Dodaj do ulubionych

okolice wrocławia dobry wyrób własny

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.09.05, 21:52
witam! obiecałam od rodziny odkupić świnie (brak zbytu) i teraz poszukuje w
ok wrocławia dobrego masarza który zrobiłby na świeta szynki kiełbasy itp.
może ktoś zna?
Obserwuj wątek
    • Gość: BetsyPetsy Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:55
      Niemcza to miejscowość 50km od Wrocławia (mniej wiecej) jest tam świetny
      rzeźnik - masarz który robi cudowne wyroby mięsne, kiełbasy, salcesony
      przysmaki (coś w rodzaju smalcu z mięskiem)szynki itp itd. Naprawdę polecam,
      ona ma taką małą rzeźnię i przy tym malutki firmowy sklepik do którego wpadam
      raz na parę miesięcy i jestem gotowa wykupić wszystko - takie to dobre.
      • Gość: adam Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: 80.50.49.* 29.09.05, 09:15
        Czy piszesz o "Galicji"?
        • Gość: BetsyPetsy Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:18
          Dokładnie tak.
          • malaszaramysz Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny 29.09.05, 09:20
            Tam już chyba pół miasta jeździ:-)))))))) Rewelacja.
            • Gość: BetsyPetsy Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 09:22
              miasta czyli Wrocławia?
              • malaszaramysz Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny 29.09.05, 09:23
                tak:-))))))))
      • jutka1 Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny 29.09.05, 10:03
        Z przyjemnoscia potwierdzam. Wyroby niemczanskie sa znane w calym regionie -
        wytwornia robi je "po staremu", nie dopycha, nie oszukuje.

Ich prasowana slonina zdobyla medal (chyba srebrny) na targach Polagry. Cos
        rewelacyjnego!

Wszystko maja dobre :-))))
    • malaszaramysz Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny 29.09.05, 09:23
      Wieczorem mogę Ci wysłać numer telefonu do takiego człowieka na maila.Muszę
      odszukać. Robi niezłe wyroby. Okolice Milicza.
      • Gość: kojka Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.09.05, 09:42
        ja równiez poproszę o namiary na Tego w Niemczy oraz innych.
        Dioran@wp.pl
        a czy mozna u nich i świnię kupić?
        • malaszaramysz Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny 29.09.05, 10:21
          Namiarów na tego w Niemczy nie mam.Trafiam tam.Świni raczej nie kupisz,bo to
          masarnia ze sklepem.Wyroby rewelacyjne. Drugi masarz,o ile wiem,świń własnych
          nie ma ale może załatwić od sąsiadów.Chyba.Na wsi mieszka.
          • Gość: adam Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: 80.50.49.* 29.09.05, 11:01
            Kliknij na foto a ukaże się adres
            www.to.dzierzoniowski.pl/2003/38/
            To jest masarnia a nie ubojnia. Lecz skoro mięso można kupić, to podejrzewam, że
            można zamówić połówkę lub całą świnkę. Pytanie tylko czy się opłaci?
            Natomiast ich wyroby kupisz we Wrocławiu m.in. w sklepie mięsnym koło Ogrodu
            Botanicznego.
            Są smaczne aczkolwiek czasami niepowtarzalne, tak jak by komuś ręka zadrżała
            przy dozowaniu przypraw;-)
            • malaszaramysz Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny 29.09.05, 11:16
              W tym w plombie na Sienkiewicza?
              • Gość: adam Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: 80.50.49.* 29.09.05, 11:28
                Na zewnątrz sklepu jest reklama wedlin ze Sokołowa.
                • malaszaramysz Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny 29.09.05, 11:34
                  Super, znajdę.Blisko mam.Bardzo dziękuję.
    • Gość: BetsyPetsy Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:57
      później mogę wam podać namiary na tego w Niemczy
      • Gość: bebetka Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 15:31
        bardzo prosimy
        • Gość: adam Re: okolice wrocławia dobry wyrób własny IP: 80.50.49.* 30.09.05, 12:46
          Podałem namiary w poście napisanym wyżej
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=29697961&a=29716310
          Kliknij na podany tam link Tygodnika Dzierżoniowskiego a otworzy się strona,
          gdzie na pierwszym miejscu jest artykuł o wspomnianej firmie„Galicja” oraz
          adres. Czy to takie trudne?:-)
          • jutka1 do Adama 30.09.05, 15:06
            .. przepraszam, ze pytam, Ty "miejscowy" jestes? :-)
            • Gość: adam Re: do Adama IP: 80.50.49.* 30.09.05, 16:31
              Nie, ale czasami warto w teren wyjechać w celu spróbowania innych specjałów.
              Byłem w „Galicji” na degustacji:-) Natomiast, czasami dokonywałem zakupów ich
              wyrobów w sklepie na ul. Sienkiewicza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka