Dodaj do ulubionych

Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą.

21.07.07, 20:15
Witam serdecznie!
Czy ktoś z forumowiczów jedzie z Triadą na imprezę Grecja 7+7 od 6 sierpnia?
A może ktoś był zakwaterowany w hotelu Paradise w Kriopigi na Płw.Chalkidiki?
Czytaliśmy z żoną tak wiele skrajnych opinii na temat tego hotelu, jak i
całej imprezy, że troszeczkę stres się wkrada :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Luśka (zona_jarka) Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 07:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=65315891
    • Gość: zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 08:56
      Mam parę fotek tego hotelu jak Cię to interesuje.
      • jaari651 Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. 22.07.07, 19:58
        Oczywiście, że interesują :-) Będę niezmiernie wdzięczny.
        Mój mail: jaari651@gazeta.pl
        • zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. 23.07.07, 07:08
          Czy fotki doszły? Pozdrawiam
          • jaari651 Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. 23.07.07, 17:09
            Fotki oglądałem, dziękuję :-) Czy masz może jeszcze jakieś, żeby wyrobić sobie
            opinię? Jak z zakwaterowaniem - pokoje na parterze czy na piętrze? Co z
            klimatyzacją? Czy można korzystać z sejfu i z internetu? Wiele pytań ciśnie się
            na usta... Jeśli to nie kłopot proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
        • zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. 23.07.07, 09:14
          Może jeszcze kilka innych (sprzecznych) opinii na temat tego hotelu.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21755&w=38458239
          • Gość: jaari Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:43
            Fotki oglądałem, dziękuję :-) Czy masz może jeszcze jakieś, żeby wyrobić sobie
            opinię? Jak z zakwaterowaniem - pokoje na parterze czy na piętrze? Co z
            klimatyzacją? Czy można korzystać z sejfu i z internetu? Wiele pytań ciśnie się
            na usta... Jeśli to nie kłopot proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
            • zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. 24.07.07, 07:03
              Pokoje 1 piętro, 2 piętro (z balkonami) i najgorsze parter i z tych wychodzi
              się bezpośrednio na trawnik a w razie ulewy (a tak raz było) pokój zalany! W
              moim turnusie klima nie działała mimo że była opłacona (podobno była uszkodzona
              w co nikt nie wierzył), sejf podobno jest (dodatkowo płatny), internet niby też
              (są gniazdka w niektórych w pokojach) o ile wiem również dodatkowa opłata.
              Jedzenie fatalne. Mam do nich maila a pracuje tam jedna polka więc może udzielą
              Tobie informacji hotelparadise@halkidiki.com.gr. Lodówki i TV (nawet jest
              polsat 2 i polsat zdrowie jak sobie poszukasz) działają jest również suszarka
              do włosów. No to na razie tyle poszperam za fotkami i postaram się wysłać.
              Pozdrawiam
            • Gość: zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.poch.com.pl 24.07.07, 07:52
              Fotki wysłałem pocztą wp bo wyborcza mnie blokowała, ciekawe czy dojdą.
            • Gość: zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.poch.com.pl 24.07.07, 08:02
              I jeszcze mi sie przypomniało KOMARY!!! Ostrożnie również przy kapielach
              morskich w niektórych miejscach bardzo śliskie kamienne płyty na dnie (wyglada
              to jak piasek!) z resztą wszystkie kamienie na dnie są bardzo śliskie, oraz
              uważać na jeżowce.
    • Gość: Edia Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.77.classcom.pl 24.07.07, 21:01
      hej, ja jade od 6 sierpnia ale tylko na 7 dni wypoczynku, wylot z krakowa,
      macie juz informacje o ktorej wylot?
      pozdrawiam:)
      • Gość: jaari651 Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 21:14
        Jeżeli będziemy mieli najpierw pobyt, to się spotkamy :-) Lecimy z warszawy -
        nie znam jeszcze godziny odlotu...niestety.
        • Gość: Edia Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.77.classcom.pl 27.07.07, 22:14
          W informacji z dnia dzisiejszego wylot(zbiórka) w Krakowie jest 6 sierpnia o
          22.30
          • Gość: jaari651 Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 11:45
            Heh, a w Warszawie jeszcze nic nie umieli mi powiedzieć :-( Może trzeba było
            lecieć z Krakowa?
            Edia - jakby co, to poznasz mnie po wielkiej czarnej torbie ze sprzętem foto :-
            )))
            Pozdrawiam.
    • Gość: Agata Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.awf.edu.pl 27.07.07, 10:34
      Byłam tam pomiędzy 11 a 17 lipca i jestem zadowolona.
      Mam drobne uwagi ale to nie dyskredytuje całości którą oceniam jako dobrą.
      Hotel jest nowy i czysty. Pokoje sredniej wielkości i standardu. Śmieci
      wynoszono codziennie, kurzu nie wytrato ani raz. Klima działa ciągle i bez
      ograniczeń, choć jak sprzątaczka przychodziła a nikogo nie było w pokoju to ja
      wyłączała. W łazience nie było czym wytrzeć podłogi w skutek czego od prysznica
      robiła się kałuża. Ale uwaga - nie postrzegam tego jako koniec świata!
      Do plaży jest trochę więcej niż sto metrów, ale mnie w biurze przy zakupie
      uprzedzono ze spadek jest dość ostry. Nogi mam zdrowe, a widok w trakcie
      schodzenia był uroczy. Plaża zaśmiecona, ale to chyba nie wina hotelu. Plaże
      greckie sa ogólnodostępne, więc nikt tam nie poczuwa się do sprzatania.
      Drugiego dnia naszego pobytu ktoś zgrabił smieci i patyki ale ich nie wywiózł,
      tylko sobie tam zalegały na kupkach. Plaża jest wąska, kamienisto-pisaszczysta,
      o czym wiedziałam.
      Śniadania monotonne w formie szwedzkiego stołu ale nikt niczego nie ograniczał.
      Jedyny poważny zgrzyt i o to zaniedbanie mam pretensje to że pierwszego dnia
      nie dostaliśmy śniadania. Było oplacone, tylko godzina lotu przesunięta i
      zamiast w nocy bylismy tam przed południem. Mówiliśmy o tym rezydentce ale nas
      zbyła. Obiady podawane. Na talerze nakłada włascicielka w iscie greckim tępie.
      Nie wyszukane. Ale w sumie jak się idzie do jakiejkolwiek restauracji to tez
      trzeba poczekać i jest loteria co się dostanie. Tak że bez przesady. Do stołu
      podawała przeurocza i obrotna polka z Częstochowy. Ona też serwuje drinki przy
      pool barze.
      Animatoka gier, zabaw i kultury to też polka. Obrotna dziewczyna ale chyba już
      z lekka znudzona.
      Co jeszcze? Wejdzie na mojego bloga malahitowo.blox.pl tam zamieszczam
      zdjęcia. Może jutro dam zdjęcia hotelu, choć chyba jakieś już opublikowałam.
      • zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. 27.07.07, 12:34
        Ja byłem od 18 czerwca do 2 lipca. Co do klimy jesteś pewna że była, nam to
        wmawiano a okazało się potem że to był tylko nadmuch (agregat nie pracował).
        Prawie cały turnus złożył reklamacje na ręce rezydentki tyle było
        niedociągnięć. Być może coś tam już poprawili. Chyba czytałaś to co ja
        wcześniej pisałem i ręczę że żadnej w tym przesady nie było (np czasami przez
        dwa dni nie wynoszono śmieci i nie sprzątano).
        • Gość: Agata Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.halleracaffe.broadband.pl 28.07.07, 01:59
          Widocznie wasze reklamacje odniosły jakiś skutek.
          To na pewno była klima, a nie sam nadmuch :)
          Ta wycieczka nie była droga, więc ja się cudów wianków nie spodziewałam. To co
          dostałam było na poziomie moich oczekiwań. Jak kiedyś pojadę z Neckermannem to
          spodziewam się że mnie na rękach będą nosili ;) ale to jeszcze wiele lat muszę
          na to popracować. Póki co stać mnie na poziom Triady. Nie narzekam. Jadę dla
          przyrody i kultury, a spanie i jedzenie to dla mnie tło. Oby tylko robali nie było.
          • zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. 28.07.07, 07:07
            Oczywiście masz rację że nie można się spodziewać cudów za takie pieniądze (też
            jechałem z promocji) i nie jestem zbyt wymagający ale w Grecji już byłem w
            tamtym roku z Triadą i było na prawdę super. Pozdrawiam
            • Gość: Agata Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.awf.edu.pl 30.07.07, 09:48
              A gdzie byłeś w tamtym roku?
              • zona_jarka Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. 02.08.07, 07:19
                W ubiegłym roku byłem z Triadą na riwierze olimpijskiej 5 km od Paraliji, (o
                ile dobrze pamiętam hotej nazywał się Oasis czy coś takiego) i byłem na prawdę
                ze wszystkiego zadowolony.
      • Gość: Zbyszek Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:43
        Byłem 16-23 lipca i dokładnie jest jak Agata pisze, jedynie mogę dodać że Lunch pakiet to 0,5 l wody i jakiś rogalik z nadzieniem. Przy wycieczkach z wyjazdem przed śniadanie pozostawia lekkie uczucie niedosytu :) . Pomijając ten drobny detal to pobyt był OK. Na objazdówce z hotelami było różnie, zależało od szczęścia, np podział grupy na dwa hotele o nieco różniącym się standardzie. Na tym tle to "Krwiopigi"-Paradise wypadały naprawdę miło i sympatycznie.
        PS. My mieliśmy szmatkę do podłogi, a co do kurzu to na takie małe coś nie zwróciłem uwagi.
        • Gość: agata Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.halleracaffe.broadband.pl 04.08.07, 22:48
          Zbyszku - możliwe że sie widzieliśmy :)
          Z lunch pakietem święta racja.
    • Gość: jaari651 Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 10:44
      A więc... dzisiaj wieczorem jadę na Okęcie. Jutro już będę w wymarzonej Grecji.
      Mimo lektury wielu niepochlebnych opinii na temat organizacji imperez przez
      Triadę jestem dobrej myśli. Oczywiście nie omieszkam podzielić się swoimi
      uwagami po powrocie :-)
      • Gość: Edia Re: Hotel Paradise, Kriopigi z Triadą. IP: *.77.classcom.pl 05.08.07, 10:52
        Zatem udanego urlopu i byc moze do zobaczenia, ja mam wylot dopiero jutro,
        pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka