etrusek 03.03.06, 16:19 www.rivahotels.com/costa/eng/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etrusek Re: Riva Costa (5*) - Çengerköy 03.03.06, 16:25 autor: anetaxyz Hotel jest bardzo fajny, wybór trafny. Super animacje, jedzenie bardzo dobre, czysto. Spedzilam w nim z rodzina tydzien tez w maju, byliśmy bardzo zadowoleni. Lecieliśmy z GTI, w hotelu była nawet polska animatorka, bardzo sympatyczna dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Riva Costa (5*) - Çengerköy 03.03.06, 16:25 autor: mario@pirxnet.pl Co prawda bylem tam 4 lata temu ale chyba wiele sie nie zmienilo. Moja córa miala wtedy 4,5 roku i byla zachwycona. Fajny basen ze zjezdzalniami oraz brodzikiem osobno, ladne morze, ale dosc glebokie blisko brzegu, ladna plaza sam resort, dosc mily, caly w zieleni, polecam popoludniem wczesnym, bar w glebi, gdzie w spokoju moze dziecko zjesc ciasteczko i odpoczac od gwaru - resort dosc 'zabawowy' Dobre All Inclusive, wysmienite potrawy z grila na kolacje, inne zreszta tez niczego sobie. Ja chetnie bym tam pojechal jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Costa (5*) - Çengerköy 17.06.06, 16:01 Hotel typowo rodzinny, położony na uboczu, przy głównej trasie do Alanyi(pod jezdnią zadbany tunel prowadzący na plażę). Hałasu nie słychać. Na terenie resortu podjazdy dla wózków, specjalne menu dla dzieci, mikrofala i podgrzewacze do butelek w restauracji, brodzik, basen ze zjeżdżalniami, mini klub i duży plac zabaw. Bardzo dobre i urozmaicone jedzenie, w dużych ilościach, chociaż mało owoców. Napojów pod dostatkiem, alkohole słabe, w dowolnych ilościach. Pokoje o róznej wielkości, codziennie sprzątane. Ładna i zadbana roślinność w całym resorcie. Przyjazna obsługa (chociaż bakszysz mile widziany na każdym kroku). Świetny team animacyjny, nie pozwalający się nudzić małym i dużym (język niemiecki, angielski i rosyjski). Plaża ładna ale trochę słabo sprzątana, wejście do morza kamieniste i od razu głęboko, raczej nie nadaje się dla dzieci. Możliwość uprawiania różnych sportów wodnych ale za opłatą. Baseny są super, z czystą, często wymienianą wodą, leżaków dużo ale rezerwowane są już przed śniadaniem. W hotelu parę sklepików, fyzjer, bezpłatna łaźnia turecka i sauna (super) oraz sala fitness, płatne zabiegi typu peeling, masaże itp. Basen wewnętrzny z zimną wodą. Niestety dużo sąsiadów zza wschodniej granicy. Ogólnie hotel godny polecenia chociaż napewno nie 5*, średnie 4. Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: Riva Costa (5*) - Çengerköy 31.08.06, 11:18 autor: Maciek, wakacje.pl Riva Costa to idealne miejsce do wypoczynku rodzinnego. Główną zaletą jest ogromna przestrzeń ośrodka, piękne ogrody, baseny, przemiła obsługa. W Riva Costa wszystko jest na swoim miejscu. Jedynym minusem jest lokalizacja, mało atrakcyjna dla szukających nocnych rozrywek i możliwości targowania się w tureckich kramach i sklepikach. W pobliżu nie ma ich wcale. Jednakże zalet jest zdecydowanie więcej. Polecam wakacje w Riva Costa. Odpowiedz Link Zgłoś
csw1 Re: Riva Costa (5*) - Çengerköy 18.09.06, 06:48 Wróciłem z żoną i 1,5 roczną córeczką jak najbardziej zadowoleni. Holtel przystosowany dla rodzin z dziećmi pod wszystkim względami. Bardzo dobre i dużo jedzenia i picia. Jedynym minusem jest mały pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Costa (5*) - Çengerköy 15.09.07, 15:55 W stosunku do moich oczekiwań hotel wypadł pozytywnie. Nie rozumiem skąd się wzieły na tym forum oceny ogólne 1-2, to raczej pomyłka i Ci którzy sie tam wybierają mogą jechać bez obaw. Oczywiście nie wszystko było super i mam też swoje zastrzeżenie, np. WIELKOŚĆ I WYPOSAŻENIE POKOI to standard słabego-średniego polskiego hotelu 3* i nic więcej. Ja jednak o tym wiedziałem i nie spotkało mnie rozczarowanie. Druga sprawa to drinki, niech nikt nie oczekuje że w All Inclusive spotka wymyślne, egzotyczne drinki (za takie trzeba płacić 5-7 EUR) w cenie jest wódka z napojem lub colą, fantą, spitem i oczywiście piwo, wino. RESZTA TO SAME POZYTYWY a co jest wyjątkowe dla Riva Costa to mnóstwo zieleni i duży obszar. Przyjemnie się spaceruje np. z dzieckiem lub wypoczywa na trawie, hamaku, z dala od zgiełku. Z tego powodu to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi a także dla osób lubiących czasem odpocząć, poczytać książkę. Jest też dużo rozrywek, animatorzy to mocna strona hotelu, znajdą dla każdego coś do zabawy, sportowcy polubią waterpolo i siatkówkę, panie gimnastykę itp. DZIECI nawet 5-6 letnie można bez obaw oddać do froggy clubu gdzie opiekunki się nimi zajmą rano i po obiedzie. BASEN kolejny plus za wielkość i czystość oraz brak kolejek na zjeżdzalni. Pojedyncze parasole zostały zastąpione większymi zadaszeniami, wygląda to estetycznie i daje dużo cienia. Hotel składa się z 10 bloków, najgorzej położone sa 9 i 1, jeżeli tam traficie próbujcie od razu się zamienić. PLAŻA szersza niż nad poslkim morzem, co w połaczeniu z brakiem sąsiadów daje poczucie przestrzeni i bezpieczeństwa. Piasek jest ok, nie jest to kolor i ziarnistość znad bałtyku ale można po tym chodzić boso (gdyby nie temperatura oczywiście), samo wejście do wody piaszczysto-kamieniste (małe gładkie kamyczki). Dla dzieci zbudowano zadaszenie, dzięki czemu mogą się bawić w piachu bez obaw o spalenie słońcem. Odległość z głównego holu do morza to ok. 150m. JEDZENIE super, duży wybór i dań ciepłych, dominują potrawy z kurczaka, ryby, sałatki, sery, ciasta, owoce. JĘZYK - Turcy posługują się głównie językiem niemieckim i rosyjskim, zresztą najwięcej gości jest Z rosji 45%, Niemiec 35%, Turcji 15% a 5% to Polacy i Holendrzy. PODSUMOWANIE Jadąc tam zdając sobie sprawę, że są pewne mankamenty (pokoje) reszty nie ma co się obawiać, GTI to profesjonaliści i dbają o swoja markę. kape @wakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Costa (5*) - Çengerköy 26.08.08, 15:59 Tureckie gwiazdki nie oddają w pełni kategorii hotelu, ale nie jest najgorzej. Duży ogród, kilka barów, sporo placów zabaw dla dzieci, basen, brodzik i zjezdżalnie ok. Jedzenie w dużych ilościach i jakość generalnie w miarę dobra, z napojami nie ma problemu, kilka barów na terenie. Rosyjskojęzyczni sąsiedzi często okupują leżaki przy basenie nawet, gdy akurat z nich nie korzystają, niestety stanowią oni głównych gości w większości tutejszych hoteli i trzeba się do nich przyzwyczaić /może być gorzej/. Pomimo obaw dojście tunelem do plaży nie stanowi żadnego problemu, a droga nie jest uciążliwa dla gości hotelu. Ogólnie ośrodek jak na tureckie warunki jest wart polecenia, mimo drobnych niedogodności jestem zadowolony z pobytu. Wczasy wykupiłem w ofercie last minute, w cenie 1200 PLN, uważam że cena ok 1600 PLN byłaby jeszcze do przyjęcia. p_jasio Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Riva Costa (5*) - Çengerköy 26.08.08, 15:59 Hotel typowo dla rodzin z dziećmi, dla osób bardo wymagających tylko jedna uwaga, pokoje stndardem przypominają 3*, a nie 5* tak jak jest napisane, ale za to ogród, w którym położony jest hotel jest przepiękny. Godne polecenia są również posiłki, bardzo urozmaicone i przede wszystkim smaczne, każdy znajdzie na pewno coś dla siebie. Hotel godny polecenia. Asia Odpowiedz Link Zgłoś