Dodaj do ulubionych

Czy ozdabiacie domy na święta?

09.12.05, 10:30
No właśnie. Czy wieszacie sobie na domach jakieś lampki, węże świetlne,
przystrajacie choinki w ogórdkach itp. bajery? Córka mnie męczy, żebym coś
takiego zamontował. Choinki w ogórdku jeszcze się dochowałem, więc pewnie
będę musiał powiesić jakieś lampki. Drogie są takie rzeczy?
Obserwuj wątek
    • mazowianka Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 09.12.05, 10:36
      Oczywiście ze ozdabiamy,ja co roku organizuję,
      konkurs w rodzinie na pomysły dekoracji,
      ogródka,i nie tylko ozdabiamy cały dom i wszystko,
      na czym da się doś powiesić,myślę że to bardzo
      fajna rzecz,bo my to robimy całą rodziną,właśnie
      18.12 mamy taką akcję,a potem kolacja z wódeczka.
    • esscort Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 09.12.05, 10:37
      Czyli chcesz zrobić tzw. śniegurka (to z Grishama). Ja robię.
      • krzysiom1 Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 09.12.05, 10:41
        Na spółkę z sąsiadem białe lampki na garażu.
        W tm roku zinwestowałem w niebieski wąż świetlny na płot w ogródku.
        • iod Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 09.12.05, 10:47
          nie ozdabiam. Jeszcze. Syn się nie domaga. Z ozdabianiem domu to mi się taka
          amerykańska komedia z Chevy Chase'em kojarzy :)
          Ale lubimy popatrzeć na inne domy. I w Łomiankach jaśniej jakoś :)
          • esscort Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 09.12.05, 10:51
            iod napisała:

Z ozdabianiem domu to mi się taka amerykańska komedia z Chevy Chase'em
            kojarzy :)

Mnie też. Co roku to puszczają. Pewnie w tym roku tez bedzie. Jeżeli niue
            czytałaś to polecam też to
            ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki/kw,55224,ksiazka.html
            super komedia.

• iod Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 09.12.05, 10:53
              Nie czytałam. Dzięki. Stosik książek przy łóżku rośnie...
              • esscort Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 09.12.05, 10:55
                oczywiście zamawiasz w leclercu... :)
                • mwsylwia Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 09.12.05, 10:56
                  My zdecyzowanie ozdabiamy drzewka i ganek - już za tydzień :)
                  • robert_58 Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 10.12.05, 21:46
                    znalazłem na innym forum ale może kogoś się pokusi
                    members.cox.net/transam57/lights.wmv
                    • robert_58 Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 10.12.05, 21:48
                      i co?
                      Czy ktoś się pokusi?
                      • iod Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 10.12.05, 21:59
                        robert_58, ja zaniemówiłam na chwilkę. Nie pokuszę się, bo umiejętności
                        brakuje, ale odzyskałam wiarę w ozdabianie domków :)
                        • robert_58 Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 11.12.05, 00:12
                          nie poddawaj się, dasz radę ;)
                          ewentualnie spróbuj trochę skromniej - bez muzyczki :)
                          • randolff Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 11.12.05, 00:48
                            Bez muzyczki?? Toż to ta muzyczka jesy w tym najlepsza. A tak przy okazji: czy
                            wiecie co to za muzyka? Mojej żonie się spodobała...
                            • mortimerr Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 12.12.05, 13:20
                              mi tez, mi tez...
                              • mazowianka Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 18.12.05, 22:13
                                Zawiadamiam że dekoracja domu została
                                zakończona uff???? to zawsze jest ciężka
                                praca, ale efekt znakomity.
                                Nawet dzieci miały zabawę,bo w ferworze
                                akcji rozdeptały trochę lampek.
                                Kiedy przegląd dekoracji??????????????
                                • iod Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 18.12.05, 22:46
                                  Chciałam tylko dodać, że super jest. Dużo jaśniej w Łomiankach, szczególnie np.
                                  w rejonie Chopina. Od razu się jakoś przyjaźniej zrobiło. To co, robimy jakiś
                                  drobny ranking???Znaczy ja w jury tylko mogę zasiąść.,Ale ja mam lampy na ulicy
                                  (nawet kilka), t wiele tłumaczy ;)))
                                  • esscort Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 18.12.05, 23:01
                                    Ja od razu mowię, że w tym roku nie startuje w żadnej kategorii.
                                    • iod Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 18.12.05, 23:03
                                      rany, dlaczego??? No nie po drodze mi będzie, mały zachorował, a bez niego
                                      żadna frajda tymi ulicami, które do nikąd nie prowadzą jeździć, to nie mam jak
                                      sprawdzić. Aż tak źle, czy w porównaniu z ...po prostu rezygnujesz. Czy się
                                      spaliły już??? Czy jeszcze gorzej???
                                      • esscort Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 18.12.05, 23:10
                                        Wiszą, świecą się, wlazlem nawet dzisiaj na wielkiego świerka, ale te cholerne
                                        sznury mi sie poplątały. Nie da sie tego rozplatać jedna ręką trzymając sie
                                        galęzi, więc postawilem na... nie wiem, jak to nazwać: instalacja artystyczna,
                                        artystyczny nieład, a może prformens. W kazdym razie absolutnie rezygnuję z ze
                                        startu w jakims rankingu. I do polowy stycznia prosze tedy nie jeździć,
                                        przynajmniej wieczorem
                                        • iod Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 18.12.05, 23:14
                                          no teraz to mnie tylko zachęciłeś. Jak będziesz następnym razem właził na
                                          wielkiego świerka rozplątac sznury, czy coś tam, daj znać, może jakąś grupę
                                          dziwczyn bonda zmontuję pod płotem ;) Bardzo mnie rozbawiło naprawdę :)))
                                          • esscort Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 18.12.05, 23:17
                                            No gdyby grupa dziewczyn stała na dole, to ja na pewno bym te kable jedną ręką
                                            bez problemu rozplatał..
                                            • iod Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 18.12.05, 23:19
                                              Bardzo mi działa na wyobraźnię i śmieję się jak przysłowiowy głupi do sera :)))
                                        • mwsylwia Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 19.12.05, 11:33
                                          No to ja dziś na pewno wybiorę się na spacer :)
                                          • lolaxyz Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 19.12.05, 11:47
                                            U mnie tez podobno jest ubrana choinka przed domem ale ja juz tutaj na nic nie
                                            zwracam uwagi i nic mnie nie cieszy, chyba pojade do Łomianek chaszcze na
                                            swojej działce przyzodobię.
                                            • mwsylwia Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 19.12.05, 11:52
                                              A mój mąż w tym roku naprawdę wykonał kawał super roboty. Dom wygląda całkiem,
                                              całkiem :)
                                              • esscort Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 19.12.05, 12:02
                                                mwsylwia napisała:

> A mój mąż w tym roku naprawdę wykonał kawał super roboty. Dom wygląda
                                                całkiem, całkiem :)

Calkiem, calkiem, nieźle powiedziane. Ja bym to nazwał dużym spektaklem typu
                                                światło i dźwięk. Wyprowadzam się z tej dąbrowy. Co prawda powodź mnie tu nie
                                                dosięgnie, ale za to utone w jakichs kompleksach
                                                • mwsylwia Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 19.12.05, 12:10
                                                  Nie grozi Wam żadne utonięcie:) Bo jak patrzę na Wasz ogródek to...
    • mazowianka Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 19.12.05, 10:56
      Esskort nie przyjmujemy do wiadomości twoich
      poplątanych kabli,! właż na świerk i rozplątuj,
      bo jadę dzisiaj wieczorem na przegląd.
      Pozdrawiam i życzę miłego rozplątywania,ha,ha.
      • esscort Re: Czy ozdabiacie domy na święta? 19.12.05, 11:10
        Nie ma mowy. Już tam nie wejdę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka