alfikus 23.02.06, 12:22 Jakie łagodne leki można stosować karmiąc piersią? Płuczę gardło solą, do nosa Sterimar. Co jeszcze? Czy herbatka Hipp na przeziębienie jest dobra? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maff1 Re: Pani Moniko! Dopadło mnie przeziębienie! Co r 23.02.06, 15:52 Co robić? czytac forum ze zrozumieniem tekstu. Pierwszy watek "najczęściej zadawane pytania" Odpowiedz Link Zgłoś
alfikus Re: Pani Moniko! Dopadło mnie przeziębienie! Co r 23.02.06, 16:18 Po przeczytaniu Twojej rady od razu zrobiło mi się lepiej. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Pani Moniko! Dopadło mnie przeziębienie! Co r 24.02.06, 17:13 Płukanie gardła solą może być jak najbardziej. I Sterimar. I herbatki "przeziębieniowe" też. Moja zwyczajowa podpowiedź to: Pyrosal, witamina C, wapno, herbatki z lipy, mali, bzu czarnego plus miód lub sok malinowy, leki homeopatyczne (Occillococinum, Engystol, Gripp-Heel, Angin-Heel SD, na bolące gardło Homeovox, Homeogene, syrop Stodal lub Drosetux, Euphorbium compositum S do nosa na katar), domowy syrop z cebuli, czosnek (sam lub z mlekiem i miodem, dodany do grzanki, sałatki lub gotowy w tabletkach), Tymsal aerozol, syrop prawoślazowy, albo do ssania np. tymianek z podbiałem lub propolki, przeciw gorączkowo preparaty z paracetamolem . Oczywiście gdyby przeziębienie nie chciało sobie pójść trzeba wybrać się do lekarza i postraszyć drobnoustroje antybiotykiem - takich do stosowania w czasie karmienia jest na tyle dużo, że na pewno uda się wybrać odpowiedni dla Pani. pozdrawiam i życzę zdrowia :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś