julola 23.08.07, 21:27 Jaki preparat na opryszczkę wargową można używać karmiąc piersią? proszę o pomoc, bo nie chce zarazić dziecka, a zovirax ponoć zabroniony. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mizka23 Re: Dziewczyny, Pani Moniko poradzcie -opryszczka 23.08.07, 22:41 można stosować Hascovir - taki kremik 5g. nie przejmuj sie bo na wszystkich tego typu maściach pisze że nie można, ale to polecił mi lekarz i nawet skuteczne. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
fizula Re: Dziewczyny, Pani Moniko poradzcie -opryszczka 24.08.07, 00:54 Ja polecam po prostu czosnek. Jak ktoś lubi, do jedzenia, ale jeszcze skuteczniejsze (tyle że piekące) jest natarcie czosnkiem miejsca z opryszczką kilka razy dziennie. Wypróbowałam już różnych leków i czosnek stosowany do nacierania dzieła najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
drosophilka Re: Dziewczyny, Pani Moniko poradzcie -opryszczka 24.08.07, 11:30 Pytałam pediatrę, pozwolił Zovirax. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
astrad Re: Dziewczyny, Pani Moniko poradzcie -opryszczka 24.08.07, 14:42 polecam Vratizolin krem3% w malutkiej tubce, tańsze, a działa jak Zovirax (nie wiem, czy nawet skład nie jest ten sam) mi pomaga bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
zaisa Re: Dziewczyny, Pani Moniko poradzcie -opryszczka 28.08.07, 06:13 Homeopatycznie: granulki Rhus toxicodendron CH9 i Vaccinio toxinum CH9. Vaccinio 2x dziennie po 5 granulek, Rhus po 3 granulki - zacząć nawet przez pierwsze 2 godz. co pół godz., potem rzadziej. Warto by było to min. 15 min. od posiłku (mamy). Opryszczka dopadła mnie jeszcze w szpitalu, w drugim tyg. życia synka. Proponowano mi tam vratizolin (ta sama substancja czynna, co w zovirax-ie) ale lekarz spokojnie przyjął informację, że za maść dziękuję i będę radzić sobie homeopatycznie. I spróbować dbać o siebie - wyjście opryszczki to sygnał, że organizm osłabiony. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Dziewczyny, Pani Moniko poradzcie -opryszczka 29.08.07, 21:44 Hmm, cóż mam dodać, wszak już PAni wie, zę i Zovirax można i inne srodki. Zatem tylko pozdrowić mi zostaje :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś