bene_gesserit 09.09.07, 00:09 Jakoze neidlugo Boze Narodzenie, podsuwam pomysl na uniwersalny prezent. Kazdy sie ucieszy: www.houseochicks.com/gallery/puppet_gallery.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas3233 Re: Vulva Puppet 09.09.07, 01:04 Niezle: i pomysl i prezent. Nie moge sie zdecydowac jeszcze, ktory prezent bylby najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Vulva Puppet 09.09.07, 09:13 fajne.Niestety ceny mniej fajne;( Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Vulva Puppet 09.09.07, 11:43 Ceny są wysokie, ponieważ koleżanka wykonuje je ręcznie. Manipuluje przy nich rączętami - się znaczy ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Vulva Puppet 09.09.07, 23:25 W to akurat wątpić - niepodobna ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: o to sa robotki reczne ;-) 09.09.07, 18:03 Nie podoba mi się. Poza tym nie uznaję mieszania pojęć - gdzie na Boże Narodzenie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: o to sa robotki reczne ;-) 09.09.07, 20:23 Na Boze Narodzenie gdzie? W domu na Boze Narodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: o to sa robotki reczne ;-) 09.09.07, 23:01 bene_gesserit napisała: > Na Boze Narodzenie gdzie? W domu na Boze Narodzenie. Baaaaaardzo śmieszne. Nie podoba ci się forma kolokwialna, proszę inaczej: jest to prezent wysoce nieadekwatny , jeśli chodzi o Boże Narodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: o to sa robotki reczne ;-) 09.09.07, 23:11 Otoz galopujac na rozszalalym koniku mojej wyobrazni jestem w stanie sobie wyobrazic milion piecset sytuacji, w ktorych jest to prezent adekwatny zwlaszcza na Gwiazdke, zwlaszcza wykonany wlasnorecznie, (co tu bitch postuluje, a nad czym zastanawialam sie i ja). W takim pomysle wlasnie o to chodzi, ze dla niektorych jest to dziko osobiste i czule (nie tylko np smieszne/pouczajace/etc). Np ja myslalam o tym, zeby sobie samej taka pluszowo-atlasowa przyjemnosc pod choinke sprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: o to sa robotki reczne ;-) 09.09.07, 23:15 > sobie wyobrazic milion piecset sytuacji, w ktorych jest to prezent > adekwatny zwlaszcza na Gwiazdke, zwlaszcza wykonany wlasnorecznie, > (co tu bitch postuluje, a nad czym zastanawialam sie i ja). W takim > pomysle wlasnie o to chodzi, ze dla niektorych jest to dziko > osobiste i czule (nie tylko np smieszne/pouczajace/etc). Np ja > myslalam o tym, zeby sobie samej taka pluszowo-atlasowa przyjemnosc > pod choinke sprawic. Ależ wykonujcie sobie własnoręcznie waginy, penisy i co wam tylko przyjdzie do głowy, i darowujcie je sobie z partnerami non stop! Na Boże Narodzenie zróbcie wyjątek albo przejdźcie na kult Bastet. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: o to sa robotki reczne ;-) 09.09.07, 23:33 > Ależ wykonujcie sobie własnoręcznie waginy, penisy widzialem w internecie zestaw do wykonywania lateksowych odlewow :) Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: o to sa robotki reczne ;-) 09.09.07, 23:27 O Boże - być może ... Jeśi jednak na rzeczy byłoby samo Narodzenie - jak najbardziej. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Vulva Puppet 09.09.07, 18:06 bene_gesserit napisała: > Jakoze neidlugo Boze Narodzenie, podsuwam pomysl na uniwersalny > prezent. Jakbym coś takiego dostała na Boże Narodzenie, natychmiast zerwałabym znajomość z darczyńcą. Dostawszy z innej okazji - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Vulva Puppet 09.09.07, 23:31 Na święto 8 lipca! Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Vulva Puppet 09.09.07, 20:25 Oj tak. Na Boze Narodzenie (mniejsza o to, gdzie) powinno sie dostawac skarpetki i dezodoranty, bo to szanowny polski obyczaj. Pluszowo-atłasowa wagina jest stanowczo nietaktownym podarunkiem. Poza tym nie uznaje mieszania pojec i zapytuje - skoro nie uznajesz mieszania pojec, to czemu piszesz o tym, co bys dostala albo nie na Boze Narodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Vulva Puppet 09.09.07, 23:09 bene_gesserit napisała: > Oj tak. Na Boze Narodzenie (mniejsza o to, gdzie) powinno sie > dostawac skarpetki i dezodoranty, bo to szanowny polski obyczaj. Aha. Prezentujesz postawę typu: "Kto się z nami nie zgadza, ten jest Dulski". Po co zatem dyskutujesz? Na Boże Narodzenie dostałam ostatnio dwa tomy rysunków satyrycznych. Pytanie pomocnicze: Czy wiesz, z jakiego powodu obchodzimy Boże Narodzenie? > Pluszowo-atłasowa wagina jest stanowczo nietaktownym podarunkiem. Owszem, zważywszy przyczynę Bożego Narodzenia. > Poza tym nie uznaje mieszania pojec i zapytuje - skoro nie uznajesz > mieszania pojec, to czemu piszesz o tym, co bys dostala albo nie na > Boze Narodzenie? Na pewno rozumiesz, co miałam na myśli przez "mieszanie pojęć"? Podarowałabyś wibrator na bierzmowanie? Wibrator na bierzmowanie, wagina na Boże Narodzenie, to jest właśnie mieszanie pojęć,pojęć sacrum i profanum mianowicie (no chyba że uważasz, że na Boże Narodzenie to rocznica narodzin bogini Asztarte - wtedy nie byłoby to mieszanie pojęć, a wagina byłaby jak najbardziej na miejscu). Natomiast pisanie: Gdybym dostała (konkretną rzecz) na Boże Narodzenie - nie jest mieszaniem pojęć. Ja nie decyduję, co dostaję, a tylko, co darowuję innym. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Vulva Puppet 09.09.07, 23:12 > Pytanie pomocnicze: Czy wiesz, z jakiego powodu obchodzimy Boże Narodzenie? bo babcia kazala i dostajemy prezenty :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Vulva Puppet 09.09.07, 23:19 Alez ja czniam powod, dla ktorego wiekszosc Polakow mysli, ze obchodzi BN. Dla mnie to piekne, bogate w znaczenia poganskie swieto, obrosniete dosc zgrabnie w chrzescijanski mech. Anyway - nie widze powodu, dla ktorego Swieta Dziecina, nowonarodzony Bog, Jezus Chrystus widzial cos niestosownego i mial cos przeciw temu, ze ktos komus podaruje wlasnorecznie uszyta badz wlasnorecznie wyklikana wagine z jedwabnego atlasu. Bog stworzyl czlowieka i jej wagine na swoj obraz i podobienstwo. Wlasnie o to w tym uroczym pomysle na prezent chodzi - o to, zeby cipka/wagina/etc nie kojarzyla sie z czyms paskudnym, zakazanym, nieczystym, niestosownym. Zycze ci serdecznie, zeby oprocz rozeczki i kolejnej pizamy z poliestru Swiety podarowal ci taka jedna cipke, a moze nawet osiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Vulva Puppet 09.09.07, 23:23 bene_gesserit napisała: > Alez ja czniam Widzę, że poziom dyskusji robi się coraz bardziej interesujący. > obchodzi BN. Dla mnie to piekne, bogate w znaczenia poganskie > swieto, obrosniete dosc zgrabnie w chrzescijanski mech. Słusznie! Zatem, jak rozumiem, obchodzisz przesilenie zimowe - święto natury? > serdecznie, zeby oprocz rozeczki i kolejnej pizamy z poliestru > Swiety podarowal ci taka jedna cipke, a moze nawet osiem. Rozumiem, że łagodność, sympatia i życzliwość, jaką ociekają twoje posty, tudzież zwyczaj życzenia bliźnim właśnie tego, czego sobie nie życzą, to efekt wyznawania tychże pogańskich wierzeń? A właściwie to obchodzisz pogańskie święto czy narodziny Dzieciątka? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Vulva Puppet 09.09.07, 23:28 Aha. Z tego, co przyswoiłam na zajęciach retoryki - konsekwentne wyśmiewanie i poniżanie rozmówcy nie jest skuteczną techniką perswazyjną. Wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Tak , co śmiesznego jest w piżamach? 09.09.07, 23:24 Bardzo lubię piżamy. Jest mi w nich wygodnie i ciepło. Rozumiem, że prawdziwa feministka powinna palić piżamy jako aseksualne i pomykać w domu nago, niezależnie od pory roku i temperatury? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Vulva Puppet 10.09.07, 07:06 rozumiem,że dla kogoś może to być prezent niestosowny.Przecież chodzi o to,żeby dopasować prezent do obdarowanego.Nie ma sensu uszczęśliwiać pluszową waginą kogoś, po kim spodziewamy się,ze będzie urażony.Tak samo jak nie ma sensu dawac tomika poezji wielbicielowi prozy. Natomiast nie widzę powodu,zeby ten prezent był niestosowny "w ogóle" i nie pasował na taką okazję.Samo obdarowywanie się górami prezentów wypacza religijny sens świąt.Dla mnie, jako osoby niewierzącej jest to po prostu miła tradycja. Ale nawet pozostając przy sensie religijnym, to do święta upamiętniającego właśnie narodziny wagina pasuje jak najbardziej.Z tego co wiem kościół nie zaprzecza,że tą własnie drogą Jezus przyszedł na świat. Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Vulva Puppet 10.09.07, 09:42 > rozumiem,że dla kogoś może to być prezent niestosowny.Przecież chodzi o to,żeby > dopasować prezent do obdarowanego.Nie ma sensu uszczęśliwiać pluszową waginą > kogoś, po kim spodziewamy się,ze będzie urażony.Tak samo jak nie ma sensu dawac > tomika poezji wielbicielowi prozy. Howgh. W mojej rodzinie na pewno pluszowa wagina odpada dla rodziców, ale już mąż (gdybym z nim nadal przebywała ^^) to inna sprawa, śmiałby się do łez i byłby zadowolony. Takoż kuzynka pełniąca rolę siostry (właściwej niestety nie posiadam) oraz kilka przyjaciółek i... MAM!! Przyjaciel!! Ucieszy się on i połowica jego :D Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Vulva Puppet 10.09.07, 09:45 update, zobaczyłam cenę :( nikt się nie ucieszy, to niemal moja miesięczna pensja for goddess' sake !! Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Vulva Puppet 10.09.07, 10:44 Ona jest taka droga, bo proekologiczna, proludzka itd. Pieniadze trafiaja do tworczyn, ubogich kobiet skadstam, wiec w zasadzie to kosztowne charity jest. Nie widze jednak nic zdroznego w skopiowaniu pomyslu i zrobieniu sobie samemu. Jak kto szyc nie umie, niech wyszydelkuje, jak ktos nie szydelkuje, niech zrobi model z kartonu, jak ktos nie klei kartonu, niech wykona jedna na warsztatach ceramicznych albo raku (jeszcze lepiej). Itd, amen. Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Vulva Puppet 10.09.07, 12:56 no ja wiem, że to charity i chętnie bym wspomogła, ale kurczaczki, ja biedna nauczycielka jestem :( i niestety, zdolności manualne moje ograniczają się do klepania w klawiaturę ;) ale będę kombinować, bo pomysł wart uwagi :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Vulva Puppet 10.09.07, 14:16 Ja mam zdolności manualne,więc jak wagina wyjdzie udana to kto wie, może założe jakąś waginalną manufakturę i ceny będą przystępne:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Vulva Puppet 10.09.07, 14:32 No ja liczę!! Ja już składam zamówienie na 3 sztuki !! OT - Czy zauważyłaś jakie rekordy popularności biją teksty Waldiego w stopkach ^^ Mam nadzieję, że nie wpadnie na zastrzeżenie praw autorskich!! Odpowiedz Link Zgłoś
anrid ... 11.09.07, 04:49 Właśnie! Przecież właśnie przez takową cipkę Dzieciątko przyszło na świat, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś