Dodaj do ulubionych

Egipt objazdówka jakie biuro polecacie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 00:29
Egipt objazdówka zastanawiam się nad ofertą Rainbow tours-rejs po Nilu i Alfa
Star Egipt od A do Z z pobytem w Sharm El Sheikh jakie macie wrażenia co
byście polecili proszę o szybkie opinie bo chcę jechać na początku czerwca i
muszę coś zarezerwować.
Obserwuj wątek
    • ewela_1977 Re: Egipt objazdówka jakie biuro polecacie? 17.04.08, 12:32
      Witam
      Była w ubiegłym roku z Alfa Star na objazdówce Egipt od A do Z II (z
      rejsem po Nilu). Wróciłam zadowolona,nie spotkałty mnie żadne
      przykre niespodzianki - oprócz zepsutego autokaru podczas powrotu z
      Kairu do Sharm - ale było przynajmniej wesoło - my nie narzekaliśmy.
      Hotel w Sharm miałam już w biurze opłacony (Palmyra Resort)- pomimo
      złych opini na mnie zrobił dobre wrażenie. Zresztą nie spodziewałam
      sie nie wiadomo czego. Moim zdaniem, każde biuro może mieć jakąś
      wpadkę, a każdy z nas pecha. W pewnych momentach trzeba liczyć na
      siebie a nie na rezydentów. Nie ma jednego stałego opiekuna podczas
      całego objazdu - turyści są przekazywani "z rąk do rąk" ale to moim
      zdaniem nie problem. Zawsze jest ktoś z rezydentów/przewodników.
      Ja miałam pecha tylko w jednej materii - zemsta faraona ( a
      uważałam, mało jadłam itp.) - do tego stopnia, że jeden dzien
      spędzilam w szpitalu. Niemniej opiekujący sie nami rezydent-
      pomimo, że nie widzieliśmy się ani razu - ciągle był w kontakcie ze
      szpitalem i moimi znajomymi, którzy byli wowczas na fakultecie. W
      szpitalu musiałam radzić sobie sama, ale trudno żeby mnie ktoś za
      rekę trzymał :)
      Jak już wspomnialam - pobyt bez uwag. Oczywiście byli i tacy którym
      wiecznie coś nie pasowało - a to że brzuchy bolą (nie trzeba było
      żreć jak prosie po 15 potraw na raz), że słońce za mocno świeci
      (trza było na Syberie lecieć). Prawdę mówiąc za naszych rodaków
      można się w większości przypadków tylko wstydzić.
      • Gość: Kaja Re: Egipt objazdówka jakie biuro polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:03
        Pytanie do ewela. ja już zdecydowałam się na taką samą opcję jak Ty z tym że
        wybrałam hotel Sharm Holyday. Cy nie wiesz może jaki on jest i jakie były hotele
        e Kairze i Hurgadzie bo tam chyba też jest jakiś nocleg no i jaki jest standard
        statku. I jeszcze jak kompetencja i pomoc tych pilotów w trakcie objazdu jakoś
        cieżko mi sobie wyobrazić że się ciągle zmieniają byłam na wielu objazdówkach i
        pilot był zawsze jeden na cały wyjazd.
        • Gość: Kaja Re: Egipt objazdówka jakie biuro polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 10:33
          I jeszcze jedno pyt. o ten nieszczęsny pociag do Kairu jaki stan i którą klasą
          jachaliście bo w ofercie jest napisane ze może być I lub II ?
          • ewela_1977 Re: Egipt objazdówka jakie biuro polecacie? 18.04.08, 21:08
            Hotelu Sharm Holiday nie znam. Statek na objazdówce 5* Nile Bride (przy wykupionej opcji 4*) nam się podobał w porównaniu z innymi naprawde fajny czysty w srodku i na zewnatrz - a widziałam i takie, które rdzą zachodziły :). Jedzenie na statku chyba najlepsze z całego wyjazdu. Hotel w Hurgdzie 4* Alf Leila Wa Leila (dużo rosjan) ale to tylko jedna noc - zresztą zrobiony na ruski styl (kremlowski). W Kairze hotel niedaleko Nilu (nie pamietam nazwy) niby 4* ale z całego objazdu najskromniejszy - dało sie wytrzymać też w koncu tylko jedna noc. Jesli chodzi o pilotow to naprawde nie miałam zadnych zastrzeżeń - bylki pomocni i kompetentni. W Sharm był jeden rezydent, ale pod telefonem, miał tylko godzinowe dyżury w hotelu i o ile pamiętam to nie codziennie. Zresztą byłty tablice informacyjne z każdego biura po polsku.
            Co do pociagu to miałyśmy I klasę. Wagony jako takie tj. wygodne hiszpańskie fotele - można je zniżyć prawie do pozycji leżącej, dużo miejsca na nogi. Tylko nie liczcie, ze cała grupa pojedzie jednym wagonem. My jako trzy baby trafiłysmy do oddzielngo wagonu praktycznie same, z naszej grupy dobili tylko dwaj chłopacy ale generalnie na nich nie było co liczyć. Także kochana co stację dosiadali sie arabowie - pełen wagon i po 24:00 klepali koran bo akurat ramadan się zaczal :) - wrazenie ze hej :). My kurna odważne europejki najpierw siedziałyśmy w spodenkach i bluzeczkach, ale pózniej naciągnęłyśmy długie gacie i bluzy bo dziwnie sie na nas spoglądali ;). Jedyny mankament tego pociagu to toalety - masakra. Całe szczęście musiałam skorzystać na wstępie i na końcu!!!! Jesli ktoś w pociągu dostałby zemsty to naprawde współczuje. Ale ogolnie wszystko do wytrzymania, teraz to wszystko wspominam z sentymentem.
            Pozdrawiam
    • Gość: tony111 Re: Egipt objazdówka jakie biuro polecacie? IP: *.sejm.gov.pl 17.04.08, 12:56
      ja byłem na objazdówce z logostour w sierpniu 2007r. mogę jak
      najbardziej polecić. naprawdę bogaty program i świetnie realizowany.
      jakbyś miał jakieś szczegółowe pytania to chętnie odpowiem.mój email
      to tomeczek9@wp.pl
    • Gość: asia Re: Egipt objazdówka jakie biuro polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 15:02
      hej pracuję w biurze więc mogę Ci podesłać coś sprawdzonego. Pisz na
      asiusiab@o2.pl. Pozdrawiam.Asia
      • deoand Re: Egipt objazdówka jakie biuro polecacie? 18.04.08, 21:54
        Klasyczna objazdówka to Triada 7 + 7 autokarem
        czyli tydzień zwiedzania i tydzień pobytu ..
        rejs to nie objazdówka sensu stricto choć zawiera troche
        elementów objazdówki

pzdr deo
        • ewela_1977 Re: Egipt objazdówka jakie biuro polecacie? 19.04.08, 09:23
          Jak ktos chce spedzac większość czasu w autokarze to i owszem. Płynąc statkiem można zobaczyć Kom-Ombo, Edfu, Assuan. Można wykupić tez fakultet do Abu Simbel - wcześniej jest Dolina Królów i Luxor. Pociągiem dojezdza się do Kairu. Rejs wydaje mi się bardziej przyjemny i mniej męczący niż gnicie w autokarze.
          Ale kazdy wybiera to co uważa dla siebie za najlepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka