wielebny123 14.12.05, 22:14 Proponuję rozpocząć wątek ze zdjęciami naszego miasta sprzed lat... na początek proponuję (moze nie takie bardzo stare ale ciekawe) www.przegubowiec.com/foto/9009/408-jozefow.JPG Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doomi Re: stare zdjęcia Józefowa 14.12.05, 23:35 a tego drewniaczka ze zdjęcia to już nie ma Odpowiedz Link
wielebny123 Re: stare zdjęcia Józefowa 15.12.05, 08:52 Kolejna rzecz, której nie zobaczycie (choć już nie tak bardzo stara) - SP nr 2 przed remontem www.gridw.pl/globe/szkoly/jozefsp2.jpg Odpowiedz Link
wielebny123 Re: stare zdjęcia Józefowa 15.12.05, 09:01 i dwie perełki z "Galerii Otwock" www.galeriaotwock.waw.pl/displayimage.php?album=1&pos=37 www.galeriaotwock.waw.pl/displayimage.php?album=1&pos=38 (czy ktoś wie gdzie to jest?) Odpowiedz Link
mizzzar Re: stare zdjęcia Józefowa 15.12.05, 09:18 a ja jestem urzeczony "drewniakami". czyli swidermajerami. To jest cos, co warto ocalic od zapomnienia, choc czesciej swidermajery popadaja w ruine niz sa restaurowane lub chocby nasladowane nowym budownictwem. Ostatnio jeden z najwiekszych swidermajerow w okolicy (falenica) sie spalil: ww.linia.com.pl/public/article.php?1-4890-0 Odpowiedz Link
bajka111 Re: stare zdjęcia Józefowa 15.12.05, 09:47 Najgorsze jest to, ze pewnie sam sie nie spalil. tylko ktos mu pomogl Miałabym wielką ochotę kupić takiego świdejmajera i go wyremontować. Tylko pewnie znaczyłoby to "zbudować od nowa" Może kiedyś, jak będę miała kupę forsy........ Welebny, nie mam zielonego pojęcia co jest na tych zdjęciach. A "dwójka" chyba jeszcze niedawno była taka, ja ją właśnietaką pamiętam. Odpowiedz Link
doomi Re: stare zdjęcia Józefowa 15.12.05, 14:42 Ja też mam takie samo marzenie bajko, aby kupić niewielkiego świdermajera. Może jakiś list do Mikołaja napiszemy, jak myślisz?? Odpowiedz Link
bajka111 Re: stare zdjęcia Józefowa 15.12.05, 23:55 Mozemy napisac do Mikolaja, ale on pewnie zrobi prezent zwojej zonie Mery Ale kiedys sie zbiezemy do kupy jak juz nas bedzie duzo na forum i kupimy sobie na spółę takiego malutkiego forumowego świdermajerka. Co Ty na to? Odpowiedz Link
doomi Re: stare zdjęcia Józefowa 16.12.05, 00:17 jestem za, a co mi tam chociaż do spółek to ja jestem nieteges Odpowiedz Link
wielebny123 Re: kolejne stare zdjęcie 07.01.06, 00:15 Kolejne ciekawe znalezisko: Transporty wojskowe fotografowane z ukrytej kamery przez Tadeusza Rolke na stacji Józefów pod Warszawą latem 1944 r. bezpośrednio przed wybuchem Powstania Warszawskiego fototapeta.art.pl/2001/i/tro/lato44.jpg Odpowiedz Link
111majka Re: kolejne stare zdjęcie 07.01.06, 00:22 Ja znalazlam jeszcze ciekawsze img347.imageshack.us/img347/6493/czolgi4oj.jpg Odpowiedz Link
kubek dobre te czołgi ze stacją !!! 07.01.06, 00:34 robią na mnie duże wrażenie, Ja codziennie jadę tak jak one! Odpowiedz Link
111majka JEDEN czolg 07.01.06, 01:55 Wielebny, Twoje zdjecie jest rewelacyjne, serio. Tak mnie urzeklo, ze postanowilam.... dodac jeszcze dwa czolgi. Mam nadzieje, ze nie masz mi tego za zle (zwlaszcza, ze temat foty powazny). Zobacz, prawie od razu sie przyznalam do tego oszustwa A zdjecie naprawde robi wrazenie. Takze z jednym czolgiem. Jestes Wspanialym Wyszukiwaczem Ciekawych Starych Zdjec - pozdrawiam )) A kubek dal sie nabrac, tralalala Odpowiedz Link
doomi Re: JEDEN czolg 07.01.06, 12:26 Brawissimo majka... super to zrobiłaś, ja też dałam się nabrać i się zastanawiałam skąd Wy bierzecie takie fajne zdjęcia )) Wielebny: Chcemy więcej!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
wielebny123 Re: stare zdjęcia - dziś wydanie specjalne!!! 08.01.06, 23:09 Dzisiaj mam specjalną atrakcję dla forumowiczów - zdjęcia ... wcale nie stare, tylko aktualne i nie tylko zdjęcia ale cała strona o podwarszawskich fortyfikacjach - między innymi w naszym mieście: hun97.republika.pl/bunkry.html mapka pod: hun97.republika.pl/galeria/1.swf fotki pod: hun97.republika.pl/galeria.html i pod: hun97.republika.pl/galeria3.html Bajko/Majko tylko tym razem nic nie dorysuj (przy okazji gratuluję pomysłu z czołgami) Odpowiedz Link
asfald Re: stare zdjęcia - dziś wydanie specjalne!!! 09.01.06, 00:19 Te bunkry na zdjęciach: nie wszystkie leżą na terenie J: część leży w Wiązownie i w Gminie Wiązowna Odpowiedz Link
doomi Re: stare zdjęcia - dziś wydanie specjalne!!! 09.01.06, 00:36 Czyli promujemy również okolice Odpowiedz Link
asfald Re: stare zdjęcia - dziś wydanie specjalne!!! 09.01.06, 16:47 I tak trzymać! Zamknięte getta to nic fajnego. A okolica tzw Linii Otwockiej to nie tylko wyrysowane granice podziałów administracyjnych. Odpowiedz Link