Dodaj do ulubionych

Antykwariusz - Ewy Karwan Jastrzebskiej

06.06.06, 15:03
kolejna nowość, kilka dni temu rzuciła mi się w oczy w newsletterze
wirtualnego wydawcy...
www.merlin.com.pl/frontend/towar/455580
ostatnio Egmont sporo punktów w mojej rodzinie załapał (dzięki Molly Mooni
książkom Cornelii Funke). Więc może i polska proza przez nich wydawana będzie
ciekawa. Czytał już ktoś? Jakieś wrażenia?
Obserwuj wątek
    • i2h2 Re: Antykwariusz - Ewy Karwan Jastrzebskiej 06.06.06, 15:18
      Dopiero się przymierzam:-) W tej samej serii wyszła jeszcze jedna książka i też
      wygląda ciekawie. Zaraz poszukam, żeby podlinkować.
      • i2h2 Re: Antykwariusz - Ewy Karwan Jastrzebskiej 06.06.06, 15:27
        Amelka:
        www.merlin.com.pl/frontend/towar/455571
        Nawet sążnista recenzja jest. Tylko szanowna recenzentka lekcji nie odrobiła,
        bo to trzecia książka z serii Magnes;-)
        • nchyb Amelka 06.06.06, 15:38
          wygląda ciekawie. Gdybym miała dziewczynkę, skusiłabym się, ale moi chłopcy
          ostatnio na punkcie męskości czuli... :-)
          Chociaż jednak Molly Moon synowi się podoba. I Atramentowe serce (przy okazji -
          ciąg dalszy Atramentowa krew dopiero za kilka miesięcy - 25 września) też. A to
          książki, których bohaterkami są dziewczynki. Może więc i Amelka chłopcom
          spodobałaby się? A może zbyt mało bajkowa jak na dziewczyńską dla chłopców?
          • i2h2 Re: Amelka 06.06.06, 15:50
            Zamierzam dopaść obydwie - napiszę, co i jak :-)
            A odchodząc od tematu: widziałaś, że jest już data wydania drugiego
            tomu "Wilczego brata"?
            • nchyb Wędrujący duch 06.06.06, 15:59
              Widziałam. We wrześniu ma być. Tu info:
              www.wab.com.pl/index.php?id=7&bid=471
              z opisu:
              Tym razem główny bohater, Torak, musi powstrzymać przerażającą zarazę, która
              zagraża mieszkańcom Lasu. Wieść niesie, że jedyne lekarstwo znajduje się na
              tajemniczych wyspach należących do Klanu Fok, z którego pochodziła matka
              Toraka, i tylko on może je zdobyć. Obfitująca w niebezpieczeństwa przeprawa
              przez morze i konieczność walki z demonicznymi siłami na zawsze odmienią życie
              chłopca. Czy jeszcze kiedykolwiek spotka na swej drodze Wilka? Jak podczas
              nowych, zaskakujących przygód rozpoznać prawdziwych sprzymierzeńców?
              Wędrujący duch to niezwykła, magiczna opowieść o braterstwie, zdradzie oraz
              poświęceniu.

Mój syn czeka bardzo, bardzo niecierpliwie. Pewnie te ksiażki będą mu osładzać
              gorycz początku roku szkolnego :-)
    • i2h2 Re: Antykwariusz - Ewy Karwan Jastrzebskiej 21.09.06, 23:39
      Przeczytałam "Antykwariusza" i jestem ZA. Słyszałam prawie rok temu pogłoski,
      że to ma być pierwsza z serii przygód Julki i jej brata - mam nadzieję, że to
      prawda.
      "Amelka" dla mnie aż do bólu przewidywalna, ale z drugiej strony zabawna i
      sympatyczna - warto przeczytać, choć IMO raczej z biblioteki. Za to inna
      książka tej autorki ("Trzynastka na karku" ) fantastyczna. Zresztą opisałam ją
      w osobnym wątku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka