Gość: Sokrates IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 14:32 Czy ktosik zna jedno i drugie? Czym różnią się te dwie miejscowości? Proszę o opis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bah77 Re: Teguise a Costa Teguise... 24.12.06, 15:23 Znam. Oprócz tego, że oba leżą na Lanzarote i mają typową dla tej wyspy, niską zabudowę, różni je wszystko. Teguise leży w centrum Lanzarote. To urocze, zabytkowe miasteczko z prawdziwym zamkiem - Castillo de Santa Barbara: www.discoverlanzarote.com/teguise.asp Polecam spokojne zwiedzanie w dni, kiedy nie ma tam jarmarku. Costa Teguise to kąpielisko nad oceanem: www.icanarias.com/lanzarote/webcam/uk/ bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates Re: Teguise a Costa Teguise... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 09:54 Dziękuję za informacje. Czy w Costa Teguise da się żyć? Przymierzam się do spędzenia tam 2 tygodni urlopu. Jakie plaże i czy są fajne sklepy wolnocłowe? Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Teguise a Costa Teguise... 25.12.06, 14:24 Zależy, co lubisz. Zwiedzając CT nie widziałem przygnębiających (mnie) hoteli-wieżowców w stylu Teneryfy, czy Gran Canarii. www.discoverlanzarote.com/costateguise.asp Plaże w CT znajdują się w kilku zatoczkach, gdzie można sobie poleniuchować: www.icanarias.com/lanzarote/beaches/uk/list/ Choć zdecydowanie najbardziej malowniczymi dla mnie plażami na Lanzarote są te na Przylądku Papagayo (niedaleko Playa Blanca), gdzie można bardzo swobodnie się opalać: lanzarote-virtual.com/sightseeing/papagayo.html Sklepów nie zwiedzałem, ale w CT jest duże centrum handlowe Las Cucharas. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokrates Re: Teguise a Costa Teguise... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 12:49 Dziękuję za tak wyczerpujące informacje :-))) Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś