Dodaj do ulubionych

Dymisje szefów największych spółek węglowych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 21:21
"Dymisja prezesów Jarny i Klanka była dla związkowców ogromnym zaskoczeniem."
I dlatego odwołali inwazję Warszawy, ponieważ zorganizowanej związkowo -
dyrekcyjnej grupie przestępczej brakło sponsorów,dlatego podjudzona część
braci górniczej musiała by tą rozpierduchę robić na własny koszt.
Obserwuj wątek
    • mr.superlatywny Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych 12.06.06, 21:57
      PiS & Company
      = para-bialoruska junta z moskiewskim dyplomem
      domkiem w telawiwie i kontem w szwajcarii
      portretem dmowskiego na scianie..........
      • Gość: GÓRNIK Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych IP: *.spray.net.pl 12.06.06, 22:51
        A MÓWIĄ ŻE PiS TO BANDA DEBILI, COŚ JEDNAK ZROBILI DOBREGO. BRAWO
        PiS !!!!!!!!!!!!
        • shedows1969 Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych 13.06.06, 09:15
          Gość portalu: GÓRNIK napisał(a):

> A MÓWIĄ ŻE PiS TO BANDA DEBILI, COŚ JEDNAK ZROBILI DOBREGO. BRAWO
          > PiS !!!!!!!!!!!!

POPIERAM
          • myweb Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych 13.06.06, 09:44
            shedows1969 napisał:

> Gość portalu: GÓRNIK napisał(a):
            >
            > > A MÓWIĄ ŻE PiS TO BANDA DEBILI, COŚ JEDNAK ZROBILI DOBREGO. BRAWO
            > > PiS !!!!!!!!!!!!
            >
            > POPIERAM

Dobrego???
            dla kogo???

To moze ja zrobie Ci cos dobrego... dam w ryja 2 x zabiore samochod i oddam
            kloszardom na Centralnym...
            Bede nowoczesnym Janosikiem - a co? solidarne panstwo
        • myweb Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych 13.06.06, 09:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30&w=43502250&a=43522175
    • atosatos1 Lepper broniąc gorników i tworców zabiega 13.06.06, 00:13
      o swój przyszły elektorat w wyborach prezydenckich.
      Chce pokazać, jakie to z niego dobre panisko, wszystkim chce ulżyć...
      • Gość: Palestrina2005 Lepper = szczyt populizmu IP: 212.160.172.* 13.06.06, 11:20
        Ciekawy jestem dlaczego w mediach ostatnio krytykują Giertycha a na Leppera
        jakoś nikt nie najeżdża. Przecież to demagog...

A rząd pokazuje jaki jest słaby najpierw 100 mln potem 120 mln.
        Jak tak można.
        A jak kopalnie zaczną przynosić straty to górnicy znowu przyjdą...
    • Gość: moszek w dupie ich mam i zwisają mi oni jak moje jajka IP: *.promax.media.pl 13.06.06, 03:37
      • Gość: Ziggy Re: w dupie ich mam i zwisają mi oni jak moje j IP: 5.5R* / 206.70.251.* 13.06.06, 05:57
        Gornicy chca 180 mil za ostatni rok kiedy kopalnie mialy zysk...A ja chce od
        nich te miliardy ktore rzad dal im kilka lat temu jak kopalnie bankrutoway.
        • silesia7 Skleroza? 13.06.06, 09:52
          Ziggy napisał(a):

> Gornicy chca 180 mil za ostatni rok kiedy kopalnie mialy zysk...A ja chce od
          > nich te miliardy ktore rzad dal im kilka lat temu jak kopalnie bankrutoway.

A o kotwicy inflacyjnej slyszal? Kolejny niedouczony pisior, tak jak Poncyliusz
          • myweb Re: Skleroza? 13.06.06, 10:00
            silesia7 napisał:
            > A o kotwicy iflacyjnej slyszal? Kolejny niedouczony pisior, tak jak Poncyliusz

A o wolnym rynku obecnei nie slyszal?
            Na wszystko jedna odpowiedz - Balcerowicz, kotwica itp...
            • silesia7 Re: Skleroza? 13.06.06, 10:05
              problem w tym ze na rynku wegla nie bylo wolnego rynku i ceny staly a reszta szla juz po cenach rynkowych. Za takie wybiorcze podejscie do gospodarki rynkowej Balcerowicz ma minus, ale to nie zmienia faktu, ze jest wybitnym ekonomistą
              • myweb Re: Skleroza? 13.06.06, 10:34
                silesia7 napisał:

> problem w tym ze na rynku wegla nie bylo wolnego rynku i ceny staly a reszta sz
                > la juz po cenach rynkowych. Za takie wybiorcze podejscie do gospodarki rynkowej
                > Balcerowicz ma minus, ale to nie zmienia faktu, ze jest wybitnym ekonomistą

Jedyne co teraz moze pomoc naprawde pomoc gornictwu to gruntowna reforma calej
                branzy...
                Sam musisz to przyznac... trwanie w takim marazmie jak obecnie z takimi
                oszolomami jak naczelny zwiazkowiec czerkawski to porazka...
                - nowe technologie
                - restrukturyzacja (zapewne oznacza to rowniez zwolnienia)

wtedy bedziemy mogli rozmawiac o wydobyciu wegla i ewentualnym zarabianiu na tym...
                Sytuacja obecna jest chora:
                - na takowej zalezy zwiazkowcom - ktorzy z natury rzeczy sa nierobami
                - nie stac nas na ciagle dotowanie tej branzy BEZ RESTRUKTURYZACJI

pozdrawiam
    • Gość: Jerzy Dymisje szefów największych spółek węglowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:21
      Przyjdą następni i też bedą garnąć ile się da dla siebie.
    • Gość: Krzysztof Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych IP: 83.238.95.* 13.06.06, 08:45
      Ponc(yl)iusz Piłat to osoba która być może ma rację ale i tak historia i
      rzeczywistość nadadzą jej negatywny kontekst. Co cztery lata górnictwo przeżywa
      nalot mniej lub bardziej nawiedzonych urzędasów z Warszawy. Że to jeszcze
      działa i przynosi zyski to cud albo cud odległości od Warszawy. Ze swoim FSO
      zrobili co mogli a że było bliżej teraz będą produkować Zaporożce. Mam więc
      prośbę do pana ministra i jego pomocników. Odpie..ie sie od Śląska !!! i
      zabierzcie stąd tego świra Andrzejka L.
      • silesia7 Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych 13.06.06, 09:55
        genau
    • Gość: kojarek Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:53
      Najlepiej by było by manifestacje górników Warszawa przywitała transparentami w
      rodzaju; "Elektrownia atomowa natychmiast - dosyć terroru nieuków"
      albo : "Domagamy się wprowadzenia oswietlenia diodowego" czy tez "Mniej wegla
      więcej czystego powietrza"
    • Gość: realista Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:57
      cały zysk do podziału między pracowników??.... ich chyba pogięło!!... a gdzie
      pieniądze na inwestycje?.... ciekawe czy jak za rok będą kopalnie miały straty
      to górnicy się dorzucą ze swoich pensji?
      • Gość: gluchyjw Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 09:20
        Problemem jest podział zysku Kompanii Węglowej (chyba nikt nie ma wątpliwości
        że on jest). Ministerstwo Skarbu wymogło na zależnych przedsiębiorstwach
        wypłatę dywidendy. Ciekawostką w jaki procencie Zarząd Kompanii wnioskował o
        wypłatę nogród,a ile chciał przeznaczyć na rozwój.
    • Gość: anty urzędas jak zwykle chodzi o stołeczki IP: *.elsat.net.pl 13.06.06, 09:14
      teraz dadzą tam swoich ludzi
    • Gość: aaa Związek Zawodowy Górników IP: *.energopomiar.com.pl 13.06.06, 09:40
      Czy ktoś wie ile lat przewodniczący Czerkawski pracował pod ziemią, że ma prawo
      do emerytury górniczej. I dlaczego jako emeryt buntuje górników oszołomów. Ja
      znam wieolu górników, którzy ciężko pracują i są zadowoleni ze swoich poborów,
      nikt nich nie urządza strajków bo wie, że w innych branżach ludzie zarabiają
      trzy razy mniej. Czy ktoś wie ile Pan Czerkawski dostaje miesięcznie za
      przewodniczenie związkowi?
    • myweb Zlodzieje - 120 mln PLN !!!! 13.06.06, 09:42
      ZLODZIEJE! ZLODZIEJE! ZLODZIEJE! ZLODZIEJE! ZLODZIEJE! ZLODZIEJE! ZLODZIEJE!
      • Gość: Palestrina2005 Popieram IP: 212.160.172.* 13.06.06, 11:17
    • Gość: Palestrina2005 Płace różnią się nawet o 300 zł. IP: 212.160.172.* 13.06.06, 11:17
      W mojej firmie płace na tym samym stanowisku różnią się znacznie bardziej niż o
      300 zł i nikt z tego powodu nie wylatuje z pracy.
    • Gość: czytelnik Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych IP: 213.25.164.* 13.06.06, 11:28
      Jak to jest koncerny nie wypłacają pieniędzy .a zdrugiej strony finansują
      kluby sportowe taki jak Jastrzębie - siatkówka , Bełchatów- siatkówka ,piłka
      nożna PZU -siatkówka i to mogą robić bez ograniczeń. Moze by przy okazji z tym
      też coś zrobić.
    • rorbeck Re: Dymisje szefów największych spółek węglowych 13.06.06, 13:32
      Górnicy powinni pojechać do tej Warszawy i zrobić taką zadymę żeby to długo
      wszyscy pamiętali bo arogancja PiSuarów nie ma granic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka