Dodaj do ulubionych

nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarentacar

14.03.07, 11:37
Wczoraj wrocilam z Teneryfy po dwutygodniowym pobycie podczas ktorego odbyl
sie tam nasz slub koscielny :) Bylismy w sumie grupa 25 osobowa wrocilismy
przeszczesliwi, opaleni,mile zaskoczeni kontaktami z "kanaryjczykami",
sympatycznie zmeczeni wycieczkami w gory.Wszystko bylo rewelacyjne oprocz
kontaktu z firma: www.teneryfarentacar, ktorej wlascicielami sa Polacy (jak
wyczytalam na forum "pomocni Polacy").

W fotograficznym skrocie:
"Firma Pana Andrzeja i Pani Joli" tak
naprawde nie posiada swoich samochodow a tylko wspolpracuja oni min. z
wypozyczalnia "adventure club" wiec np.oferty pakietowe z ich strony nie sa
wcale dostepne - jeden wielki kit.
Auto nie bylo podstawione na lotnisko wedlug umowy, a rzekomo czekajacy tam
na nas Pan Andrzej musial pojechac odebrac zone w momencie naszego
opoznionego o godzine przylotu (opoznienie wedlug informacji na stronie nie
stanowi problemu). Ja, Moj przyszly maz i nasz niepelnosparwny poruszajacy
sie tylko na wozku inwalidzkim przyjaciel probowalismy dzwonic do Pana
Andrzeja przez 40minut w poszukiwaniu go na parkingu - bezskutecznie.
Ostatecznie taksowka z lotniska do hotelu kosztowala nas 30 eu i zwrotu tych
pieniedzy nie mozna bylo wyegzekwowac bo nastepnego dnia okropna
kobieta,spozniona o pol godziny, ktora przywiozla auto "pod hotel" - ale nie
nasz - poniewaz byl za duzy ruch - jak tlumaczyla, nie chciala z nami
rozmawiac stwierdzila tylko: "jesli nie podpiszesz "TY" umowy to dowidzenia".
Odwrocila sie na piecie i zaczela isc do swojego samochodu - na dzien przed
naszym slubem, gdzie za 15 minut mielismy spotkanie z ksiedzem 20km dalej.
Bez zadnych szans na zalatwienie auta szybko gdzie indziej,zmuszona sytuacja
podpisalam umowe zaplacilam 340 eu za 12 dni!!! Babsko pokazalo nam gdzie
zaparkowane auto i musielismy sobie po nie sami isc.
Podczas kontaktow telefonicznych przed wylotem z Panem ANdrzejem zaoferowal
on pomoc w znalezieniu tortu, fryzjera, kwiatow, pomocy z wyborem
restauracji - od podpisania umowy gluchy telefon.Wiele mi naobiecywal ale nic
nie spelnili. Nieslownosc tych ludzi przerazila mnie - coz taka jest
wiekszosc
Polakow mieszkajacych za granica - podsumowujac "cudna" para Jola i ANdrzej z
www.teneryfarentacar.pl slubu nam nie pospsuli, ostatecznie sprawnie i szybko
zalatwilismy wszystko sami w kontakcie z kanaryjczykami i Pania Wiesia
rezydentka Ecco Holiday, ktora doradzila nam restauracje - SERDECZNIE
DZIEKUJEMY!
Wystrzegajcie sie, nie wierzcie w bajdurzenie przez telefon i liczcie tylko
na siebie - Ci Polacy za granica tylko licza pieniadze i licza na pieniadze a
ich serca wypalilo slonce.
Sama na stale mieszkam w Szwecji i na szczescie klamstwo i nieslownosc
przezemnie nie przesiaknelo.
Wypozyczalni samochodow na miejscu sa tysiace i mozna znalezc pewnie i tanio.
Zycze milego odpoczynku i zmeczenia wszystkim ktorzy pojada na Teneryfe.
Chetnie doradze.
Aneta
Obserwuj wątek
    • hsonscyk Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 14.03.07, 13:42
      No prosze, a ja wlasnie zamierzalam u nich wynajac auto, teraz bede trzymac sie
      z daleka od tej firmy, choc troche mnie to dziwi bo wiele dobrych opinii
      czytalam na ich temat. Przykro mi ze Was to spotkalo i to w takim waznym
      momencie, cale szczescie ze wszystko dobrze sie skonczylo. Zycze Wam wszystkiego
      najlepszego na nowej drodze zycia. Pozdrawiam
      • Gość: aneta Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent IP: *.telia.com 14.03.07, 19:09
        dziekujemy serdecznie za zyczenia :). Te opinie to ja rowniez czytalam ale co
        zastanawia nawet na ich stronie dosc malo jest opinii, jak na tak dlugi okres
        istnienia firmy tym bardziej ze administratorem strony jest wlasciciel :)
        • styro Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 15.03.07, 20:12
          Bo kasuja niewygodne im wpisy - ja polecam wam www.orcarcanarias.com wg mnie
          najlepsza wypozyczalnia na wypach i z tego co sie orientuje rowniez najtansza.
          Pare razy, kiedy moj poczciwy seacina odmowil mi posluszenstwa i zmuszony bylem
          do wypozyczenia auta to robilem to wlasnie tam i nigdy nie mialem z nimi
          zadnego problemu.
          • hsonscyk Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 15.03.07, 22:50
            Dzieki styro, jak bede na miejscu to u nich wynajme, dwa ich biura sa blisko
            hotelu, w ktorym bedziemy. Powiedz mi tylko czy placi sie u nich tylko karta
            kredytowa bo cos takiego wyczytalam na stronie, zaplata gotowka nie wchodzi w
            rachube? Pozdrawiam
          • Gość: edyta Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 11:37
            styro czy możesz nam pomóc w rezerwacji samochodu na tene w dniach 0d 3 do 6
            maja Chcemy na 2 dni obojętne które
            edytaczerw@poczta.onet.pl
    • andrealewan Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 16.03.07, 06:05
      A jednak, po tylu latach zdarzyła nam się przykra rzecz, za co należą się
      szczere przeprosiny.
      Rzeczywiście Pani Aneta może się czuć niezadowolona, ale jak się okazuje nie
      zawsze można być idealnym, podobno nie myli się ten, kto nic nie robi.

"Rzekomo czekający" na lotnisku Andrzej czekał od godziny 20:30 do godz.22:10.
      Po prostu dłużej już nie mogłem czekać, gdyż rzeczywiście musiałem odebrać żonę
      z Las Americas i też troszkę przykro mi czytać o rzekomym czekaniu skoro 1,5
      godziny spędziłem na parkingu lotniskowym.
      Ok, samolot miał duże opóźnienie, ale nie jest to wina Pani, ale także ja nie
      jestem temu winien. Myślę że czekałem naprawdę dość długo, a w związku z tym że
      oprócz pracy mam jeszcze dom, rodzinę, inne obowiązki i nie zawsze mogę spędzić
      pół nocy na lotnisku, po prostu dłużej czekać nie mogłem.

Taksówki są rzeczywiście po to, aby korzystać z nich w sytuacjach podobnych do
      tej, ale nie rozumiem dlaczego uważa Pani że ja powinieniem pokrywać koszty
      transportu, myślę że bardziej odpowiednim adresem są linie lotnicze
      odpowiedzialne za opóźnienie samolotu, tym bardziej że o umówionej godzinie
      (+90 min) ja czekałem na Państwa na lotnisku.

Niestety nie mamy wpływu na tzw. siły wyższe - spóźnienie samolotu, huragan,
      wiatry, korki na drogach itp, i nie można chyba obwiniać innych za to co się
      zdarzyło.

Z drugiej strony wyraża Pani swoje niezadowolenie z powodu opóźnienia
      podstawienia auta pod hotel z powodu korków na ulicach, które ostatnio nie są
      rzadkością na Teneryfie i niestety na to też nikt z nas nie ma wpływu i po
      prostu takie opóźnienie może się zdarzyć, ale tego już nie stara się Pani
      zrozumieć.

Rzeczywiście w ostatnim czasie jest mniej samochodów i w sytuacjach awaryjnych
      korzystamy z usług zaprzyjaźnionych firm m.in. Oasis, Albatros, Adventure Club,
      ale staramy się aby zawsze były to auta po najlepszych możliwych cenach, miały
      pełne ubezpieczenie i aby w cenie zawarte były wszystkie podatki lokalne.

Gdyby rzeczywiście było tak jak Pani pisze że "Ci Polacy za granica tylko licza
      pieniadze i licza na pieniadze", to w naszym przypadku pewnie nie byłoby
      problemu z dokupieniem samochodów, ale niestety tak nie jest, nie możemy sobie
      pozwolić na takie zakupy.
      Chyba za wiele czasu pracowaliśmy praktycznie charytatywnie, niskie ceny,
      dodatki, oferty, usługi, przysługi, gratisy itd.

Myślę że wszyscy klienci którzy mieli kontakt z nami przez tyle lat wiedzą
      doskonale kim jesteśmy i jaki jest nasz stosunek do pracy i do klienta, a
      przede wszystkim znają nasze charaktery i podejście do życia i nie wierzę w to,
      aby ktokolwiek mógł powiedzieć że "liczymy tylko pieniądze". Niestety jest to
      chyba ostatnia rzecz na którą liczymy i prawdopodobnie był to i jest to nasz
      najpoważniejszy błąd.

Jak już wcześniej pisałem nikt nie jest doskonały i każdy wcześniej czy później
      może popełnić jakiś błąd, ale tak naprawdę nie oznacza to że ktoś się zmienił.
      Czasami po prostu wystarczy wykazać odrobinę wyrozumiałości w stosunku do
      innych, ponieważ nigdy nie wiemy czy w przyszłości sami takich błędów nie
      popełnimy i nie będziemy oczekiwali takiej wyrozumiałości w stosunku do siebie.

Szczere przeprosiny, Pani Aneto

Z pozdrowieniami, Andrzej
      • belika Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 16.03.07, 12:56
        Witam Cię Andrzeju,

to faktycznie bardzo niemiła sytuacja dla obu stron, zarówno dla Pani Anety, bo
        co jak co, ale nerwy przed ślubem są zupełnie niepotrzebne, jak i dla Was, bo
        na markę pracuje się długo, a jedna obsuwa może zostawić na niej grubą rysę.
        Tym bardziej jest to łatwe, że istnieją takie właśnie fora dyskusyjne i bardzo
        rzadko ma się szanse wszystko wyjaśnić i sprostować...a prawda zawsze leży po
        środku i każdy ma rację, tak to już jest.
        Ze swojej strony mogę tylko napisać, że jeżeli kiedykolwiek mogłam na kogoś
        liczyć na Teneryfie, to byłeś to właśnie Ty i Jola. Nie było i nie ma mowy
        o "liczeniu pieniędzy". Tak jak piszesz...Ci co Was znają od dawna wiedza o tym.
        Nie wiem dlaczego, ale całe zamieszanie odebrałam w jakiś sposób bardzo
        osobiście... być może dlatego, że jak wiesz polecałam Was wielu osobom i nie
        usłyszałam nigdy złego słowa, każdy wracał bardzo zadowolony i urzeczony Waszą
        życzliwością.

Pani Aneto, naprawdę przykro mi, że stało się jak się stało, wierzę w to, że
        nikt nie miał złych intencji....a życie po prostu jest takie pokichane i tak to
        właśnie czasami się dzieje.
        Życzę Państwu dużo, dużo szczęścia i od tej chwili, już na zawsze tylko miłych
        przygód i wspaniałego życia :))

Andrzeju - Was pozdrawiam serdecznie, do zobaczenia w sierpniu na naszej
        ukochanej wyspie :))

Pozdrawiam WSZYSTKICH :)
        Belika

• asobolew Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 16.03.07, 18:52
        Etyki słowa i wykonywanego zawodu trzeba umieć dochować Panie Andrzeju – a nie
        przepraszać dopiero po negatywnej opinii w internecie!!! Przeprosin mogliśmy
        się spodziewać 2 marca, kiedy był nasz ślub - gdyby miał Pan w sobie choć
        trochę rozwagi.

Wcale się nie dziwię, że klienci do Państwa nie wracają, o czym świadczy min.
        ilość pozytywnych wpisów w księdze gości na „Pana” stronie – aż osiem jak na
        tyle lat pracy – oszałamiająca liczba. Dodam tylko, że mój negatywny opis,
        który próbowałam dołączyć został usunięty – siła administratora a dokładniej
        Pana.

Samolot miał przylecieć według planu o 20.55 Pan powiedział, że będzie czekał
        na nas od 21.15 „bo ok. tyle trwa odprawa” – więc nie rozumiem dlaczego był Pan
        tam tyle wcześniej – strasznie miesza się Pan w prawdzie. Dzwoniliśmy do Pana
        głuchego telefonu od 22.10 więc to najlepszy dowód na intensywne Pana czekanie
        na Nas.
        Poza tym nie robił nam Pan przysługi za czekanie na nas na lotnisku (samolot
        spóźnił się tylko o godzinę!) MY zapłaciliśmy za podstawienie samochodu na
        lotnisko – ale Pan takowym nie dysponował! Umowa na wynajęty samochód była
        podpisana na 14 dni i za tyle zapłaciliśmy, ale korzystać z samochodu mogliśmy
        tylko przez dni 13 (tak naprawdę 12 dób) – taka jest strategia „firmy”.

Dziwne jest również to, iż tłumaczenie kobiety, która przywiozła umowę (nie
        samochód!!! – a tak Pan twierdzi) następnego dnia do naszego hotelu to: „ nie
        podstawiliśmy wczoraj auta pod hotel bo nie było miejsca na parkingu”. Śmiechu
        warte hotel „Santa Maria” w swoich podziemiach ma olbrzymi na wpół pusty
        parking.

Same kłamstwa, krętactwa i dziwnej treści tłumaczenia.

Po prostu potencjalni klienci NIE WYKAZUJCIE SIĘ TAKĄ NAIWNOŚCIĄ, jaką
        wykazaliśmy się my w kontaktach z Tą „firmą”.

Pozdrawiamy podróżników, Aneta i Gunnar
        • icaro Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 17.03.07, 00:14
          pozwolisz ze skopiuje twoje klopoty aby przestrzec innych?? pozdrawiam serdecznie
          z hiszpanii

www.poloniamadryt.net/forum/index.php
          • asobolew Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 17.03.07, 01:07
            Oczywiście. Przestrzeż gdzie możesz proszę.
            Dziękuję i pozdrawiam,
            Aneta
            • pssot_nick Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 20.03.07, 09:05
              tak czytam i czytam i....
              klienta nie powinny obchodzic jakies korki itd... samochod ma byc podstawiony
              pod hotel i koniec
              a skoro tam mieszkacie i wiecie o korkach itd to samochodem wyjezdza sie
              wczesniej zeby go podstawic
              a co do lotniska.. ok...samolot spozniony, ale chyba telefony odbiera sie...no
              chyba ze sie nie chce celowo :)
    • Gość: gość Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent IP: *.32.radom.pilicka.pl 20.03.07, 09:31
      Byłem na wczasach na Teneryfie, korzystałem z tego biura w zakresie
      wypożyczenia samochodu, zarzuty jak najbardziej zasadne nie polecam tego biura
      a w szczególności pana Andrzeja, niesolidny a do tego arogancki.
    • Gość: iw39 Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent IP: *.torun.mm.pl 04.05.07, 12:42
      absolutnie sie zgadzam,chyba miałam do czynienia z ta sama okropna kobietą z
      wypożyczalni, do pana Andrzeja też trudno było sie dodzwonic, a kiedy mieliśmy
      awarie samochodu, byliśmy zdani na siebie..jeden dzien w plecy bez samochodu i
      w nerwach, a pan Andrzej też tylko oferował swoją pomoc " w razie..", ale kiedy
      byl potrzebny..rozpłynął sie jak we mgle. absolutnie. nie polecam.
      • Gość: Marek i Beata Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 20:36
        A my polecamy, jak najbardziej. Na Teneryfie byliśmy w sierpniu 2006 roku,
        samochód wypożyczylismy na 7 dni za kwotę tylko 150 Euro......żadna inna firma
        nie przebiła tak niskiej ceny. Chwalę Panią Jolę i Pana Andrzeja i jeśli jeszcze
        kiedys będę na Teneryfie skorzystam z ich usług. Polak to tylko narzekać
        potrafi.........a mało kościołów w Polsce? Mogłaś w Las Vegas się ożenić
        • asobolew Re: nie polecam kontaktu z firma www.teneryfarent 16.05.07, 20:17
          ożenić to się nie mogłam.. Dlatego wyszłam za mąż - spełniając swoje marzenia
          co do miejsca. Gusta nie podlegają dyskusji - elokwentna "POLKO"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka