Dodaj do ulubionych

Hammamet- Sultan Beach ????

IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 10:44
Czy ktoś z Was był i może mi powiedzieć czy to fajny hotel ?
Myślę o nim na wyjazd 2-tyg. z mężem i 6 letnią córką.
Pytam głównie o jakość hotelu i posiłki.
Czy w bliskiej okolicy są sklepy spożywcze (będziemy mieli HB).
Czy w mini-barze pokoju możena trzymać własne napoje czy
zdecydowanie nie ?
Jak jest cena napojów do kolacji ?
Proszę o inne przydatne informacje.
Z góry dziękuję :-)
Obserwuj wątek
    • dk50 Re: Hammamet- Sultan Beach ???? 25.05.08, 12:29
      Również zastanawiam się nad wyborem tego hotelu, ale nie mogę znależć opini na
      jego temat,ponadto jest na niego duży rabat w biurze podróży i tylko do niego są
      wolne miejsca i do hotelu Garden Beach.Ciekawe co to za hotel?
      • Gość: ania Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: *.toya.net.pl 25.05.08, 14:49
        opinie są na holidaycheck i jest tam sporo zdjęć, a cena
        rzeczywiście niezła tylko kurcze: czy warto ?
        • Gość: Marta Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: 80.50.196.* 15.07.08, 11:18
          Byłam w czerwcu, hotel średni, pokoje czyste z łazienką, TV i balkonem z
          widokiem na morze. Jedzenie różnorodne, choć niektórzy narzekali, że monotonne w
          smaku. Basen przy hotelu z widokiem na morze. Wyjście z hotelu prosto na plażę.
          Ok. 1 km do sklepu, można wnosić swoje napoje, byle (ponoć) nie "zgrzewkami".
          Cena napoju do kolacji 4 zł cola, 3 zł woda mineralna, 7 zł małe piwo.
          Ktoś kto szuka atrakcji i imprez - nie ma po co jechać, z dzieckiem i tylko dla
          wypoczynku, jak najbardziej.
          • Gość: julitka Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 09:13
            to mnie załamałaś, jadę tam w sierpniu, 1km do sklepu!!!!!to szok.
            dzięki za informację, jeśli masz chwilkę czasu to proszę napisz coś
            jeszcze:)jadę na tydzień, chyba całe szczęście skoro nie ma tam, co
            robić:(a jak plaża, czysta? i co z leżakami?

Z góry dzięki za odp
            • Gość: Marta Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: 80.50.196.* 17.07.08, 10:36
              Nie nastawiaj się z góry negatywnie, dużym plusem jest to, że z hotelu jest
              bezpośrednie wyjście na plażę, możesz sobie wyjść z pokoju w stroju, od plaży
              dzieli tylko 10-metrowy trawnik. Plaża jest hotelowa, więc jest mało ludzi,
              leżaków jest do woli - bezpłatne. Jest test też fajny basen z widokiem na morze.
              Ten kilometr do sklepu to też nie jest jakaś porażka, bo to wcale nie jest tak
              daleko, 15 minut spacerkiem. Ale atrakcji zero - niestety, jakiś tylko
              aqua-aerobic przy basenie, wieczorem puszczą trochę muzyki i to wszystko. My
              pojechaliśmy na tydzień. Pierwsze 2 dni chcieliśmy wypocząć, więc byczyliśmy się
              na plaży lub przy basenie. W 3 dniu pojechaliśmy do centrum taksówką - nic
              ciekawego, mała medina i sklepy przy drodze. Ale można jechać do Hammamet
              Yasmine i tam jest port i pełno knajp przy porcie, cała promenada. Taksa ok. 10
              zł. My wykupiliśmy sobie 2-dniową Saharę, bo zżerała nas nuda. Kosztuje 100 EUR,
              ale warto. Jedyny minus to długa trasa autokarem, bo jednak jest do przejechania
              700 km, ale po paru godzinach przesiadasz się już w jeepy i wiozą Cię przez
              pustynie, nocleg w oazie, rano wschód słońca nad słonym jeziorem, przejażdżka na
              wielbłądach po pustyni i trochę zwiedzania. Nie kupuj wycieczki 3 w 1 do Sousse.
              Jeśli chcesz się przepłynąć prawdziwym statkiem pirackim, możesz sobie sama
              wykupić rejs dużo taniej i prawdziwym statkiem (z Hammametu lub Sousse). Nas
              wywieźli, zostawili na 3 godziny, a potem wsadzili do małej łajby za 30 EUR -
              porażka. Wszystko zależy od tego na co się nastawiasz, jeśli chcesz wypocząć na
              plaży to super, a gdy zechcesz poszaleć w knajpach czy dyskotekach, to
              wsiądziesz w taksówkę i pojedziesz do portu.
              • Gość: Agama Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: *.galileusz.3s.pl 24.07.08, 22:49
                Wielkie dzięki pani Marto za info.My się tam wybieramy z mężem w
                sierpniu i jak czytałam że nie można wnosić napojów do hotelu, a do
                kolacji nie ma, to mi trochę mina zrzedła.Bo rozumiem że do
                śniadanka dają jakieś napoje? Ale skoro da się dyskretnie w plecaku
                coś wnieść to ok. A czy do Sousse jest daleko? Czytałam że jeździ
                jakas kolejka do Hammamet, czy wie Pani coś o tym? Byłabym bardzo
                wdzięczna za jeszcze jakieś informacje, np. o cenach w sklepach
                napojów, owoców i pamiątek :)No i co warto jeszcze zwiedzić. Z góry
                dziękuję za wszelką pomoc :)
                • Gość: Marta Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: 80.50.196.* 04.08.08, 10:38
                  Nie wiem, czy nie za późno odpisuję. Spokojnie możesz wnieść wodę mineralną w
                  ręce do hotelu, nikt Ci nie zwróci uwagi. Do kolacji nie ma napojów, można np.
                  colę za 4 zł zamówić. Do śniadania są, jakaś kawa, herbata, rozcieńczane napoje,
                  mleko itd. Sousse jest ok. 70 km i można jechać pociągiem, jest stacja ok. 1 km
                  od hotelu. Nie ma szans się zgubić, bo te miejscowości wszystkie są wzdłuż
                  morza. Jeśli chodzi o zwiedzanie, my pojechaliśmy 2 dni na Saharę, bardzo mi się
                  podobało, jeśli ktoś nie był, to warto zobaczyć. Poza tym nie ma tam wiele do
                  zwiedzania, w Sousse jest duża medina, w Hammamecie jest dużo mniejsza. W
                  sklepach ceny są podobne jak u nas, niektóre rzeczy może nawet tańsze. Fajna
                  jest cena arbuza (nie w centrum) 0,20 zł/kg.
                  • Gość: ela Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.08, 10:57
                    Czy wiesz coś może o możliwości uprawiania sportów wodnych wokół
                    hotelu, gdzie można najbliżej np przelecieć się na spadochronie za
                    motorówką?
                  • Gość: Agama Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: *.galileusz.3s.pl 04.08.08, 12:36
                    dzieki wielkie!
                    wreszcie potwierdzenie ze jest jakis pociag ;).my lecimy 21sierpnia, takze
                    zbieram info ile sie da :), pozdrawiam. A o ktorej sa posilki? jest to jakis
                    przedzial godzinowy od do czy o stalej godzinie ?
                    • Gość: Marta Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: 80.50.196.* 13.08.08, 08:23
                      Ponoć można gdzieś tam skorzystać ze sportów wodnych, ale my nie dotarliśmy do
                      tych miejsc :( Co do posiłków są przedziały czasowe, o ile pamiętam 3-godzinne.
                    • Gość: Magda Re: Hammamet- Sultan Beach ???? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 15.08.08, 18:21
                      Sniadania byly od 7.30 do 10, natomiast kolacje od 19.30 do 22
                      To miejsce jest cudowne wiec na prawde warto jechac, ja bylam od 10 do 24 lipca
                      i chetnie bym sie jeszcze raz wybrala, polozenie bardzo dobre bo praktycznie nad
                      samym morzem. Co do posilkow to mozna sie najesc przede wszystkim tradycyjnej
                      kuchni ale serwowali nam tez zaby i kroliki:)) oczywiscie jedzenia bylo mnostwo
                      wiec dla kazdego cos dobrego
                      Pozdrawiam
                      • ba_gosia Re: Hammamet- Sultan Beach ???? 19.08.08, 08:56
                        Hmm...czyli głodowania nie będzie:) Super! Oby tylko kłopoty
                        żołądkowe nas ominely. Przeszłam to w Egipcie i drugi raz juz bym
                        nie chciala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka