złodziejem nie oznacza że inny złodziej jest swiety. .. żeby było smaczniej;-odnoszę wrażenie że jak podnosi pan klapę od sedesu też widzi pan brzezickiego - co ma obecnie brzezicki wspólnego z pżm? wie pan coś o tym? ..tak mi się widzi że pan i pańscy przyjaciele odczuli wyraźnie brak brzezickiego;- ni jak nie można obrabiać pżm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZ Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:58 jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze A JAK DONIOSŁA POLITYKA W MAJU PAN BRZEZICKI CIEKAWE TECZKI MA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczorek Re: Prawicowe , ubeckie nasienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 11:43 Największe ubeckie nasienie to Paweł ale Kowalski ze związków zawodowych trzymający ostatnio z PiS a poprzednio z ZChN i AWS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samson70 Re: Prawicowe , ubeckie nasienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:38 Zgadzam sie z Tobą KACZORKU! KOlwakski to nie tylko kanalia ubecka, ale kurdupel żądny władzy.Wiesz o tym, że mali ludzie mają rozum blisko d..... A czy wiesz kaczorku, że ojciec Kowalskiego byl policjantem pardon, milicjantem. A powiedz mi skąd facet bez żadnego wykształcenia znalazł sie w PŻMie i to w latach 60 tych i to do załóg hotelowych? A potem awans na ochmistrza? A iwesz kto to byłi ochmistrze? Każdy mawiał we flocie, że każdego ochmistrza można wsadzić na dwa lata do paki bez wyroku i nie trzeba tłumaczyć za co bo on sam wie. A kto donosił na całą załogę jak nie ochmistrz? Do służb celnych i pogramniczników donosili ochmistrze. A Kolwaski na statku nikomu nie pozwolił nic sprzedac dopóki sam swojego biznesu nie sprzedał. Zapytaj sie marynarzy, którzy pływali z Kowalskim co jedli jak on był ochmistrzem. Ano mizerne porcyjki i jednostajne bo Kowalski musiał swoja żone w karakuły i kapelusze ubierać a córki na lekcje fotepianu wysyłać. Zapytaj sąsiadów Kowalskiego jak to w piaskownicy córkom Kowalskiego terroryzowanym przez tatusia nie wolno się było bawić z niektórymi dziecmi np. córką motorzysty czy magazyniera bo magazynier to smieć a ochmistrz to oficer! Zapytaj koleżeństwo Kowalskiego ze szkoły "przy świecach " czyli technikum gastronomicznego zaocznego jak Kowalski się uczył. Ano wszystko teczką łapówkarską załatwiał. No bo pływał więc miał. I jeszcze nagrody z PŻMu dostawał za wysoką średnią.A inne barany musiały wkuwać. Mogę ci jeszcze więcej pisać o Kowalskim bo go znam kupę lat i to z najgorszej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Prawicowe , ubeckie nasienie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:31 kur@a a w podtekście kasa kasa kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? 03.07.05, 12:45 Jeszcze nie wytrzeźwialeś po tej "marynarskiej "balandze? Ty jak ten Twój znajomy Sid - albo teczki, albo geje, albo ploty albo zaglądanie w rozporek! Jak baba w maglu! Cholernie niewieścieje ten nasz męski ród!... Maciejeicz wnuk słynnego kapitana - wlazł na odcisk chłopakom ze związków, nie tylko zakładowej "S" i to bardzo mocno. Bo co ma PŻM do zwiazku marynarzy kontraktowych np.? Więc go rozliczają, co ma do tego Barzezicki czy PŻM? Wypij sobie alka-prim, z jedną po turecku i zacznij mysleć logicznie, na katzu raczej ci to myślenie nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sid15 Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? 04.07.05, 00:04 Feluś,gibaj się ode mnie.Jaki ,,nasz"męski ród?Nie pochlebiasz sobie zbytnio? Nie interesują mnie takie przykre dla oka rzeczy ,jak zawartość twojego rozporka,a tych zniewieściałych,ty jesteś pierwszym piewcą i obrońcą. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? 04.07.05, 00:17 Oj Sid, znowu się obudzułeś i zaczynasz z tym zagladaniem do gatek. Skąd ty wiesz co jest przyjemne a co nie przyjemne dla oczu w moich slipach? Przynajmniej nie zasłania mi ich brzucho jak u ciebie i nie muszę korzytać z lusterka by wiedzieć jak męskosć wygląda! Nie bronie zniewieściałych (geje bywają bardzo męscy i dostałbyś kompleksów na ich widok, polecam piękne męskie akty fotografowane przez Mapplethorpiego), ale czegoś co nazywa sie tolerancją i polega na tym, że m.in. nie zaglądamy nikomu ani w rozporki ani pod kołdrę! Ale zaniechajmy dyskusji, bo akurat tolerancja nie jest Twoją cnotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.07.05, 07:36 kurde.felek napisał: >polecam piękne męskie akty fotografowane przez Mapplethorpiego A co to jest Mapplethorpi? www.google.pl/search?hl=pl&q=Mapplethorpi&btnG=Szukaj+w+Google&lr= W googlach "zero" wyników. Pewno jakis tajny znak, znany ścisle tajnemu zwiazkowi, np. PPP (polska partia pedałow). Ty!! to jesteś erudyta, Kurde. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? 04.07.05, 08:53 Żoneczko - Robert Mapplethorpe, to taki fotograficzny Piccaso XX w. pod:www.ocaiw.com/:... Robert Mapplethorpe [American Photographer, 1946-1989]. Links to pictures of works by Robert Mapplethorpe in image galleries and art museum sites on the ... Sprawdź jeszcze raz, a w google image(obrazki)jest mnóstwo zdjęć jego autoprstwa (nie tylko facetów nb). Neues Verlag z Kampen (RFN) za zgodą wydawcy amerykańskiego swego czasu wydrukował b. ładne kalendarze z jego reprodukcjami (circa 70x50 cm) (na lata 1994, 1995,1965), w Szczecinie były do kupienia za horrendalne ceny, ale były. W Berlinie mozna było kupić taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gustaw Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:24 Powtarza pan bzdury w które mam nadzieje sam nie wierzy. Prasa pisze to co inni chcą przeczytać żeby kupic gazetę, bo inaczej nakład by sie nie sprzedał. Należy odróżniać świat wirtualny od rzeczywistego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowy Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.fnet.pl 04.07.05, 23:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowy Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.fnet.pl 04.07.05, 23:29 DV - ile Tobie płaci zainteresowany ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz pokorny czy zainteresowany? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:38 jakie rzeczowe pytanie..kulą w płot skądinąd...chyba bedzie ostra riposta...ale przepraszam- o co tu chodzi? o jakie pieniądze?jakaś rada pracownicza,związki swojego uwalają,jak w kurniku ..znam taki idiom o kocie w gołębniku...jak ulał...jako laik czekam na najbliższe zmiany na innych szczeblach...takie rzeczowe podobno mają być...przydałoby się raz wejście solidnego księgowego/księgowej i rozwianie wątpliwości...postronny czytelnik/internauta łapie się za głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thom Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.pl / *.smsnet.pl 07.07.05, 23:10 Brawo! popieram opinie które niosa w sobie prawdę. Te wszystkie matoły w tym te które pracuja w PZM chwalą Linków Bałazych Marciniaków czy Kowalskich. Jakj bym miał gwarancje ze za ich morderstwo nie bedzie wyroku pierwszy bym ich spuścił z rękawa PPoż bez możliwości bezpiecznego lądowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:34 o tej porze takie mordercze instynkty? będą się śnić po nocach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorek Re: Popielarz pozbywa się niepokornych??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:35 To bardzo skromna wylicznka Miły DV - jesteś delikatny. Nie napisałeś więcej np.o panu Kuflu, który już w tej chwili niewiadomo jakie stołki zajmuje w PŻM czy w Cyfadaco, czy w Zegludze Polskiej czy gdzie. A wiesz kto to i dla kogo stworzył przychodnię lekarska w Pazimie? Ano nasz "kochzny" KUFEL najpierw członek rady Pracowniczej, potem jej przewodncizący, potem dyrektor ds. pracowniczo-administracyjnych PŻM - wszędzie nieudaczny ale za to jaki wierny i poddańczy! Kiedys sam Kowalski mówił że to głupi baran i trzeba sie go pozbyć z tego dyrektora tylko że w tej kwestii akurat Kowalski byl za cieniutki. Noi pan Kufelek wymyslił: po co nam marynarzom z pŻm chodzic do przychodni portowej jak taka przychodnię można otworzyć w Pazimie noi oczywiscie kto ją poprowadzi? ano siostra pana Kufla lekarz ze specjalizacją chyba okulistyczną. Noi co? wdzięczność poddańcza pana Kufla w stosunku do dyrektora Brzezickiego i każdego następnego będzie do grobowej deski. A reszta członków Prezydium i Komisji Zakładowej której przewodniczy Paweł Kowalski? Paru ubezwłasnowolnionych słabych ludzi, którzy sie boja własnego cienia.Można by wyliczyć, jedziemy: Do tych o których napisałeś. Skład Komisji Zakładowej PŻM: 1. Kowalski Paweł - przewodniczący, świętoszek, po pielgrzymkach jeżdżący, chwalący się znajomościami od Jurczyka po Kardynała, niedouczony , nie umie ani mówić ani pisać, stąd druga osoba: 2. Władek Ilczuk - magazynier wykształcenie zawodowe jakies w wojsku, bo przyszedł do PŻM z wojska ponieważ w dziale angazowania pracowała jego zona (córka wysoko postawionego UBEKA), a ówczesna szefowa Działu Angażowania pani Klimek jest matką chrezestna córki Ilczuka. Sąsiad działkowy Kowalskiego - w bloku tez tym samym mieszkają, ale do pracy jeżdżą osobno. Prymityw pierwszej wody ale aspiracje co najmniej chiefowskie lub kapitańsakie, na wszystkim się zna, wszystko wie najlepiej, mógłby byc każdym dyrektorem w PŻM i pelnić każdą funkcje w rządzie, polityce, gdzie tylko się chce, ale jedno trzeba mu przyznać pisac to on umie i choć się z Kowalskim nie nawidzą jak dwa psy to Kowalski go wziął by mial mu kto pisać. Zawsze na wyborach związkowych przechodzi z najmniejszą iliościa głosów. I gdyby nie lista cząstkowa w ostatnich wyborach Solidarności w PŻM wcale by nie przeszzedł.Boi się wrócić na morze, bo konekcje kadrowe się skończyły, nie za bardzo chiefowie chcieli go na statku, bo wiecznie się wymądrzał, poza tym gruby i jeszcze by go szlag trafił w tej maszynie. 3. Dowlarz - pierwsza szklanka z OPZZ przyjeta pod skrzydła Kowalskiego i tez będzie chodzic tak jak mu Kowalski powie bo nie ma innego wyjścia chleje na umór - popatrz na jego gębę - i z floty już by go dawno wyrzucili gdyby nie pomoc Kowalskiego. 4. Krzysztof Armatys - fajny chlopak, wesoły lubiany przez nas, ale zastraszony przez Kowalskiego co innego mysli, co innego mówi, a jeszcze inaczej głosuje, boi sie własnego cienia, bo jedno słowo Kowalskiego i przy najbliższej redukcji Krzysia nie ma we flocie a powód zawsze się znajdzie. No a nawet jak nie wyrzuca z pracy no to przetrzymają kilka miesięcy dłużej na lądzie i z czego żyć? 5. Mieczysław Domurad - elektryk odwieczna pijaczyna, nie zdolna wysiedziec trzeźwno na żadnym spotkaniu, posiedzeniu związkowym a co dopiero mówić o zdolności podejmowania jakiejkolwiek decyzji, że o głosowaniu nie wspomnę. Poprzez swoje uzależnienie do gorzałki jeszcze bardziej uzależniony od Kowalskiego i jak Kowalski każe tak Mieciu zrobi. 6. Marian Zathey - st.mech.emeryt wielbiciel Lwowa ma tam jakies przedszkole Miglanz czy cos i zawsze porosi o pieniądze. Rozumiem człowiek chce pomóc akcją humanitarną się zająć tylko nie wie jaka droge wybrać a więc zamiast kwestować, czy jakies cegiełki rozprowadzać prosi związek o pomoc. Jak Mu Sekcja Marynarska Solidarności dawała tę pomoc bylo cacy i był za Maciejewiczem. Jak Sekcja odmówiła to poszedł do Komisji PŻM Kowalski dał i teraz maciejewicz be. A więc trzeba udupic Maciejewicza i glosować przeciwko, ba nawet się do niego nie odzywać. 7. Zbigniew Wachowiak - pracownik lądowy z byłego biura portowego a teraz jakaś agencja shipingowa - tez Kowalskiego nie za bardzo lubi, ale zna go dłużej niż Maciejewicza, na sprawach związkowych też za bardzo sie nie zna. Tak Kowalski kazał i tak zrobi. O pozostałych kolegach nie będę pisał, ponieważ przychodzą oni z morza i nie bardzo sa na bieżąco w tym całym bigosie i dla świętego spokoju by się nikomu nie narazić słuchają tylko Kowalskiego.Ciekawjestem czy którys z nich poszedł do maciejewicza by wysłuchac drugiej strony, czy to juz za duzy wysiłek.Ja może jestem bardziej upierdliwy, bo zanim sobie wyrobię o czyms czy o kims zdanie pytam wielu a nie tylko słucham jednej osoby. Mnie tez Kowalski przekonywał o swojej racji i bzdury gadał różne, tez mnie chciał zatraszyć i też różne obieckanki składał. Ale jakos dziwnie doszedłem do wniosku jak to wszystko poobserwowałem ,że to jest nieuczciwy człowiek. On jest żądny władzy i pieniędzy.Każdemu w kieszeń zagląda, a swojej nie widzi. Chroń mnie Panie Boże od takich ludzi! Na szczęście nie potrzebuję nic ani od Kowalskiego ani od Maciejewicza. I stąd może moja ocena obiektywna, bo cenię ludzi za uczciwość i mówienienie prawdy , a przeciez cała nagonka na Maciejewicz zaczęła sie od tego jak zapytał o właściwy i prawidłowy system kontroli i zarządzania PŻM. Tyle lat pracy maciejewicz dla naszego Związku ma pójść na marne dlatego że taki Kowalski, który działa jak sekretarz partii za czasów komuny wraz z innymi poddańcami firmy tylko dla własnego zysku tak chce? Obudźcie się moi koledzy związkowcy z Solidarności!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariner Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.visp.energis.pl 02.07.05, 21:48 PŻM????????????? To Komitet Zakładowy Solidarności pozbywa się dawnych kumpli/ M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanibalistyk Zawodowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 01:38 najbardziej mi sie podobalo jak pewien gosc obecnie gruba ryba w PZM wpisal w amosie ze wykonal pomiar sprezynowania walu SG. nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to ze statek wtedy byl w przelocie a SG na ruchu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DV Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 17:53 Z pozdrowieniami dla emerytowanego starszego mechanika. Czytając obie Pańskie wypowiedzi nietrudno mi było zidentyfikować Pańskie Personalia. Wyrażam zatem szacunek dla wieku i uprzednich dokonań. Nie zmieniam jednakże mojego stosunku do meritum sprawy oraz przesłania Pańskich wypowiedzi. No cóż emerytura zmienia nieco punkt widzenia, a dodatkowo zmieniają ten punkt relacje i zależności, których niestety w ostatnim czasie Panu przybyło. Co do pensji Pana Maciejewicza i Panów Związkowców wogóle to sa one bardzo transparentne w przypadku pracowników KSMM i R NSZZ "Solidarność", pracowników ZZM /no może poza jednym przypadkiem/, pracowników Federacji ZZM i R, pracowników OZZO i M - wymieniam znane mi związki. I są to /bynajmniej/ nie szokujące kwoty - zwłaszcza w prównaniu z tzw. rynkową wartością zawodu podstawowego tzn. - np. starszego mechanika /przypadek Pana Maciejewicza/ - cena rynkowa jego profesji to aktualnie 4 500 - 8 700 USD/ miesiąc; w zależności od armatora i kontraktu. Piszę o armatorach zachodnich - nie o "spółkującym PŻM". Nie są natomiast transparentne pensje pracowników MKZ NSZZ Solidarność PŻM oraz funkcjonowanie i finansowanie dyrekcyjnego związku pn. Związek Zawodowy Pracowników PŻM. W kwestii Pana Brzezickiego muszę stwierdzić, że nie widuję go pod wymienioną przez Pana deską - zdarza mi się go natomiast widywać w audycjach TV - ostatnio TV Trwam oraz niekiedy osobiście. Co do samego PŻM /a raczej nadętego i pustego w środku balona pod tą nazwą/ to muszę stwiedzić, że jak na razie to nie wiele się zmieniło. Jest co nieco mniej chamstwa i /do dzisiaj/ nie wyrzuca się z pracy /z dnia na dzień/ ludzi usiłujących postępować zgodnie z obowiązującyjm w naszym kraju prawem. Ale to jest jedynie zmiana dekoracji. Spektakl zaś trwa dalej i dlaej niszczy się ludzi starymi wypróbowanymi metodami Pana B. Używa się też tych samych narzędzi - vide Kowalski i inni. A w rozumowaniu części osób mamy typowy przykład efektu "prania mózgów" - manifestacje, piętnowanie "szkodników" itp. itd. Podobnie jak za Stalina mamy do czynienia ze zrównaniem państwa /w tym przypadku firmy/ z jego przywódcą. I niewątpliwie możemy mieć do czynienia z całkiem szczerymi /jak w serialu Dom/ łzami aktywistów /Folta, Marciniak/ za "pochowanym" przywódcą. Piszę w cudzysłowie gdyż Pan B. /na dzień dzisiejszy/ ma się znakomicie i szykuje się do powrotu za stery firmy, po "rezygnacji" obecnego /przejściowego/ szefa. Jeszcze raz pozdrawiam emeryta i to na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:14 to kto tam rezygnuje a kto wraca/ i to juz teraz wiadomo/ o cholera...to to pżm jest bardzo transparentne,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: 81.210.107.* 03.07.05, 21:41 Co do pensji p. Maciejewicz w ITF - 6500 GBP (netto) miesięcznie. Sprawdzone u źródeł (ITF). W IMEC podobni funkcyjnie mają troszke więcej. I tyle na ten temat. Jakieś komentarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosman ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: *.arkonskie.v.pl 03.07.05, 23:57 6500 funciali to bedzie jakies 40 koła miesiecznie Podobno Maciejewicz kiedys mial chrapke na naczelnego PŻM,ale wolał wszystko ustawiac a brac wielokrotnie wieksza kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 23:59 nieźle..nieźle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bosman Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: *.arkonskie.v.pl 04.07.05, 00:03 40 koła netto MIESIECZNIE to byloby jakies 70 lub 80 brutto (Nie chce mi sie dokladnie liczyc,bo ZUS-y bylyby placone chyba tylko 3 miesiace,a wiekszosc tego byloby opodatkowane 40% To jest chyba z 5 razy tyle co ma prezydent RP albo premier I KTOS TU MOWIMZE MACIEJEWICZOWI DZIEJE SIE KRZYWDA?? NO KTO TO POWTORZY??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DV Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 00:21 Widać, że Bosman wypił zbyt dużo "Bosmana" i cos mu się tam kołacze po tym piwnym koktajlu. W każdym razie powtarza on rewelacje rozsiewane na temat zwiazkowych pensji przez ekipę:BKK - czyli Brzezicki - Kufel - Kowalski. A przecież wystarczy sprawdzić oswiadczenie podatkowe lub bardzo prozaiczny PIT ileś tam. Do tego można to uzuoełnić rozliczeniem finansowym całej Sekcji i wyjdzie suma poniżej "wiernopoddańczego" kierownika w PŻM PP o prównaniu z pensją /pardon dochodami!!/ Pana Kowalskiego nie ma co nawet marzyć. A ITF /Niestety!!!/ nie płaci nic szefom afiliowanych w nim związków. Płaci natomiast /jak każda firma/ swoim pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: 81.210.107.* 04.07.05, 00:31 I tu się Pan DV myli! PŁACI!!! Tak jak i IMEC, i tak jak i ILO. A PIT? No niech Pan Maciejewicz pokaże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: 81.210.107.* 04.07.05, 00:35 I tu się Pan DV myli! PŁACI!!! i dokladnie tak jak Pan napisał - nie jako szefowi afiliowanego związku ale jako ITFowcowi. Tak jak i IMEC, i tak jak i ILO. A PIT? No niech Pan Maciejewicz pokaże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DV Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 07:42 Pan Fan /z angielskiego wentylator/ ma niewielkie pojęcie o tym, o czym zdarza mu się tu pisać. Myli też IMEC z ITF. ITF / Miedzynarodowa Federacja Transportowców/ nie płaci swoim członkom - członkami ITF poprzez swoje /afiliowane w ITF/ organizacje są członkowie związków zawodowych. Czyli to oni płacą organizacji, a nie na odwrót. Jak się wciąga, względnie wypycha /w zależności od kierumku obrotu/ informacje należy mieć refleks i sokoli wzrok by się z nimi /choćby w przelocie/ zapoznać. Co do IMEC /stowarzyszenie agentów żeglugowych/ jest podobnie to członkowie tej organizacji płacą na IMEC, a nie odwrotnie. Za ten "luksus" słono płaci /m.in/ PŻM - w domysle CYFADACO, którego Dyrekcja negocjuje warunki płacy i pracy polskich marynarzy /za pośrednictwem IMEC/ w Londynie. Zabawne, kosztowne acz prawdziwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowy Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: *.fnet.pl 04.07.05, 23:41 negocjuje poprzez IMEC ale większość płaci Wam i nie truj, bo wiesz DV, że mówimy o dużej kasie. Chyba że w przedszkolu edukację zakonczyłeś a teraz jestes tylko PET Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowy Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: *.fnet.pl 04.07.05, 23:39 o czym Ty człowieku trujesz, a co z 2% od każdego pływajacego, czy CBA Tobie baranie cos mówi. Przestań robić ludziom wodę z mózgu i nie mów o transpraentności organizacji o której mowa. Może paru łebskich chłopaków z centrali coś zrozumie a moze nie i bawcie się dalej. Tylko nie pisz pierdół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynarzyk Re: ITF pozbywa się cwaniakow?pomarzyc,co?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:35 Wspomniał Pan o CBA.Czy mógłby Pan wytłumaczyć dlaczego ITF ustaliło minimalną pensje na poziomie 1301 USD a na podstawie CBA podpisanych przez p.Maciejewicza pensja wynosi 1260 i od tego marynarz płaci 2% jakoby koszty za CBA-nawet nie należąc do związków?Co to za koszty?I kto je zgarnia?ITF mówi wyraznie że kosztami CBA obciążony jest armator.Jestem tylko marynarzem a nikt na statku nie potrafi udzielić odpowiedzi,nikt nie wie o czym w tym wszystkim chodzi.A może oto chodzi?Nikt nie pyta,nikt nie przeszkadza,pieniądze płyną,posadka jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczowy Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.fnet.pl 04.07.05, 23:34 Panie wazeliniarzu DV =aktualna wartość pracy p. Janusza Maciejewicza to we flocie O albo dwa O i prosze zacząć myśleć górną częścią ciała i nie przesadzać z wazelizną, bo moga byc problemy z oddychaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Kowalski był w radzie nadzorczej Szczecińskiej IP: *.pl 03.07.05, 18:03 Spółdzielni Mieszkaniowej.Tam robili to samo: niepokorną Hanię Fąferkową wykluczyli ze Spółdzielni.Usunęli ją w ten sposób z rady nadzorczej i rady osiedla.Współpracował z Basalakami.A wczoraj zebranie przedstawicieli postanowiło skierować sprawę zakupu telewizji kablowej do prokuratury.To milionowy przekręt.W SSM ludzie też boją się ujawniać nazwiska.A w radzie jest teraz Kwiatkowski z Kuriera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DV Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:26 Małe uzupełnienie. Pan "Fan" użył w swej wypowiedzi skrótu ILO. Otóż w poslkim brzmieniu jest to MOP - Międzynarodowa Organizacja Pracy z siedzibą w Genewie /zainteresowanym polecam stronę www.mop.pl/ Groźnie z angielska brzmiący skrót i kolejny dowód na brak podstawowych wiadomości w silniku "Wentylatora" /Fan/. MOP również nie płaci nikomu poza swoimi pracownikami, a składki na MOP płacą poszczególne państwa. Tak więc jak chcem coś komuś zarzucać to trochę sobie poczytajmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: port macierzysty Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 09:17 Same gwiazdy są w tym wątku wymieniane. Tyle narobiły w tej i innych firmach, że nic tylko im pomniki budować, a gdy jak widać zaczyna się robić gęsto, czyli coraz miej opcji i wpływów, to się zaczynają nawzajem zagryzać. Zapewne chodzi o stołki i kasę, gdyż im wszystkim tylko o to chodziło i nadal chodzi w imię tzw. załogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakacja Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: 212.244.66.* 05.07.05, 09:50 czy ty cwaniaku dla Pawła Kowalskiego lub PŻM też chcesz sprzedać swoją zasraną telewizję i dlatego plujesz na niego i jego znajomych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marinero Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 08:43 Sama naga prawda o PZM i zakladowej Solidarnosci. Jestem w tym zwiazku od 1989 i o niejakim Kowalskim mam jak najgorsze zdanie. Niedouczony matoł ktory najprostszego zdania nie skleci. Gada trzy po trzy i nikt nigdy nie rozumie o co facetowi chodzi. Na dokladkę lubi pieniądze a sam czepia sie cudzych. Wedlug wiekszości załogi największy zwiazkowy szkodnik, ktorego konikiem jest szukanie żyda i kto z kikm sypia. Gość ma prawie 70 lat a dyrektorzy go trzymają, inny śmierrtelnik popleciał by na pysk zaraz po sześciesiatce. Nieźle sie Brzezickiemu przysłużył, to ten mu sie odpłaca. Byłem kiedyś u nich na Zubrów z pretensjami, że firma nie placi w terminie, to na mnie nawrzeszczeli zebym sie cieszył że mam pracę. Na cholerę mi praca bez płacy. Ludzie maja dość Kowalskiego, ale tem ma koneksje w dyrekcji, to jak mu podpadniesz, to cię zwolnią. Otoczył sie 30 kolesiami, których uratowal po wódzie (kosztem uczciwych matrosów) i ci go popierają. Załamać sie można z takim przewodniczącym i jego gwardią. A maciejewicz, może i troche pobłądził, ale gość przynajmniej ma wiedzę i jest uczciwy. No to jak uczciwy i dokuczał dyrektorom co zrobili skok na PZM, to ci kazali Kowalskiemu wyrzucic go zer zwiazku. Normalnie jak ja Stalina i Bieruta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matros Benio Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:01 Co za kraj, co za związek, plakac sie chce. No jasne, że uczciwego faceta trzeba wylać, za dużo wiedział, ża dużo sie pytał, to go wycinaja. Frajer Kowalski zrobi wszystko, co chce dyrekcja. Jak sie jest emerytem u żłobu, to trzeba panska rekę calować. A my matrosi na statkach mordy w kubeł, bo jak sie wychylimy, to nam nikt nie pomoże, a jeszcze własny zwiazek pomoże rozstać sie z pracą. jasne że to co robią z Maciejewiczem Mr. Kowalski i jego świta do draństwo, ale jak ze statków damy glos, to nas jego ludzie rozwalą, a każdy z nas ma rodzinę, dla której pracuje. Na oczach Kowalskiego i jego kumpli zrobili w PZMie obóz pracy niewolniczej a jednym z ekonomów jest Kowalski. Ten, co ma nas bronić, broni dyrektorów - totalna załamka. Trzeba Kowalskiemu odciąć tlen, niech odejdzie na swoją ochmistrzowską emeryturę i przestanie krzywdzic uczciwych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrektor maks Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:12 Pływam w Pżm od 15 lat, ale takiego zamordyzmu jeszce nie było. Brzezicki to kawal chama, a przybocznych wybrał sobie, palce lizać. Kowalski palcem nie kiwnie w naszej obronie, jeszce ci doloży i straszyc zacznie, jak niechcący powiesz, że ci sie Brzezicki nie podoba. Firmy broni, a o ludziach zapomniał. Ale co wymagać od ochmistrza, oni wszyscy ludzi gdzieś mieli swoje lody tylko krecili. Strach pomysleć, gdyby mi sie naprawdę krzywda działa i noga powineła, Kowalski mnie dobrze zna i wie co o nim myślę ja i moi koledzy. Spuścili by z klozetem żeby myślącego inaczej utrącić. Do Maciejewicza jak sie szło z problemem, chłop wysłuchał i zawsze myslał tak jak matros, że nam krzywda sie dzieje. Wtedy zwiazek coś znaczył i pomagał zwykłym ludziom. Na statkach było normalnie i z matrosami sie dyrektorzy liczyli bo związek miał autorytet. Teraz ich kupili za parę drobnych, to liżą tyłki na gładko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:47 a ku@wa..ale klozet..czy ten pan K.czy jakoś tam ma jeszcze honor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan nemo Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:19 Buhahaha!!!Kowalski szefem zwiazku, chyba sie posikam ze smiechu. Ten cwaniak ma jedna zasadę, jak Dzierzynski - kto nie ze mną, ten przeciwko mnie. Wylał Maciejewicza, pewnie po co nieukowi mądry co mu ciągle głupotę wypomina. Cała ta Solidarnosc w PZM to od kilku lat za Kowalskiego lipa a nie zwiazek. Ale Polacy to taki naród, co zawsze głupka sobie wybierze a mądrego wytnie. I głupki na to liczą, że naród zawsze będzie ciemny. Na statkach widać, co te madrale z Zubrow wyprawiają, krew załogi zalewa, bo gdzie sie nie ruszymy to kloaka. Tylko Pan Kowalski i jego kumple niech uwazają, bo jak naród zmądrzeje i się dokupy zbierze, do ich przegoni na cztery wiatry z cieplych posadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:23 A świstak tylko siedzi i zawija to w te sreberka. Pomyślcie kto jest ten świstak i co zawija w sreberka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka z Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:26 Przyjdzie jeszcze Zdzicho i rozwali to kowalowe towarzycho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szrek Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:48 Amen mrówko, niech sie stanie - niedługo wybory, jak sie zbierzemy do kupy to nas nawet brzezicki i pretorianie nie zatrzymaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:49 kto tam ma w końcu pseudonim BRZDĘK` CZY `BUM CYK CYK`? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:45 Pan kazał sługa musi. Dał dyrektor stołek i kasę na emeryturce to teraz sie trzeba odwdzięczyć. Ojca i matke powieszą nasi koledzy zwiazkowcy żeby sie u władzy utrzymać. Marynarz to dla pana kowalskiego mięso armatnie, żal patrzeć na upadek obyczajów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyfaszysta Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:53 A wszystko zgodnie z zasadą: Ein Volk, ein reich, ein fuehrer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:58 Ciekawe komu maciejewicz na odcisk nadepnął. Złapali panowie dyrektorzy kasę i statki, ten sie o tym dowiedział i narobił rabanu - i dobrze. To wtedy dyrektorzy Kowalskiego do siebie i mowią: masz z tym zrobic porzadek. I pawełek, jako karny czekista rozkaz wykonał. No i tyle w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wół roboczy Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:06 Jestem akurat na bezplatnym po statku spólkowym. Siedze sobie przy kompie i myślę, co się dzieje w kochanym PZMie. Same światłe umysły u steru. Niejaki Folta - co go nieraz po szaszłykach załoga z rufy nieprzytomnego do kabiny wlokła, niejaki Kufel - nigdy porzadnie roboty nie zrobił w maszynie tylko się mądrzyć umiał a teraz patrzcie jak awansował i swoich kolegów z roboty zwalnia, niejaki Kowalski ni czytaty ni pisaty - a jaki to ekspert od żeglugi. Pożal sie Boże nad takimi fachowcami. Nie dziwota, że nasz marynarski trud na statkach na marne idzie. Wyuprujersz sobie żyły człowieka, z gówna bicz ukręcasz, a te typki i tak wszystko zamrnują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:13 Swięta prawda przyjacielu. Na odprawach dupy trują, bajki opowiadadają. Miliony przekręcają i dobrze sobie żyja, a ty szlifierke zepsujesz i z firmy lecisz na pysk. Idziesz do zwiazku, gadasz z Kowalskim i resztą. A oni do ciebie, że firma przez ciebie upada i nie ma ratunku, najlepiej zwolnij się sam, żeby bez dyscyplinarki. Związek od siedmiu bolesci. Dawniej bronili nas, teraz dyrektorów. Chyba flaszkę kupie i sie upiję z rozpaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choleryk Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:20 Cholera mnie bierze, przkręt na przekrecie w naszej panstwowej firmie. Dyrektory spółke zakładaja, nasz majatek zwijaja - i wszystko cacy a Jeszcze moj przewodniczacy z emerytów mowi mi że to wszystko dla mojego i moich kumpli dobra i każe akcje kupować. 500 złotych to jeszcze mam i może kupię, bo jak nie to mnie wyp...Ale potem i tak nas wszystkich matrosów wypałuja i na Bahamy z forsą wyjadą, a na statki za nas ukraińców wezmą. A jasnie oświecony Kowalski i ska powiedza że to dla dobra firmy. Maciejewicz prawdę mówił, no to won ze zwiazku. Prawda w oczy kole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadek Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:32 Koleś do mnie zadzwonił, że maciejewicza biją. Robimy akcję marynarskiego protestu wszystkich z Pzm. Dzwonię do innych, żeby się przyłączali. Granda i świnństwo. Przynajmniej tutaj możemy się wypowiedzieć szczerze, co myślimy o tym wszystkim. Na statkach stary tylko papier podtyka i każe podpisywać, że kochamy dyrekcję i nienawidzimy Maciejewicza. Wszystko to bujda, ludzie wiedza swoje. Kiedyś sie uciśniety naród marynarski obudzi. Ale wtedy biada zdrajcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewodniczący Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:16 Ale obciach. Ale demokracja. Znowu nie ma się czego dziwić, skoro Solidarność w PZM reprezentuja typy jak P. Kowalski, Marciniak czy Dowlasz. Jeden mądrzejszy od drugiego. Zadać im proste pytanie, to tak kręcą, żeby tylko sie nie przyznać, że o niczym nie maja bladego pojecia. Jak nakreceni powtarzają tylko o Maciejewiczu że wszystkiemu winny, rozwala itp. Teraz jak go wywalili to maja przechlapane, bo na kogo zwalą winę? Chyba na stonkę i obcą agenturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motor Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:23 Jasne, kwiat związkowy, najlepsi z najlepszych psia mać. Proponuję Kowalskiego i resztę zaangażować do Kiepskich. Mogli by po Ferdku i Paździochu wodę w kiblu spłukiwać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia klozetowa Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:33 Szukam sponsora, chcę produkowac papier toaletowy z podobizną Kowalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menedżer Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:37 Załóż spółkę, każ zapłacić za udział 500 złotych i masz na papier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:26 ile za rolkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia klozetowa Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:36 Odstąpię po kosztach, a zużyty da sie Kowalskiemu do recyklingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:41 a będzie kolorowa wersja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia klozetowa Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:14 Po badaniach marketingowych opłacalności przedsięwzięcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:16 czy z tego wynika-tytułu postu że ktos wkrótce wyleci a ktoś przyjdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:17 Byłem na tych wyborach gdzie Maciejewicza wymieniono na Kowalskiego. Niezła jatka, dwa dni bicia po mordzie, a w nocy były telefony do mnie i innych delegatów aby glosować na Kowalskiego. Niejeden sie złamał, a potem wyszło szydło z worka jaki jest naprawdę P. Kowalski, mieniący sie obrońcą marynarzy. Chyba że Brzezicki i inni dyrektorzy to teraz też marynarze i czlonkowie Solidarności. Bo broni ich P. Kowalski jak lew. A o zwyklych ludziach już dawno zapomniał. Kiedys inaczej bywało. Teraz nie chodze już do związku na gadułe, bo tam się tylko o jednym mowi, a Brzezicki jest dla nich prawie jak Bóg i car, prawie sie modlą do niego. Nie wiem, czasami wygladają jakby byli z jakiejs sekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: PŻM pozbywa się niepokornych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:29 Na niektorych statkach nasz wspanialy przewodniczący P. Kowalski ma "swoich" ludzi, z reguly cieniasów takich jak on sam. Całe to towarzystwo ociera sie czesto o alkohol wysoko procentowy, maja za soba wpadki zawodowe. Ale dzięki wstawiewnnictwu przewodniczącego są bezkarni i odwdzięczaja sie wierną służbą swemu wodzowi. Zachecaja aktywnie do podpisywania paszkwili na Maciejewicza i obserwują kto sie waha i nie chce podpisać. Jest teraz terror nie tylko dyrekcji ale własnego zwiazku. Dziadka trzeba wysłać na emeryturę, niech wnuki bawi, a nie w związku działa. Mamy go dość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TeżBezNicka Re: PŻM pozbywa się niepokornych?Prowokatorzy? IP: 217.153.6.* 07.07.05, 13:44 Z tym samym adresem (tych dzis nie zlicze),ale np: maciej.popielarz kanibalistyk DV samson70 *** Kaczorek + itp.itd Wnioski pozostawiam czytelnikom/o ile ktos chce tego co sam do siebie pisze czytac :-)) ++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: PŻM pozbywa się niepokornych?Prowokatorzy? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 13:49 jednak chodzi o kasę..a myślałem że o demokrację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Działkowicz Re: PŻM pozbywa się niepokornych?Prowokatorzy? IP: 212.244.66.* 08.07.05, 08:46 Złodzieje okradli mi działkę,mam teraz czas i poczytałem o moim PZM, szkoda ,ze wcześniej nikt nie napisał o Pawle Kowalskim i działkowicze i mieszkańcy Kaliny dali się nabrać na tego chama,niewartego grosza,który opluwał i niszczył normalnych uczciwych ludzi,jak on nie wstydzi się chodzić do kościoła ,sąsiadka z działki mówiła że on chce się przeprowadzić w góry,tam go jeszcze nie znają, i też naciągnie kolejnch nomalnzch ludzi, swojego zięcia wywalił z domu to jest wzorowy katolik,oszołom,oszust byle by napchać własny portfel ,takich winno się wysyłać jak Paweł Kowalski na sybir. o mojm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan nemo Re: PŻM pozbywa się niepokornych?Prowokatorzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:30 Do TeżBezNicka: Nie obrażaj ludzi, nikt z nas nie jest wariatem żeby pisać do siebie. My piszemy od siebie i tak myslimy tym świnstwie. Inaczej trudno to nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marinero Re: PŻM pozbywa się niepokornych?Prowokatorzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:12 No nie, daj spokój, człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samson70 Re: PŻM pozbywa się niepokornych?Prowokatorzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 13:52 Ale Ty głupi albo głupia jesteś TeżBezNicka! Co, nie po Twojej mysli prawda? I zaczynasz jak ten Kowalski łączyc ludzi w jedno i ubliżać, że sami do siebie piszą? Oj głupi/a Ty, głupi/a Ty! Odpowiedz Link Zgłoś